De domeinnaam check van STRATO

De domeinnaam check van STRATO

Domeinnaam aanbiedingen bekijken

Domeinnamen controleren op beschikbaarheid

Je hebt een domeinnaam bedacht voor je site, maar je weet niet of deze domeinnaam beschikbaar is. Waar kun je de domeinnaam dan controleren? Dit doe je heel eenvoudig op onze website! Met onze domeinnaam check kun je in een paar tellen zien of jouw favoriete domeinnaam nog vrij is. Je kunt je domeinnaam hierbij combineren met allerlei verschillende extensies en krijgt ook direct alternatieve beschikbare domeinnamen te zien. Na de domeinnaamcheck kun je meteen je favoriete domeinnaam vastleggen en beginnen aan jouw online avontuur!

 • Handige domeinnaam checker
 • Keuze uit honderden domeinextensies
 • Voordelige domeinpakketten
 • Geen setupkosten
 • Uit te breiden met andere STRATO webdiensten

Aandachtspunten bij het kiezen van een domeinnaam

Aandachtspunten bij het kiezen van een domeinnaam

Voordat je een domeinnaam check uit gaat voeren, is het natuurlijk handig om alvast te bedenken welke namen geschikt zouden zijn voor jouw website. Het is goed om daarbij een aantal aandachtspunten in je achterhoofd te houden. Kies in ieder geval een domeinnaam die relevant is voor jouw website of bedrijf. Niet alleen zien mogelijke bezoekers zo meteen wat voor soort site je hebt, maar met een relevante domeinnaam scoor je over het algemeen ook beter in de resultaten van zoekmachines. En aangezien een zeer groot deel van de internetgebruikers niet direct, maar via een zoekmachine op een website terechtkomt, is de positie van je website binnen de zoekresultaten van groot belang. Let er daarnaast op dat je domeinnaam gemakkelijk te onthouden is. Mensen die iets over je website horen, zullen deze zo eerder bezoeken, en mensen die de site al eens bezocht hebben keren eerder terug. Verzin een domeinnaam die niet te lang, en liefst ook nog origineel is.


Hoe check je een domeinnaam?

Hoe check je een domeinnaam?

Een domein naam check uitvoeren is met onze domeinchecker heel eenvoudig. Je voert eerst je potentiële domeinnaam in in de zoekbalk van onze domeinnaam checker. Hierbij hoef je niet zelf ‘www’ in te vullen. Vervolgens selecteer je de categorie extensies waarmee je je domeinnaam wilt combineren. Je kunt een domeinnaamcheck uitvoeren voor de klassieke extensies (zoals .nl, .com en .eu), maar je kunt in onze domeinnaam checker ook een categorie met nieuwe domeinextensies uitkiezen. Denk bijvoorbeeld aan domeinextensies die te maken hebben met horeca of met gezondheid. Als je vervolgens op ´check´ klikt, krijg je een overzicht van de domeinextensies in deze categorie, gecombineerd met de door jou gekozen domeinnaam. Achter iedere combinatie staat of het domein beschikbaar of bezet is. Zo zie je niet alleen of de domeinnaam die je wilde controleren nog geregistreerd kan worden, maar ook welke alternatieven je hebt. Is de domeinnaam die jij in je hoofd had al door iemand anders geregistreerd en wil je liever geen alternatief zoeken? Dan kun je nog overwegen om via de Whois domein data uit te zoeken van wie de domeinnaam is.


Na de domeinnaam check

Na de domeinnaam check

Heb je voor één of meerdere domeinnamen een domeincheck uitgevoerd en je favoriet uitgekozen? Dan kun je deze domeinnaam meteen registreren. Bij iedere domeinregistratie hoort een domeinpakket, waar verschillende voordelen aan verbonden zijn. Zo betaal je geen setupkosten en heb je standaard een testfase van een maand. Daarnaast kun je je domein gratis laten omleiden met een zogenaamde domainforward. Dit is bijvoorbeeld handig als je voor je bestaande website een tweede domein wilt gebruiken. Bezoekers kunnen de website dan via twee verschillende domeinnamen bereiken. Verder kun je voor je domeinnaam bepaalde internationale karakters gebruiken en beschik je over een digitaal visitekaartje. Wanneer je een domeinpakket bestelt, kun je ook meteen andere webdiensten van STRATO aanvragen. Ideaal voor als je nog op zoek bent naar betrouwbare webhosting of je website graag met behulp van een website builder wilt ontwerpen.

Kortom: heb je een goede domeinnaam bedacht voor je website? Check deze domeinnaam dan meteen, word binnen en paar muisklikken domeinnaam eigenaar en profiteer van alle voordelen die STRATO te bieden heeft!

 • Gecertificeerde veiligheid

  Gecertificeerde veiligheid
 • Beste hostingbedrijf

  Beste hostingbedrijf
 • MKB Best Choice

  MKB Best Choice
 • Professionele support

  Professionele support
 • Hosted in Germany

  Hosted in Germany