Simpel je eigen website maken

 • Alles-in-één-tool om professionele websites te bouwen
 • Website maken zonder programmeerkennis
 • Geoptimaliseerd voor mobiele apparaten

SmartWebsite
Plus

12 maanden slechts

€ 1

per maand
daarna € 8 / mnd.
Setupkosten: € 0
Alle prijzen incl. btw

Naar aanbieding

Een eigen website maken met SmartWebsite

Wil je een eigen website maken, maar weet je nog niet hoe? Op internet vind je tal van tools waarmee je gratis een website kunt maken. Maar vaak is gratis niet echt gratis, en ontstaan er later extra kosten waarmee je niet hebt gerekend. Niet bij STRATO. Onze sitebuilder is het ideale hulpmiddel wanneer je zonder programmeerkennis zelf een professionele website wilt maken. Wij bieden je ondersteuning tijdens het bouwen, zodat je website de best mogelijke resultaten haalt. Of je nu een website wilt maken voor jezelf of voor een bedrijf; met de websitemaker van STRATO kan het allemaal! Lees op deze pagina hoe je aan de slag gaat.

 • Maak in een handomdraai je eigen website
 • Geen programmeerkennis vereist
 • Veel handige AI-functies
 • Lage kosten, pakket inclusief domeinnaam en e-mail
 • Volledig te personaliseren
 • Optimale weergave op mobiele devices
 • Gratis helpdesk en FAQ-bibliotheek

Website bouwen: welke opties heb ik?

Er bestaan veel mogelijkheden om een eigen website te bouwen. Wij zetten ze op een rijtje.

Op internet worden veel tools aangeboden om een gratis website te maken. Maar vaak is gratis helemaal niet gratis. Zo wordt er reclame op je website geplaatst. Daarnaast moet je regelmatig extra betalen voor essentiële functies, zoals je eigen domeinnaam (internetadres) of een e-mailadres. Ook zijn de mogelijkheden om het ontwerp van je website aan te passen doorgaans erg beperkt. Daarom is het gebruik van gratis software niet aan te raden wanneer je een professionele website wilt bouwen.
Je kunt natuurlijk je website helemaal zelf programmeren in een scripttaal als HTML of PHP en vervolgens laten hosten. Hiervoor heb je natuurlijk wel voorkennis nodig. Het kan maanden of zelfs jaren duren om deze programmeertalen onder de knie te krijgen. Zelf programmeren is dus niet handig als je snel en zonder voorkennis een website wilt bouwen.
Er bestaan veel contentmanagementsystemen waarmee je websites kunt maken. Voorbeelden hiervan zijn WordPress en Joomla. Deze systemen zijn vaak opensource en dus gratis te downloaden. Wel heb je een hostingpakket nodig. Het voordeel van een CMS is dat je zeer flexibel bent, vanwege de vaak honderden plug-ins en templates die worden ontwikkeld. Echter ben je wel zelf verantwoordelijk voor het beveiligen en updaten van je website. Populaire contentmanagementsystemen als WordPress zijn vaak het doel van hackaanvallen.
Met onze websitemaker bouw je snel en eenvoudig je eigen website. Het voordeel: je hebt absoluut geen voorkennis nodig. Iedereen kan dus websites maken! AI-tools helpen je bij het maken van je websitestructuur en het creëren van teksten en afbeeldingen. Dankzij de vele lay-outs en widgets kun je de website geheel naar wens aanpassen. STRATO zorgt ervoor dat je website altijd veilig is. Je bouwt in een handomdraai een professionele website, die geoptimaliseerd is voor weergave op mobiele apparaten.

STRATO SmartWebsite aanbiedingen

Kies je looptijd:

SMARTWEBSITE
Pro

 

€ 15

per maand
 
Setupkosten: € 5

6 maanden slechts

€ 1

per maand
daarna € 14 / mnd.
Setupkosten: € 5

 • 1 domeinnaam & 1 SSL-certificaat
 • Website met 500 pagina's
Onze tip TV-actie

SMARTWEBSITE
Plus

 

€ 9

per maand
 
Setupkosten: € 5

12 maanden slechts

€ 1

 
daarna € 8 / mnd.
Setupkosten: € 0

 • 1 domeinnaam & 1 SSL-certificaat
 • Website met 100 pagina's

SMARTWEBSITE
Basic

 

€ 6

per maand
 
Setupkosten: € 5

1 maand

gratis


daarna € 5 / mnd.
Setupkosten: € 0

 • 1 domeinnaam & 1 SSL-certificaat
 • Website met 5 pagina's
Alle prijzen incl. btw
100% dataopslag in de EU

100% in de EU

Gecertificeerde veiligheid

Gecertificeerde veiligheid

Bekroonde kwaliteit

Bekroonde kwaliteit

Hosting van STRATO met 100% groene stroom

Klimaatvriendelijk

Zo maak je een website met STRATO SmartWebsite!

Met de sitebuilder van STRATO bieden we je een totaalpakket inclusief domeinnaam, e-mail en hosting. Handige AI-functies helpen je bij het maken van de websitestructuur, het schrijven van teksten en het genereren van afbeeldingen. Zo staat jouw eigen website in een mum van tijd online. In de editor zet je de websitelay-out tot in detail naar je hand. Met de professionele design-templates voorzie je jouw pagina gemakkelijk van een unieke en stijlvolle vormgeving. Je kunt zelf onder andere kleurenschema's en lettertypes uitkiezen.

Dankzij de gebruiksvriendelijke interface voeg je tekst, afbeeldingen en video’s toe zonder gebruik van ingewikkelde programmeertaal. De sitebuilder zet de door jou gewenste onderdelen namelijk zelf om in webcode. Zo hoef jij je alleen maar op de content te richten.

In 4 stappen je eigen website maken:

 1. Design kiezen met behulp van AI
 2. Lay-out aanpassen (kleuren, lettertypes)
 3. Inhoud laten genereren met AI of zelf maken (teksten, afbeeldingen)
 4. Website publiceren
Start nu met STRATO SmartWebsite

Bouw je eigen website: waar, wanneer en hoe je wilt — met STRATO

Als je je website bouwt bij STRATO, kun je deze altijd en overal bewerken. Daarnaast heb je je website, e-mail & domein in één pakket en krijg je hulp bij het bouwen van je website. Wel zo handig!

Voor onze online websitemaker is geen programmeerkennis vereist, waardoor je in een paar simpele stappen een website bouwt. De zeer gebruiksvriendelijke editor begeleidt je stapsgewijs door het bouwproces: van sitestructuur tot vormgeving. Daarnaast vraagt de sitebuilder geen enkel geheugen van je computer, omdat alles via de browser werkt. Het bijkomend voordeel is dat je de website overal ter wereld moeiteloos kunt aanpassen. Je hebt enkel een internetverbinding nodig.
Wij verzorgen de webhosting wanneer je gebruikmaakt van STRATO Sitebuilder. Je krijgt één domeinnaam naar keuze, inclusief e-mailhosting. Zo kun je e-mails sturen vanaf je domein. Daar leveren we altijd een standaard veiligheidssysteem bij, zodat je altijd beschermd bent tegen de laatste virussen en spam. Het veiligheidssysteem wordt continu bijgewerkt. Ook hoef je je geen zorgen te maken over het overschrijden van een datalimiet. Je profiteert bij STRATO namelijk van onbeperkt dataverkeer.
Hoewel het met de sitebuilder van STRATO erg eenvoudig is om zelf websites te maken, kan het natuurlijk altijd voorkomen dat je alsnog tegen een probleem aanloopt. Op onze website vind je veel ondersteunende informatie. Zo zijn er speciale handleidingen die uitleggen hoe het programma werkt. Als er dan toch nog vragen zijn, kun je altijd onze gratis helpdesk raadplegen. Dat kan telefonisch, per mail of via social media.

Alles wat jouw website nodig heeft om te scoren

Bij STRATO vind je alles wat jouw website nodig heeft om te scoren. Met onze sitebuilder maak je je website responsive, kun je eenvoudig social media-elementen koppelen en kan je rankingCoach inzetten voor je SEO.

Het internetverkeer vanaf mobiele devices als tablets en smartphones is de afgelopen jaren flink toegenomen. Als je een website bouwt met onze responsive templates zorg je voor een optimale ervaring op alle (mobiele) devices. Deze templates zorgen ervoor dat je website zich automatisch aanpast aan verschillende beeldschermformaten. Het maakt dan niet uit of een bezoeker je website bezoekt vanaf een PC, tablet of smartphone.
Met de sitebuilder van STRATO ontwerp en lanceer je jouw website niet alleen op een snelle en eenvoudige manier; je beschikt ook nog eens over een heleboel moderne functies. Zo voeg je op simpele wijze social media-elementen toe aan jouw design. Door de immense invloed van social media is het erg belangrijk om erop in te spelen. Via de editor voeg je met enkele muisklikken Instagram, TikTok- of Facebook-elementen toe. Zo vinden je bezoekers eenvoudig de weg naar jouw social media-pagina’s. Daarnaast biedt het de kans om nieuwe bezoekers naar je website te trekken, omdat je een breder publiek aanspreekt.
Wanneer je een professionele site gaat bouwen met het doel om veel bezoekers te trekken, moet je werken aan je positie in zoekmachines. Hiervoor is het pakket SmartWebsite Pro uitermate geschikt. Bij dit pakket is STRATO rankingCoach inbegrepen. rankingCoach biedt inzicht in de SEO-prestaties van jouw website. Daarnaast helpt het programma je om een gedegen SEO-strategie te ontwikkelen, waarmee je concurrenten te slim af bent.

Veelgestelde vragen

Het maken van een website hoeft niet duur te zijn. Met een programma als STRATO SmartWebsite maak en host je al je eigen website voor een paar euro per maand. Voor deze websitemaker is geen voorkennis vereist. Je hoeft dus geen dure webdesigner in te huren. Er zijn ook aanbieders die gratis websites aanbieden. Vaak is gratis echter helemaal niet gratis. Belangrijke features als een eigen domeinnaam zijn niet inbegrepen, en er wordt bijvoorbeeld reclame op je website getoond. Met een alles-in-één-pakket, zoals dat van STRATO, ben je doorgaans goedkoper uit.
Het is belangrijk dat je website op alle apparaten, zoals laptops, smartphones en tablets, goed wordt weergegeven. Kies daarom voor een responsive design, dat zich aanpast aan de schermgrootte van het apparaat. Daarnaast is het van belang dat je website in Google en andere zoekmachines goed wordt gevonden. Zorg er daarom voor dat je op je website de juiste zoektermen gebruikt. Je kunt je hierbij ook laten inspireren door vergelijkbare websites of websites van concurrenten. Heb je hulp nodig bij de zoekmachine-optimalisatie? Kies dan voor het pakket SmartWebsite Pro van STRATO. Hierbij is het handige hulpmiddel rankingCoach inbegrepen.
Om je website te maken, heb je een editor nodig waarmee je dit doet. Je kunt hiervoor software kopen en op je computer installeren. Tegenwoordig worden de meeste websites echter gemaakt met een contentmanagementsysteem dat volledig online werkt. Je hoeft dan geen programma op je computer te installeren. Veel van deze systemen, zoals WordPress, zijn open source en dus gratis te gebruiken. Om dit te kunnen doen, heb je wel een hostingpakket nodig. Bij een opensource-oplossing ben je zelf verantwoordelijk voor het installeren, updaten en beveiligen van je website. Veruit het makkelijkst maak je een website met een kant-en-klaar-oplossing, zoals STRATO SmartWebsite. STRATO neemt hierbij hierbij alle technische aspecten voor zijn rekening. Jij hoeft je alleen bezig te houden met het design en de inhoud van de website. Ook de hosting van je website is bij dit pakket inbegrepen.
Een simpele/kleine website maken hoeft niet duur te zijn. Bij STRATO kun je al verschillende pakketten kopen vanaf €1 per maand. Maar je kunt het zo uitgebreid en duur maken als je zelf wilt.
Met de sitebuilder van STRATO kun je eenvoudig je eigen website bouwen. Via de video’s en uitleg op onze website weet je precies hoe het moet. Zelfs als je nog nooit een website hebt gebouwd, gaat dit je zeker lukken!
Het is belangrijk om vooraf goed na te denken over het doel van de website. Om daadwerkelijk een website te bouwen heb je een hostingpakket nodig. Bij STRATO is een domeinnaam inbegrepen. Maar ook je budget is belangrijk. Om een website te vullen heb je teksten, afbeeldingen en een logo nodig.
Als je nog nooit een website hebt gebouwd, kan het lastig zijn om een website te maken. Maar met de sitebuilder van STRATO is dit een eenvoudige klus! AI helpt je bij het ontwerpen van je website en het schrijven van passende teksten. Op onze website vind je daarnaast veel uitleg en hulpartikelen, zodat jij eenvoudig je eigen website kan bouwen.