Domeinnaam registreren?

Domeinnaam registreren?

Een domeinnaam registreren bij STRATO

Heb je een idee voor een eigen website en wil je graag een passende domeinnaam registreren? Dan zit je bij STRATO goed. Een domeinnaam aanvragen doe je bij ons in een paar eenvoudige stappen. Bij je domeinnaamregistratie heb je bovendien de keuze uit vele landspecifieke top level domeinen en uit honderden verschillende generieke domeinextensies. Zo vind je altijd een domeinnaam die bij jouw website past, of je nu vooral op de Nederlandse of op de internationale markt actief bent. Bovendien profiteer je bij aanschaf van een domeinpakket van onze lage prijzen en uitstekende service.

 • Snel een domeinnaam registreren
 • Honderden domeinextensies beschikbaar
 • Inclusief webforward
 • Lage prijzen
 • Geen setupkosten

Kies een geschikte domeinnaam

Hoe kies je een geschikte domeinnaam?

Om het commerciële succes van je website te verhogen is het van belang om een sterke domeinnaam te registreren. Net zoals bij de keuze van een bedrijfsnaam of product, is het belangrijk een domeinnaam te hebben die aanspreekt, gemakkelijk te onthouden is en die liefst ook een duidelijk beeld geeft van de producten of diensten die je aanbiedt. Verder is het essentieel om rekening te houden met zoekmachines. Mensen die je website nog niet kennen, of het adres niet precies weten, kunnen via deze weg alsnog op je site terechtkomen. Het kan daarom interessant zijn om een populair zoekwoord te gebruiken als je een domeinnaam gaat vastleggen. Dit verhoogt jouw vindbaarheid in een zoekmachine.


Domeinnaam registreren met nieuwe domeinextensies

Domeinnaam registreren met nieuwe domeinextensies

Wanneer je een paar jaar geleden een domeinnaam wilde registreren, had je maar een beperkte hoeveelheid domeinextensies om uit te kiezen. Had je destijds een geschikte domeinnaam bedacht, dan was de kans groot dat iemand anders deze al had geregistreerd. Tegenwoordig is de hoeveelheid verschillende extensies echter veel groter. Als het dan niet meer mogelijk is om met jouw favoriete domeinnaam een regulier domein (zoals een .nl- of .com-domein) te registreren, kun je de domeinnaam vaak nog wel aanvragen in combinatie met een andere extensie. Het voordeel van de nieuwe domeinextensies is bovendien dat ze duidelijk kunnen maken wat voor soort website of bedrijf je hebt. Je kunt bijvoorbeeld domeinnamen registreren die eindigen op .expert, .services of .support. Het aantal verschillende extensies groeit nog steeds, dus houd vooral onze website in de gaten als je op zoek bent naar nieuwe mogelijkheden om jouw domeinnaam te registreren.


Onze domeinpakketten

Onze domeinpakketten

Als je een domeinnaam gaat registreren bij STRATO, profiteer je van een uitgebreid domeinpakket met vele handige features. Met het DNS-beheersysteem kun je heel eenvoudig belangrijke instellingen van je domeinnaam wijzigen. Hierbij kun je denken aan het toekennen van een IP-adres of het instellen van een back-up server voor je domein. Dit hoeft overigens geen STRATO-server te zijn; elke back-up server is hiervoor geschikt. Behalve met handige tools om je domein in te stellen, wordt het domein standaard geleverd met een website-doorstuurfunctie. Door deze functie in te schakelen, zorg je ervoor dat bezoekers automatisch worden doorgestuurd naar een ander webadres.


Een domeinnaam registreren; hoe werkt dat?

Een domeinnaam registreren; hoe werkt dat?

Zodra je weet wat de naam van jouw website moet worden, is de domeinregistratie bij STRATO heel gemakkelijk. Je voert simpelweg het gewenste domein in op onze site, en wij kijken voor je of deze domeinnaam nog vrij is. Mocht het domein al in gebruik zijn, dan geven we je een aantal suggesties voor een alternatieve naam of extensie. Als je je uiteindelijke naam en extensie hebt gekozen, kun je de domeinnaam meteen aanvragen. Wil je meer dan één domeinnaam registreren, dan is het natuurlijk ook mogelijk om meteen verschillende domeinnamen te kopen. Na de domeinregistratie kies je een pakket dat bij jouw webproject past. Heb je extra veel webspace nodig, of wil je de website later misschien uitbreiden met een webshop? Bij STRATO kan het allemaal. Het registratieproces wijst zich verder vanzelf. Je vult je persoonsgegevens in, bevestigt je bestelling en het domein is van jou!


Je domein verhuizen naar STRATO

Je domein verhuizen naar STRATO

Heb je ergens anders een domeinnaam geregistreerd, maar wil je graag profiteren van de voordelen die STRATO biedt? Naast de mogelijkheid om een nieuwe domeinnaam voor je website te registreren, kun je er ook voor kiezen om je bestaande domeinnaam te verhuizen naar STRATO. Dit is helemaal niet moeilijk. Het enige wat wij nodig hebben om de verhuizing in goede banen te leiden, is een code van je huidige registrar. Deze code kan je per e-mail of al tijdens de bestelling aan ons doorgeven.

 • Gecertificeerde veiligheid

  Gecertificeerde veiligheid
 • Beste hostingbedrijf

  Beste hostingbedrijf
 • MKB Best Choice

  MKB Best Choice
 • Professionele support

  Professionele support
 • Hosted in Germany

  Hosted in Germany