Website hosting:
betrouwbaar én voordelig

 • Betrouwbare hosting voor je website
 • Goedkope webhosting incl. domeinnaam
 • Veiligheid dankzij SSL-certificaat
Kies je looptijd:

Hosting
Pro

 

€ 20

per maand
 
Setupkosten: € 5

6 maanden slechts

€ 1

per maand
daarna € 18 / mnd.
Setupkosten: € 5

 • 1 domein incl.
 • 1 SSL-certificaat incl.

Hosting
Advanced

 

€ 11

per maand
 
Setupkosten: € 5

6 maanden slechts

€ 1

per maand
daarna € 10 / mnd.
Setupkosten: € 5

 • 1 domein incl.
 • 1 SSL-certificaat incl.
Onze tip TV-actie

Hosting
Basic

 

€ 7

per maand
 
Setupkosten: € 5

12 maanden slechts

€ 1

per maand
daarna € 6 / mnd.
Setupkosten: € 0

 • 1 domein incl.
 • 1 SSL-certificaat incl.

Hosting
Starter

 

€ 3,50

per maand
 
Setupkosten: € 5

blijvend slechts

€ 3

per maand
 
Setupkosten: € 5

 • 1 domein incl.
 • 1 SSL-certificaat incl.
 • Domeinen
 • 1 domein incl.
 • 1 SSL-certificaat incl.

 • Opslag
 • 10 GB webspace
 • 20 GB mailspace

 • Mail
 • 2.000 postvakken

 • Hosting
 • 1 database (SSD)
Alle prijzen incl. btw
100% dataopslag in de EU

100% in de EU

Gecertificeerde veiligheid

Gecertificeerde veiligheid

Bekroonde kwaliteit

Bekroonde kwaliteit

Hosting van STRATO met 100% groene stroom

Klimaatvriendelijk

Betrouwbare en gebruiksvriendelijke webhosting

Ben je van plan om een eigen site te maken over je hobby of ga je een blog bijhouden tijdens een buitenlandse reis? Of wil je juist een grote webwinkel bouwen en ben je daarom op zoek naar goedkope maar goede webhosting, die aan jouw eisen voldoet? Betrouwbare website hosting is essentieel, zeker in het geval van een commerciële website. Heel simpel: heeft je bedrijf een website? Dan bereik je meer (potentiële) klanten. Met een aantrekkelijke website kun je punten scoren bij je bezoekers.

Wat je ook nodig hebt, STRATO levert passende webhosting voor alle soorten websites en maakt daarbij gebruik van de modernste technologieën. Wij doen er alles aan om jouw site bereikbaar en snel te houden. Bovendien bouw je bij ons je eigen website tegen lage kosten.

 • Stabiele website hosting
 • Kies zelf de hoeveelheid webspace
 • Handige website tools
 • Meerdere sites in één pakket mogelijk
 • Altijd de nieuwste PHP-versie
 • Support via telefoon en e-mail

Verschillende webhostingpakketten

Welk pakket is geschikt voor mij? Bij STRATO heb je de keuze uit vier website-hostingpakketten: Hosting Starter, Basic, Advanced en Pro. Wil je een eigen blog beginnen of een eenvoudige website maken? Dan is een Starter of Basic pakket waarschijnlijk perfect. Als je erg veel webspace nodig hebt, of gebruik wilt maken van geavanceerde functies zoals cron jobs, dan zijn de grotere pakketten vanaf Hosting Advanced interessant. Voor alle webhostingpakketten geldt: onbeperkt dataverkeer is altijd inbegrepen! Neem eens een kijkje bij de verschillende pakketten en bepaal zelf welk pakket het beste past bij jouw plannen. Hier kun je onze hosting met andere providers vergelijken.

Hieronder lichten we de verschillende webhosting packages verder toe:

Dit is het grootste pakket dat je kunt kopen bij STRATO. Voor Hosting Pro betaal je de eerste zes maanden € 1 per maand en daarna betaal je per maand € 18. Je krijgt 120 GB webspace en wel 50 SFTP-accounts!
Het Advanced abonnement is handig wanneer je veel webspace nodig hebt en geavanceerde functies wil gebruiken. Je betaalt de eerste zes maanden € 1 per maand en daarna betaal je € 10 per maand. Je krijgt 60 GB webspace en 10 SFTP-accounts.
Voor dit pakket betaal je de eerste twaalf maanden € 1 per maand en daarna betaal je € 6 per maand. Je krijgt 20 GB webspace en 5 SFTP-accounts.
Dit starterspakket is ideaal wanneer je een eenvoudige website gaat starten. Je betaalt € 3 per maand en je krijgt 10 GB webspace. Je krijgt één SFTP-account. Bij al onze pakketten is een SSL-certificaat inbegrepen.

Handige applicaties bij je webhostingpakket

Met de website-apps, die bij al onze webhostingpakketten inbegrepen zijn, installeer en beheer je op een eenvoudige manier allerlei applicaties voor je website. Kies bijvoorbeeld voor het populaire contentmanagementsysteem WordPress, dat het bouwen van een website heel gemakkelijk maakt. Alternatieven hiervoor zijn Joomla!, TYPO3 of Drupal; contentmanagementsystemen die wij ook als handige 1-klik-installatie aanbieden.

Natuurlijk kun je met webhosting van STRATO je website ook helemaal zelf vormgeven. Veelgebruikte webhostingstandaarden als MySQL-databases (op SSD), PHP en Ruby worden natuurlijk ondersteund. Verschillende admin-tools, waaronder SFTP-toegang en WebFTP, kunnen hierbij ondersteuning bieden. Met een gratis SSL-certificaat wordt de data die tussen gebruikers en de website gestuurd wordt, versleuteld. Zo kunnen hackers de data niet lezen. Beveilig je website en voldoe aan de eisen van de meestgebruikte browsers.

Webhosting voor WordPress

Onze WordPress webhosting zorgt ervoor dat je gemakkelijk een WordPress site kunt bouwen en beheren. Met onze webhosting installeer je WordPress in twee muisklikken, worden automatisch back-ups aangemaakt en kun je ervoor kiezen om updates automatisch te laten uitvoeren. Je databases worden opgeslagen op SSD. Dit maakt je website supersnel. Het verschil tussen WordPress Hosting en reguliere hosting is dat je bij WordPress Hosting automatisch het CMS geïnstalleerd kunt krijgen.

STRATO biedt deze speciale WordPress-webhosting aan. Net als bij de reguliere webhosting het geval is, heb je hierbij de keuze uit verschillende pakketten:

 • WordPress Hosting Starter: een webhostingpakket voor een kleine website of eenvoudige blog
 • WordPress Hosting Basic: een webhostingpakket voor een wat grotere website of zakelijke blog
 • WordPress Hosting Advanced: een webhostingpakket waarmee je meerdere grote websites of professionele blogs aan kunt maken.
Ik wil hosting voor WordPress

Veiligheid voorop

De beveiliging van klantgegevens staat bij STRATO centraal. We bieden webhosting in Nederland aan, maar onze datacenters staan in Duitsland. In deze datacenters, gecertificeerd volgens de ISO-norm 27001, staan uitstekend beveiligde servers. Hierop worden al je gegevens veilig opgeslagen. Lees meer over onze veiligheidstoepassingen:

Daarnaast helpt STRATO jou als websitebeheerder om ook zelf je site optimaal te beveiligen. Met onze webhostingpakketten beschik je namelijk over verschillende geavanceerde tools, die ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk controle hebt over de veiligheidsinstellingen van je website. Zo kun je bijvoorbeeld SSL-certificaten gebruiken om het dataverkeer te versleutelen. Wanneer je je website commercieel inzet, is het zelfs noodzakelijk dat de verbindingen naar je website op die manier zijn beveiligd.
Er wordt bovendien een automatische back-up van je bestanden en databases gemaakt, zodat je altijd terug kunt naar een oudere versie van je site.

Wanneer je met onze producten persoonsgegevens verwerkt, sluit je met ons een verwerkersovereenkomst af. Dit is verplicht om te voldoen aan artikel 28 van de AVG wet.
Er wordt altijd een automatische back-up gemaakt van je bestanden en databases. Wanneer je per ongeluk delen van je website hebt verwijderd of overschreven, kun je terug naar een oudere versie van je site.
Je kunt je webspace beveiligen met STRATO SiteGuard. Dit biedt een omvangrijke en flexibele bescherming tegen ongeoorloofde schrijftoegang op je webspace.
Met ‘Distributed Denial of Service-Attack’ (DDoS) proberen aanvallers servers of IT-systemen te bombarderen met een groot aantal aanvragen. Dit doen ze totdat je systeem overbelast is en je website of andere internetservices niet meer kunnen worden opgevraagd. Met de DDoS-bescherming van STRATO slagen we erin om 99,99% van de aanvallen onzichtbaar te houden voor de klant.
SiteLock Scan van STRATO is een gratis bescherming voor je domein en is inbegrepen in alle STRATO pakketten. Het monitort je domein en informeert je over mogelijke bedreigingen.
SiteLock Scan + Repair is onze professionele allround bescherming voor je domein. Het scant regelmatig je website en webspace op kwetsbaarheden, malware en andere gevaren. Verdachte bestanden worden opgespoord en automatisch hersteld. Je kunt SiteLock Scan + Repair optioneel bij je STRATO pakket bestellen.

Verhuizen van je huidige webhost naar STRATO

Heb je momenteel een andere hostingprovider en overweeg je om over te stappen naar STRATO? Het verhuizen van je website gaat heel gemakkelijk en je betaalt alleen voor de webhosting; de verhuizing zelf kost je niets. Je vraagt bij je huidige webhost of registrar de verhuiscode voor je domeinnaam aan en voert deze code in tijdens of na het bestellen van je webhostingpakket. Wij regelen de rest van de domeinverhuizing voor je. Maak tegelijkertijd een back-up van je website bij je huidige provider en uploadt deze naar de servers van STRATO. Vervolgens kun je direct aan de slag! Als je tijdens de verhuizing vragen hebt, helpt onze support je graag verder.

Toon alle webhosting voor mijn website

Veelgestelde vragen

Om ervoor te zorgen dat je website voor iedereen via het internet toegankelijk is, moet deze op een server staan. Dit wordt ook wel hosting of webhosting genoemd. Het is het voordeligst om een deel van een server te huren bij een hostingprovider, zoals STRATO. Dit kan in de vorm van een webhostingpakket. Het is ook mogelijk een server helemaal voor jezelf te huren.
Wat de beste hosting voor je website is, hangt grotendeels van je website af. Heb je een website die bestaat uit een paar pagina’s en ontvang je enkele tientallen tot honderden bezoekers per maand? Dan zal het kleinste, voordeligste webhostingpakket al voldoende zijn. Heb je een zeer uitgebreide website, bijvoorbeeld een grote webshop, met duizenden bezoekers per dag? Dan is het verstandig om voor je website hosting een eigen server te nemen.

Daarnaast is het bij het maken van je keuze vooral belangrijk om op de veiligheid bij een hostingprovider te letten. Waar worden de gegevens opgeslagen? Is dit in Nederland, in de EU of buiten Europa? Zijn de datacenters gecertificeerd? Welke veiligheidsfeatures, zoals een SSL-certificaat of automatische back-ups, zijn er beschikbaar? Voordat je een webhostingpakket kiest, is het belangrijk om meerdere hostingaanbieders te vergelijken.
Ja, je kunt het webhostingpakket voor je website bij STRATO eenvoudig upgraden en downgraden. Dit kan op ieder moment en er worden geen wisselkosten in rekening gebracht. Heb je meer opslagruimte nodig of juist minder? Dan kun je direct via de klantenlogin overstappen naar een groter of een kleiner pakket. Heb je advies nodig? Dan kun je contact opnemen met onze support.
Je hebt website hosting nodig omdat hierop alle bestanden van een website geplaatst kunnen worden die nodig zijn om een website te kunnen draaien. Daarna kan de hele wereld jouw website bezoeken.
Het is belangrijk om te kijken naar de minimale behoefte van jouw website. Let op de omvang van je hostingpakket. Dat draagt bij aan de veiligheid, betrouwbaarheid en snelheid van je website. Kies voor een pakket dat je eenvoudig kunt opschalen als je website groeit.
Dat hangt af van waarvoor je je website gaat gebruiken. Als je een blog gaat beginnen of een eenvoudige website gaat maken, dan kun je een Starter of Basic pakket gebruiken. Ga je een complexere website maken zoals een webwinkel? Kijk dan naar grotere pakketten.
Met een hosting abonnement van STRATO beschik je over alle belangrijke features voor jouw website, zoals een domeinnaam met SSL-certificaat. Natuurlijk moet website hosting vooral betrouwbaar zijn. Dit is belangrijk, omdat je natuurlijk niet wilt dat je website crasht en al je gegevens weg zijn. Let er bij het kiezen van een webhostingpakket echter ook op dat de diensten gebruiksvriendelijk zijn.

Met hosting van STRATO beschik je over een overzichtelijke klantenlogin, waarin je de meeste handelingen in een paar muisklikken uitvoert. Je hebt bijvoorbeeld WordPress binnen een paar minuten geïnstalleerd. Ook domeinomleidingen (redirects), die je gebruikt om je oude domein naar je nieuwe domein door te linken, zijn heel gemakkelijk in te stellen.