Website hosting: betrouwbaar én voordelig

  • Betrouwbare hosting voor je website
  • Goedkope webhosting incl. domeinnaam
  • Veiligheid dankzij SSL-certificaat

Betrouwbare en gebruiksvriendelijke webhosting

Ben je van plan om een eigen site over je hobby te maken of een blog bij te houden tijdens een buitenlandse reis? Of wil je juist een grote webwinkel bouwen? Ben je op zoek naar goedkope webhosting, die aan jouw eisen voldoet? Betrouwbare website hosting is essentieel, zeker in het geval van een commerciële website. Heel simpel: heeft je bedrijf een website, dan bereik je meer (potentiële) klanten. Met een aantrekkelijke website kun je punten scoren bij je bezoekers.

  • Stabiele website hosting
  • Kies zelf de hoeveelheid webspace
  • Handige website tools
  • Meerdere sites in één pakket mogelijk
  • Altijd de nieuwste PHP-versie
  • Support via telefoon en e-mail

Wat je ook nodig hebt, STRATO levert passende webhosting voor alle soorten websites en maakt daarbij gebruik van de modernste technologieën. Wij doen er alles aan om jouw site bereikbaar en snel te houden. Bovendien bouw je bij ons je eigen website tegen lage kosten.

Natuurlijk moet website-hosting vooral betrouwbaar zijn. Let er bij het kiezen van een webhostingpakket echter ook op dat de diensten gebruiksvriendelijk zijn. Met hosting van STRATO beschik je over een overzichtelijke klantenlogin, waarin je de meeste handelingen in een paar muisklikken uitvoert. Je hebt bijvoorbeeld WordPress binnen een paar minuten geïnstalleerd. Ook domeinforwards zijn heel gemakkelijk in te stellen.


Verschillende web hosting pakketten

Verschillende webhostingpakketten

Welk pakket is geschikt voor mij? Bij STRATO heb je de keuze uit vijf website-hostingpakketten: Hosting Starter, Basic, Advanced, Pro en Ultimate. Wil je een eigen blog beginnen of een eenvoudige website maken? Dan is een Starter of Basic pakket waarschijnlijk perfect. Als je erg veel webspace nodig hebt, of gebruik wilt maken van geavanceerde functies zoals cron jobs, dan zijn de grotere pakketten vanaf Hosting Advanced interessant. Voor alle webhostingpakketten geldt: onbeperkt dataverkeer is altijd inbegrepen! Neem eens een kijkje bij de verschillende pakketten en bepaal zelf welk pakket het beste past bij jouw plannen.


Handige applicaties

Handige applicaties bij je webhostingpakket

Met de website-apps, die bij al onze webhostingpakketten inbegrepen zijn, installeer en beheer je op een eenvoudige manier allerlei applicaties voor je website. Kies bijvoorbeeld voor het populaire contentmanagementsysteem WordPress, dat het bouwen van een website heel gemakkelijk maakt. Alternatieven hiervoor zijn Joomla!, TYPO3 of Drupal; contentmanagementsystemen die wij ook als handige 1-klik-installatie aanbieden.

Natuurlijk kun je met webhosting van STRATO je website ook helemaal zelf vormgeven. Veelgebruikte webhostingstandaarden als MySQL-databases (op SSD), PHP en Ruby worden natuurlijk ondersteund. Verschillende admin-tools, waaronder SFTP-toegang en Web-FTP kunnen hierbij ondersteuning bieden. Met een gratis SSL-certificaat beveilig je je website en voldoe je aan de eisen van de meestgebruikte browsers.


Webhosting voor WordPress

Webhosting voor WordPress

STRATO biedt ook speciale WordPress-webhosting aan. Net als bij de reguliere webhosting het geval is, heb je hierbij de keuze uit verschillende pakketten: WordPress Hosting Starter, een webhostingpakket voor een kleine website of eenvoudige blog, WordPress Hosting Basic, een webhostingpakket voor een wat grotere website of zakelijke blog, en WordPress Hosting Advanced, waarmee je meerdere grote websites of professionele blogs aan kunt maken. Onze WordPress webhosting is erop gericht het voor jou zo gemakkelijk mogelijk te maken om een WordPress site te bouwen en te beheren. Zo installeer je WordPress in twee muisklikken, worden back-ups automatisch aangemaakt en kun je er ook voor kiezen om updates automatisch te laten uitvoeren. Je databases worden opgeslagen op SSD. Dit maakt je website supersnel.

Naar WordPress hosting

Gebruiksvriendelijke web hosting

Veiligheid voorop

De beveiliging van klantgegevens staat bij STRATO centraal. We bieden webhosting in Nederland aan, maar onze datacenters staan in Duitsland. In deze datacenters, gecertificeerd volgens de ISO-norm 27001, staan uitstekend beveiligde servers. Hierop worden alje gegevens veilig opgeslagen.
Daarnaast helpt STRATO jou als websitebeheerder om ook zelf je site optimaal te beveiligen. Met onze webhostingpakketten beschik je namelijk over verschillende geavanceerde tools, die ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk controle hebt over de veiligheidsinstellingen van je website. Zo kun je bijvoorbeeld SSL-certificaten gebruiken om het dataverkeer te versleutelen. Wanneer je je website commercieel inzet, is het zelfs noodzakelijk dat de verbindingen naar je website op die manier zijn beveiligd.
Er wordt bovendien een automatische back-up van je bestanden en databases gemaakt, zodat je altijd terug kunt naar een oudere versie van je site.


Verhuizen van je huidige web host naar STRATO

Verhuizen van je huidige webhost naar STRATO

Heb je momenteel een andere hostingprovider en overweeg je om over te stappen naar STRATO? Het verhuizen van je website gaat heel gemakkelijk en je betaalt alleen voor de webhosting; de verhuizing zelf kost je niets. Je vraagt bij je huidige webhost of registrar de verhuiscode voor je domeinnaam aan en voert deze code in tijdens of na het bestellen van je webhostingpakket. Wij regelen de rest van de domeinverhuizing voor je. Maak tegelijkertijd een back-up van je website bij je huidige provider en uploadt deze naar de servers van STRATO. Vervolgens kun je direct aan de slag! Als je tijdens de verhuizing vragen hebt, helpt onze support je graag verder.

Naar hosting aanbiedingen

Veelgestelde vragen

Om ervoor te zorgen dat je website voor iedereen via het internet toegankelijk is, moet deze op een server staan. Dit wordt ook wel hosting of webhosting genoemd. Het is het voordeligst om een deel van een server te huren bij een hostingprovider, zoals STRATO. Dit kan in de vorm van een webhostingpakket. Het is ook mogelijk een server helemaal voor jezelf te huren.
Wat de beste hosting voor je website is, hangt grotendeels van je website af. Heb je een website die bestaat uit een paar pagina’s en ontvang je enkele tientallen tot honderden bezoekers per maand? Dan zal het kleinste, voordeligste webhostingpakket al voldoende zijn. Heb je een zeer uitgebreide website, bijvoorbeeld een grote webshop, met duizenden bezoekers per dag? Dan is het verstandig om voor je website hosting een eigen server te nemen.

Daarnaast is het bij het maken van je keuze vooral belangrijk om op de veiligheid bij een hostingprovider te letten. Waar worden de gegevens opgeslagen? Is dit in Nederland, in de EU of buiten Europa? Zijn de datacenters gecertificeerd? Welke veiligheidsfeatures, zoals een SSL-certificaat of automatische back-ups, zijn er beschikbaar? Voordat je een webhostingpakket kiest, is het belangrijk om meerdere hostingaanbieders te vergelijken.
Ja, je kunt het webhostingpakket voor je website bij STRATO eenvoudig upgraden en downgraden. Dit kan op ieder moment en er worden geen wisselkosten in rekening gebracht. Heb je meer opslagruimte nodig of juist minder? Dan kun je direct via de klantenlogin overstappen naar een groter of een kleiner pakket. Heb je advies nodig? Dan kun je contact opnemen met onze support.