Een perfecte extensie voor je webshop

  • Een domeinnaam die past bij jouw webwinkel
  • Kies voor .shop: uniek en makkelijk te onthouden

Domeinen
.shop

€ 9

per jaar
daarna € 36,- / jaar
Prijzen incl. btw

naar domeinen
shop domein

De passende domeinnaam en extensie

Wanneer je in het bezit bent van een webshop of van plan bent er één te openen, is het belangrijk een passende domeinnaam te kiezen. Maar de juiste extensie kiezen is net zo belangrijk. Bij STRATO bestel je de domeinextensie die past bij jouw business. Zo kun je bijvoorbeeld .shop als domein registreren of kiezen voor .store als domeinnaam.


selectie aan top level domeinnamen

Grote selectie aan top level domeinnamen

De passende domeinnaam die aansluit bij jouw website is bij ons in een paar eenvoudige stappen en tegen lage registratiekosten aan te vragen. Ook hoeft deze allang niet meer te eindigen op .nl of .com. Je hebt de keuze uit een grote selectie van top level domeinnamen (tld’s). Naast de wel bekende klassieke extensies als .nl en .com, kunnen domeinnamen nu ook aansluiten bij het onderwerp van de website of overeenkomen met relevante zoektermen die hoog scoren in zoekmachines. Voor een webshop of fysieke winkel is het .shop domein bijvoorbeeld perfect om duidelijk te maken wat voor een website er achter de domeinnaam schuilgaat. Ook is met een nieuwe extensie de kans kleiner dat de domeinnaam die je voor ogen hebt al in gebruik is. Bovendien kan het kiezen van een sterke domeinnaam met passende extensie bijdragen aan een hogere positie in de zoekresultaten.


Domeinen geschikt voor webshops

.shop .store .bike .shoes
.shopping .boutique .clothing .sale
.equipment .furniture .gifts .jewelry
.toys .salon .supply ...
Bekijk alle domeinen
extensie voor uw business

Welke extensie past bij jouw business?

Naast dat een eigen domein dat eindigt op .shop al iets zegt over wat er op de website te vinden is, is een (web)winkel met een .shop tld makkelijk te herkennen voor klanten en daarnaast ook eenvoudig te onthouden. De .shop domeinnaam en het .store domein zijn slechts twee van de honderden nieuwe tld’s die als extensie bij STRATO gekozen kunnen worden. Ook voor andere thema's en categorieen zijn er een tal van tld's verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan .nieuws voor je nieuwsorganisatie, .business voor je zakelijke site, of .fotografie voor je portfoliowebsite. Wees er snel bij en doe je voordeel met een unieke en opvallende domeinnaam.

Wanneer je een webshop hebt waarin je verschillende producten verkoopt, is het raadzaam de extensie van je domeinnaam algemeen te houden. De naam van de winkel met een .shop domein is dan een mooie manier om aan te duiden wat het doel van de website is. Mocht je een (web)winkel hebben waarin je één specifiek product verkoopt, dan kun je de extensie ook afstemmen op het product. Zo kan het .bike domein een interessante optie zijn voor een (online) fietsenwinkel, of wat dacht je van .food voor je catering business? Met een .bike of .food domeinnaam geef je niet alleen aan wat er in je shop te koop is; je blijft hiermee ook relevant voor een internationaal publiek.