Internationale bekendheid met een .eu domein

  • Lokaal internationaal
  • Online succesvol zijn begint met je eigen domeinnaam

Domeinen
.eu

eerste jaar slechts

€ 3,60

per jaar, daarna € 6/jaar
Prijzen incl. btw

naar .eu domeinen
.eu-domeinnaam voor particulieren en bedrijven

Een .eu domeinnaam voor particulieren en bedrijven

Op initatief van de Europese Commisie is sinds 2006 de .eu extensie voor iedereen binnen Europa geintroduceerd. Met dit .eu top-level domain werd het mogelijk voor bedrijven en personen om websites uit Europa krachtiger te presenteren op het web en een duidelijk onderscheid te maken tussen .com websites en van origine Europese websites. Het .eu domein blijkt een groot succes te zijn. Met meer dan 3 miljoen geregistreerde .eu domeinen is het de op 3 na populairste generieke extensie.

Voor particulieren en bedrijven is het mogelijk om snel en eenvoudig een .eu domein te registreren bij STRATO. Wanneer je jouw gewenste domeinnaam invoert in de handige domein checker van STRATO, zie je direct of de betreffende domeinnaam beschikbaar is.

Een .eu website is uitermate geschikt voor internationale ondernemingen die actief zijn op meerdere Europese markten. Zij hoeven hun domeinnaam namelijk niet met verschillende domeinextensies te registreren om alle landen te bereiken. Naast deze kostenbesparend functie, zorgt een .eu website ook voor een internationale en betrouwbare uitstraling van jouw website.

  • Betrouwbare domeinnaam check
  • Snelle en voordelige domeinnaamregistratie
  • Internationale en betrouwbare uitstraling van jouw website
  • Voor iedereen beschikbaar, zowel particulieren als bedrijven

.eu-domeinnaam voorwarden

Voorwaarden bij een .eu domeinnaam

Voor het registreren van een .eu domein bestaan er een aantal voorwaarden. Om ervoor te zorg dat jouw gewenste domeinnaam voldoet aan de Europese voorschriften, hebben we de belangrijkste voorwaarden voor je op een rij gezet:

  • Een .eu domeinnaam mag maximaal 63 tekenens bevatten, bestaande uit: letters, cijfers, koppeltekens en bepaalde Unicode tekens
  • Een .eu domeinnaam mag niet in strijd zijn met rechten dragende namen en niet strijdig zijn met wet- en regelgeving.
  • Er mogen geen discriminerende uitingen in een .eu domein verwerkt worden

Tips voor domeinnaam met eu extensie

Tips voor een goede domeinnaam met eu extensie

Een domeinnaam die goed aansluit bij je doelgroep is van groot belang voor jouw online succes, zodat jouw bedrijf en product het beste weergeven worden met de juiste domeinnaam. Ook is het van belang dat jouw gewenste domeinnaam makkelijk te onthouden is. Zorg daarom dat je domeinnaam niet meer dan 2 of 3 woorden bevat. Tevens loont het om variaties op jouw gewenste domeinnaam vast te leggen. Hierbij kun je ook denken aan domeinnamen geassocieerd met jouw diensten of producten, bijvoorbeeld .business, .academy, .news, of .restaurant. Of je kiest juist een domeinnaam waarbij veel voorkomende spelfouten zijn opgenomen. Zo voorkom je dat anderen deze domeinnaam ook kunnen registreren.