Domeinnaam registreren?

 • Binnen een paar minuten jouw favoriete domeinnaam aanvragen
.nl-domein 1e jaar slechts € 0,60

Een domeinnaam registreren bij STRATO

Heb je een idee voor een eigen website en wil je graag een passende domeinnaam registreren? Dan zit je bij STRATO goed. Een domeinnaam aanvragen doe je bij ons in een paar eenvoudige stappen. Bij je domeinnaamregistratie heb je bovendien de keuze uit vele landspecifieke topleveldomeinen en uit honderden verschillende generieke domeinextensies. Zo vind je altijd een domeinnaam die bij jouw website past, of je je nu vooral op Nederlandse of ook internationale bezoekers of klanten richt.

Bovendien profiteer je bij aanschaf van een domeinpakket van onze lage prijzen en uitstekende service. Tevens geeft het bestellen van een domein via STRATO je de beschikking over meerdere handige features. Zo kun je een digitaal visitekaartje aan je domein koppelen. Hiermee zijn enkele belangrijke contactgegevens voor de bezoekers zichtbaar. Op deze manier kunnen bezoekers die zich afvragen van wie de domeinnaam is, gemakkelijk contact met je opnemen. DNS-beheer en domeinforwards zijn gewoon gratis inbegrepen. Registreer je domein direct.

 • Snel een domeinnaam registreren
 • Honderden domeinextensies beschikbaar
 • Domeinforward inbegrepen
 • Lage prijzen

Kies een geschikte domeinnaam

Hoe kies je een geschikte domeinnaam?

Om het commerciële succes van je website te vergroten, is het van belang om een sterke domeinnaam te registreren. Net zoals bij de keuze van een bedrijfsnaam of product is het belangrijk een domeinnaam te hebben die potentiële klanten aanspreekt, gemakkelijk te onthouden is en die bij voorkeur ook een duidelijk beeld geeft van de producten of diensten die je aanbiedt. Verder is het essentieel om rekening te houden met zoekmachines. Mensen die je website nog niet kennen, of het adres niet precies weten, kunnen via deze weg alsnog op je site terechtkomen. Het kan daarom interessant zijn om een populair zoekwoord te gebruiken als je een domeinnaam gaat vastleggen. Dit verhoogt jouw vindbaarheid in een zoekmachine.


Nieuwe domeinextensies

Domeinnaam registreren met nieuwe domeinextensies

Wanneer je een paar jaar geleden een domeinnaam wilde registreren, had je maar een beperkte hoeveelheid domeinextensies om uit te kiezen, bijvoorbeeld .nl of .com. Had je destijds een geschikte domeinnaam bedacht, dan was de kans groot dat iemand anders deze al had geregistreerd. Tegenwoordig is de hoeveelheid verschillende extensies echter veel groter. Als het dan niet meer mogelijk is om met jouw favoriete domeinnaam een klassiek domein (zoals een .nl- of .com-domein) te registreren, kun je de domeinnaam vaak nog wel aanvragen in combinatie met een andere extensie, zoals .shop, .online of .site.
Het voordeel van de nieuwe domeinextensies is bovendien dat ze aan je klanten of bezoekers duidelijk kunnen maken wat voor soort website of bedrijf je hebt. Registreer bijvoorbeeld een domeinnaam die eindigt op .photo, .restaurant of .school. Het aantal verschillende extensies groeit nog steeds, dus houd vooral onze website in de gaten als je op zoek bent naar nieuwe mogelijkheden om een geschikte domeinnaam te registreren.


Onze domeinpakketten

Onze domeinpakketten

Als je een domeinnaam gaat registreren bij STRATO, profiteer je van een uitgebreid domeinpakket met vele handige features. Via onze klantenlogin kun je eenvoudig de DNS-instellingen van je domeinnaam wijzigen. Zo kun je bijvoorbeeld je domeinnaam koppelen aan een specifiek IP-adres, het mailverkeer van je domein via een bepaalde mailserver laten lopen of je domein koppelen aan hosting bij een andere provider. Daarnaast is het ook mogelijk om je domeinnaam te forwarden. Door deze functie in te schakelen, zorg je ervoor dat bezoekers automatisch worden doorgestuurd naar een ander webadres.Tot slot is bij ieder pakket een SSL-certificaat inbegrepen.

Features van een STRATO domeinpakket:

 • Je eigen domeinnaam
 • 5 subdomeinen
 • DNS-beheer
 • Domeinforward
 • Digitaal visitekaartje
 • SSL-certificaat

Domeinnaam registreren

Een domeinnaam registreren; hoe werkt dat?

Zodra je weet wat de naam van jouw website moet worden, is de domeinregistratie bij STRATO heel gemakkelijk. Je voert simpelweg het gewenste domein in bij onze domeinchecker, en wij kijken voor je of deze domeinnaam nog vrij is. Mocht het domein al in gebruik zijn, dan geven we je een aantal suggesties voor een alternatieve naam of extensie. Als je je uiteindelijke naam en extensie hebt gekozen, kun je de domeinnaam meteen aanvragen. Wil je meer dan één domeinnaam registreren, dan is het natuurlijk ook mogelijk om meteen verschillende domeinnamen te kopen.
Nadat je een domeinnaam hebt gekozen, kun je aangeven in welk pakket het domein geregistreerd moet worden. Wil je bijvoorbeeld e-mailen met je domein of een website bouwen? Dan kun je hier het passende pakket kiezen. Het is natuurlijk ook mogelijk om enkel je domeinnaam vast te leggen. Bij ieder pakket zijn de registratiekosten van het domein en een SSL-certificaat inbegrepen. Het registratieproces wijst zich verder vanzelf. Je vult je persoonsgegevens in, bevestigt je bestelling en het domein is van jou!


Domeinregistratie

Registry, registrar en registrant: wat is wat?

Als je een domeinnaam registreert, ben je de registrant van dat domein. Dit wordt ook wel de domeinnaamhouder genoemd, de eigenaar dus. Het registreren van het domein verloopt via een registrar. Dit is het bedrijf waar je je domeinnaam koopt, zoals STRATO.

De registrar vraagt het domein weer aan bij een registry. Dit is een organisatie die een bepaalde domeinextensie (ook wel top-level-domain) beheert. Voor het .nl-domein is dit bijvoorbeeld de SIDN, de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland. Naast het .nl-domein beheert de SIDN ook het .amsterdam-domein.


Je domein verhuizen

Je domein verhuizen naar STRATO

Heb je ergens anders een domeinnaam geregistreerd, maar wil je graag profiteren van de voordelen die STRATO biedt? Naast de mogelijkheid om een nieuwe domeinnaam voor je website te registreren, kun je er ook voor kiezen om je bestaande domeinnaam te verhuizen naar STRATO. Dit is helemaal niet moeilijk. Het enige wat wij nodig hebben om de verhuizing in goede banen te leiden, is een verhuiscode van je huidige registrar. Deze code kun je tijdens de bestelling maar ook daarna via onze klantenlogin aan ons doorgeven. Vervolgens kunnen wij het verhuisproces starten. Doorgaans kunnen we je domeinnaam binnen een dag verhuizen.

Naar de domein-aanbiedingen

Veelgestelde vragen

Een domeinnaam is jouw adres op internet. Je kunt ermee e-mailen en je kunt onder je domeinnaam een website of webshop hosten. Natuurlijk is het mogelijk om zonder je eigen domeinnaam te mailen. Je gebruikt dan het domein van je e-mailprovider of internetprovider, zoals gmail.com of outlook.com. Dit ziet er echter niet zo professioneel uit wanneer je bijvoorbeeld ergens solliciteert.

Ook zijn er aanbieders van websites waarbij je geen eigen domein nodig hebt. Je krijgt dan een subdomein van de aanbieder, bijvoorbeeld mijnwebsite.wordpress.com. Ook dat maakt niet zo’n professionele indruk én maakt je website moeilijker te onthouden.
Het registreren van je eigen domeinnaam biedt dus veel voordelen en is daarnaast helemaal niet duur!
Helemaal niet! Misschien klinkt het wat technisch, maar je eigen domeinnaam registreren gaat heel eenvoudig. Via de website van een hostingprovider (ook wel registrar genoemd) kun je simpelweg je gewenste domeinnaam opzoeken en bestellen. Het technische gedeelte wordt helemaal door de provider overgenomen. Je ontvangt een mailtje zodra je domein actief is. Ook heb je bij je provider doorgaans meteen de mogelijkheid om je domein te gebruiken in combinatie met een website of e-mail.
Ja. Domeinen met een specifieke extensie, zoals .nl, worden beheerd door een registry. De registry voor het .nl-domein is bijvoorbeeld de SIDN. Deze registry’s hebben overeenkomsten met providers, ook wel registrars genoemd. Enkel deze registrars kunnen bij de registry domeinen registreren. Je kunt als bedrijf of privépersoon dus niet direct bij de registry een domeinnaam aanvragen. Hiervoor heb je altijd een provider zoals STRATO nodig.