Simpel je eigen website maken

 • Alles-in-één-tool om professionele websites te bouwen
 • Website maken zonder programmeerkennis
 • Geoptimaliseerd voor mobiele apparaten
website maken

Een eigen website maken met Sitebuilder

Je wilt een eigen website maken maar je weet nog niet hoe? Op internet vind je tal van tools waarmee je gratis een website kunt maken. Maar vaak is gratis niet echt gratis, en ontstaan er later extra kosten waarmee je niet hebt gerekend. Niet bij STRATO. Onze sitebuilder is het ideale hulpmiddel wanneer je zonder programmeerkennis zelf een professionele website wilt maken. Wij bieden je ondersteuning tijdens het bouwen, zodat je website de best mogelijke resultaten haalt. Of je nu een website wilt maken voor jezelf of voor een bedrijf; met de websitemaker van STRATO kan het allemaal! Lees op deze pagina hoe je aan de slag gaat.

 • Maak in een handomdraai je eigen website
 • Geen programmeerkennis vereist
 • Lage kosten, pakket inclusief domeinnaam en e-mail
 • Volledig te personaliseren
 • Optimale weergave op mobiele devices
 • Gratis helpdesk, instructievideo’s en FAQ-bibliotheek

Eenvoudig een eigen website maken

Miniatuur voor de video: Eenvoudig een eigen website maken

opties website bouwen

Website bouwen: welke opties heb ik?

Er bestaan veel mogelijkheden om een eigen website te bouwen. Wij zetten ze op een rijtje.

 • Gratis website maken: op internet worden veel tools aangeboden om een gratis website te maken. Maar vaak is gratis helemaal niet gratis. Zo wordt er reclame op je website geplaatst. Daarnaast moet je regelmatig extra betalen voor essentiële functies, zoals je eigen domeinnaam (internetadres) of een e-mailadres. Ook zijn de mogelijkheden om het ontwerp van je website aan te passen doorgaans erg beperkt. Daarom is het gebruik van gratis software niet aan te raden wanneer je een professionele website wilt bouwen.
 • Website zelf programmeren: je kunt natuurlijk je website helemaal zelf programmeren in een scripttaal als HTML of PHP en vervolgens laten hosten. Hiervoor heb je natuurlijk wel voorkennis nodig. Het kan maanden of zelfs jaren duren om deze programmeertalen onder de knie te krijgen. Zelf programmeren is dus niet handig als je snel en zonder voorkennis een website wilt bouwen.
 • Website maken met een CMS: er bestaan veel contentmanagementsystemen waarmee je websites kunt maken. Voorbeelden hiervan zijn WordPress en Joomla. Deze systemen zijn vaak opensource en dus gratis te downloaden. Wel heb je een hostingpakket nodig. Het voordeel van een CMS is dat je zeer flexibel bent, vanwege de vaak honderden plugins en templates die worden ontwikkeld. Echter ben je wel zelf verantwoordelijk voor het beveiligen en updaten van je website. Populaire contentmanagementsystemen als WordPress zijn vaak het doel van hackeraanvallen.
 • Bouw een website met STRATO Sitebuilder: met onze websitemaker bouw je snel en eenvoudig je eigen website. Het voordeel: je hebt absoluut geen voorkennis nodig. Iedereen kan dus websites maken! Dankzij de vele lay-outs en widgets kun je de website geheel naar wens aanpassen. STRATO zorgt ervoor dat je website altijd veilig is. Je bouwt in een handomdraai een professionele website, die geoptimaliseerd is voor weergave op mobiele apparaten.

Hieronder kun je verder lezen hoe je met STRATO Sitebuilder een website bouwt en welke mogelijkheden geboden worden.


website met sitebuilder

Zo maak je een website met STRATO Sitebuilder!

Met STRATO Sitebuilder bieden we je een totaalpakket inclusief domeinnaam, e-mail en hosting. Zo staat jouw eigen website in een mum van tijd online. In de editor zet je de websitelay-out tot in detail naar je hand. Met de honderden professionele design-templates voorzie je jouw pagina gemakkelijk van een unieke en stijlvolle vormgeving. Naast meer dan 100 sjablonen zijn er ook honderden lettertypes waar je uit kunt kiezen. Dankzij de gebruiksvriendelijke interface voeg je tekst, afbeeldingen en video’s toe zonder gebruik van ingewikkelde programmeertaal. De sitebuilder zet de door jou gewenste onderdelen namelijk zelf om in webcode. Zo hoef jij je alleen maar op de content te richten.

In 4 stappen je eigen website maken:

 1. Design kiezen
 2. Layout aanpassen (kleuren, lettertypes)
 3. Inhoud toevoegen (teksten, afbeeldingen, widgets)
 4. Website publiceren

Start nu met STRATO Sitebuilder

template voorbeld
Dit is een voorbeeld van een template

website mobiel bewerken

Bewerk je website altijd en overal

Voor onze online websitemaker is geen programmeerkennis vereist, waardoor je in een paar simpele stappen een website bouwt. De zeer gebruiksvriendelijke editor begeleidt je stapsgewijs door het bouwproces: van sitestructuur tot vormgeving. Daarnaast vraagt de sitebuilder geen enkel geheugen van je computer, omdat alles via de browser werkt. Het bijkomend voordeel is dat je de website overal ter wereld moeiteloos kunt aanpassen. Je hebt enkel een internetverbinding nodig.


responsive website bouwen

Mobile first: met Sitebuilder een responsive website bouwen

Het internetverkeer vanaf mobiele devices als tablets en smartphones is de afgelopen jaren flink toegenomen. Als je een website bouwt met onze responsive templates zorg je voor een optimale ervaring op alle (mobiele) devices. Deze templates zorgen ervoor dat je website zich automatisch aanpast aan verschillende beeldschermformaten. Het maakt dan niet uit of een bezoeker je website bezoekt vanaf een PC, tablet of smartphone.


website paketten

Website, e-mail & domein in één pakket

Wij verzorgen de webhosting wanneer je gebruikmaakt van STRATO Sitebuilder. Je krijgt één domeinnaam naar keuze, inclusief e-mailhosting. Zo kun je e-mails sturen vanaf je domein. Daar leveren we altijd een standaard veiligheidssysteem bij, zodat je altijd beschermd bent tegen de laatste virussen en spam. Het veiligheidssysteem wordt continu geüpdatet. Ook hoef je je geen zorgen te maken over het overschrijden van een datalimiet. Je profiteert bij STRATO namelijk van onbeperkt dataverkeer.


social media

Koppel social media-elementen

Met de sitebuilder van STRATO ontwerp en lanceer je jouw website niet alleen op een snelle en eenvoudige manier; je beschikt ook nog eens over een heleboel moderne functies. Zo voeg je op simpele wijze social media-elementen toe aan jouw design. Door de immense invloed van social media is het erg belangrijk om erop in te spelen. Via de editor voeg je met enkele muisklikken Facebook- Twitter of Instagram-elementen toe. Zo vinden je bezoekers eenvoudig de weg naar jouw social media-pagina’s. Daarnaast biedt het de kans om nieuwe bezoekers naar je website te trekken, omdat je een breder publiek aanspreekt.


zoekmachine optimalisatie

Hulp bij het bouwen van je eigen website

Hoewel het met de sitebuilder van STRATO erg eenvoudig is om zelf websites te maken, kan het natuurlijk altijd voorkomen dat je alsnog tegen een probleem aanloopt. Op onze website vind je veel ondersteunende informatie. Zo zijn er speciale videohandleidingen die uitleggen hoe het programma werkt. Als er dan toch nog vragen zijn, kun je altijd onze gratis helpdesk raadplegen. Dat kan telefonisch, per mail of via social media.


rankingCoach voor SEO

rankingCoach voor zoekmachine-optimalisatie (SEO)

Wanneer je een professionele site gaat bouwen met het doel om veel bezoekers te trekken, moet je werken aan je positie in zoekmachines. Hiervoor is het pakket Sitebuilder Pro SEO uitermate geschikt. Bij dit pakket is STRATO rankingCoach inbegrepen. rankingCoach biedt inzicht in de SEO-prestaties van jouw website. Daarnaast helpt het programma je om een gedegen SEO-strategie te ontwikkelen, waarmee je concurrenten te slim af bent.


Naar de sitebuilder aanbieding


Veelgestelde vragen

Het maken van een website hoeft niet duur te zijn. Met een programma als STRATO Sitebuilder maak en host je al je eigen website voor een paar euro per maand. Voor deze websitemaker is geen voorkennis vereist. Je hoeft dus geen dure webdesigner in te huren. Er zijn ook aanbieders die gratis websites aanbieden. Vaak is gratis echter helemaal niet gratis. Belangrijke features als een eigen domeinnaam zijn niet inbegrepen, en er wordt bijvoorbeeld reclame op je website getoond. Met een alles-in-één-pakket, zoals dat van STRATO, ben je doorgaans goedkoper uit.
Het is belangrijk dat je website op alle apparaten, zoals laptops, smartphones en tablets, goed wordt weergegeven. Kies daarom voor een responsive design, dat zich aanpast aan de schermgrootte van het apparaat. Daarnaast is het van belang dat je website in Google en andere zoekmachines goed wordt gevonden. Zorg er daarom voor dat je op je website de juiste zoektermen gebruikt. Je kunt je hierbij ook laten inspireren door vergelijkbare websites of websites van concurrenten. Heb je hulp nodig bij de zoekmachine-optimalisatie? Kies dan voor het pakket Sitebuilder Pro SEO van STRATO. Hierbij is het handige hulpmiddel rankingCoach inbegrepen.
Om je website te maken, heb je een editor nodig waarmee je dit doet. Je kunt hiervoor software kopen en op je computer installeren. Tegenwoordig worden de meeste websites echter gemaakt met een contentmanagementsysteem dat volledig online werkt. Je hoeft dan geen programma op je computer te installeren. Veel van deze systemen, zoals WordPress, zijn open source en dus gratis te gebruiken. Om dit te kunnen doen, heb je wel een hostingpakket nodig. Bij een opensource-oplossing ben je zelf verantwoordelijk voor het installeren, updaten en beveiligen van je website. Veruit het makkelijkst maak je een website met een kant-en-klaar-oplossing, zoals STRATO Sitebuilder. STRATO neemt hierbij hierbij alle technische aspecten voor zijn rekening. Jij hoeft je alleen bezig te houden met het design en de inhoud van de website. Ook de hosting van je website is bij dit pakket inbegrepen.