ServerCloud Flexibele en schaalbare cloud servers

 • Pay-per-use facturering
 • Automatisering via API en cloud-init
 • OPTIONEEL Bare metal hardware
Toon prijs:

ServerCloud
Pro

Pay-per-use

Virtual machines (VM's)

€ 0,0080 / uur
per vCPU
€ 0,0035 / uur
per GB RAM
€ 0,0010 / uur
per 10 GB SSD

Dedicated hardware (bare metal)

vanaf € 0,0665 / uur

Virtual machines (VM's)

€ 5,76 / 30 dagen
per vCPU
€ 2,52 / 30 dagen
per GB RAM
€ 0,72 / 30 dagen
per 10 GB SSD

Dedicated hardware (bare metal)

vanaf € 47,88 / 30 dagen

plus basistarief: € 10 / mnd.

 • tot 20 VM's
 • tot 64 GB RAM
 • tot 24 vCPU
 • Monitoring en VPN
 • Windows, Linux en eigen images
 • Load balancer en private network
 • Users en rollen beheren
 • tot 2 bare metal servers
Onze tip

ServerCloud
Starter

Pay-per-use

Virtual machines (VM's)

€ 0,0085 / uur
per vCPU
€ 0,0045 / uur
per GB RAM
€ 0,0010 / uur
per 10 GB SSD

Dedicated hardware (bare metal)

beschikbaar vanaf Pro

Virtual machines (VM's)

€ 6,12 / 30 dagen
per vCPU
€ 3,24 / 30 dagen
per GB RAM
€ 0,72 / 30 dagen
per 10 GB SSD

Dedicated hardware (bare metal)

beschikbaar vanaf Pro

plus basistarief: € 1 / mnd.

 • tot 10 VM's
 • tot 32 GB RAM
 • tot 16 vCPU
 • Monitoring en VPN
 • Windows, Linux en eigen images
Alle prijzen incl. btw

Voorbeeldfactuur

Ben je op zoek naar flexibiliteit én een lage prijs? Dankzij ons pay-per-use-model betaal je enkel voor de resources die je daadwerkelijk gebruikt. Zo kun je bijvoorbeeld voor een paar uur een server aanmaken als testomgeving. Of een virtuele machine achter de hand houden om traffic-peaks op te vangen, die ongebruikt slechts minimale kosten veroorzaakt.

Wil je weten of het pakket Starter of Pro voor jou voordeliger is? Deze twee voorbeelden van serverconfiguraties helpen je om de keuze makkelijker te maken.

Je hebt 1 VM met 1 vCPU, 512 MB RAM en 10 GB SSD geconfigureerd. De VM draait 30 dagen (720 uur) doorlopend. In dit geval is het pakket Starter de voordeligere keuze.

Pro

Lopende kosten € 7,77
Maandelijks basistarief € 10,00

Totaal per maand € 17,77

Starter

Lopende kosten € 8,50
Maandelijks basistarief € 1,00

Totaal per maand € 9,50

Je hebt 4 VMs met per server 4 vCPU, 4 GB RAM en 20 GB SSD geconfigureerd. De VM's draaien 30 dagen (720 uur) doorlopend. In dit geval is het pakket Pro de voordeligere keuze.

Pro

Lopende kosten € 138,24
Maandelijks basistarief € 10,00

Totaal per maand € 148,24

Starter

Lopende kosten € 155,52
Maandelijks basistarief € 1,00

Totaal per maand € 156,52
100% dataopslag in de EU

100% in de EU

Gecertificeerde veiligheid

Gecertificeerde veiligheid

Bekroonde kwaliteit

Bekroonde kwaliteit

Hosting van STRATO met 100% groene stroom

Klimaatvriendelijk

ServerCloud individueel inrichten

Voordelen van STRATO ServerCloud

Dankzij schaalbare, virtuele hardware-resources kun je de grootte van je cloud server op ieder moment aanpassen. Installeer VM's met één van de door ons aangeboden besturingssystemen of een eigen image. Servers kun je op ieder moment starten en pauzeren.

Naast cloud servers kun je in het pakket Pro met bare metal hardware ook fysieke servers met vaste hardwarefeatures gebruiken. In tegenstelling tot de klassieke servers van STRATO betaal je, afgezien van het lage maandelijkse bedrag, enkel voor de tijd dat je je VM's en bare metal hardware daadwerkelijk gebruikt. Of dit nu voor een paar uur, een paar dagen of de hele maand is.

Automatiseer het aanmaken en beheren van je VM's, databases, netwerken en resources met de Cloud API. De configuratie van je servers kun je regelen via cloud-init. Dankzij deze mogelijkheden werk je efficiënter en voorkom je fouten.

Beveilig je virtuele machines en bare metal hardware om dataverlies te voorkomen. Met ServerCloud bieden we drie mogelijkheden om je servers op ieder moment naar een vorige stand te herstellen.

Nadat je een server hebt aangemaakt en geconfigureerd, kun je in het cloud-panel een image aanmaken. Dit image kun je in de toekomst eenvoudig op nieuwe servers toepassen. Plan je een test of een configuratiewijziging op je server en je weet niet zeker hoe deze uitpakt? Maak dan vooraf een snapshot aan. Zo kun je snel weer terugkeren naar deze vorige status. Tot slot heb je de mogelijkheid om back-ups te maken van je servers en databases via Acronis Backup. Met deze flexibele oplossing maak je individuele back-upschema's aan en voorkom je kostbaar dataverlies.

Stel je vast dat je serverconfiguratie niet meer voldoende is vooor je lopende processen? Geen probleem. Je hoeft geen nieuwe server aan te maken. Je kunt namelijk het aantal vCPUs en de hoeveelheid RAM en opslagruimte flexibel uitbreiden. Met block storage heb je bovendien de mogelijkheid om extra harde schijven aan je VM te koppelen en met shared storage kun je opslagruimte voor meerdere servers toegankelijk maken.

Houd altijd zicht op je uitgaven. Met de interactieve factuur in je cloud-panel zie je op ieder moment welke kosten zijn ontstaan voor je gebruikte resources. Via de grafische interface kun je bovendien in de gaten houden hoe de kosten zich in de afgelopen maanden hebben ontwikkeld.

Demo-account: ontdek ServerCloud

Ben je nog niet overtuigd dat ServerCloud alle mogelijkheden biedt die jij nodig hebt? Of wil je gewoon een indruk krijgen van het control panel? Log dan in het demo-account van het pakket ServerCloud Pro in. Hier vind je verschillende server- en featureconfiguraties.

Naar login

Gebruikersnaam: 037e012e.d3mo

Wachtwoord: SCd3mo!_Strato

Use-cases voor cloud servers

Is je bedrijf in een snelle groeifase en je werkt aan grotere projecten? Dan heb je behoefte aan een flexibele en betrouwbare IT-oplossing. STRATO cloud servers zijn zeer geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven die verschillende en veranderende eisen qua hosting hebben. Ze bieden je een voordelige mogelijkheid om je eigen IT-infrastructur op te bouwen.
Een cloud server is geschikt voor complexe softwaretoepassingen en maakt een solide beheer mogelijk. Daarnaast is het eenvoudig om je infrastructuur en applicaties op te schalen. Via de API kun je events plannen en beheren. Met zogenaamde Software Development Kits (SDK's) kun je daarnaast een beheerscenario in elkaar zetten, zodat je eenvoudig meerdere VM's gelijktijdig kunt beheren.
Maak en beheer je voor verschillende klanten projecten, zoals websites of apps? Of ben je verantwoordelijk voor de integratie van verschillende systemen? STRATO ServerCloud biedt een intuïtieve beheeromgeving waarin je diverse projecten gescheiden van elkaar kunt managen. Wanneer je meerdere projecten virtueel wilt hosten en je veel waarde hecht aan een veilige infrastructuur, dan is ServerCloud dé oplossing.
Is je bedrijf in de start-upfase, wil je snel groeien en zoek je een gebruiksvriendelijke oplossing om je IT-infrastructuur op te bouwen? Ook dan zijn de cloud servers van STRATO de perfecte keuze. Dankzij de flexibel aan te passen resources wordt je groei niet geremd door je technische infrastructuur. Daarnaast beschik je over een range van aanvullende beheer- en veiligheidsfeatures. En dat alles met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Toepassingen

Je server kan onder andere als webserver, DNS-server of FTP-server dienstdoen. Afhankelijk van hoe je je server gebruikt, is een bepaalde verdeling van resources (RAM, harde schijf, etc.) optimaal. Met STRATO ServerCloud configureer je je cloud server geheel naar eigen inzicht. Zo heb je altijd de passende server voor jouw doel.

Voordelen:

 • 512 MB tot 64 GB RAM werkgeheugen
 • 10 GB tot 500 GB harde schijf
 • Krachtige vCPUs met 1-24 vCores

Probeer updates, nieuwe functies en patches eerst in een aparte testomgeving uit. Dankzij het scheiden van de productie- en ontwikkelomgeving heb je als administrator of developer deze mogelijkheid. Zo voorkom je dat onverwachte problemen in het livesysteem optreden.

Voordelen:

 • Aparte testomgeving
 • Data blijven onaangetast
 • Eenvoudig beheer

Wanneer nieuwe software nieuwe systeemeisen stelt, zoals extra pakketten of de wijziging van PHP- of Apache-instellingen, is het niet nodig direct het hele systeem aan te passen. Je kunt eenvoudig een virtuele machine klonen om de nieuwe software uitgebreid te testen en te evalueren. Na gebruik kun je de machine eenvoudig verwijderen.

Voordelen:

 • Slank productiesysteem
 • Software uitgebreid testen
 • Lage kosten dankzij pay-per-use

Een compleet systeem bestaat vaak uit meerdere componenten, zoals een nameserver, webserver, mailserver en database. Daarnaast worden servers soms ingezet als gameserver, FTP-server of SVN-systeem. Het kan verstandig zijn deze componenten van elkaar te scheiden. Zo kun je voor ieder onderdeel apart de beste beveiligingsmaatregelen treffen. Denk hierbij aan het toekennen van gebruikersrechten en het installeren van een firewall of een Intrusion Detection System (IDS).

Voordelen:

 • Geoptimaliseerd veiligheidsconcept
 • Laag hardwareverbruik
 • Grote flexibiliteit
 • Eenvoudig onderhoud

Netwerk

Firewall

Firewall

Betrouwbare beveiliging van je producten dankzij de centrale firewall. Maak eigen regels en bescherm je data tegen hackers.

Load balancer (Pro)

Load balancer (Pro)

In het pakket ServerCloud Pro kun je met behulp van een load balancer de performance van je projecten verhogen, de spreiding van lasten tussen verschillende servers optimaliseren en eenvoudig opschalen.

Private network (Pro)

Private network (Pro)

Met ServerCloud Pro kun je privénetwerken configureren en zo een veilige, flexibele verbinding tussen je verschillende VM's tot stand brengen. Tijdens het instellen van het privénetwerk blijven je servers gewoon bereikbaar.

Monitoring

Monitoring

Houd de beschikbaarheid van je servers en individuele resources in de gaten. Je ontvangt direct een waarschuwing wanneer er afwijkingen worden geconstateerd.

Toon prijs:
ServerCloud
Pro

Pay-per-use

Virtual machines (VM's)

€ 0,0080 / uur
per vCPU
€ 0,0035 / uur
per GB RAM
€ 0,0010 / uur
per 10 GB SSD

Dedicated hardware (bare metal)

vanaf € 0,0665 / uur

Virtual machines (VM's)

€ 2,52 / 30 dagen
per vCPU
€ 2,52 / 30 dagen
per GB RAM
€ 0,72 / 30 dagen
per 10 GB SSD

Dedicated hardware (bare metal)

vanaf € 47,88 / 30 dagen

plus basistarief: € 10 / mnd.

ServerCloud
Starter
Onze tip

Pay-per-use

Virtual machines (VM's)

€ 0,0085 / uur
per vCPU
€ 0,0045 / uur
per GB RAM
€ 0,0010 / uur
per 10 GB SSD

Dedicated hardware (bare metal)

beschikbaar vanaf Pro

Virtual machines (VM's)

€ 3,24 / 30 dagen
per vCPU
€ 3,24 / 30 dagen
per GB RAM
€ 0,72 / 30 dagen
per 10 GB SSD

Dedicated hardware (bare metal)

beschikbaar vanaf Pro

plus basistarief: € 1 / mnd.

Standaardprijs (per maand) € 10,- € 1,-
Setupkosten € 0,- € 0,-
Lopende kosten VM's (pay-per use) per vCPU: € 0,0080 / uur
per GB RAM: € 0,0035 / uur
per 10 GB SSD: € 0,0010 / uur
per vCPU: € 0,0085 / uur
per GB RAM: € 0,0045 / uur
per 10 GB SSD: € 0,0010 / uur
Lopende kosten bare metal (pay-per use) vanaf € 0,0665 / uur
Minimale contractlooptijd 1 maand 1 maand
Facturering maandelijks maandelijks
Serverfeatures (virtual)
Virtual machines tot 20 VM's tot 10 VM's
Processoren (vCPU) tot 24 vCores tot 16 vCores
Werkgeheugen (RAM) tot 64 GB tot 32 GB
Opslag/harde schijf tot 500 GB SSD tot 500 GB SSD
Extra block storage tot 7 x 500 GB SSD per server tot 3 x 500 GB SSD per server
Extra shared storage tot 50 x 2000 GB SSD per pakket tot 5 x 500 GB SSD per pakket
Aantal IPv4-adressen tot 5 per VM
max. 20 per pakket
tot 3 per VM
max. 10 per pakket
Aantal IPv6-subnets/64 tot 5 per VM
max. 20 per pakket
tot 3 per VM
max. 10 per pakket
Besturingssystemen & databases (virtual)
Windows Server 2022 Standard optioneel
per vCore: € 0,01 / uur
optioneel
per vCore: € 0,01 / uur
Windows Server 2019 Standard optioneel
per vCore: € 0,01 / uur
optioneel
per vCore: € 0,01 / uur
Ubuntu 24.04 LTS, Ubuntu 22.04 LTS, Ubuntu 20.04 LTS

Debian 12, Debian 11

CentOS Stream, CentOS 7

AlmaLinux 9, AlmaLinux 8

Rocky Linux 9, Rocky Linux 8

Gratis wissel

Eigen images & ISO-bestanden

Geïntegreerde databasesystemen
(enkel voor Windows-besturingssystemen)
SQL-Server 2022 SQL-Server 2022
Serverfeatures (bare metal)
Bare metal servers tot 2 servers
Processoren (cores & GHz) tot 8 cores
tot 3,6 GHz
Werkgeheugen (RAM) tot 64 GB
Opslag/harde schijf tot 2 x 1 TB HDD
tot 2x 480 GB SSD
tot 2 x 960 GB NVMe
Windows Server 2022 Standard, Windows Server 2019 Standard optioneel
per server: € 0,035 / uur
Ubuntu 22.04 LTS, Ubuntu 20.04 LTS
Debian 12, Debian 11
AlmaLinux 9, AlmaLinux 8
Rocky Linux 9, Rocky Linux 8
NIEUWProxmox 7
Gratis wissel

Software & netwerk
Plesk optioneel te bestellen optioneel te bestellen
Installatron apps

Domeinen (.nl, .eu, .be, .com, .net, .org, .info & meer) optioneel te bestellen optioneel te bestellen
SSL-certificaten

Individueel firewall-beleid

Monitoring

Acronis back-uppakket optioneel
optioneel
Load balancer

Private network

VPN

Gebruikers & rollen

Verbruiksoverzicht

Interactieve factuur

Alle prijzen incl. btw

Veelgestelde vragen

Een cloud server is een virtuele server. De opslagruimte en rekenkracht wordt door een cloud hoster via een dataverbinding beschikbaar gesteld. Wanneer je voor een flexibel schaalbare cloud server kiest, gebruik je enkel de resources en opslagruimte die je daadwerkelijk nodig hebt. Hierdoor spaar je geld. In een online account, in dit geval het STRATO cloud-panel, beheer en monitor je de gebruikte resources.

Een cloud server combineert dus de eigenschappen van een virtuele server met naar wens aan te passen features. Ook verder componenten, zoals block storage, shared storage, private networks of load balancers zijn flexibel toe te voegen. Bovendien kun je bij STRATO tussen verschillende Windows- en Linux-distributies kiezen of je eigen, favoriete besturingssysteem uploaden en gebruiken.
Wanneer je een eigen server wilt huren, hoef je niet per se een VPS of een dedicated server te kiezen. Er zijn tal van scenario's waarin één of meerdere VM's in de STRATO cloud de beste oplossing zijn. Je hebt de mogelijkheid tot 20 cloud servers met zelf gekozen specificaties aan te maken.

Gebruik je cloud server bijvoorbeeld als extra webserver om traffic-peaks op te vangen, als DNS-server of als extra virtuele testserver. Virtuele machines die je reeds hebt aangemaakt, kun je met een paar kliks klonen. Dit maakt het mogelijk om eenvoudig tussen een livesysteem en een testsysteem te switchen. Bijvoorbeeld wanneer je nieuwe software of patches installeert en je langere downtime wilt voorkomen.
Ja, STRATO ServerCloud heeft een API die je als administrator of als user (in het pakket Pro) kunt gebruiken. Met de API kun je je serverbeheer automatiseren en integreren in je eigen IT-infrastructuur.
De documentatie van de API vind je hier.

Daarnaast ondersteunt ServerCloud de installatie met behulp van cloud-init-scripts. Hiermee kan het besturingssysteem direct bij de installatie al aan je wensen worden aangepast en kun je bijvoorbeeld software installeren, gebruikers aanmaken of SSH-accounts configureren.
Meer informatie over cloud-init vind je hier.

Pay-per-use betekent dat je enkel betaalt voor wat je ook daadwerkelijk gebruikt. Met STRATO ServerCloud kun je je servers in de vorm van virtuele machines (VM's) zelf aanmaken en naar je eigen behoeften configureren. Daarnaast kun je aangeven of je VM's altijd online moeten zijn, of dat je ze enkel start wanneer je ze nodig hebt. Door STRATO worden enkel de kosten in rekening gebracht van de verbruikte resources op de door jou aangemaakte server(s). Wanneer je VM draait, zijn dit vCPU, RAM, SSD en (optioneel) de Windows-licentie. Wanneer je server niet is opgestart, betaal je enkel voor de SSD-opslag.
Met STRATO ServerCloud betaal je enkel voor de resources die je ook daadwerkelijk gebruikt. Eén keer per maand ontvang je van ons een factuur met deze kosten. Om ervoor te zorgen dat je ook tijdens de lopende maand inzicht in de ontstane kosten hebt, beschik je in het cloud-panel over een interactieve factuur. Op deze interactieve factuur zie je welke resources je al hebt verbruikt en welke kosten daarbij zijn ontstaan. Zo voorkom je verrassingen.
Het systeem van pay-per-use betekent dat je alleen betaalt voor wat je daadwerkelijk gebruikt. Dit houdt in dat je met een paar klikken servers kunt installeren en ze korte tijd later weer kunt deïnstalleren. Op deze manier worden de gebruikte resources tot een minimum beperkt.
Met de 30 dagen geld-terug-garantie van STRATO kun je het product binnen de eerste 30 dagen na bestelling annuleren en krijg je het basistarief terug. Houd er rekening mee dat de kosten van de tot dat moment gebruikte resources niet worden terugbetaald.
Nog meer vragen? Kijk dan eens bij Hulp & contact!