Jouw webwinkel,
bij STRATO

Webshop aanbiedingen bekijken
  1. Home
  2. Webshop
  3. Jouw webwinkel

Het geheim van succesvolle webshops

Waarom hebben sommigen webwinkeliers succesvolle webshops en anderen niet? Wat hebben de leukste webwinkels gemeen? Niet alleen giganten zoals Amazon en Bol.com, die in vrijwel alle categorieën consumentenproducten aanbieden, maar ook webwinkels die zich meer op een specifiekere productengroep richten kunnen zeer succesvol zijn door de juiste technieken en strategie te gebruiken. De markt voor webshops is dus gigantisch en groeit met de dag.
Eigenlijk is er niet één gouden formule die iedereen zou kunnen gebruiken om succesvolle webshops te lanceren. De analyse van de eigen website en van de externe factoren voor webshopoptimalisatie kost natuurlijk vrij veel tijd. Bij STRATO profiteer je niet alleen van een goed functionerende webshop, gemakkelijk op te zetten middels ons webshop-CMS, maar heb je ook de beschikking over enkele handige marketingtools. Met deze tools kun je bijvoorbeeld het gedrag van de bezoekers van je webshop analyseren en op basis hiervan je webshop verbeteren.

  • Uitgebreide marketingtools
  • Flexibele betaal- en verzendopties
  • Meerdere tools voor het beheren van de webwinkel
  • Makkelijke online vormgeving van de webshop
  • Optimale veiligheid

Webwinkel

Webdesign in een handomdraai

Het opzetten van een webwinkel kan een grote uitdaging zijn, STRATO biedt daarom de nodige hulp waarmee absolute beginners maar ook grote bedrijven een eigen webshop kunnen ontwerpen. Onze moderne designtemplates zijn compleet aan te passen met onze online editor, zodat ook jij je kunt onderscheiden van de concurrent. De templates zijn geschikt voor zowel de pc als smartphone zodat jouw klant met het meeste gemak toegang heeft tot jouw site. STRATO biedt een compleet pakket en maakt het daarom voor jou eenvoudig om je eigen webwinkel te beginnen.


succesvolle webshops

Webshoppakketten

STRATO webshops zijn geschikt voor zowel kleine, persoonlijke winkels als voor grootschalige projecten tot wel 25.000 producten. Bij het beginnen van je webwinkel bepaal je, afhankelijk van je doelstellingen en productaanbod, welk pakket het beste aansluit bij je behoeften. Van het Webshop Basic-pakket, voor kleinere bedrijven en beginners, via Webshop Advanced naar Webshop Pro, waarbij je een professionele webwinkel van formaat kan neerzetten. Alle pakketten beschikken over onbeperkt dataverkeer, veel webspace en een eigen e-maildomein met verschillende accounts. Ook kun je met gemak verschillende betaalopties, zoals iDeal en PayPal, aan je webwinkel toevoegen. Met behulp van de overzichtelijke gebruikersinterface beheer je gemakkelijk je aanbod, klanten en bestellingen. STRATO werkt zonder provisiekosten en de webshops zijn reclamevrij, waardoor we de kosten voor jou laag houden en de gebruikerservaring optimaal.


succesvolle webshops

Veiligheid voorop

Vanzelfsprekend zijn al onze producten maximaal beveiligd, onder meer door SSL-encryptie. Ook worden onze datacenters, waar de gegevens van jouw webwinkel liggen opgeslagen, jaarlijks gecontroleerd door onafhankelijke organisaties. Wij voldoen dus elk jaar weer aan de strenge Duitse privacy- en veiligheidsnormen. Daarnaast nemen wij de software updates voor je shop voor onze rekening, zodat je ervan verzekerd bent dat altijd de laatste veiligheidsupdates verricht zijn. Dit helpt natuurlijk ook bij het verkrijgen van webshopkeurmerken.


Mijn Webwinkel

Webwinkel starten

De oprichting van een online shop begint natuurlijk met je eigen creativiteit. Denk goed na over een relevante en aantrekkelijke domeinnaam. Ook raden wij het aan om vooraf een ondernemingsplan voor je webshop te schrijven. Nadat je een duidelijk beeld hebt van wat je gaat verkopen en op wie je internetshop is gericht, kun je aan de slag gaan met de webshopdesign tool. Het is mogelijk de volledige webwinkel in te richten via je browser en je hebt de keuze uit een groot aanbod van webshopsjablonen en pagina-indelingen. Doordat je geen programmeerkennis nodig hebt, is STRATO ook perfect voor nieuwelingen in de onlinewereld.

De volgende stap is het bepalen van de productpresentatie. Door de intuïtieve gebruikersinterface van de catalogusbeheertool bespaar je jezelf heel wat tijd. Het moeilijkste deel begint wanneer de website online staat, namelijk het bekend maken van je webwinkel bij het grote publiek. Ook hier word je ondersteund met partneraanbiedingen en verschillende marketingtools zoals nieuwsbrieven, aanbiedingen en Google Analytics. Ook is STRATO rankingCoach bij alle webshoppakketten inbegrepen, waarmee je in één oogopslag kan zien hoe jij je webwinkel kan aanpassen om betere resultaten bij zoekmachines te scoren—en daarmee meer klanten trekt!