VPS server van STRATO: optimale vrijheid

Wat is een VPS server?

Een VPS server (Virtual Private Server, ook wel VPS cloud server genoemd) biedt de gelegenheid om omvangrijke websites met veel traffic op een moderne en professionele manier te hosten. De grote capaciteit van de virtuele server stelt je tevens in staat om meerdere online projecten soepel draaiende te houden, onder verschillende IP-adressen.

De VPS server is, zoals de naam al doet vermoeden, een virtuele server op een fysieke server.
Dit betekent dat er een gedeelte van de fysieke server voor jou wordt gereserveerd. Dit maakt het mogelijk om zowel de fysieke server als de kosten ervan met andere gebruikers te delen. Zo ben je altijd verzekerd van voldoende opslagruimte voor de scherpste prijs! Ontdek nu de actuele prijzen van server hosting bij STRATO.

Belangrijkste eigenschappen van virtual server hosting bij STRATO:

  • Tot 3000 GB aan opslagruimte
  • Werkgeheugen (RAM) tot 32 GB (Windows) of 60 GB (Linux)
  • Ondersteuning voor vele OS'en
  • Extreem scherp geprijsde VPS server

Wat is het verschil tussen shared en VPS hosting?

Met een Virtual Private Server (VPS) heb je een deel van de server voor jezelf. Met shared hosting deel je je hosting met anderen. Als je een hosting deelt met anderen, dan deel je in feite de hardware van de server. Als de websites van anderen veel vragen van de server, is het mogelijk dat jouw website minder snel laadt. Bij een VPS wordt de server onderverdeeld in een aantal virtuele servers. Hiermee beschik je over een stuk eigen servercapaciteit die je niet hoeft te delen met anderen. Dat maakt een VPS sneller dan een shared hostingpakket. Shared hosting is echter wel goedkoper dan een VPS.


Waarom kiezen voor een VPS server?

Met een VPS server heb je een deel van de server voor jou alleen. Omdat je jouw deel van de server niet met anderen hoeft te delen, is de server stabieler en loop je minder risico op storingen. Je hebt namelijk geen last van andere sites of applicaties. Daarnaast heb je keuzevrijheid in je software. Wanneer je inkomen afhankelijk is van jouw website of applicatie, is het verstandig om voor een VPS server te kiezen. Je hebt meer zekerheid, betrouwbaarheid en minder risico’s.

De voordelen van een VPS server:

  • Hoge performance
  • Keuzevrijheid in software (Windows of Linux)
  • Geen data en resources delen
  • Veel opslagruimte en dataverkeer

VPS server huren met Linux en Windows

Onze VPS servers kunnen zowel met Linux als Windows werken. Linuxgebruikers kunnen gratis over meerdere besturingssystemen beschikken, waaronder Ubuntu en Debian. Windows-gebruikers hebben toegang via remote desktop en genieten ondersteuning voor MS SQL. Bij beide besturingssystemen ontvang je een gratis licentie voor Odin® Plesk Panel (voorheen Parallels®). Dit programma zorgt ervoor dat je gemakkelijk hostingpakketten kunt inrichten op je server. Via het beheerpaneel kan je zelf de server herinstalleren met een ander besturingssysteem, hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht. Bij STRATO ben je zo altijd verzekerd van top-features bij het huren van een goedkope VPS server.


Welke server past bij jou, Windows of Linux?

Windows is een bekend besturingssysteem. Het is erg gebruiksvriendelijk en veel mensen herkennen de interface. Voor Windows betaal je een licentie. Als je bij STRATO een VPS koopt met een Windows server, is de Windows licentie inclusief. Linux daarentegen is een open source en daardoor vanuit beginsel gratis. Omdat Linux puur is gebouwd als besturingssysteem, is het een stabiele en snelle server. Het is daarom ideaal voor de hosting van websites waarbij het belangrijk is dat de website online blijft. Daarnaast is Linux modulair. Je kunt bijvoorbeeld een nieuwe library set installeren zonder de kernel te vervangen. Bij Windows kan dit niet. Windows leent zich beter om applicaties op te bouwen.

Hieronder alle verschillen op een rij:

Linux
Windows
Vereist kennis van Linux command line Gebruiksvriendelijk
Geen ondersteuning Microsoft producten Ondersteuning Microsoft producten
Licentievrij Vereist licentie (bij STRATO inbegrepen)
Erg stabiel Minder stabiel
Puur een besturingssysteem Verschillende server licenties
Lightweight en dus snel Iets minder snel dan Linux
Goed te gebruiken voor website hosting Geschikt voor applicaties
Goede beveiliging Goede beveiliging
Modulair Niet modulair
Verschillende distributies zoals CentOS, Debian en Ubuntu /

Een stabiele omgeving met VPS hosting

Je STRATO VPS server draait op stabiele en krachtige hardware waar je altijd op kunt vertrouwen. Onze servers staan opgeslagen in onze eigen datacenters in Berlijn en Karlsruhe. Ze zijn TÜV ISO 27001 gecertificeerd, voorzien van redundante netwerkverbindingen en beschikken over noodstroom-voorzieningen zodat maximale uptime verzekerd is.

Server aanbieding