WORDPRESS HOSTING
Basic
WordPress is een contentmanagementsysteem (CMS), waarmee je op een eenvoudige manier een website kunt maken. Ook zonder ervaring of technische voorkennis kun je met de opensourcesoftware van WordPress snel je eigen website, blog of webwinkel bouwen. Maar hoe werkt dat precies, een WordPress website maken? Wij leggen uit hoe je dit snel en eenvoudig met STRATO WordPress Hosting doet en leiden je uitgebreid door de onderstaande stappen:
Wanneer je een WordPress site gaat maken, is het kiezen van hosting doorgaans de eerste stap. Hosting houdt in dat een webhostingbedrijf jouw WordPress site op een server plaatst, die altijd verbonden is met het internet. STRATO biedt hiervoor speciale WordPress hostingpakketten aan. Deze pakketten bedienen alle mogelijke gebruikers: van beginners die zonder zorgen een blog willen starten, tot zakelijke klanten die een professionele webwinkel willen oprichten. Je hebt daarom de keuze uit de pakketten Starter, Basic en Advanced als je kiest voor STRATO WordPress Hosting:
WORDPRESS HOSTING
Starter
WORDPRESS HOSTING
Basic
WORDPRESS HOSTING
Advanced
Dankzij de 1-klik-installatie kun je hierna in een handomdraai je eigen WordPress website maken, en geniet je meteen van de vele voordelen die STRATO biedt:
Voor de hosting betaal je een maandelijks bedrag, maar je krijgt er veel flexibiliteit voor terug: je bepaalt zelf je domeinnaam, er komen geen advertenties op je website en je kunt iedere gewenste template of plugin installeren.
Ga op de website van STRATO naar het hostingpakket van je keuze en klik op 'Bestel nu'. Je hebt nu de gelegenheid om een domeinnaam te registreren. Met de domeinchecker van STRATO zie je meteen of jouw favoriete domeinnaam nog vrij is en, mocht dat niet zo zijn, welke vergelijkbare alternatieven nog wel beschikbaar zijn.
Waar let je op bij het bedenken van een domeinnaam? In ieder geval is het belangrijk om een domeinnaam te kiezen die past bij de inhoud van je website. Niet alleen zien (potentiële) bezoekers dan meteen met wat voor soort website ze te maken hebben; ook voor zoekmachines is de domeinnaam een signaal: met een relevante domeinnaam verwerf je sneller een goede positie in de zoekresultaten.
De kenmerken van een goede domeinnaam op een rijtje:
Na de bestelling van je hostingpakket en het registreren van je domeinnaam, ontvang je van STRATO:
Het installeren van WordPress je na het inloggen in gang zetten. Globaal gezien kan er onderscheid worden gemaakt tussen handmatige installatie en een automatische 1-klik-installatie. Bij STRATO zijn beide opties mogelijk, maar de 1-klik-installatie gaat het snelst.
Bij het installeren van WordPress via de 1-klik-installatie wordt aan je gevraagd om voor de flexibele of de veilige modus te kiezen. Bij de eerste optie heb je vrijwel volledige vrijheid qua updates van WordPress. De veilige modus geeft je daarentegen altijd de maximale veiligheid, want alle updates worden automatisch geïnstalleerd:
Wanneer je bent ingelogd op je beheerpaneel, zie je aan de linkerkant een menu. Via 'Weergave' en dan 'Thema's' kun je een thema oftewel een template uitkiezen en activeren. Kort gezegd is een thema een verzameling bestanden die het basisdesign van je website bepalen. Er zijn gratis WordPress thema’s beschikbaar, die prima voldoen wanneer je een niet al te ingewikkelde WordPress site wilt maken:
Daarnaast zijn er de zogenaamde ‘Premium’ WordPress thema’s. Aan deze thema's zijn extra kosten verbonden, maar doorgaans zijn ze stabieler gebouwd en bieden ze meer vrijheid bij het ontwerpen van je site. Wat je ook kiest, vrijwel alle templates zijn responsive, wat betekent dat je website goed wordt weergegeven op zowel computers als mobiele apparaten, zoals een tablet of een smartphone.
Het is belangrijk dat we in het bovenstaande aanbod een design vinden dat goed past bij onze gloednieuwe site ‘geldenfinancien.nl’. Voor een dergelijke website is een corporate design erg geschikt. Daarom kiezen we voor het thema ‘Radiate’.
Het thema vormt de basis van je WordPress website, maar je kunt je site zelf verder inrichten met behulp van plugins en widgets. Via je beheerpaneel kun je rechtstreeks op 'Plugins' klikken; de widgets vind je onder 'Weergave'.
Een plugin bestaat uit één of een aantal bestanden dat één of meerdere functies aan je WordPress website toevoegt, of bestaande functies beïnvloedt. Er zijn duizenden plugins verkrijgbaar, die voor uiteenlopende doeleinden kunnen worden gebruikt. Zo zijn er plugins voor het toevoegen van foto's en video's, maar er zijn ook plugins die je helpen om je WordPress website sneller te maken of beter te beveiligen:
Een widget is een soort blokje dat extra inhoud of een nieuwe functie toevoegt aan je WordPress site. Met behulp van widgets kun je bijvoorbeeld een like-knop van Facebook, een video, een overzicht van je laatst gepubliceerde artikelen of een zoekbalk op je site zetten:
Je vindt widgets vaak helemaal rechts op de webpagina, maar wanneer je template het toelaat kun je ze ook op andere locaties toevoegen. Gebruik alleen widgets die echt een meerwaarde bieden, zodat je site overzichtelijk blijft. Met behulp van een widget is het ook erg eenvoudig om video’s op je site te plaatsen.
De basis van je website is nu klaar! Je kunt je site verder vormgeven en tekst- en beeldmateriaal toevoegen.
Nu naar de WordPress aanbiedingen