Ontdek onze goedkope domeinnamen!

.nl-domein 1e jaar slechts € 0,60

Een goedkope domeinnaam voor jouw website

Ben je nog op zoek naar een geschikt domein voor je website, en wil je de kosten van je domeinnaam laag houden? Voor goedkope domeinregistratie zit je bij STRATO goed. Je kunt bij ons kiezen uit honderden verschillende extensies en vindt daardoor altijd wel een goedkope domeinnaam die bij jouw webproject past. Of je nu enkel een internetadres wilt reserveren, of de registratie van je domein wilt combineren met een compleet hosting- of sitebuilderpakket; het is allemaal mogelijk. Als je voor een hostingpakket kiest, beschik je zelfs over een gratis domeinnaam! Met de handige domeinnaamchecker kom je in een paar tellen te weten of jouw gewenste domein nog beschikbaar is. Profiteer ook van onze voordelige domeinregistratie en begin vandaag nog!

  • Goedkope domeinregistratie
  • Inclusief domeinforward en DNS-beheer
  • Honderden domeinextensies beschikbaar
  • Gratis domeinverhuizing
  • Eenvoudig uitbreiden met webhosting

Kiezen van een domeinnaam

Het kiezen van een domeinnaam

Een domeinnaam is in veel gevallen de eerste kennismaking van een bezoeker met de organisatie of met de persoon achter de website. Daarom is het van belang om met je domeinnaam direct een goede indruk te maken en om ervoor te zorgen dat de bezoeker de naam van je website goed kan onthouden. Houd bij het verzinnen van een domeinnaam in je achterhoofd dat korte domeinnamen meestal gemakkelijker te onthouden zijn dan lange. Het is niet mogelijk om leestekens te gebruiken. Het koppelteken “-” is wel toegestaan, maar gebruik ook dit alleen wanneer het noodzakelijk is. Kies het liefst een domeinnaam die representatief is voor jouw website, zodat potentiële bezoekers meteen een beeld krijgen van wat er op je site te vinden is. Gebruik daarnaast keywords die bezoekers van je website waarschijnlijk zullen zoeken.


Nieuwe domeinextensies

Goedkope registratie van nieuwe domeinextensies

Doordat het internet zich razendsnel ontwikkelt en het aantal websites nog steeds toeneemt, zijn veel domeinnamen met klassieke extensies als .nl, .com, .net en .org al vergeven. Vroeger werd een .com-domein voornamelijk gebruikt voor de commerciële sector, .net voor netwerkgerelateerde organisaties en .org voor non-profitorganisaties. Uiteindelijk werden deze extensies allemaal door elkaar gebruikt. Omdat de hoeveelheid beschikbare domeinen zo beperkt was geworden, kwamen er in 2014 nieuwe domeinextensies op de markt. En nog steeds komen er domeinextensies bij. Voorbeelden van zulke nieuwe domeinextensies zijn .club, .frl of .amsterdam.

De nieuwe domeinextensies bieden verschillende voordelen. De kans dat een websitemaker goedkoop zijn favoriete domeinnaam kan registreren, is groter geworden. Veel sterke domeinnamen zijn in combinatie met de reguliere domeinextensies al bezet. Deze domeinnamen zijn vaak nog wel vrij als je ze combineert met een nieuwe domeinextensie. Een ander voordeel van de nieuwe domeinextensies is dat ze iets kunnen zeggen over de inhoud van je website of over de producten of diensten die je aanbiedt. Zo kan iemand die op het internet surft al aan de URL zien wat voor soort website hij bezoekt. Een fotograaf kan bijvoorbeeld een .photography-domeinnaam vastleggen en als je een eigen blog hebt is .blog een geschikte extensie. Bij STRATO bieden we zowel klassieke als nieuwe domeinextensies aan; je hebt de keuze uit enkele honderden verschillende domeinextensies. Zo bieden wij je de kans om voordelig een sterke domeinnaam te registreren.


Goedkope domeinregistratie

Goedkope domeinregistratie én handige features

Bij STRATO kun je niet alleen goedkoop je domein registreren; je profiteert met onze domeinpakketten ook nog eens van handige gratis features. Zo heb je gratis de beschikking over een domeinforward. Met een domeinforward kun je een domein direct omleiden naar een bestaande website. Dit kan om verschillende redenen heel handig zijn. Als je bijvoorbeeld al een domein en een website online hebt, kun je ervoor kiezen om nog een extra adres voor deze site te reserveren. Voor bezoekers is dit praktisch, omdat ze je website nu via twee domeinnamen kunnen bereiken. Voor jou als websitebeheerder heeft dit ook voordelen, omdat het extra bezoekers op kan leveren. Met het reserveren van een extra domeinnaam kun je bovendien voorkomen dat een van je concurrenten een bij jouw website passende, sterke domeinnaam registreert.

Registreer je eerst alleen een domeinnaam en wil je pas later een website toevoegen? STRATO heeft een breed aanbod aan producten. Zo kun je je domein met één muisklik uitbreiden met bijvoorbeeld webhosting of een webshop.


Domein verhuizen

Domein verhuizen en geld besparen

Heb je een domeinnaam geregistreerd maar vind je de tarieven bij je huidige provider te hoog? Dan kun je ervoor kiezen om je domeinnaam te verhuizen. Bij STRATO profiteer je namelijk ook van onze lage prijzen als je je domein verhuist. Aan een verhuizing zijn geen extra kosten verbonden. Het is daarom een goed idee om de prijzen van domeinnamen te vergelijken en voor de goedkoopste aanbieder te kiezen. Verhuizen gaat snel en eenvoudig!


Domeinnaam checken

Domeinnaam checken en meteen registreren

Als je een domeinnaam voor je website hebt bedacht, kun je met onze domeinnaamchecker in een paar seconden je gewenste domein controleren op beschikbaarheid. Mocht het zo zijn dat deze domeinnaam met de door jou gekozen extensie al in gebruik is, dan kun je ook meteen zien met welke extensies de naam nog wel kan worden gecombineerd. Heb je een goedkope domeinnaam gevonden, die ook nog eens helemaal bij jouw website past? Dan is het tijd om deze domeinnaam te registreren. Een bestelling is in een paar simpele stappen geplaatst en voor je het weet profiteer je van alle voordelen die onze goedkope domeinregistratie biedt.

Naar de domein-aanbiedingen

Veelgestelde vragen

De kosten van een domeinnaam zijn afhankelijk van de domeinextensie. Elke extensie, zoals .nl, .com of .amsterdam, wordt beheerd door een registry. Deze registry’s leggen zelf de tarieven voor hun domeinen naar eigen inzicht vast. Zo is een .nl-domein doorgaans voordeliger dan bijvoorbeeld een .amsterdam-domein. De goedkoopste domeinnamen kosten een paar euro per jaar. De prijs kan oplopen tot tientallen euro’s per jaar voor de duurdere extensies.
Elke provider kan zelf de prijzen voor de registratie van een domein vastleggen. Daarom is het de moeite waard om de tarieven van verschillende aanbieders te vergelijken. Het verschil in prijs kan, afhankelijk van de extensie, oplopen tot tientallen euro’s per jaar. Je kunt dus al gauw veel geld besparen. Bij STRATO bieden we domeinen voor een zo laag mogelijke prijs aan. Bekijk daarom het overzicht van onze domein-aanbiedingen.
STRATO is een van de grootste aanbieders van domeinnamen in Europa. Op dit moment hebben we meer dan vier miljoen domeinen voor onze klanten in beheer. We zijn een officiële registrar van alle belangrijke domeinextensies en we hebben overeenkomsten met de betreffende registry’s. Door onze afspraken met deze organisaties en het grote volume, kunnen wij domeinen voordelig registreren. Dit voordeel geven we natuurlijk door aan onze klanten!