Op zoek naar een goedkope domeinnaam?

.nl-domein 1e jaar slechts € 0,60

Een goedkope domeinnaam voor jouw website

Ben je nog op zoek naar een geschikt domein voor je website, en wil je de kosten van je domeinnaam laag houden? Voor goedkope domeinregistratie zit je bij STRATO goed. Je kunt bij ons kiezen uit honderden verschillende extensies en vindt daardoor altijd wel een goedkope domeinnaam die bij jouw webproject past. Of je nu enkel een webdomein wilt registreren, of je domeinregistratie wilt combineren met een compleet hosting- of sitebuilderpakket; het is allemaal mogelijk. Als je voor een hostingpakket kiest, beschik je zelfs over een gratis domeinnaam! Met de handige domeinnaamchecker kom je in een paar tellen te weten of jouw gewenste domein nog beschikbaar is. Profiteer ook van een goedkope domeinregistratie en begin vandaag nog!

  • Goedkope domeinregistratie
  • Inclusief domeinforward en DNS-beheer
  • Honderden domeinextensies beschikbaar
  • Gratis domeinverhuizing

Het kiezen van een domeinnaam

Het kiezen van een domeinnaam

Een domeinnaam is in veel gevallen de eerste kennismaking van een bezoeker met de organisatie of met de persoon achter het webdomein. Daarom is het van belang om met je domeinnaam direct een goede indruk te maken en om ervoor te zorgen dat de bezoeker de naam van het website domein goed kan onthouden. Houd bij het verzinnen van een domeinnaam in je achterhoofd dat korte domeinnamen meestal gemakkelijker te onthouden zijn dan lange. Verder raden we af bijzondere karakters te gebruiken. Het koppelteken “-” zal geen problemen veroorzaken, maar gebruik ook dit alleen wanneer het noodzakelijk is. Kies het liefst een domeinnaam die representatief is voor jouw website, zodat potentiële bezoekers meteen een beeld krijgen van wat er op je site te vinden is. Een ander aspect om rekening mee te houden is de vindbaarheid van je website in zoekmachines.


Goedkoop je domein registreren met nieuwe extensies

Goedkoop je domein registreren met nieuwe extensies

Doordat het internet zich razendsnel ontwikkelt en het aantal websites nog steeds toeneemt, zijn vele domeinnamen met klassieke extensies als .nl, .com, .net en .org al vergeven. Vroeger werd een .com domein voornamelijk gebruikt voor de commerciële sector, .net voor netwerkgerelateerde organisaties en .org voor non-profitorganisaties. Uiteindelijk werden deze extensies allemaal door elkaar gebruikt. Omdat de hoeveelheid beschikbare domeinen zo beperkt was geworden, kwamen er in 2014 nieuwe domeinextensies op de markt. En nog steeds komen er domeinextensies bij. Voorbeelden van zulke nieuwe domeinextensies zijn .club, .frl of .amsterdam.

De nieuwe domeinextensies bieden verschillende voordelen. De kans dat een websitemaker goedkoop zijn favoriete domeinnaam kan registreren, is groter geworden. Veel sterke domeinnamen zijn in combinatie met de reguliere domeinextensies al bezet. Deze domeinnamen zijn vaak nog wel vrij als je ze combineert met een nieuwe domeinextensie. Een ander voordeel van de nieuwe domeinextensies is dat ze iets kunnen zeggen over de inhoud van je website of over de producten of diensten die je aanbiedt. Zo kan iemand die op het internet surft al aan de URL zien wat voor soort website hij bezoekt. Een fotograaf kan bijvoorbeeld een .photography-domeinnaam vastleggen en als je een eigen blog hebt is .blog een geschikte extensie. Bij STRATO bieden we zowel klassieke als nieuwe domeinextensies aan; je hebt de keuze uit enkele honderden verschillende domeinextensies. Zo bieden wij je de kans om goedkoop een sterke domeinnaam te registreren.


Goedkope domeinregistratie én handige features

Goedkope domeinregistratie én handige features

Bij STRATO kun je niet alleen goedkoop je domein registreren; je profiteert met onze domeinpakketten ook nog eens van handige gratis features. Zo heb je gratis de beschikking over een domeinforward. Met een domeinforward kun je een domein direct doorschakelen naar een bestaande website. Dit kan om verschillende redenen heel handig zijn. Als je bijvoorbeeld al een domein en een website online hebt, kun je ervoor kiezen om nog een extra website domein voor deze site te reserveren. Voor bezoekers is dit praktisch, omdat ze je website nu via twee domeinnamen kunnen bereiken. Voor jou als websitebeheerder heeft dit ook voordelen, omdat het extra bezoekers op kan leveren. Met het reserveren van een extra domeinnaam kun je bovendien voorkomen dat een van je concurrenten een bij jouw website passende, sterke domeinnaam registreert.


Domeinnaam checken en meteen registreren

Domeinnaam checken en meteen registreren

Als je een domeinnaam voor je website hebt bedacht, kun je met onze domeinnaamchecker in een paar seconden je gewenste domein controleren op beschikbaarheid. Mocht het zo zijn dat deze domeinnaam met de door jou gekozen extensie al in gebruik is, dan kun je ook meteen zien met welke extensies de naam nog wel kan worden gecombineerd. Heb je een goedkope domeinnaam gevonden, die ook nog eens helemaal bij jouw website past? Dan is het tijd om deze domeinnaam te registreren. Een bestelling is in een paar simpele stappen geplaatst en voor je het weet profiteer je van alle voordelen die onze goedkope domeinregistratie biedt.