Over ons OVER STRATO

STRATO is de betrouwbare webhoster voor iedereen die online succesvol wil zijn. Bij STRATO is webhosting fair en eenvoudig – zonder overbodige extra’s en tegen de beste prijs.

Over ons

Over STRATO

2016 STRATO wordt een globale hostingaanbieder en launcht een wereldwijde webshop met een compleet hostingportfolio. De nieuwe shop is in eerste instantie in het Engels en Turks beschikbaar. Daarnaast is STRATO voor het eerst actief als partner van grote concerns voor cloud storage oplossingen.

2014 Met de nieuwe STRATO Sitebuilder kan iedereen gewoon mooie websites maken. Door responsive designs zijn deze websites geoptimaliseerd voor mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.

2013 We zijn de eerste Europese hoster die dedicated servers met de nieuwe Intel Haswell CPU aanbiedt. Ons cloud storage platform HiDrive krijgt een eigen foto-gallery – per muisklik kunnen met share gallery uit opgeslagen afbeeldingen fotoalbums gemaakt en gedeeld worden.

2011 STRATO is vijf jaar actief in Nederland. STRATO gaat wereldwijd met HiDrive Free van start – 5 GB gratis online opslagruimte. De in Duitsland toonaangevende provider voor cloud storage zet hiermee voet op de wereldwijde markt.

2010 STRATO lanceert met HiDrive een nieuw product op de markt: een cloud computing oplossing voor zakelijk- en privégebruik.


ISO 27001 certificering

2008 STRATO stapt over op groene energie: de twee eigen datacenters zijn vanaf nu CO₂-neutraal. Voor het eerst werken meer dan 500 medewerkers bij STRATO.

2006 STRATO wordt Europees. Naast Duitsland profiteren nu ook klanten in Nederland, Spanje, Italië, Frankrijk en Groot-Brittannië van webhostingpakketten, dedicated en virtual servers en webwinkels.

2004 STRATO ontvangt als eerste Europese webhostingbedrijf het zegel BS 7799 (British Standard 7799, nu DIN ISO 25001) voor IT- en dataveiligheid en uitstekende beschikbaarheid.

2003 STRATO opent haar tweede datacenter in Berlijn.

2002 STRATO opent haar eerste datacenter in Karlsruhe en lanceert de populaire sitebuilder LivePages. In slechts enkele muisklikken en zonder kennis van programmeren is het mogelijk om hiermee een website te bouwen.


STRATO datacenter

1998 STRATO start de campagne www.wunschname.de. Dit is het startpunt voor de snelle groei van de .de-domeinnaam.

1997 STRATO wordt opgericht en gaat in Berlijn van start.

STRATO datacenters - de veilige locaties voor jouw projecten

De STRATO datacenters

Onze datacenters behoren wereldwijd tot de veiligste datacenters. We verplichten ons vrijwillig tot de hoogst mogelijke privacy- en veiligheidsstandaard (ISO 25001 gecertificeerd), bovendien voldoen we aan de uiterst strenge Duitse wetgeving. Zo zorgen we altijd voor het maximum aan veiligheid. In onze datacenters staan ca. vier miljoen internetprojecten opgeslagen, daarnaast zorgen we voor veilige hosting van meer dan 55.000 servers. De directe verbindingen met internetknooppunten zoals AMS-IX en NL-IX garanderen snelle laadtijden en een snelle datatransfer.


Vlag van de EU

Hosted in Europe

Bij ons kan je er zeker van zijn dat je gegevens niet op een willekeurige server ergens ter wereld opgeslagen worden. Al je gegevens worden uitsluitend in onze eigen datacenters in Duitsland opgeslagen. Ze worden volledige beschermde door de strenge Europese privacywetgeving AVG (algemene verordening gegevensbescherming).


Certificering volgens ISO-norm 27001

ISO certificering

Ook de internationale keuringsinstantie TÜV-NORD is overtuigd van de veiligheid van onze datacenters. STRATO is bijzonder trots, al sinds 2004 ISO 27001 gecertificeerd te zijn voor de uitstekende beschikbaarheid en veiligheid van alle diensten in onze datacenters. Daarnaast omvat de certificering talrijke veiligheidsmaatregelen in onze IT-infrastructuur, alsook in de processen van onze onderneming. Sinds 2004 is STRATO jaarlijks opnieuw ISO 27001 gecertificeerd.


Het STRATO veiligheidsconcept

Betrouwbaarheid

Met STRATO kies je voor maximale veiligheid in alle aspecten van webhosting. STRATO werkt volgens een strikt veiligheidsconcept, dat voor de hoogst mogelijke beschikbaarheid en veiligheid zorgt.

 • Redundantie tussen de datacenters
 • Data-spiegeling tussen onze datacenters
 • Accu-ondersteunde ononderbroken stroomvoorziening
 • Noodstroom-aggregaten voor autonome werking
 • Moderne laser-brandmelders en blusgas
 • Geheime locaties van de datacenters

Stroom uit waterkracht

Waterkrachtcentrale

STRATO voert sinds jaren een consequente green-strategie, waarbij hardware, software en innovatieve technologie zorgen voor een omvangrijke energiebesparing. De datacenters werken met klimaatneutrale stroom uit waterkracht. Bovendien maakt STRATO gebruik van direct cooling, een energie-efficiënte manier van koelen waarbij de serverruimtes van het datacenter met behulp van buitenlucht in plaats van koelinstallaties op de juiste temperatuur worden gebracht.


Temperatuurmeting in een STRATO datacenter

Besparingspotentieel

Al vroeg hebben we vastgesteld dat besparen op elektriciteit onze kosten aanzienlijk kan reduceren. Bij uitvoerige metingen hebben we drie gebieden kunnen definiëren met het grootste potentieel om te besparen: hardware, koeling en software. Tegenwoordig sparen we de meeste stroom door koude gangen tussen servers, efficiënte processors en software op maat.


Server op maat

Maatwerk

Bij gebrek aan kant-en-klare oplossingen, besparen we veel stroom met custom hardware in onze datacenters. Zo hebben we een voeding laten bouwen die een efficiëntie van 85% tijdens deellast heeft. Ook hebben we een moederbord voor servers laten ontwikkelen dat zeer energie-efficiënt is tijdens lage belasting. Daarnaast koelen we grote delen van onze datacenters met buitenlucht, zolang het buiten minder dan 25°C is.

Prijzen voor producten en support

MT1000 STRATO 2023

MT1000: STRATO is opnieuw het beste hostingbedrijf

In 2023 werd STRATO voor de derde keer op rij en voor de vijfde keer in totaal verkozen tot beste hostingbedrijf in de MT1000. De MT1000 is een lijst met de beste zakelijke dienstverleners van Nederland, op basis van onderzoek door het platform MT/Sprout. In de volledige lijst met alle bedrijven staat STRATO op plaats 3.

Op de website van MT/Sprout vind je de ranking van STRATO.


MT1000 STRATO 2022

MT1000: beste hostingbedrijf

Jaarlijks wordt door het tijdschrift MT/Sprout een lijst opgesteld van de 1.000 beste zakelijke dienstverleners van Nederland: de MT1000. In 2022 was STRATO opnieuw het best beoordeelde bedrijf in de categorie hosting en scoorde het hoogst voor de criteria productleiderschap, NPS en excellente uitvoering.

Bekijk hier de ranking.


MT1000 STRATO 2021

MT1000: 1e plaats in de categorie "Hosting"

STRATO werd in 2021 opnieuw verkozen tot beste hostingbedrijf in de MT1000: de belangrijkste ranking van zakelijke dienstverleners in Nederland. In de categorie hosting was STRATO het hoogstgeplaatste bedrijf. In de algemene lijst van 1.000 dienstverleners staat STRATO op plaats 2.

Op de website van MT/Sprout kun je het behaalde resultaat in detail bekijken.


Award: MKB Best Choice 2024

MKB Best Choice Award 2024

Tijdschrift Baaz testte in 2024 STRATO Sitebuilder. De gebruiksvriendelijkheid en uitgebreide ontwerpmogelijkheden werden geprezen. Hiermee verdiende Sitebuilder het predicaat MKB Best Choice.

Bekijk ook het volledige testbericht.


MKB Best Choice STRATO 2022

MKB Best Choice Award 2022

Ook in 2022 werd STRATO door het tijdschrift Baaz geprezen als beste keuze voor het MKB. Onze mailpakketten werden onder de loep genomen en geroemd om hun veiligheid en flexibiliteit.


MKB Best Choice STRATO 2021

MKB Best Choice Award 2021

Door het tijdschrift en online platform Baaz (powered by WINMAG Pro) wordt STRATO in 2021 opnieuw bekroond met een MKB Best Choice Award in de categorie Storage & hosting. Onze hosting wordt geprezen als gebruiksvriendelijke en betaalbare oplossing voor ondernemers.

Het volledige artikel vind je hier: www.baaz.nl.


Techniek en infrastructuur

ISO 27001 certificaat

TÜV-certificaat ISO 27001

STRATO is er bijzonder trots op sinds 2004 het felbegeerde TÜV-certificaat ISO 27001 (voormalig BS 7799) voor uitstekende beschikbaarheid en veiligheid van alle diensten van de beide eigen STRATO datacenters te mogen voeren. STRATO is sinds 2004 elk jaar opnieuw ISO 27001 gecertificeerd.


ISO 9001 certificaat

TÜV-certificaat ISO 9001

Van juli 2000 tot mei 2018 werd STRATO jaarlijks met het TÜV-certificaat ISO 9001 op het gebied van klantenservice, ontwikkeling en verkoop van internetproducten en -diensten, en IT-services voor particulieren en mkb'ers in Europa onderscheiden.


Klimaatbescherming

STRATO is certified partner van The Green Web Foundation

The Green Web Foundation: Certified Partner

Sinds 2020 is STRATO certified partner van The Green Web Foundation. The Green Web Foundation zet zich in voor een duurzamer internet, een initiatief dat STRATO graag ondersteunt. Onze datacenters draaien namelijk voor 100% op groene stroom. Staat je website bij STRATO? Dan weet je zeker dat deze groen wordt gehost.


BUND milieuprijs

BUND milieuprijs

Voor de inspanningen op het vlak van klimaatbescherming ontving STRATO in oktober 2007 de BUND milieuprijs voor Berlijn (‘Berliner Umweltpreis des BUND’). De Duitse Bond voor Milieu en Natuurbescherming (BUND) kende de award toe op basis van ‘uitzonderlijke, exemplarische en tot op heden eenmalige prestaties’ op het gebied van milieubescherming.


European Seal of Excellence in Multimedia

European Seal of Excellence in Multimedia

Voor de vierde keer op rij heeft STRATO in 2007 het platina ‘European Seal of Excellence in Multimedia’ gewonnen. Het is het internationale keurmerk voor uitmuntende applicaties, technologie en dienstverlening.


Partners

Microsoft Gold Certified Partner

Beste Microsoft Hosting- & Infrastructuuroplossing in de EMEA-regio

Een Microsoft Gold Certified Partner heeft aangetoond de hoogste graad van Microsoft competenties te bezitten en heeft ruimschoots ervaring met Microsoft technologieën. In juli 2007 werd STRATO door Microsoft tot provider van de beste Microsoft Hosting- & Infrastructuuroplossing in de EMEA-regio (Europe, Middle East & Africa) verkozen.


Management

Claudia Frese, CEO bij STRATO

Claudia Frese
Chief Executive Officer

Claudia Frese is sinds september 2020 Chief Executive Officer van STRATO AG en lid van de Raad van Bestuur van IONOS.

Na het behalen van haar diploma in International Studies aan de universiteit van Keulen begon Claudia Frese haar carrière bij verschillende start-ups. Ze werkte vervolgens bij eBay GmbH in diverse leidinggevende posities. Daarna ging ze naar adviqo AG en was daar verantwoordelijk voor alle online activiteiten. Voor STRATO was Frese CEO van MyHammer AG en MyHammer Holding AG. Ze heeft in totaal meer dan 20 jaar ervaring met digitale ondernemingen.


Britta Schmidt, CFO bij STRATO

Britta Schmidt
Chief Financial Officer

Britta Schmidt is sinds april 2022 financieel directeur en directeur personeelszaken (CFO) bij STRATO AG en dochterbedrijf Cronon GmbH. In 2021 werd zij al benoemd tot CFO bij IONOS, waar zij behalve voor de financiële aspecten ook de verantwoordelijkheid draagt voor de People Services.

Zij heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van financiën en Investor Relations. De tot bedrijfskundige en industriekoopman opgeleide manager begon haar carrière in de financiën in 2007 bij Siemens Enterprise Communications (tegenwoordig: Atos). Vanaf 2010 was Britta Schmidt in verschillende functies actief op financiële afdelingen bij Scout24, waar zij onder andere verantwoordelijk was voor de beursgang in 2015 en talrijke transformatieprojecten aanstuurde. Van 2020 tot 2021 was zij CFO van Autoscout24 en heeft zij leiding gegeven aan het afsplitsen van AutoScout24 uit de Scout24-groep en aan de opbouw van een zelfstandig merk en een zelfstandige organisatie.


Dr. Markus Noga, CTO bij STRATO

Dr. Markus Noga
Chief Technology Officer

Markus Noga is sinds april 2023 Chief Technology Officer (CTO) bij STRATO en CTO van IONOS.

In deze rol leidt Markus Noga de technische productontwikkeling van alle internationale hosting- en cloudproducten, inclusief de merken Arsys en FastHosts. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de infrastructuur van de STRATO en IONOS datacenters in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Groot-Brittannië en de VS, inclusief het IONOS Wide Area Network en Data Center Networks.

Markus Noga begon zijn carrière bij Booz Allen Hamilton (nu Strategy & PWC). Van 2011 tot 2020 werkte hij bij SAP, waar hij onder meer verantwoordelijk was voor het opzetten van de HANA Enterprise Cloud en de afdeling Machine Learning/AI. Van 2020 tot 2023 werkte hij bij SUSE, het laatst in de rol van General Manager voor de afdeling Linux. Markus Noga studeerde informatica aan de Universiteit van Karlsruhe, waar hij ook promoveerde.


Achim Weiss, CPO bij STRATO

Achim Weiß
Chief Product Officer

Sinds 2018 is Achim Weiß Chief Product Officer bij STRATO AG en Chief Executive Officer bij IONOS.

Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in de Europese internetsector. In 1995 was hij medeoprichter van Schlund+Partner AG. Deze Duitse webhostingpionier, gevestigd in Karlsruhe, werd in 1998 door 1&1 overgenomen. Tot 2008 ontwikkelde Weiß als Chief Technology Officer bij 1&1 onder andere het wereldwijd eerste webhostingplatform voor de snelgroeiende massamarkt.

Als een van de toonaangevende experts op het gebied van de ontwikkeling van massief schaalbare internet-infrastructuur richtte Achim Weiß in 2010 het Berlijnse bedrijf ProfitBricks op. Dit is de eerste Duitse aanbieder van cloud-infrastructuuroplossingen (IaaS). Nadat United Internet ProfitBricks in 2017 overnam, keerde Achim Weiß terug in de Raad van Bestuur van 1&1. In 2018 werd hij benoemd tot Chief Product Officer bij STRATO en CEO van IONOS.


Hüseyin Dogan, COP bij STRATO

Hüseyin Dogan
Chief Operations Officer

Hüseyin Dogan is sinds 2018 Chief Operating Officer (COO) van STRATO AG. In deze positie is hij verantwoordelijk voor alle operationele taken en de afdeling HR People Experience van STRATO. Daarnaast werkt hij sinds 2017 als COO voor IONOS en is daar ook verantwoordelijk voor initiatieven op het gebied van ESG en milieubewustzijn.

Dogan heeft ruim 20 jaar ervaring in leidinggevende functies in diverse internationale e-commercebedrijven en in de financiële dienstverlening. Voor zijn tijd bij STRATO en IONOS was hij Managing Director Customer Service bij Amazon Duitsland, waar hij van 2015 tot 2017 verantwoordelijk was voor de klantenservice en klantbeleving. Daarnaast was Dogan meer dan zeven jaar actief als Director EMEA Operations bij PayPal. In deze functie gaf hij leiding aan de operations teams in alle EMEA-markten.

Hij begon zijn carrière in 2000 bij General Electric, waar hij verschillende leidinggevende posities in de financiële afdeling bekleedde. In zijn laatste functie was hij daar Head of Retail Banking, Strategy and Sales Controlling.

STRATO Customer Care

Meer dan 200 servicemedewerkers zijn vakkundig opgeleid en beantwoorden alle vragen snel en vriendelijk. Of het nu gaat om de keuze van het juiste webhostingpakket of de serveradministratie. De communicatiewegen zijn kort en zo werken klanten actief mee aan de verbetering van de STRATO producten.

De servicemedewerkers beantwoorden alle vragen snel en competent per telefoon, e-mail of chat. STRATO hecht veel waarde aan een hoge klanttevredenheid en vraagt haar klanten om een beoordeling van de communicatie met STRATO en een evaluatie van het product. Langs deze weg worden producten en support continu verbeterd. Zo maakt STRATO haar servicebelofte waar.

Ongeveer twee miljoen klanten bellen elk jaar met STRATO. Anders dan bij anderen bevindt de Nederlandse STRATO klantenservice zich in het eigen hoofdkantoor in Berlijn.


STRATO klantenservice

Kwaliteitscontrole

Regelmatige trainingen zorgen ervoor dat het STRATO service team klanten consequent vriendelijk en vakkundig kan helpen. Onafhankelijke tests bevestigen dit regelmatig in het kader van onze uitgebreide kwaliteitscontrole-maatregelen. Daartoe behoren bijvoorbeeld opnames van gesprekken en een systematische, continue klanttevredenheids-enquête over alle supportkanalen (telefoon, e-mail, chat). Na ieder service-contact omvat de enquête maximaal elf vragen over de tevredenheid van de klant met de onderneming, het product en het contact met de klantenservice. Onze kwaliteitscontrole-maatregelen komen voort uit de volgende zes tevredenheidsdimensies:

Klanttevredenheid - STRATO en producten

 • Dimensie 1: Productkwaliteit
 • Dimensie 2: Proceskwaliteit
 • Dimensie 3: Kwaliteit van de onderneming

Klanttevredenheid - service

 • Dimensie 1: Sociale competenties
 • Dimensie 2: Vakkundigheid
 • Dimensie 3: Methodiek
OVER STRATO

STRATO is de betrouwbare webhoster voor iedereen die online succesvol wil zijn. Bij STRATO is webhosting fair en eenvoudig – zonder overbodige extra’s en tegen de beste prijs.

VEILIGHEID

BIJ ONS STAAN JE GEGEVENS VEILIG!

Onze datacenters voldoen aan de hoogste veiligheidsstandaarden en zijn ISO 25001 gecertificeerd!

Meer informatie

TOP! STRATO RANKINGCOACH

ZOEKMACHINE-OPTIMALISATIE

Met rankingCoach kan je zelf je website optimaliseren voor zoekmachines en krijg je meer bezoekers op je website!

Meer informatie