• Feiten & cijfers
 • Datacenters
 • Klimaatneutraal
 • Awards & certificaten
 • Management
 • Service

Over ons

Over STRATO

2016 STRATO wordt een globale hostingaanbieder en launcht een wereldwijde webshop met een compleet hostingportfolio. De nieuwe shop is in eerste instantie in het Engels en Turks beschikbaar. Daarnaast is STRATO voor het eerst actief als partner van grote concerns voor cloud storage oplossingen.

2014 Met de nieuwe STRATO Sitebuilder kan iedereen gewoon mooie websites maken. Door responsive designs zijn deze websites geoptimaliseerd voor mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.

2013 We zijn de eerste Europese hoster die dedicated servers met de nieuwe Intel Haswell CPU aanbiedt. Ons cloud storage platform HiDrive krijgt een eigen foto-gallery – per muisklik kunnen met share gallery uit opgeslagen afbeeldingen fotoalbums gemaakt en gedeeld worden.

2011 STRATO is vijf jaar actief in Nederland. STRATO gaat wereldwijd met HiDrive Free van start – 5 GB gratis online opslagruimte. De in Duitsland toonaangevende provider voor cloud storage zet hiermee voet op de wereldwijde markt.

2010 STRATO lanceert met HiDrive een nieuw product op de markt: een cloud computing oplossing voor zakelijk- en privégebruik.


ISO 27001 certificering

2008 STRATO stapt over op groene energie: de twee eigen datacenters zijn vanaf nu CO2-neutraal. Voor het eerst werken meer dan 500 medewerkers bij STRATO.

2006 STRATO wordt Europees. Naast Duitsland profiteren nu ook klanten in Nederland, Spanje, Italië, Frankrijk en Groot-Brittannië van webhostingpakketten, dedicated en virtual servers en webwinkels.

2004 STRATO ontvangt als eerste Europese webhostingbedrijf het zegel BS 7799 (British Standard 7799, nu DIN ISO 27001) voor IT- en dataveiligheid en uitstekende beschikbaarheid.

2003 STRATO opent haar tweede datacenter in Berlijn.

2002 STRATO opent haar eerste datacenter in Karlsruhe en lanceert de populaire sitebuilder LivePages. In slechts enkele muisklikken en zonder kennis van programmeren is het mogelijk om hiermee een website te bouwen.


STRATO datacenter

1998 STRATO start de campagne www.wunschname.de. Dit is het startpunt voor de snelle groei van de .de-domeinnaam.

1997 STRATO wordt opgericht en gaat in Berlijn van start.

STRATO datacenters - de veilige locaties voor jouw projecten

De STRATO datacenters

Onze datacenters behoren wereldwijd tot de veiligste datacenters. We verplichten ons vrijwillig tot de hoogst mogelijke privacy- en veiligheidsstandaard (ISO 27001 gecertificeerd), bovendien voldoen we aan de uiterst strenge Duitse wetgeving. Zo zorgen we altijd voor het maximum aan veiligheid. In onze datacenters staan ca. vier miljoen internetprojecten opgeslagen, daarnaast zorgen we voor veilige hosting van meer dan 55.000 servers. De directe verbindingen met internetknooppunten zoals AMS-IX en NL-IX garanderen snelle laadtijden en een snelle datatransfer.


Hosted in Germany

Hosted in Germany

Bij ons kan je er zeker van zijn dat je gegevens niet op een willekeurige server ergens ter wereld opgeslagen worden. Al je gegevens worden uitsluitend in onze eigen datacenters in Duitsland opgeslagen en worden beschermd door de strenge Duitse privacywetgeving, één van de strengste ter wereld.


Certificering volgens ISO-norm 27001

ISO certificering

Ook de internationale keuringsinstantie TÜV-SÜD is overtuigd van de veiligheid van onze datacenters. STRATO is bijzonder trots, al sinds 2004 ISO 27001 gecertificeerd te zijn voor de uitstekende beschikbaarheid en veiligheid van alle diensten in onze datacenters. Daarnaast omvat de certificering talrijke veiligheidsmaatregelen in onze IT-infrastructuur, alsook in de processen van onze onderneming. Sinds 2004 is STRATO jaarlijks opnieuw ISO 27001 gecertificeerd.


Het STRATO veiligheidsconcept

Betrouwbaarheid

Met STRATO kies je voor maximale veiligheid in alle aspecten van webhosting. STRATO werkt volgens een strikt veiligheidsconcept, dat voor de hoogst mogelijke beschikbaarheid en veiligheid zorgt.

 • Redundantie tussen de datacenters
 • Data-spiegeling tussen onze datacenters
 • Accu-ondersteunde ononderbroken stroomvoorziening
 • Noodstroom-aggregaten voor autonome werking
 • Moderne laser-brandmelders en blusgas
 • Geheime locaties van de datacenters

Stroom uit waterkracht

Waterkrachtcentrale

STRATO voert sinds jaren een consequente green-strategie, waarbij hardware, software en innovatieve technologie zorgen voor een omvangrijke energiebesparing. De datacenters werken met klimaatneutrale stroom uit waterkracht. Bovendien maakt STRATO gebruik van direct cooling, een energie-efficiënte manier van koelen waarbij de serverruimtes van het datacenter met behulp van buitenlucht in plaats van koelinstallaties op de juiste temperatuur worden gebracht.


Temperatuurmeting in een STRATO datacenter

Besparingspotentieel

Al vroeg hebben we vastgesteld dat besparen op elektriciteit onze kosten aanzienlijk kan reduceren. Bij uitvoerige metingen hebben we drie gebieden kunnen definiëren met het grootste potentieel om te besparen: hardware, koeling en software. Tegenwoordig sparen we de meeste stroom door koude gangen tussen servers, efficiënte processors en software op maat.


Server op maat

Maatwerk

Bij gebrek aan kant-en-klare oplossingen, besparen we veel stroom met custom hardware in onze datacenters. Zo hebben we een voeding laten bouwen die een efficiëntie van 85% tijdens deellast heeft. Ook hebben we een moederbord voor servers laten ontwikkelen dat zeer energie-efficiënt is tijdens lage belasting. Daarnaast koelen we grote delen van onze datacenters met buitenlucht, zolang het buiten minder dan 25°C is.

Prijzen voor producten en support

MT1000 STRATO 2020

MT1000: beste in de categorie "Excellente uitvoering"

Jaarlijks wordt door het tijdschrift MT/Sprout een lijst opgesteld van de 1.000 beste zakelijke dienstverleners van Nederland: de MT1000. In 2020 eindigde STRATO in de lijst met alle bedrijven op plaats 6. In de categorie "Excellente uitvoering" rankt STRATO het hoogst van alle hostingbedrijven.

Meer informatie over het onderzoek en onze ranking vind je hier: www.mtsprout.nl.


MKB Best Choice STRATO 2020

MKB Best Choice Award 2020

Onze WordPress Hosting werd door het tijdschrift WINMAG Pro onder de loep genomen. De bevindingen waren positief en dit leverde ons de MKB Best Choice Award op in de categorie Storage & hosting.

Hier kun je het artikel teruglezen: www.winmagpro.nl.

MKB Best Choice Storage & Hosting 2019

MKB Best Choice Storage & Hosting 2019

In 2019 testte tijdschrift WINMAG Pro ons hostingpakket PowerWeb Basic. Er is onder andere lof voor de volledigheid en prijs van dit pakket. Het leverde STRATO dan ook een MKB Best Choice Award op in de categorie Storage & Hosting.

De review kun je hier lezen: www.winmagpro.nl.


MT1000 beste hostingbedrijf

MT1000: beste hostingbedrijf 2018

Voor het tweede jaar op rij werd STRATO in het tijdschrift Management Team verkozen tot het beste bedrijf in de categorie hosting. Deze topranking in de eindejaarslijst MT1000 is gebaseerd op de ervaringen en aanbevelingen van meer dan 4.000 zakelijke beslissers. In de volledige lijst van 1000 zakelijke dienstverleners staat STRATO op plaats 130.

Details van het onderzoek vind je hier: www.mt.nl.


MKB Best Choice Awards 2018

MKB Best Choice Award Software 2018

In 2018 werd STRATO door het tijdschrift WINMAG Pro bekroond met een MKB Best Choice Award in de categorie software. Geprezen wordt de flexibiliteit en het gebruiksgemak. "Al met al biedt STRATO met zowel PowerWeb als andere applicaties een kostenefficiënte, betrouwbare en veilige oplossing voor compleet web-beheer en - ontwikkeling."

Lees hier de volledige review: www.winmagpro.nl.


MKB Best Choice Award Software 2018

MKB Best Choice Award Storage 2018

In 2018 werd STRATO zelfs met twee best choice awards van het tijdschrift WINMAG Pro bekroond. Naast een award voor software, won onze cloud opslag HiDrive ook een award in de categorie Storage. Onder andere de vele functies van de HiDrive apps werden positief beoordeeld.

Lees hier de volledige review: www.winmagpro.nl.


MT1000 beste hostingbedrijf

MT1000: beste hostingbedrijf 2017

In een onafhankelijk onderzoek van het tijdschrift Management Team werd STRATO in 2017 uitgeroepen tot beste bedrijf in de categorie hosting. Het onderzoek werd uitgevoerd door het Erasmus Centre for Business Innovation van de Erasmus Universiteit Rotterdam onder 2.600 zakelijke beslissers. Respondenten werd gevraagd naar hun tevredenheid met de afgenomen diensten. Daarnaast werd STRATO positief beoordeeld wat betreft klantgerichtheid, product leadership en kwaliteit.

Een uitgebreide samenvatting van het onderzoek vind je op www.mt.nl.


WINMAG Pro Awards 2017

MKB Best Choice Award 2017: beste oplossing voor het MKB

Jaarlijks reikt het tijdschrift WINMAG Pro awards uit voor de beste IT-oplossingen voor het MKB. De STRATO Sitebuilder werd in de categorie software bekroond en beoordeeld met een 8,7. WINMAG Pro: "Al met al is STRATO's Sitebuilder Pro een ideale, zeer gebruiksvriendelijke oplossing voor bedrijven die een simpele website nodig hebben die ze zelf kunnen beheren."

Een samenvatting van de beoordeling vind je op www.winmagpro.nl.


MKB Best Choice Award 2016

MKB Best Choice Award 2016: Beste Webhosting

Ook in 2016 werden onze hostingpakketten door WINMAG Pro bekroond met de MKB Best Choice Award. STRATO kreeg het cijfer 8,9 toegekend. De redactie roemt het gemak en de eenvoud, waarmee websites opgezet kunnen worden. Bovendien zijn de producten bij STRATO transparant en eerlijk en weet je als klant precies waar je aan toe bent.


MKB Best Choice Award 2016

MKB Best Choice Award 2015: Beste Webhosting

Bij de jaarlijkse verkiezing van WINMAG Pro is STRATO Webhosting bekroond met de MKB Best Choice Award. De redactie roemt ons overzichtelijke loginsysteem en de gemakkelijke manier om applicaties te installeren. Onze hostingpakketten krijgen het cijfer 8,7, en daar zijn we trots op.


Chip Software van de Maand

Media Award 2014: beste hostingaanbieder

STRATO wint de prestigieuze Media Awards 2014, de jaarlijkse uitverkiezing van de beste consumentenelektronica-producten. In de categorie Hosting heeft de vakjury STRATO uitgeroepen tot de beste aanbieder op de Nederlandse markt, nog voor de overige genomineerden Hosting2GO, Argeweb, TransIP, IS en Mijndomein.


Chip Software van de Maand

CHIP: Sitebuilder Pro is Software van de maand

Iedere maand beoordeelt het magazine CHIP nieuwe softwarepakketten, in juni 2014 wordt onze Sitebuilder Pro uitgeroepen tot Software van de maand. Onder andere de grote hoeveelheid moderne designs en widgets worden als pluspunten genoemd.


Best Choice Award WINMAG Pro 2013

WINMAG: STRATO Webshops winnen MKB Best Choice award 2013

Bij de jaarlijkse verkiezing van WINMAG Pro zijn de STRATO Webshops bekroond met de MKB Best Choice Award. WINMAG: "Hier hoef je je niet druk te maken om de achterliggende techniek. Dat wordt namelijk voor je uit handen genomen door de experts van STRATO, zij zorgen dat je altijd gebruik kunt maken van een up-to-date-systeem."


MKB Best Choice STRATO 2012

WINMAG: ”STRATO is Best Choice voor MKB”

Ieder jaar maakt WINMAG Pro een selectie uit de beste IT-oplossingen voor het MKB. In 2012 werd STRATO weer met een award gekroond. STRATO’s online harde schijf, webshops, sitebuilder en servers zijn jaar-in-jaar-uit goed voor goud!


WINMAG Pro MKB Proof 2011

MKB Proof Award 2011

STRATO werd beoordeeld door de redacties van WINMAG Pro en Baaz Magazine en is 100% MKB Proof bevonden: “STRATO biedt een gebruiksvriendelijk webshopsysteem en maakt het mogelijk om in enkele muisklikken een webshop te maken. Al vanaf 14,90 euro heb je een digitale winkel, waarin je maximaal honderd producten mag verkopen. Via een STRATO webshop kun je ook digitale producten aanbieden.”


Brand Awareness survey

Brand Awareness Award

STRATO kwam begin 2011 als dubbele winnaar uit de bus bij het Brand Awareness Survey, uitgevoerd in opdracht van Computer!Totaal en IDG Nederland. STRATO ontving de beide prijzen voor de categorieën zakelijk en consumenten in de productcategorie webhosting. Het onderzoek werd uitgevoerd onder ruim 200 ICT-merken en meer dan 10.000 respondenten.


PCM Award

PCM Awards

Het beste merk van 2010 op het gebied van online storage, is STRATO. Tot die conclusie kwamen de lezers van PCM, een van de belangrijkste computertijdschriften in Nederland. Ook kreeg STRATO een award voor het beste webhostingmerk.


Contact Center World Awards 2010

Contact Center World Awards 2010

STRATO heeft zilver gewonnen in de categorie ‘Best Contact Center in de EMEA-regio’ van de Contact Center World Awards 2010 voor haar uitstekende servicecultuur en -kwaliteit. In de categorie ‘Best Technology Innovation’ won STRATO brons. Meer dan 1.200 contactcenters namen deel aan de prestigieuze awards, verdeeld over 18 categorieën.


MKB Best Choice Award 2010 STRATO webshops

MKB Best Choice

De STRATO Webshops werden in december 2010 voor de tweede keer op rij door het Nederlandse tijdschrift WINMAG Pro met de felbegeerde award 'MKB Best Choice 2010' bekroond. "Met STRATO is het mogelijk om in enkele muisklikken een webshop te maken", aldus WINMAG Pro.


HME PC Award 2009

HME PC Award 2009 Beste Webhostingbedrijf

Op 27-11-09 werd deze prestigieuze award op de HME 2009 uitgereikt en werd STRATO uitgeroepen tot het beste merk van 2009 in de categorie PC AWARD. Meer dan 50 procent van de uitgebrachte stemmen waren voor STRATO.


Goed getest WINMAG Pro

Goed Getest

In november 2009 werden de nieuwe STRATO Webshops voor de derde keer op rij door het Nederlandse tijdschrift WINMAG Pro met de ‘Goed Getest’ award bekroond. “Het grote voordeel van de STRATO software is dat je zonder een lange ontwikkelperiode snel aan de slag kunt met een webshop”, zegt WinMag Pro. “In enkele klikken heb je een kant-en-klare webshop met alle functies die je mag verwachten.”


Beste keuze PCM

PCM Keuze Beste Product, mei 2009

Het aantal webwinkels neemt al jaren toe. In deze test wilde PCM weten welke dienst het beste geschikt is om snel een online business te open. De volledigheid en het gebruiksgemak van de STRATO Webshop overtuigde: STRATO Webshop werd als beste getest en kreeg de titel "beste product" van PCM.


Computer Idee award STRATO

Computer Idee: 4 uit 5 punten voor STRATO MultiWeb

In April 2009 testte Computer Idee het pakket MultiWeb uit de nieuwe productlijn EasyWeb. Het pakket haalde 4 uit 5 mogelijke punten en overtuigde met de attributen “betaalbaar, gebruiksvriendelijk, veelzijdig”.


PC Praxis Award 2008

PC Praxis Award "Beste hostingprovider van 2008"

STRATO valt in november voor de vierde maal in de prijzen bij de PC Praxis Award 2008. De lezers van het gerenommeerde Duitse PC tijdschrift benoemde STRATO wederom tot "Beste webhosting provider". De jury was voornamelijk te spreken over innovatie, de hoge kwaliteit, service en de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.


tim Award PC-Welt

tim-Award 2008 / PC-Welt Award

Meer dan 30.000 lezers van het gerenommeerde Duitse computertijdschrift PC Welt hebben STRATO gekozen tot nummer 1 in de categorie „Business IT, Webhosting“. De award wordt uitgereikt aan de beste producten op het gebied van technologie, internet en mobiel (tim).


WINMAG Pro goed getest STRATO webshop

Goed Getest

In juli 2008 zijn de STRATO Webshops opnieuw door het Nederlandse tijdschrift WinMag Pro met de ‘Goed Getest’ award bekroond. STRATO Webshops zijn "eenvoudig op te zetten", je kunt "direct aan de slag" en "STRATO biedt bij alle abonnementsvormen handige marketingmogelijkheden".


Beste contact center 2008

Best Contact Center in de EMEA-regio

STRATO heeft op 19 juni brons in de categorie "Best Contact Center in de EMEA-regio" van de Contact Center World Awards 2008 gewonnen. Deze onderscheiding werd toegekend aan STRATO voor zijn uitstekende servicecultuur en servicekwaliteit. STRATO eindigde tevens als finalist in de categorie "Best in Customer Service".


Goed getest WINMAG Pro 2007 STRATO VPS

Goed Getest

In november 2007 ontving STRATO voor de tweede keer de ‘Goed Getest’ award van WinMag Pro. De STRATO v-server scoorde met 4 uit 5 punten. STRATO biedt in tegenstelling tot de concurrentie niet alleen een RAM-garantie, ‘dagelijkse back-up’ en ‘veel schijfruimte’, maar is ‘ook maatschappelijk verantwoord’. De twee eigen STRATO datacenters draaien vanaf 1 januari 2008 op 100% klimaatneutrale stroom.


PC Praxis Award 2007

PC Praxis Award 2007

STRATO valt in november voor de derde maal in de prijzen bij de PC Praxis Award 2007: Het gerenommeerde computertijdschrift benoemde STRATO wederom tot "Beste webhosting provider". De jury was voornamelijk te spreken over de innovatie, de hoge kwaliteit en de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.


Certificaat MS Standard servicekwaliteit

TÜV-certificaat MS Standard Servicekwaliteit

Sinds 2005 controleert en certificeert de Duitse keuringsdienst TÜV STRATO elk jaar, op het gebied van servicekwaliteit en de klantentevredenheid. De controlegebieden serviceaanpak, servicebetrouwbaarheid, reclamatiebehandeling en medewerkerskwalificatie scoren na meer dan 29.000 klantenbeoordelingen gemiddeld een 8.


STRATO webshop goed getest door WINMAG Pro

Goed Getest

In juli 2007 zijn de STRATO Webshops door het Nederlandse tijdschrift WinMag Pro met 4,5 van 5 punten en de ‘Goed Getest’ award bekroond. Het tijdschrift was zowel over de kwaliteit als de prijs te spreken. In vergelijking met andere aanbieders is STRATO ‘net wat goedkoper’ en achter de schermen zitten de Webshops ‘net wat handiger’ in elkaar.


Web Host Directory #1 e-commerce hosting

#1 Ecommerce Hosting

In oktober 2007 wordt STRATO van Web Host Directory verkozen tot #1 Ecommerce Hosting. STRATO Webshops zijn eenvoudig in gebruik en voordelig geprijsd. Webhost Directory is een neutrale productvergelijkingspagina die de beste aanbieder in verschillende categorieën kiest.


Web Host Directory beste in de categorie Shared webhosting

#1 Shared Hosting

In januari 2007 wordt STRATO op de populaire hostingsite Web Host Directory tot nummer 1 in de categorie Shared Webhosting gekozen. STRATO mag zich #1 Shared Hosting-provider noemen en scoorde onder meer met uitstekende performance, een goede prijs-kwaliteitsverhouding, veel extra features en vriendelijk support.


Beste Budget Hosting in Web Host Direcotry 2006

#1 Budget Hosting

In oktober en november 2006 kozen de bezoekers en reviewers van Web host Directory STRATO tot #1 Budget Hosting-provider. STRATO scoorde onder meer met de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en de goede servicekwaliteit.


Beste aanbieder van webhostingdiensten volgens eco

Beste aanbieder van webhosting-diensten

In 2006 verleende de Duitse associatie van Internet Service Providers (eco) de titel ‘Beste aanbieder van webhosting-diensten’. Volgens het juryrapport biedt STRATO een optimale prijs-kwaliteitsverhouding zonder compromissen bij veiligheid en beschikbaarheid. Maar dat is niet alles: "Sinds jaren bewijst STRATO dat kwaliteits-webhosting niet duur hoeft te zijn. STRATO onderscheidt zich van haar concurrenten en is maatgevend voor de branche."


ASP award 2004

ASP award

De STRATO Webshops werden 2004 met het felbegeerde ASP award in de categorie ‘innovatie’ bekroond. De geïntegreerde interface naar de online marktplaats eBay is uniek in Europa. Organisator van de award is de gerenommeerde Duitse associatie van Internet Service Providers (eco).


Techniek en infrastructuur

ISO 27001 certificaat

TÜV-certificaat ISO 27001

STRATO is er bijzonder trots op sinds 2004 het felbegeerde TÜV-certificaat ISO 27001 (voormalig BS 7799) voor uitstekende beschikbaarheid en veiligheid van alle diensten van de beide eigen STRATO datacenters te mogen voeren. STRATO is sinds 2004 elk jaar opnieuw ISO 27001 gecertificeerd.


ISO 9001 certificaat

TÜV-certificaat ISO 9001

Van juli 2000 tot mei 2018 werd STRATO jaarlijks met het TÜV-certificaat ISO 9001 op het gebied van klantenservice, ontwikkeling en verkoop van internetproducten en -diensten, en IT-services voor particulieren en mkb'ers in Europa onderscheiden.


European Seal of Excellence in Multimedia

European Seal of Excellence in Multimedia

Voor de vierde keer op rij heeft STRATO in 2007 het platina ‘European Seal of Excellence in Multimedia’ gewonnen. Het is het internationale keurmerk voor uitmuntende applicaties, technologie en dienstverlening.


Klimaatbescherming

STRATO is certified partner van The Green Web Foundation

The Green Web Foundation: Certified Partner

Sinds 2020 is STRATO certified partner van The Green Web Foundation. The Green Web Foundation zet zich in voor een duurzamer internet, een initiatief dat STRATO graag ondersteunt. Onze datacenters draaien namelijk voor 100% op groene stroom. Staat je website bij STRATO? Dan weet je zeker dat deze groen wordt gehost.


BUND milieuprijs

BUND milieuprijs

Voor de inspanningen op het vlak van klimaatbescherming ontving STRATO in oktober 2007 de BUND milieuprijs voor Berlijn (‘Berliner Umweltpreis des BUND’). De Duitse Bond voor Milieu en Natuurbescherming (BUND) kende de award toe op basis van ‘uitzonderlijke, exemplarische en tot op heden eenmalige prestaties’ op het gebied van milieubescherming.


Partners

Microsoft Gold Certified Partner

Beste Microsoft Hosting- & Infrastructuuroplossing in de EMEA-regio

Een Microsoft Gold Certified Partner heeft aangetoond de hoogste graad van Microsoft competenties te bezitten en heeft ruimschoots ervaring met Microsoft technologieën. In juli 2007 werd STRATO door Microsoft tot provider van de beste Microsoft Hosting- & Infrastructuuroplossing in de EMEA-regio (Europe, Middle East & Africa) verkozen.


Groene stroom van NaturEnergie

100 % CO2-vrij

Energieleverancier voor de twee STRATO datacenters is vanaf 1 januari 2008 de Duitse NaturEnergie AG. NaturEnergie wordt volledig opgewekt in waterkrachtcentrales in de Rijn en is 100% klimaatneutraal. In juli 2007 verkreeg STRATO als een van de grootste afnemers van NaturEnergie AG het 100 % CO2-vrij–zegel.

Claudia Frese

Claudia Frese
Chief Executive Officer

Claudia Frese is sinds september 2020 Chief Executive Officer van STRATO AG en lid van de Raad van Bestuur van IONOS.

Na het behalen van haar diploma in International Studies aan de universiteit van Keulen begon Claudia Frese haar carrière bij verschillende start-ups. Ze werkte vervolgens bij eBay GmbH in diverse leidinggevende posities. Daarna ging ze naar adviqo AG en was daar verantwoordelijk voor alle online activiteiten. Voor STRATO was Frese CEO van MyHammer AG en MyHammer Holding AG. Ze heeft in totaal meer dan 20 jaar ervaring met digitale ondernemingen.


Hüseyin Dogan

Hüseyin Dogan
Chief Operating Officer

Hüseyin Dogan is sinds 2018 Chief Operating Officer (COO) van STRATO AG. Deze positie maakt hem direct verantwoordelijk voor alle operationele taken van STRATO. Tegelijkertijd werkt hij sinds 2017 als COO voor IONOS en is hij sinds 2019 lid van de Raad van Toezicht van Tele Columbus AG.

Hij heeft ruim 20 jaar ervaring in leidinggevende functies in diverse internationale e-commercebedrijven en in de financiële dienstverlening. Zo was hij van 2015 tot 2017 Managing Director Customer Service bij Amazon, waar hij verantwoordelijk was voor de klantenservice en klantbeleving bij Amazon.de. Daarnaast was Dogan meer dan zeven jaar actief als Director EMEA Operations bij PayPal. In deze functie gaf hij leiding aan de operations teams in alle EMEA-markten.

Hij begon zijn carrière in 2000 bij General Electric, waar hij verschillende leidinggevende posities in de financiële afdeling bekleedde. Als laatste was hij Head of Retail Banking, Strategy and Sales Controlling


Henning Kettler

Henning Kettler
Chief Technology Officer

Henning Kettler is sinds 2018 Chief Technology Officer (CTO) van STRATO. Ook is hij sinds 2008 CTO van IONOS.

In deze functie leidt Henning Kettler de technische productontwikkeling van alle internationale hostingproducten. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de infrastructuur van de datacenters van STRATO en van de IONOS datacenters in Duitsland, Frankrijk Spanje, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, inclusief het IONOS Wide Area Network en Data Center Networks.

Hij begon zijn carrière als software-ingenieur bei BMW Rolls-Royce. Vervolgens gaf hij leiding aan de IT-afdeling van Arcor en was medeverantwoordelijk voor de groei van het bedrijf. In februari 2007 werd hij benoemd tot CIO en trad hij toe tot de Raad van Bestuur van Arcor. Daarbinnen was hij verantwoordelijk voor zowel de IT-afdeling als de afdeling Operations.


Christoph Steffens

Christoph Steffens
Chief Financial Officer

Christoph Steffens is sinds 2007 verantwoordelijk voor financiën en personeel in de Raad van Bestuur van STRATO AG en dochterbedrijf Cronon GmbH. Daarnaast bekleedt hij sinds 2018 diverse leidinggevende posities bij internationale afdelingen van IONOS.

Voor STRATO en Cronon had de bedrijfseconoom diverse commerciële, leidinggevende functies bij mobilcom/freenet AG. Als laatste was hij directeur van de mobiele telefonie-dochteronderneming. Daarvoor was hij Corporate Finance-adviseur bij PwC en werkte hij voor de afdeling international business development van Deutsche Telekom AG.


Achim Weiss

Achim Weiß
Chief Product Officer

Sinds 2018 is Achim Weiß Chief Product Officer bij STRATO AG en Chief Executive Officer bij IONOS.

Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in de Europese internetsector. In 1995 was hij medeoprichter van Schlund+Partner AG. Deze Duitse webhostingpionier, gevestigd in Karlsruhe, werd in 1998 door 1&1 overgenomen. Tot 2008 ontwikkelde Weiß als Chief Technology Officer bij 1&1 onder andere het wereldwijd eerste webhostingplatform voor de snelgroeiende massamarkt.

Als een van de toonaangevende experts op het gebied van de ontwikkeling van massief schaalbare internet-infrastructuur richtte Achim Weiß in 2010 het Berlijnse bedrijf ProfitBricks op. Dit is de eerste Duitse aanbieder van cloud-infrastructuuroplossingen (IaaS). Nadat United Internet ProfitBricks in 2017 overnam, keerde Achim Weiß terug in de Raad van Bestuur van 1&1. In 2018 werd hij benoemd tot Chief Product Officer bij STRATO en CEO van IONOS.

STRATO Customer Care

STRATO klantenservice

Meer dan 200 servicemedewerkers zijn vakkundig opgeleid en beantwoorden alle vragen snel en vriendelijk. Of het nu gaat om de keuze van het juiste webhostingpakket of de serveradministratie. De communicatiewegen zijn kort en zo werken klanten actief mee aan de verbetering van de STRATO producten.

De servicemedewerkers beantwoorden alle vragen snel en competent per telefoon, e-mail of chat. STRATO hecht veel waarde aan een hoge klanttevredenheid en vraagt haar klanten om een beoordeling van de communicatie met STRATO en een evaluatie van het product. Langs deze weg worden producten en support continu verbeterd. Zo maakt STRATO haar servicebelofte waar.

Ongeveer twee miljoen klanten bellen elk jaar met STRATO. Anders dan bij anderen bevindt de Nederlandse STRATO klantenservice zich in het eigen hoofdkantoor in Berlijn.


STRATO klantenservice

Kwaliteitscontrole

Regelmatige trainingen zorgen ervoor dat het STRATO service team klanten consequent vriendelijk en vakkundig kan helpen. Onafhankelijke tests bevestigen dit regelmatig in het kader van onze uitgebreide kwaliteitscontrole-maatregelen. Daartoe behoren bijvoorbeeld opnames van gesprekken en een systematische, continue klanttevredenheids-enquête over alle supportkanalen (telefoon, e-mail, chat). Na ieder service-contact omvat de enquête maximaal elf vragen over de tevredenheid van de klant met de onderneming, het product en het contact met de klantenservice. Onze kwaliteitscontrole-maatregelen komen voort uit de volgende zes tevredenheidsdimensies:

Klanttevredenheid - STRATO en producten

 • Dimensie 1: Productkwaliteit
 • Dimensie 2: Proceskwaliteit
 • Dimensie 3: Kwaliteit van de onderneming

Klanttevredenheid - service

 • Dimensie 1: Sociale competenties
 • Dimensie 2: Vakkundigheid
 • Dimensie 3: Methodiek

STRATO Monitor

Webhosting monitor

Overzicht van de actuele performance van STRATO diensten, zoals e-mail, FTP of de beschikbaarheid van websites op het shared-hosting platform (Duitstalig).

Meer informatie

OVER STRATO

 

STRATO is de betrouwbare webhoster voor iedereen die online succesvol wil zijn. Bij STRATO is webhosting fair en eenvoudig – zonder gedoe en tegen de beste prijs.

VEILIGHEID

BIJ ONS STAAN JE GEGEVENS VEILIG!

Onze datacenters voldoen aan de hoogste veiligheidsstandaarden en zijn ISO 27001 gecertificeerd!

Meer informatie

TOP! STRATO RANKINGCOACH

ZOEKMACHINE-OPTIMALISATIE

Met rankingCoach kan je zelf je website optimaliseren voor zoekmachines en krijg je meer bezoekers op je website!

Meer informatie