Domeinregistratie in
Nederland regelen?

Domeinregistratie in Nederland regelen?

Domeinnaam aanbiedingen bekijken

Domeinregistratie in Nederland via STRATO

STRATO is via dochteronderneming Cronon officieel registrar voor domeinregistratie bij vele registries, waaronder de SIDN. Wij zijn actief in diverse Europese landen. Door gebruik te maken van schaalvoordelen kunnen we onze kosten beperkt houden. Dit heeft weer tot gevolg dat we in staat zijn om onze producten en diensten tegen een laag tarief aan te bieden. Hier profiteer je ook van als je een domeinregistratie in Nederland wilt uitvoeren. Onze domeinpakketten zijn aantrekkelijk geprijsd en toch compleet. Je kunt het domein zelf gratis laten omleiden naar een ander webadres. Een ander voordeel van domeinregistratie bij STRATO: je hebt keuze uit honderden domeinextensies. Kies bijvoorbeeld voor een .nl domein en laat je domein opnemen in het domeinnaamregister van Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN).

 • Honderden domeinextensies
 • Voordelig domeinpakket
 • Inclusief DNS-beheer
 • Te combineren met STRATO hosting

domeinregistratie nederland

Meer dan 5,5 miljoen .nl domeinen

Het .nl domein is geïntroduceerd in 1986. Het was het eerste landendomein dat buiten de Verenigde Staten geregistreerd kon worden. Tot 2003 was het alleen voor bedrijven en instellingen mogelijk een .nl domein te bemachtigen. Om het voor iedereen mogelijk te maken om een .nl domein te kopen, is vanaf dat jaar besloten om het Nederlandse domein vrij te geven voor domeinregistratie. Mede hierdoor heeft het .nl domein een enorme groei doorgemaakt. Met meer dan 5,5 miljoen domeinregistraties behoort dit domein inmiddels tot één van de populairste domeinen ter wereld.


sidn domeinregistratie

SIDN: Stichting Internet Domeinregistratie Nederland

Stichting Internet Domeinregistratie Nederland beheert alle .nl domeinnamen en geeft deze ook uit. Die taak heeft SIDN sinds 1996; vóór 1996 voerde het Centrum voor Wiskunde en Informatica deze functie uit. Door de explosieve groei van het aantal .nl domeinen, is SIDN in het leven geroepen. Wanneer mensen een .nl domein registreren bij STRATO, wordt dit domein dus door SIDN uitgegeven. Ook als je besluit om je bestaande domein te verhuizen naar STRATO, wordt SIDN hiervan op de hoogte gesteld. Voor bijvoorbeeld het .amsterdam domein geldt overigens hetzelfde als voor het .nl domein; domeinnamen die eindigen op .amsterdam zijn eveneens in beheer van SIDN.


digitaal visitekaartje domeinregistratie

Digitaal visitekaartje

Het vastleggen van je gegevens bij Stichting Internet Domeinregistratie Nederland vindt plaats om de domeinregistratie in Nederland transparant te houden en de veiligheid van het internet te bevorderen. Wanneer je een domein registreert bij STRATO, draag je bij aan deze transparantie. Domeinhoudergegevens worden centraal bij de SIDN opgeslagen. Hierin staan de belangrijkste contactgegevens van de domeineigenaar, zoals zijn of haar e-mailadres en telefoonnummer. De SIDN maakt deze gegevens in beperkte vorm publiek beschikbaar; je telefoonnummer komt bijvoorbeeld niet online te staan. Mensen die interesse hebben in een bepaalde domeinnaam, kunnen op deze manier in contact komen met de persoon achter het domein.

 • Gecertificeerde veiligheid

  Gecertificeerde veiligheid
 • Beste hostingbedrijf

  Beste hostingbedrijf
 • MKB Best Choice

  MKB Best Choice
 • Professionele support

  Professionele support
 • Hosted in Germany

  Hosted in Germany