Waarom een WordPress forum maken?

Wil je meer content op je website? Wil je dat bezoekers regelmatig terugkeren naar je site? En wil je van je website een actief platform maken? Een belangrijke tip is dan om een forum toe te voegen aan je WordPress site. Een forum vergroot de waarde van je site voor bezoekers. De gemakkelijkste manier om een forum aan je website toe te voegen, is door middel van een WordPress forum plugin. In de WordPress Plugin Directory vind je allerlei verschillende WordPress forum plugins die je kunt downloaden. Let er bij het kiezen van een WordPress forum plugin op, dat het thema van je website geschikt is voor de Wordpress plugin die je wilt installeren. Niet elk thema is namelijk geschikt voor een forum.


Geschikt WordPress forum theme

Het is belangrijk dat het thema van je website geschikt is voor de WordPress forum plugin die je wilt gebruiken. Is het thema namelijk niet helemaal geschikt voor de WordPress forum plugin van jouw keuze, dan zal het forum niet mooi worden weergegeven op je site. Hierdoor krijgen je bezoekers een onprofessionele indruk van je website, wat ertoe zal leiden dat ze je website niet serieus nemen en minder snel terug zullen keren. De keuze voor het juiste WordPress forum theme is dus erg belangrijk.

Hoewel de meeste WordPress forum plugins gebonden zijn aan bepaalde thema’s, bestaan er wel een aantal WordPress forum plugins die compatibel zijn met vrijwel ieder thema. Meestal staat in de beschrijving van de WordPress forum plugin of dit het geval is. Je kunt ook de recensies van anderen lezen om hierachter te komen. Is het na het lezen van de beschrijving en de recensies nog steeds niet duidelijk, dan kun je de plugin natuurlijk ook gewoon installeren. Vervolgens kijk je of jouw thema nog goed wordt weergegeven. Indien dit het geval is, weet je dat je gebruik maakt van een geschikt WordPress forum theme.


Voorbeelden van goede WordPress forum plugins

  • bbPress - Met bbPress kun je eenvoudig een goed WordPress forum maken. Deze populaire plugin is gratis te downloaden en staat ook wel bekend als de standaard forum plugin van WordPress. Het programma is licht, de admin interface zeer gebruiksvriendelijk, en je hebt zelf de controle over elk onderdeel van je forum. bbPress geeft je ook de mogelijkheid om je URL’s aan te passen. Daarnaast kunnen gebruikers zich met deze WordPress forum plugin abonneren op fora, topics en replies.
  • Simple:Press - De plugin Simple:Press is een complete WordPress forum plugin en kan geheel geïntegreerd worden met WordPress. Simple:Press heeft een groot aanbod aan features en een vrij ingewikkeld admin systeem. Hierdoor is deze plugin niet aan te raden voor een ieder die nieuw is op het gebied van WordPress. Voor de meer ervaren gebruiker is deze forum plugin voor WordPress websites wel aan te bevelen.
  • Vanilla Forums - De plugin Vanilla Forums is perfect voor een ieder die een uitgebreid, professioneel WordPress forum wil maken. Het forum ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nog eens erg gebruiksvriendelijk voor zowel de beheerder als de gebruiker van de website. Het fijne aan deze WordPress forum plugin is dat je hem 30 dagen gratis kunt uitproberen.
  • WP Symposium - Deze WordPress forum plugin kan door middel van een simpele shortcode samengevoegd worden met je WordPress site. De admin interface van WP Symposium is gemakkelijk in gebruik en bevat alle features die je voor een goed forum nodig hebt. Bovendien heb je geen speciaal WordPress forum theme nodig om het forum goed te laten werken op je website.

Samenvatting: WordPress forum plugin

  • Het is verstandig een forum toe te voegen aan je WordPress website, om de waarde van je site voor bezoekers te vergroten. De snelste manier om een WordPress forum te maken, is door middel van een WordPress forum plugin.
  • Zorg er bij de installatie van een WordPress forum plugin voor dat de plugin compatibel is met het thema dat je gebruikt. Heb je geen geschikt WordPress forum theme, dan zal de weergave van het forum niet mooi zijn en dat kan bezoekers kosten.
  • Goede WordPress forum plugins zijn: bbPress, Simple:Press, Vanilla Forums en WP Symposium. Wil je naast een forum ook andere functies toevoegen die leiden tot een actieve en bruisende community? Dan kan de WordPress community plugin BuddyPress uitkomst bieden.