Wat is WordPress?

  • Wat is WordPress precies?
  • Wat is het voordeel van WordPress?

WORDPRESS HOSTING
Plus

12 maanden slechts

€ 1

per maand
daarna € 6 / mnd.
Setupkosten: € 0

WordPress aanbiedingen

Wat is WordPress precies?

WordPress is wereldwijd het populairste content management systeem (CMS) waarmee je heel eenvoudig een website kunt bouwen. Meer dan 75% van de websites met een content management systeem draait op WordPress. Of je nu een blog, een informatieve website of een webshop wilt maken; met WordPress is het allemaal mogelijk. Zelfs grote bedrijven zoals CNN en eBay gebruiken WordPress.


Wat is een CMS?

Een CMS is een manier om websites in te richten en te onderhouden waarbij vormgeving en inhoud gescheiden blijven. Dit maakt het mogelijk eenvoudig de ‘look & feel’ van je website te veranderen zonder dat de inhoud opnieuw moet worden ingevoerd. Bovendien blijft zo voor elke pagina de stijl consistent, ongeacht de content. Met een CMS pas je jouw website aan via een eenvoudig te gebruiken dashboard, dat je waar en wanneer je maar wilt kunt bereiken.


De geschiedenis van WordPress

In 2003 werd WordPress opgericht met het doel om het publiceren van teksten op internet te vergemakkelijken. De software was aanvankelijk volledig gericht op bloggers. Het platform heeft zich echter snel ontwikkeld doordat het ‘open source’ is: computerprogrammatuur waarvan je de broncode kunt inkijken en verbeteren. Dit zorgt ervoor dat de gebruikers niet vastzitten aan één bepaalde softwareontwikkelaar (zoals bij een closed source systeem), en iedereen kan bijdragen aan het systeem. Hierdoor is het platform steeds functioneler geworden en wordt WordPress voor allerhande websites gebruikt, zowel persoonlijk als zakelijk. Daarnaast is en blijft WordPress gratis!


Wat zijn de voordelen van WordPress?

Wordpress is niet voor niets het populairste content management systeem ter wereld; vergeleken met andere systemen heeft WordPress verschillende voordelen.


Wat is WordPress

1. WordPress is gebruiksvriendelijk

Nadat je het eenvoudig via onze klantenlogin hebt geïnstalleerd, kun je zonder enige technische voorkennis je eigen website maken én onderhouden. Je hoeft geen ervaring te hebben met het wijzigen van teksten, het invoegen van afbeeldingen, of het toevoegen van webpagina’s: dat gaat allemaal met groot gemak. Ook is WordPress zoekmachinevriendelijk en kun je er door middel van eenvoudige stappen voor zorgen dat je beter vindbaar wordt in Google. Het CMS wordt tevens voortdurend voorzien van updates zodat je website altijd aan de eisen van actuele webstandaarden voldoet.


Wat is WordPress

2. WordPress biedt eindeloze design-opties

Lay-out, kleurpatronen, afbeeldingen en lettertypes: het design (ook vaak thema of template genoemd) van je website is van groot belang. Met WordPress heb je toegang tot duizenden stijlen in alle soorten en maten, waarvan vele gratis beschikbaar zijn. Zonder in de codes te hoeven duiken, kun je je website volledig naar eigen smaak inrichten. Mocht je over wat meer codeerkennis beschikken, is het ook nog mogelijk om een bestaande template zelf aan te passen.


Wat is WordPress

3. WordPress biedt talloze plug-ins

Naast de vele designs die WordPress biedt, zijn er maar liefst 20.000 verschillende plug-ins. Een plugin is een klein stukje software dat je aan WordPress koppelt waarmee je de functionaliteit van je website uitbreidt. Zo heb je de optie om een simpel contactformulier toe te voegen, maar kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van een webshopfunctie of leermodule. Ook kun je social media-kanalen met plug-ins aan je website koppelen, nieuwsbrief plug-ins installeren of bezoekers de mogelijkheid bieden reacties achter te laten. Of je kunt je hele webshop maken met de populaire "WooCommerce" plug-in. Niet alle plug-ins zijn zichtbaar: sommige zijn er om je website te beschermen tegen spam of hackers.


Wat is WordPress

4. De WordPress community zorgt voor snelle groei

Alle designs en plug-ins worden ontwikkeld door programmeurs wereldwijd, die graag een bijdrage willen leveren aan de WordPress community. Soms wordt er een klein bedrag gevraagd voor het gebruiken van een design of plugin, maar in de meeste gevallen zijn ze gratis te verkrijgen. Alle ontwikkelaars maken deel uit van een gemeenschap die WordPress elke dag verbetert, waardoor het wereldwijd het snelst ontwikkelende content-management-systeem is.


Wat is WordPress

5. WordPress is geschikt voor mobiele weergave

Laptop, tablet of mobiel? Je website moet overal en met elk apparaat toegankelijk zijn. WordPress maakt je pagina geschikt voor de ideale weergave. De meeste WordPress designs zijn namelijk responsive: de website past zich automatisch aan aan het apparaat waarmee de site opgevraagd wordt.


Dus: wat is WordPress in het kort?

  • het populairste en snelst groeiende CMS ter wereld.
  • voor zakelijke én persoonlijke websites geschikt
  • volledig aan te passen aan jouw eigen stijl en wensen
  • koppelbaar aan al je social media
  • op mobiel, laptop en tablet altijd overzichtelijk