Top level domains bij STRATO

Top level domains bij STRATO

Registreer in een paar stappen een top level domain

Domein aanbiedingen bekijken
Brede keuze aan tlds

Brede keuze aan top level domains

Een top level domain (TLD), het laatste deel van een domeinnaam, wordt ook wel domeinextensie genoemd en zegt vaak iets over de website. Door het alsmaar toenemende aantal websites, werd het de laatste jaren steeds moeilijker een goede domeinnaam te registreren. Domeinnamen met klassieke domeinextensies, zoals een .nl domein, een .com domein en een .eu domein, waren vaak al in gebruik.

Er is daarom besloten nieuwe top level domains in het leven te roepen. Hierdoor zijn vele domeinnamen die eerst al bezet waren, nu weer beschikbaar. Bovendien vind je door het brede scala aan TLD’s altijd een extensie die past bij jouw branche. Met de komst van de nieuwe TLD’s is er meer ruimte op het internet gecreëerd en zijn er allerlei nieuwe mogelijkheden ontstaan. Bij STRATO worden regelmatig nieuwe top level domains vrijgegeven. Gebruik onze domeinchecker om deze nieuwe top level domains te bekijken.

 • Brede keuze aan top level domains
 • Steeds nieuwe top level domains beschikbaar
 • Lage registratiekosten
 • Inclusief vele extra’s
 • Uit te breiden met bijv. een hostingpakket

Voordelen van tlds

Voordelen van een top level domain

Top level domains zeggen meestal iets over geografische ligging, over de organisatie achter of over de inhoud van een website. Klassieke TLD’s kunnen worden ingedeeld in twee groepen: country code top level domains (CCTLD’s) en generic top level domains (GLTD’s). CCTLD’s bevatten altijd geografische aanduidingen; denk aan .nl, .es of .fr. Een GTLD bevat juist geen geografische aanduiding, maar zegt meestal iets over het type organisatie. Je kunt hierbij denken aan .org, .net of .com. De komst van de nieuwe top level domains heeft ervoor gezorgd dat je je internetadres inhoudelijk sterker kunt maken. Bij deze nieuwe TLD´s zitten ook geografische extensies, zoals het .amsterdam domein en het .frl domein, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Met domeinextensies als .catering en .taxi wordt bijvoorbeeld direct een branche beschreven.


Domeinnaamcheck

De domeinnaamcheck

Heb je al een goede domeinnaam in gedachten? Controleer deze dan op beschikbaarheid met de domeinnaamcheck van STRATO. Met de domeinnaamcheck kun je namelijk in een mum van tijd de beschikbaarheid van een domeinnaam, met bijbehorend top level domein, checken. Vul je gewenste domeinnaam in in het daarvoor bestemde zoekbalkje, kies een categorie en klik op checken. Je ziet nu met welke top level domains uit die categorie jouw domeinnaam nog gecombineerd kan worden. Wanneer jouw favoriete top level domein al in gebruik is, of wanneer je meerdere top level domains wilt registreren, zie je meteen welke alternatieve top level domains je nog kunt registreren.


Voordelen van tlds

Hoger in de zoekresultaten met een nieuw top level domain

Als bedrijf is het belangrijk om met je webadres te laten zien waar je voor staat. Dit was voorheen natuurlijk al mogelijk door een relevante domeinnaam te registreren, maar met de komst van de nieuwe top level domains is er een extra mogelijkheid ontstaan. Door een sterke domeinnaam te registreren, in combinatie met één van de nieuwe top level domains, zorg je ervoor dat potentiële klanten je eenvoudiger kunnen vinden in zoekmachines. Mocht je meer willen weten over het veroveren van de bovenste plaats bij Google, dan doe je er goed aan onze rankingCoach eens te bekijken. Met de STRATO rankingCoach kun je namelijk zonder enige voorkennis je website optimaliseren voor zoekmachines. De rankingCoach werkt ook als je website door een andere aanbieder gehost wordt.


Voordelen van tlds

Waar je op moet letten bij het registeren van een top level domain

Het registreren van een domeinnaam is eenvoudig, mits je een aantal zaken in je achterhoofd houdt. Bedenk goed welke naam het beste bij jouw bedrijf of project past, en zorg dat je geen inbreuk maakt op het copyright van een geregistreerde merknaam. Een domeinnaam moet altijd tussen de 2 en 63 tekens lang zijn en je kunt natuurlijk geen domeinnaam registreren die al in gebruik is. Voldoet de naam die jij bedacht hebt aan deze regels? Dan kun je in een paar muisklikken eigenaar worden van jouw favoriete domeinnaam met bijbehorend top level domein.

 • Gecertificeerde veiligheid

  Gecertificeerde veiligheid
 • Beste hostingbedrijf

  Beste hostingbedrijf
 • MKB Best Choice

  MKB Best Choice
 • Professionele support

  Professionele support
 • Hosted in Germany

  Hosted in Germany