Je .be-domein – nu voordelig registreren

  • .be-domeinnaam met veel extra’s
  • Ideaal voor bedrijven en personen in België

Domeinen
.be

eerste jaar slechts

€ 4,80

per jaar, daarna € 6/jaar
Prijzen incl. btw

.be-domein icon

Feiten over het .be-domein

De domeinextensie .be wordt vooral gebruikt voor Belgische websites. Eind 2021 zijn er maar liefst 1,7 miljoen .be-domeinnamen actief. En dit aantal groeit nog steeds. Buiten België wordt het .be-domein ook gebruikt als het Engelse woord be (zijn). En ook YouTube gebruikt de .be-extensie in zijn korte URL’s, die beginnen met youtu.be. De organisatie die de .be-domeinnamen uitgeeft, heet DNS Belgium (eerder DNS.be). Een domeinnaam registreren doe je bij een registrar, bijvoorbeeld STRATO. Een .be-domein bij STRATO is niet alleen voordelig, maar je krijgt er ook een hoop extra’s bij.

De voordelen van een .be-domeinnaam bij STRATO

  • Gratis domeinnaam check
  • Domeinnaam doorsturen
  • 5 subdomeinen
  • Volledig DNS-beheer
  • Digitaal visitekaartje
  • Gratis SSL-certificaat
  • Support via telefoon & mail

Gebruik nu de gratis domein check en controleer de beschikbaarheid van je gewenste domein:


be-domeinnaam registreren

Waarom een .be-domeinnaam registreren?

Wanneer je (potentiële) klanten of websitebezoekers zich vooral in België bevinden, is het een goed idee om een .be-domein te registreren. Op deze manier is al aan het adres van je website herkenbaar dat je met je bedrijf of vereniging in België actief bent. Belgen die in een zoekmachine naar een bedrijf of dienstverlening zoeken, zullen ook eerder geneigd zijn om op een domeinnaam met .be te klikken. Daarnaast kun je e-mailadressen aan je .be-domeinnaam koppelen. Een eigen e-mailadres eindigend op .be komt een stuk professioneler over dan een gratis e-mailadres van bijvoorbeeld Gmail of Hotmail.


Wat kost een .be-domein

Wat kost een .be-domein?

Misschien denk je dat het registreren van een .be-domeinnaam duur is. Dat is zeker niet het geval. Bij STRATO kost een .be-domein zelfs maar een paar euro. Het is dus een kleine investering. Heb je een goed idee voor een bedrijf, project of website? Dan is het verstandig om alvast het domein vast te leggen. Zo voorkom je teleurstelling. Bij STRATO is de registratie in het eerste jaar zelfs nog goedkoper. Check dus snel of jouw .be-domeinnaam nog vrij is.


.be-domein kopen

Hoe kan ik een .be-domein kopen?

Om een .be-domein te registreren, is het niet nodig dat je een adres in België hebt. Daarnaast kunnen zowel particulieren als bedrijven een .be-domeinnaam registreren. Met andere woorden: iedereen kan een .be-domein kopen. De bestelling verloopt via een registrar, bijvoorbeeld STRATO. Hier voer je jouw .be-domeinnaam in de domeinchecker in. Is je domein nog beschikbaar? Dan kun je het bestellen. De registrar legt het domein vervolgens vast bij de registry, DNS Belgium. Je ontvangt een melding zodra het domein geactiveerd is, doorgaans binnen een dag. Nu kun je je domeinnaam bijvoorbeeld doorsturen, of een e-mailadres of website koppelen.

Domeinnaam aanbiedingen bekijken

Domeinnaam inclusief vele extra's

bij alle domeinpakketten inbegrepen

Domeinnaam
Domeinnaam

bijv. jouwbedrijfsnaam.be

+
Domeinomleiding
Domeinomleiding

stuur je domein door naar je website

+
Digitaal visitekaartje
Digitaal visitekaartje

word direct online gevonden