Cloud storage HiDrive
Cloud storage voor jouw foto’s, muziek en bestanden!

 • Ideaal als online back-up van je bestanden
 • Apparaatback-up voor smartphone en computer!

Kies je looptijd:

HiDrive
100 GB

 

3,
/mnd.

 
 

Bestel nu

 

2,
/mnd.

 
 

Bestel nu

HiDrive
250 GB

 

5,
50
/mnd.

 
 

Bestel nu

 

5,
/mnd.

 
 

Bestel nu

HiDrive 1 TB
(1.024 GB)

HiDrive 1 TB
(1.024 GB)

 

8,
50
/mnd.

 
 

Bestel nu

slechts

7,
50
/mnd.

Incl. protocollen
+ 25 gebruikers

Bestel nu

HiDrive 2 TB
(2.048 GB)

Tijdelijke actie!

 

20,
/mnd.

 
 

Bestel nu

slechts

9,
/mnd.

 
 

Bestel nu

HiDrive 5 TB
(5.120 GB)

 

40,
/mnd.

 
 

Bestel nu

 

35,
/mnd.

 
 

Bestel nu
Alle prijzen incl. btw

NIEUW: apparaatback-up voor smartphone en pc

Bescherm je belangrijke bestanden tegen dataverlies

Met HiDrive apparaatback-up kun je jouw foto's, video's en contacten vanaf je smartphone of laptop direct op je HiDrive opslaan en op ieder moment terugplaatsen.

Android, iOS, Windows of Mac - afhankelijk van het besturingssysteem kun je de volgende gegevens back-uppen:

#
 • Mobile back-up
 • Desktop back-up
BACK-UP AANMAKEN (MOBIELE APPARATEN)

iOS Android
Foto's

Video's

Muziek

Contacten

BACK-UP AANMAKEN (DESKTOP)

Windows Mac
Foto's

Video's

Muziek

Contacten

Alle bestandstypen

Direct meebestellen met HiDrive - voor slechts € 2,- per maand!
Prijs incl. btw

STRATO HiDrive – de perfecte cloud storage

Al je gegevens veilig online opslaan en met anderen delen.

#
Bescherming tegen dataverlies

Laptop verloren of beschadigd? Al je bestanden weg? Met de gemakkelijke online back-up dienst HiDrive heb je een zorg minder. Nooit meer angst om je gegevens te verliezen!

#
Overal toegang tot je gegevens

Met HiDrive heb je op ieder moment toegang tot je gegevens – wereldwijd en vanaf ieder apparaat met internet. Via je PC, laptop of zelfs je smartphone middels de HiDrive App.

#
Zekerheid dankzij BackupControl

HiDrive maakt regelmatig images van je opslagruimte. Per ongeluk een bestand gewist? Geen probleem! Je kunt eenvoudig naar het gewenste tijdpunt terugkeren.

#
30 dagen geld-terug-garantie

Overtuig jezelf van onze producten: 30 dagen lang. Wanneer je niet tevreden bent, is één muisklik voldoende en krijg je je geld terug.

#
ISO 27001 gecertificeerd

STRATO zorgt voor een maximale veiligheid. Je gegevens staan in onze ISO 27001 gecertificeerde datacenters in Duitsland.

#
Extra protocollen optioneel

De cloud storage HiDrive ondersteunt vele verbindingsmogelijkheden, waaronder SMB, VPN, FTP, rsync en ssh. Desgewenst kun je ook extra gebruikersaccounts aanmaken.

Waarom voor STRATO HiDrive kiezen?

Natuurlijk is de hoeveelheid opslagruimte belangrijk bij het kiezen van een aanbieder voor cloud storage, de veiligheid van je data is echter ook erg belangrijk. Hier gaat STRATO aan kop!

 • Je data blijft helemaal van jou
 • ISO 27001 gecertificeerde datacenters in Duitsland
 • Foto's worden niet voor reclamedoeleinden gebruikt
 • Je data wordt niet ongewenst gepubliceerd
 • Verwijderde gegevens worden ook echt verwijderd
 • Geen verborgen kosten
 • Geen beperkingen voor bestandsgrootte of het aantal bestanden
 • Onbeperkt dataverkeer
 • Veelvoud aan verbindingsprotocollen mogelijk

Waarom heb je HiDrive nodig en wat kan je met cloud storage?

HiDrive is de meest veelzijdige vorm van cloud storage. Bekijk de vele voordelen en handige features die jouw leven makkelijker kunnen maken.

Alle mogelijkheden op een rijtje:

#

Foto's en video's met vrienden en familie delen

Wil je gemakkelijk de foto's en video's van je laatste vakantie of feest aan je vrienden of familie laten zien? Met HiDrive doe je dat in een handomdraai, en nog veilig ook!


Het delen van bestanden en mappen met vrienden of familie is met HiDrive veilig en gemakkelijk. Je kunt zelf bepalen wanneer en met wie je iets wilt delen. Bovendien is het mogelijk om je bestanden met een wachtwoord te beveiligen. HiDrive zorgt voor een snelle, veilige en gemakkelijke uitwisseling van al je bestanden.

#

Bedrijfsgegevens veilig en professioneel beheren

Heb je een bedrijf en wil je je gegevens veilig opslaan en delen met medewerkers of klanten? Met cloud storage van STRATO kan je je medewerkers overal ter wereld veilig toegang verschaffen. Bestanden kunnen eenvoudig beveiligd worden gedeeld met externen, bijvoorbeeld per sharelink met wachtwoordbeveiliging.

HiDrive biedt tot 5 TB opslagruimte en ondersteuning voor meerdere gebruikers in een enkel pakket. Door een uitgebreid systeem voor versiebeheer en extra back-ups met BackupControl is HiDrive bovendien ideaal als archief voor grote hoeveelheden data.

Al je gegevens binnen handbereik

Met HiDrive cloud storage van STRATO heb je altijd en overal toegang tot je bestanden. Je kunt eenvoudig inloggen via je browser om direct toegang te krijgen tot je foto's, video's, documenten en presentaties. Bovendien kun je al je bestanden eenvoudig delen via sharelinks. Behalve via de browser, kun je HiDrive met behulp van onze software gebruiken als harde schijf op je computer. Zo heb je altijd toegang tot je bestanden, op de manier die jij het prettigst vindt.

Natuurlijk is ook aan veiligheid gedacht: via dagelijkse back-ups is je data optimaal beveiligd tegen verlies. Daarnaast worden je bestanden via het cloud-principe meermaals opgeslagen. Je kunt bovendien zelf je gegevens versleutelen en toegangsrechten individueel aanpassen. Hierdoor is HiDrive cloud storage niet alleen handig, maar vooral ook optimaal beveiligd.

#

Dataveiligheid op internet - alle data centraal en veilig opgeslagen

Een gecrashte harde schijf is een nachtmerrie. Van de ene op de andere seconde vervliegt je geliefde muziekverzameling samen met je belangrijke documenten. Met HiDrive hoeft dit je nooit meer te gebeuren, omdat al je bestanden veilig online staan opgeslagen.

Iedereen met een PC of laptop kent het probleem: hoe zorg je ervoor dat je geen data kwijtraakt? Je PC of laptop kan bijvoorbeeld door een virus onbruikbaar gemaakt worden, je data kunnen hierdoor ook beschadigd worden of verloren gaan. Traditionele back-upmethodes op CD's, DVD's, USB-sticks of externe harde schijven hebben helaas maar een beperkte houdbaarheid, ze gaan kapot, raken kwijt of worden gestolen. Met HiDrive kun je dat niet gebeuren! Sla al je data op in je handige cloud storage, en zorg ervoor dat je je gegevens niet meer kwijtraakt. Omdat alles centraal staat opgeslagen, vind je bovendien al je bestanden eenvoudig terug.

Cloud storage met wereldwijde toegang, altijd en overal toegang tot je bestanden

Zou het niet handig zijn als je vanaf iedere computer toegang zou hebben tot je privé-bestanden? Of je nu vrienden je vakantiefoto's wilt laten zien, je nieuwe favoriete song wilt delen, of aan een belangrijke presentatie moet werken - met HiDrive kan dat!

Per direct heb je altijd en overal toegang tot je bestanden, ook op je smartphone of tablet. Onderweg op je laptop of telefoon, te gast bij vrienden, in een internetcafé, op het werk en natuurlijk thuis - je bestanden zijn altijd bereikbaar. Op Windows, Mac en Linux kun je HiDrive als volwaardige netwerkschijf gebruiken. Zo kunnen ook films en muziek direct afgespeeld worden, zonder ze eerst volledig te moeten downloaden.


#

HiDrive Sync – Synchroniseren zoals jij het wilt

Geen internetverbinding? Geen probleem! Je kunt alle gegevens die je op HiDrive opslaat automatisch synchroniseren met je laptop of desktop. Zo kun je altijd en overal bij de juiste versie van je bestanden. Je kunt zelf uitkiezen welke mappen je wel en niet wilt synchroniseren.


#

Uitgebreide toegangsmogelijkheden (SMB, FTP, rsync en meer)

HiDrive is via een veelvoud aan toegangsmogelijkheden te gebruiken. Naast de apps voor mobiele toestellen en toegang via de browser, ondersteunen we de volgende protocollen: WebDAV, SMB, VPN, FTP, rsync en SSH.

Naast de webapplicatie en mobiele apps biedt HiDrive ondersteuning voor de volgende toegangsprotocollen:

 • SMB/CIFS: verbinden als netwerkschijf, ook beveiligd mogelijk via VPN
 • WebDAV (ook versleuteld): overal toegang via telefoon of tablet
 • rsync (ook versleuteld): uitgebreide synchronisatiemogelijkheden, bijvoorbeeld voor je NAS
 • FTP/FTPS: voor de snelle overdracht van grote hoeveelheden gegevens
 • API: met de REST-conforme API zijn geavanceerde toepassingen mogelijk

Als admingebruiker is het bovendien mogelijk het dataverkeer voor alle gebruikers verplicht via versleutelde verbindingen te laten verlopen.


#

Centraal git-versiebeheer

Leg git-repositories aan op HiDrive. Zo staat je versiebeheersysteem veilig op een centrale plek. Het aantal privé-repositories is onbeperkt, de enige limiet is de hoeveelheid opslagruimte van je HiDrive account.

Door een hoge mate van snelheid en beveiliging tegen datacorruptie is git perfect voor het beheer van kleine en grote projecten, zoals bijvoorbeeld broncode voor websites of andere softwareprojecten. Je kunt Git gebruiken in ieder HiDrive pakket, als je het pakket met verbindingsprotocollen erbij besteld hebt.


HiDrive API nu beschikbaar voor alle HiDrive pakketten

Met de HiDrive API kan je gemakkelijk HiDrive in je eigen applicaties integreren. De API stelt methodes beschikbaar voor lees- en schrijftoegang voor bestanden op HiDrive. Daarnaast zijn ook alle functies van HiDrive via de API toegankelijk, zo is het bijvoorbeeld mogelijk om gegenereerde thumbnails van afbeeldingen op te roepen of vrijgaven voor bestanden en mappen in te stellen. De HiDrive API wordt actief doorontwikkeld om nieuwe methodes en features toe te voegen.

Meer informatie vind je op https://dev.strato.com/hidrive/

Zo gemakkelijk is HiDrive

Om meer te weten te komen over de belangrijkste functies van HiDrive cloud storage kun je de volgende video's bekijken. Als je na het kijken nog specifieke vragen hebt over HiDrive kun je natuurlijk altijd contact met onze klantenservice opnemen.

#

HiDrive quickstart

Hier vind je een korte handleiding met de belangrijkste informatie voor een snelle start met HiDrive.


STRATO HiDrive
Nu downloaden

HiDrive info-booklet

Wat kan HiDrive allemaal? Een overzicht van alle functies vind je hier.


STRATO HiDrive booklet
Nu downloaden

Mobiele toegang met de gratis HiDrive app

Met de HiDrive app kun je altijd met je smartphone of tablet bij de bestanden op je cloud storage. De gratis HiDrive app is beschikbaar voor iPhone/iPad, Android en Windows Phone. Verder is er ondersteuning voor alle gangbare desktop-besturingssystemen: Windows, Mac en Linux. Toegang is met ieder apparaat met internet mogelijk, makkelijker wordt het niet!

 • Altijd en overal toegang tot je data
 • Ondersteuning voor iPhone & iPad, Android en Windows Phone
 • Overzichtelijke weergave, delen van bestanden per mail mogelijk
 • Veilige verbinding via SSL

Download de app

Als je al een HiDrive pakket hebt, kun je de app hier downloaden:

Hosted in Germany - privacygerichte opslag

#

Bij ons kan je er zeker van zijn dat je gegevens niet op een willekeurige server ergens ter wereld opgeslagen worden. Al je gegevens worden uitsluitend in onze eigen datacenters in Duitsland opgeslagen en worden beschermd door de strenge Duitse privacywetgeving, één van de strengste ter wereld.

STRATO datacenters behoren tot de krachtigste en veiligste locaties voor jouw gegevens. Onder meer door onze intensieve samenwerking met wereldwijde marktleiders op het gebied van veiligheidssystemen.


STRATO datacenters - optimaal beveiligd

De internationale keuringsinstantie TÜV-SÜD is ook overtuigd van de veiligheid van onze datacenters. Al sinds 2004 zijn we ISO 27001 gecertificeerd (voormalig ISO 7799) voor de uitstekende beschikbaarheid en veiligheid van alle diensten in onze datacenters. Daarnaast omvat de certificering talrijke veiligheidsmaatregelen in onze IT-infrastructuur en de processen van onze onderneming. Sinds 2004 is STRATO jaarlijks opnieuw ISO 27001 gecertificeerd.


#

ISO 27001 gecertificeerde gegevensveiligheid

Bij STRATO staan jouw gegevens veilig opgeslagen. Onze datacenters worden jaarlijks ISO 27001 gecertificeerd en staan in Duitsland, hierdoor is de strenge Duitse privacywetgeving van toepassing op alle data die bij ons staat opgeslagen.

Meer informatie over veiligheid bij STRATO

Nu overstappen naar HiDrive cloud storage

Probeer HiDrive uit en overtuig jezelf van de vele voordelen. Door onze 30 dagen geld terug garantie kan je HiDrive zonder risico testen!

Zo gemakkelijk is overstappen:

Alle HiDrive pakketten hebben een 30 dagen geld terug garantie. Je kunt HiDrive dus zonder risico testen.

Upload je bestanden naar je HiDrive account. Nu kan je altijd en overal snel bij je data. Je bestanden staan veilig opgeslagen in onze ISO 27001 gecertificeerde datacenters in Duitsland.

Zodra al je bestanden zijn geüpload, kun je bij je oude aanbieder opzeggen. Vergeet niet onze mobiele apps te downloaden. Zo kan je ook onderweg gemakkelijk bij je bestanden.

Kies je looptijd:

Flexibel wisselen

HiDrive
100 GB

 

3,
/mnd.

 
 

Bestel nu

 

2,
/mnd.

 
 

Bestel nu

HiDrive
250 GB

 

5,
50
/mnd.

 
 

Bestel nu

 

5,
/mnd.

 
 

Bestel nu

HiDrive 1 TB
(1.024 GB)

HiDrive 1 TB
(1.024 GB)

 

8,
50
/mnd.

 
 

Bestel nu

slechts

7,
50
/mnd.

Incl. protocollen
+ 25 gebruikers

Bestel nu

HiDrive 2 TB
(2.048 GB)

Tijdelijke actie!

 

20,
/mnd.

 
 

Bestel nu

slechts

9,
/mnd.

 
 

Bestel nu

HiDrive 5 TB
(5.120 GB)

 

40,
/mnd.

 
 

Bestel nu

 

35,
/mnd.

 
 

Bestel nu
Standaardprijs € 3,- € 2,- € 5,50 € 5,- € 8,50 € 7,50 € 20,- € 9,- € 40,- € 35,-
Facturering maandelijks jaarlijks maandelijks halfjaarlijks maandelijks maandelijks maandelijks maandelijks maandelijks maandelijks
Gemakkelijk betalen: automatische incasso of creditcard
Opslaan en delen
Data veilig opslaan in gecertificeerde datacenters in Duitsland
Gratis apps voor desktop en mobiel
NIEUW! Scanfunctie met de app voor iOS en Android: fotografeer documenten en sla ze op als PDF in de cloud - inclusief tekstherkenning
Bestanden en mappen eenvoudig delen
Mappen vrijgeven voor het uploaden van documenten
Sharelinks met wachtwoordbeveiliging en geldigheidsbeperking
Bestanden per e-mail uploaden
Software
Desktopsoftware voor Windows en Mac
Mobiele apps voor iOS, Android en Windows
Back-up & synchronisatie
Automatisch back-ups maken van lokale bestanden
Veilige synchronisatie op Windows en Mac: overal en altijd toegang tot je gegevens
Automatisch foto's en video's van je mobiele apparaten uploaden
Toegang tot verwijderde bestanden of oudere versies van bestanden dankzij automatische back-ups op HiDrive
Onbeperkt dataverkeer zonder snelheidsbegrenzing. Geen limiet voor het aantal bestanden of de bestandsgrootte.
Veiligheid
Privégedeelte voor iedere user, public map voor gemeenschappelijk gebruik
Veilige gegevensoverdracht met SSL 256
Dataopslag versleuteld met AES 128
ISO 27001 gecertificeerde datacenters in Duitsland
Tegengaan van onveilige verbindingen
Uitbreidingen
Protocollen voor extra verbindingsmogelijkheden voor € 5,50 /mnd.: FTP, FTPS (ook SSL-versleuteld), WebDav, SFTP, SCP, rsync (ook SSH-versleuteld), Git-versiebeheer, SMB /CIFS Protocollen voor extra verbindingsmogelijkheden voor € 5,- /mnd.: FTP, FTPS (ook SSL-versleuteld), WebDav, SFTP, SCP, rsync (ook SSH-versleuteld), Git-versiebeheer, SMB /CIFS     Tijdelijk bij HiDrive 1 TB inbegrepen!
Extra gebruikers: 5 extra accounts voor € 10,- per maand Extra gebruikers: 5 extra accounts voor € 9,- per maand
Apparaatback-up: back-uppen en herstellen van belangrijke bestanden op al je apparaten voor € 2,- per maand
Klantenservice
Telefonische support
Gratis e-mail support
Omvangrijke FAQ-bibliotheek
Alle prijzen incl. btw

In alle pakketten inbegrepen:

Traffic unlimited

Met HiDrive kun je onbeperkt gegevens versturen en ontvangen. Snelheden worden niet kunstmatig beperkt.

HiDrive Share Gallery

Fotoalbums mooi op je eigen gallery-website presenteren en gemakkelijk delen met vrienden, familie en bekenden.

BackupControl

HiDrive maakt regelmatig een snapshot van de actueel opgeslagen data. Hierdoor kun je oudere versies van bestanden makkelijk herstellen.

Vrijgaveopties

Met sharelinks kun je bestanden en mappen met andere delen. Sharelinks kunnen altijd worden bewerkt, en met een wachtwoord worden beveiligd.

Online bestandsmanager

Via onze webapplicatie kun je altijd en op ieder toestel bij je bestanden. Zo kun je wereldwijd snel en gemakkelijk bestanden uploaden of met vrienden delen.

Mobiele toegang

Op je smartphone heb je natuurlijk ook toegang tot je cloud storage. HiDrive biedt gratis apps aan voor iPhone, iPad, iPod Touch, Android en Windows Phone.

Veelgestelde vragen

Red je belangrijke bestanden en foto’s voor het te laat is. Steeds vaker spreekt men over het opslaan van gegevens ‘in the cloud’. Maar wat wordt daarmee bedoelt? Achter deze term gaan grote datacenters schuil waar jouw bestanden zoals foto’s, video’s en muziek worden opgeslagen. Je kunt op deze manier heel eenvoudig bij je gegevens komen, vanaf ieder apparaat met een internetaansluiting. Cloud storage is jouw eigen harde schijf op het internet. Gebruik je internetverbinding thuis, op het werk, op vakantie of onderweg om je gegevens op jouw online harde schijf HiDrive veilig te stellen. Deel snel en eenoudig je bestanden met vrienden en familie via een sharelink – ook mobiel met de HiDrive app. Je kunt ook foto’s direct van je smartphone naar je HiDrive uploaden om deze later op ieder moment te kunnen bekijken. Gegevens opslaan in de cloud is een belangrijke trend. HiDrive maakt ook nieuwe applicaties mogelijk waarmee bijvoorbeeld groepen samen aan een tekst kunnen werken of een bestandsmap kunnen beheren.

Ten eerste kun jezelf afvragen hoeveel opslagruimte je nodig hebt. Om jouw keuze makkelijker te maken, geven we je graag een overzicht van de verschillende HiDrive pakketten. STRATO HiDrive bestaat er in verschillende groottes, maar altijd zonder datalimiet of maximale bestandsgrootte. De kleinere pakketten bieden tot 250 GB opslagruimte en zijn perfect als instappakket. Heb je veel gegevens? Dan raden we je één van de grotere pakketten vanaf 1000 GB aan. Heb je meer dan één gebruikersaccount nodig? Dan kun je eenvoudig vijf extra accounts activeren tegen een voordelige prijs. Op die manier kun je familieleden, vrienden of zakenrelaties toegang geven tot hun eigen, voor niemand anders toegankelijke, gedeelte op jouw HiDrive.

Waar je je ook bevindt, je kunt wereldwijd toegang krijgen tot jouw foto’s, video’s, documenten en andere bestanden. STRATO HiDrive ondersteunt alle gangbare systemen (Windows, Mac, Linux; PC’s, laptops, tablets en smartphones). Toegang is vanaf ieder apparaat met internetverbinding mogelijk. Voor iPhone/iPad/iPod Touch, Android, Windows Phone 7 en overige Windows apparaten is een app beschikbaar. Je kunt bovendien je online harde schijf met een netwerk harde schijf (NAS) verbinden en via back-up software je data synchroniseren. HiDrive biedt tal aan technische toegangswegen, bijvoorbeeld via het bestandsbeheer op internet of mobiel via WebDAV. Voor professionele oplossingen zijn de verbindingsprotocollen SMB, VPN, FTP, rsync en ssh beschikbaar. Deze optionele protocollen kun je op ieder moment voordelig nabestellen en vervolgens via je accountbeheer snel en eenvoudig activeren.

Je gegevens worden in onze TÜV-gecertificeerde datacenters in Duitsland opgeslagen en zijn daarmee door de strenge Duitse privacywetten beschermd. Wij blijven investeren om je een maximale beschikbaarheid en performance te kunnen bieden. De onfhankelijke keuringsinstantie TÜV is van de kwaliteit en veiligheid van onze datacenters overtuigd. Al sinds 2005 is STRATO BS-7799-TÜV gecertificeerd, voor excellente IT-veiligheid, gegevensbescherming, privacybeleid en beschikbaarheid van onze diensten. Normaalgesproken worden enkel banken, verzekeringen en andere bedrijven die zich met zeer vertrouwelijke gegevens omgaan, volgens deze norm gecertificeerd. In de STRATO datacenters zijn je gegevens veilig. Wanneer thuis je computer kapot gaat, gaan je bestanden wellicht voor altijd verloren. Wanneer je een keuze maakt voor online opslag, kies dan voor een grote bekende aanbieder als STRATO, gevestigd in Duitsland.

Nog meer vragen? Kijk dan eens bij hulp & contact!

*Je zoekt de kleine lettertjes? Goed nieuws! Bij ons vind je alle relevante informatie direct bij de prijs. Meer informatie vind je in ons Manifest.