ServerCloud Flexibele en schaalbare servers in de cloud

 • Pay-per-use facturering
 • Resources individueel configureren
 • Bare metal hardware
Toon prijs:

ServerCloud
Pro

Pay-per-use

Virtual machines (VM's)

€ 0,0035 / uur
per vCPU
€ 0,0035 / uur
per GB RAM
€ 0,0010 / uur
per 10 GB SSD

Dedicated hardware (bare metal)

vanaf € 0,0665 / uur

Virtual machines (VM's)

€ 2,52 / 30 dagen
per vCPU
€ 2,52 / 30 dagen
per GB RAM
€ 0,72 / 30 dagen
per 10 GB SSD

Dedicated hardware (bare metal)

vanaf € 47,88 / 30 dagen

plus basistarief: € 10 / mnd.

 • tot 20 VM's
 • tot 64 GB RAM
 • tot 24 vCPU
 • Monitoring en VPN
 • Windows, Linux en eigen images
 • Load balancer en private network
 • Users en rollen beheren
 • tot 2 bare metal servers
Onze tip

ServerCloud
Starter

Pay-per-use

Virtual machines (VM's)

€ 0,0045 / uur
per vCPU
€ 0,0045 / uur
per GB RAM
€ 0,0010 / uur
per 10 GB SSD

Dedicated hardware (bare metal)

beschikbaar vanaf Pro

Virtual machines (VM's)

€ 3,24 / 30 dagen
per vCPU
€ 3,24 / 30 dagen
per GB RAM
€ 0,72 / 30 dagen
per 10 GB SSD

Dedicated hardware (bare metal)

beschikbaar vanaf Pro

plus basistarief: € 1 / mnd.

 • tot 10 VM's
 • tot 32 GB RAM
 • tot 16 vCPU
 • Monitoring en VPN
 • Windows, Linux en eigen images
Alle prijzen incl. btw

Voorbeeldfactuur

Afhankelijk van je configuratie ben je met Starter of Pro voordeliger uit. Deze twee voorbeelden van serverconfiguraties helpen je om de keuze makkelijker te maken.

Je hebt 1 VM met 1 vCPU, 512 MB RAM en 10 GB SSD geconfigureerd. De VM draait 30 dagen (720 uur) doorlopend. In dit geval is het pakket Starter de voordeligere keuze.

Pro

Lopende kosten € 4,50
Maandelijks basistarief € 10,00

Totaal per maand € 14,50

Starter

Lopende kosten € 5,58
Maandelijks basistarief € 1,00

Totaal per maand € 6,58

Je hebt 4 VMs met 2 vCPU, 2 GB RAM en 20 GB SSD geconfigureerd. De VM's draaien 30 dagen (720 uur) doorlopend. In dit geval is het pakket Pro de voordeligere keuze.

Pro

Lopende kosten € 46,08
Maandelijks basistarief € 10,00

Totaal per maand € 56,08

Starter

Lopende kosten € 57,60
Maandelijks basistarief € 1,00

Totaal per maand € 58,60
100% dataopslag in de EU

100% in de EU

Gecertificeerde veiligheid

Gecertificeerde veiligheid

Bekroonde kwaliteit

Bekroonde kwaliteit

ServerCloud: alle voordelen op een rij

Voordelen van STRATO ServerCloud

Met de ServerCloud van STRATO kun je eenvoudig virtuele machines configureren en beheren – volledig naar jouw wensen. In het pakket ServerCloud Pro kun je ook dedicated hardware per minuut gebruiken en betalen. Overtuig jezelf van onze flexibele, krachtige servers en professionele veiligheidsfeatures.

Dankzij schaalbare hardware-resources kun je je server op ieder moment aanpassen op het gebied van CPU, RAM en opslagruimte. Installeer VM's met één van de door ons aangeboden besturingssystemen of een eigen image. Servers kun je op ieder moment starten en pauzeren.

Anders dan bij virtuele machines, beschik je met bare metal hardware over een fysieke server met volledig eigen hardware. Dankzij het pay-per-use model van STRATO ServerCloud betaal je alleen voor de tijd dat je je server echt nodig hebt.

Maak eenvoudig images van je bestaande VM's of upload eigen images en pas deze toe op één van je VM's.

Snapshots

Maak een snapshot van de huidige configuratie van je cloud server, inclusief alle data. Gebruik deze snapshots om wijzigingen aan je systeem te testen en herstel wanneer nodig je systeem naar een vorige stand.

Acronis back-uppakket

Met het optionele back-uppakket van Acronis kun je zowel losse bestanden als volledige systemen back-uppen en terugzetten. De back-ups zijn extra veilig dankzij een op AI-gebaseerde technologie, die malware, ransomware en zero-day-aanvallen op client-systemen en -apparaten herkent en stopt.
Tijdens de activatie van het pakket kun je kiezen tussen opslag in de EU of in de VS.

De facturering vindt plaats op basis van pay-per-use per GB en per uur. Dat betekent dat je enkel betaalt voor de resources die je daadwerkelijk hebt gebruikt.

Block storage

Met ServerCloud van STRATO kun je je eigen cloud server met extra SSD-opslag uitbreiden. Block storage kun je naar wens instellen en op ieder moment uitbreiden, ook wanneer de opslag op dat moment in gebruik is.

Shared storage

Shared storage is een gedeelde opslag binnen je infrastructuur. Zo kunnen meerdere servers toegang hebben tot dezelfde opslagruimte en data.

Bescherm je servers en vertrouw op onze veilige firewall. Maak een firewall-beleid aan met eigen regels. Je bepaalt zelf welke aanvragen door de firewall worden toegelaten. Zo bescherm je je gegevens tegen onbevoegde toegang door derden.

Houd de bereikbaarheid van je servers en individuele resources eenvoudig in de gaten met onze monitoring-tools. Ontvang een waarschuwing per e-mail of in het cloud-panel zodra bepaalde kritische waarden voor bijvoorbeeld CPU-gebruik of ping-tijden zijn bereikt.

Pay-per-use

Profiteer van de flexibiliteit van ServerCloud. De facturering is op basis van je daadwerkelijke verbruik. Zo betaal je enkel voor de resources, zoals CPU vCores, RAM en SSD-opslag, die je echt nodig hebt. De facturering is tot op de minuut nauwkeurig.

Interactieve factuur

Dankzij de transparante, interactieve factuur weet je altijd vooraf welke kosten je kunt verwachten.

Met ServerCloud Pro kun je simpel gebruikers en rollen aanmaken in het cloud-panel. Zo bepaal je zelf wie er toegang heeft tot het cloud-panel en welke rechten deze gebruiker heeft.
Daarnaast kun je voor het inloggen 2-factor-authenticatie (2FA) activeren.

In het cloud-panel kun je in de gaten houden wanneer er voor het laatst is ingelogd en zie je mislukte inlogpogingen.

Plesk is een wereldwijd toonaangevende beheertool voor servers. Hiermee kun je je server en websites makkelijker configureren en beheren.

Met ServerCloud kun je Plesk gebruiken voor virtuele machines (VM's). Plesk kun je niet gebruiken in combinatie met bare metal hardware.

Flexibiliteit

Flexibiliteit van ServerCloud
Perfect schaalbaar

Met STRATO ServerCloud kun je je hardware-resources op ieder moment opschalen. Je hebt geen fysieke hardware nodig. CPU, RAM en opslag kun je altijd aanpassen, ook wanneer je cloud server in gebruik is.

Eigen images

Je hebt de mogelijkheid om eigen images met een besturingssysteem naar keuze te uploaden en op je cloud server te installeren. Besturingssystemen die door STRATO worden aangeboden, vindt je in de productdetails.

Uitgebreide API-documentatie

Je cloud servers kun je eenvoudig beheren via het cloud-panel, maar ook via de REST-API. Voor de API is uitgebreide documentatie beschikbaar. Voor de virtualisatie wordt VMware gebruikt.

Use-cases

ServerCloud voor MKB

MKB

STRATO ServerCloud is zeer geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven die zelf hun servers beheren en daarbij een sterke performance en grote flexibiliteit vereisen.

Is je bedrijf in een snelle groeifase of werk je vaak aan verschillende, grotere projecten? Dan kunnen de hardware-resources die je nodig hebt snel veranderen. Met STRATO ServerCloud bouw je snel je eigen infrastructuur op en blijf je flexibel.

ServerCloud voor developers

Developers

Ontwikkel je je eigen apps of websites? STRATO ServerCloud maakt het beheer van je infrastructuur en applicaties heel eenvoudig.

Als developer kun je daarnaast veel functies via de API gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld events plannen en beheren, en scripts aanmaken. Met zogenaamde Software Development Kits (SDK's) kun je daarnaast een beheerscenario in elkaar zetten, zodat je eenvoudig meerdere VM's gelijktijdig kunt beheren.

ServerCloud voor projectbeheerders

Projectbeheerders

Maak en beheer je voor verschillende klanten projecten, zoals websites of apps? Of ben je verantwoordelijk voor de integratie van verschillende systemen? STRATO ServerCloud biedt een intuïtieve beheeromgeving waarin je diverse projecten gescheiden van elkaar kunt managen.

De beheeromgeving is veilig en de individuele VM's zijn schaalbar. Dankzij functies als het dupliceren van servers en het maken van snapshots bespaar je veel tijd en behoud je het overzicht.

ServerCloud voor start-ups

Start-ups

Is je bedrijf in de start-upfase, wil je snel groeien en zoek je een gebruiksvriendelijke oplossing om je IT-infrastructuur snel op te bouwen? Ook dan is ServerCloud van STRATO de perfecte keuze.

Dankzij de flexibel aan te passen resources wordt je groei niet geremd door je technische infrastructuur. Daarnaast beschik je over een range van aanvullende beheer- en veiligheidsfeatures. En dat alles met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Toepassingen

Je server kan onder andere als webserver, DNS-server of FTP-server dienstdoen. Afhankelijk van hoe je je server gebruikt, is een bepaalde verdeling van resources (RAM, harde schijf, etc.) optimaal. Met STRATO ServerCloud configureer je je cloud server geheel naar eigen inzicht. Zo heb je altijd de passende server voor jouw doel.

Voordelen:

 • 512 MB tot 64 GB RAM werkgeheugen
 • 10 GB tot 500 GB harde schijf
 • Krachtige vCPUs met 1-24 vCores

Dankzij het scheiden van de productie- en ontwikkelomgeving, heb je als administrator of developer de mogelijkheid om updates, nieuwe functies en patches in een aparte testomgeving uit te proberen. Zo voorkom je dat onverwachte problemen in het livesysteem optreden.

Voordelen:

 • Aparte testomgeving
 • Data blijven onaangetast
 • Eenvoudig beheer

Wanneer nieuwe software nieuwe systeemeisen stelt, zoals extra pakketten of de wijziging van PHP- of Apache-instellingen, is het niet nodig direct het hele systeem aan te passen. Je kunt eenvoudig een nieuwe virtuele machine aanmaken waarop je de nieuwe software uitgebreid kunt testen en evalueren. De grootte van de machine pas je aan de vereisten van de software aan. Na gebruik kun je de machine eenvoudig verwijderen.

Voordelen:

 • Slank productiesysteem
 • Software uitgebreid testen
 • Lage kosten dankzij pay-per-use

Een compleet systeem bestaat vaak uit meerdere componenten, zoals een nameserver, webserver, mailserver en database. Daarnaast worden servers soms ingezet als gameserver, FTP-server of SVN-systeem. Het kan verstandig zijn deze componenten van elkaar te scheiden. Zo kun je voor ieder onderdeel apart de beste beveiligingsmaatregelen treffen. Denk hierbij aan het toekennen van gebruikersrechten en het installeren van een firewall of een Intrusion Detection System (IDS).

Voordelen:

 • Geoptimaliseerd veiligheidsconcept
 • Laag hardwareverbruik
 • Grote flexibiliteit
 • Eenvoudig onderhoud

Netwerk

Firewall

Firewall

Betrouwbare beveiliging van je producten dankzij de centrale firewall. Maak eigen regels en bescherm je data tegen hackers.

Load balancer (Pro)

Load balancer (Pro)

In het pakket ServerCloud Pro kun je met behulp van een load balancer de performance van je projecten verhogen, de spreiding van lasten tussen verschillende servers optimaliseren en eenvoudig opschalen.

Private network (Pro)

Private network (Pro)

Met ServerCloud Pro kun je privénetwerken configureren en zo een veilige, flexibele verbinding tussen je verschillende VM's tot stand brengen. Tijdens het instellen van het privénetwerk blijven je servers gewoon bereikbaar.

Monitoring

Monitoring

Houd de beschikbaarheid van je servers en individuele resources in de gaten. Je ontvangt direct een waarschuwing wanneer er afwijkingen worden geconstateerd.

Maximale veiligheid

Certificering volgens ISO 27001

ISO 27001-gecertificeerde datacenters

De veiligheid van onze infrastructuur, onze privacybescherming en de bereikbaarheid van onze diensten worden jaarlijks door de onafhankelijke instantie TÜV volgens de ISO 27001-standaard gecertificeerd.

Dubbel en driedubbel beveiligd

Dubbel en driedubbel beveiligd

Onze datacenters onderscheiden zich door een veelvoud van veiligheidsmaatregelen, zoals verschillende brandbeveiligde secties en een redundante stroomvoorziening. Daarnaast hebben onze datacenters een directe verbinding met de internetknooppunten AMS-IX en NL-IX.

100% gegevensopslag in Europa

Alles in Europa

Bij STRATO ben je er zeker van dat je gegevens niet op een willekeurige server in het buitenland worden opgeslagen. Alle data bevinden zich in onze optimaal beveiligde datacenters in Duitsland. Daarmee zijn je gegevens beschermd door de strenge Europese en Duitse wetgeving.

helpt op social media

Stel je vragen op social media

Via onze "STRATO helpt"-kanalen op Facebook en Twitter beantwoorden we graag je vragen.

Gratis telefonische support

Gratis telefonische support

Wil je graag meteen iemand spreken? Op werkdagen bereik je ons ook telefonisch - zonder extra kosten.

FAQ

Veelgestelde vragen

Via hulp & contact vind je handleidingen en de antwoorden op de meestgestelde vragen. Hier kun je ons ook een mail sturen.

Toon prijs:
ServerCloud
Pro

Pay-per-use

Virtual machines (VM's)

€ 0,0035 / uur
per vCPU
€ 0,0035 / uur
per GB RAM
€ 0,0010 / uur
per 10 GB SSD

Dedicated hardware (bare metal)

vanaf € 0,0665 / uur

Virtual machines (VM's)

€ 2,52 / 30 dagen
per vCPU
€ 2,52 / 30 dagen
per GB RAM
€ 0,72 / 30 dagen
per 10 GB SSD

Dedicated hardware (bare metal)

vanaf € 47,88 / 30 dagen

plus basistarief: € 10 / mnd.

ServerCloud
Starter
Onze tip

Pay-per-use

Virtual machines (VM's)

€ 0,0045 / uur
per vCPU
€ 0,0045 / uur
per GB RAM
€ 0,0010 / uur
per 10 GB SSD

Dedicated hardware (bare metal)

beschikbaar vanaf Pro

Virtual machines (VM's)

€ 3,24 / 30 dagen
per vCPU
€ 3,24 / 30 dagen
per GB RAM
€ 0,72 / 30 dagen
per 10 GB SSD

Dedicated hardware (bare metal)

beschikbaar vanaf Pro

plus basistarief: € 1 / mnd.

Standaardprijs (per maand) € 10,- € 1,-
Setupkosten € 0,- € 0,-
Lopende kosten VM's (pay-per use) per vCPU: € 0,0035 / uur
per GB RAM: € 0,0035 / uur
per 10 GB SSD: € 0,0010 / uur
per vCPU: € 0,0045 / uur
per GB RAM: € 0,0045 / uur
per 10 GB SSD: € 0,0010 / uur
Lopende kosten bare metal (pay-per use) vanaf € 0,0665 / uur
Minimale contractlooptijd 1 maand 1 maand
Facturering maandelijks maandelijks
Serverfeatures (virtual)
Virtual machines tot 20 VM's tot 10 VM's
Processoren (vCPU) tot 24 vCores tot 16 vCores
Werkgeheugen (RAM) tot 64 GB tot 32 GB
Opslag/harde schijf tot 500 GB SSD tot 500 GB SSD
Extra block storage tot 7 x 500 GB SSD per server tot 3 x 500 GB SSD per server
Extra shared storage tot 50 x 2000 GB SSD per pakket tot 5 x 500 GB SSD per pakket
Aantal IPv4-adressen tot 5 per VM
max. 20 per pakket
tot 3 per VM
max. 10 per pakket
Aantal IPv6-subnets/64 tot 5 per VM
max. 20 per pakket
tot 3 per VM
max. 10 per pakket
Besturingssystemen & databases (virtual)
Windows Server 2022 Standard optioneel
per vCore: € 0,01 / uur
optioneel
per vCore: € 0,01 / uur
Windows Server 2019 Standard optioneel
per vCore: € 0,01 / uur
optioneel
per vCore: € 0,01 / uur
Ubuntu 22.04 LTS, Ubuntu 20.04 LTS

NIEUW Debian 12, Debian 11

CentOS Stream 8, CentOS 7

AlmaLinux 9, AlmaLinux 8

Rocky Linux 9, Rocky Linux 8

Gratis wissel

Eigen images & ISO-bestanden

Geïntegreerde databasesystemen
(enkel voor Windows-besturingssystemen)
SQL-Server 2022/td> SQL-Server 2022
Serverfeatures (bare metal)
Bare metal servers tot 2 servers
Processoren (cores & GHz) tot 8 cores
tot 3,6 GHz
Werkgeheugen (RAM) tot 64 GB
Opslag/harde schijf tot 2 x 1 TB HDD
tot 2x 480 GB SSD
tot 2 x 960 GB NVMe
Windows Server 2022 Standard, Windows Server 2019 Standard optioneel
per server: € 0,035 / uur
Ubuntu 22.04 LTS, Ubuntu 20.04 LTS
Debian 11, Debian 10
AlmaLinux 8
Rocky Linux 8
Gratis wissel

Software & netwerk
Plesk optioneel te bestellen optioneel te bestellen
Installatron apps

Domeinen (.nl, .eu, .be, .com, .net, .org, .info & meer) optioneel te bestellen optioneel te bestellen
SSL-certificaten

Individueel firewall-beleid

Monitoring

Acronis back-uppakket optioneel
optioneel
Load balancer

Private network

VPN

Gebruikers & rollen

Verbruiksoverzicht

Interactieve factuur

Alle prijzen incl. btw

Veelgestelde vragen

Pay-per-use betekent dat je enkel betaalt voor wat je ook daadwerkelijk gebruikt. Met STRATO ServerCloud kun je je servers in de vorm van virtuele machines (VM's) zelf aanmaken en naar je eigen behoeften configureren. Daarnaast kun je aangeven of je VM's altijd online moeten zijn, of dat je ze enkel start wanneer je ze nodig hebt. Door STRATO worden enkel de kosten in rekening gebracht van de verbruikte resources op de door jou aangemaakte server(s). Wanneer je VM draait zijn dit vCPU, RAM, SSD en (optioneel) de Windows-licentie. Wanneer je server niet is opgestart, betaal je enkel voor de SSD-opslag.
Met STRATO ServerCloud betaal je enkel voor de resources die je ook daadwerkelijk gebruikt. Eén keer per maand ontvang je van ons een factuur met deze kosten. Om ervoor te zorgen dat je ook tijdens de lopende maand inzicht in de ontstane kosten hebt, beschik je in het cloud-panel over een interactieve factuur. Op deze interactieve factuur zie je welke resources je al hebt verbruikt en welke kosten daarbij zijn ontstaan. Zo voorkom je verrassingen.
Ja, STRATO ServerCloud heeft een API die je als administrator of als user (in het pakket Pro) kunt gebruiken. Met de API kun je je serverbeheer automatiseren en integreren in je eigen IT-infrastructuur.
De documentatie van de API vind je hier.

Daarnaast ondersteunt ServerCloud de installatie met behulp van cloud-init-scripts. Hiermee kan het besturingssysteem direct bij de installatie al aan je wensen worden aangepast en kun je bijvoorbeeld software installeren, gebruikers aanmaken of SSH-accounts configureren.
Meer informatie over cloud-init vind je hier.

Ja, als je nog niet zeker weet of STRATO ServerCloud geschikt is voor je, kun je de functies bekijken via een demo-account..

STRATO biedt een interface waarmee je alle functies van ServerCloud kunt bekijken. Je ziet bijvoorbeeld hoe het installeren van servers in zijn werk gaat, hoe de image-functionaliteit eruitziet en hoe de interactieve factuur is opgebouwd.
Het systeem van pay-per-use betekent dat je alleen betaalt voor wat je daadwerkelijk gebruikt. Dit houdt in dat je met een paar klikken servers kunt installeren en ze korte tijd later weer kunt deïnstalleren. Op deze manier worden de gebruikte resources tot een minimum beperkt.
Met de 30 dagen geld-terug-garantie van STRATO kun je het product binnen de eerste 30 dagen na bestelling annuleren en krijg je het basistarief terug. Houd er rekening mee dat de kosten van de tot dat moment gebruikte resources niet worden terugbetaald.

Nog meer vragen? Kijk dan eens bij Hulp & contact!