Internationale bekendheid met een .eu domein

Internationale bekendheid met een .eu domein

Domeinnaam aanbiedingen bekijken
.eu-domeinnaam voor particulieren en bedrijven

Een .eu domeinnaam voor particulieren en bedrijven

Op initatief van de Europese Commisie is sinds 2006 de .eu extensie voor iedereen binnen Europa geintroduceerd. Met dit .eu top-level domain werd het mogelijk voor bedrijven en personen om websites uit Europa krachtiger te presenteren op het web en een duidelijk onderscheid te maken tussen .com websites en van origine Europese websites. Het .eu domein blijkt een groot succes te zijn. Met meer dan 3 miljoen geregistreerde .eu domeinen is het de op 3 na populairste generieke extensie.

Voor particulieren en bedrijven is het mogelijk om snel en eenvoudig een .eu domein te registreren bij STRATO. Wanneer je jouw gewenste domeinnaam invoert in de handige domein checker van STRATO, zie je direct of de betreffende domeinnaam beschikbaar is.

Een .eu website is uitermate geschikt voor internationale ondernemingen die actief zijn op meerdere Europese markten. Zij hoeven hun domeinnaam namelijk niet met verschillende domeinextensies te registreren om alle landen te bereiken. Naast deze kostenbesparend functie, zorgt een .eu website ook voor een internationale en betrouwbare uitstraling van jouw website.

 • Snelle en voordelige domeinnaamregistratie
 • Internationale en betrouwbare uitstraling van jouw website
 • Voor iedereen beschikbaar, zowel particulieren als bedrijven

.eu-domeinnaam voorwarden

Voorwaarden bij een .eu domeinnaam

Voor het registreren van een .eu domein bestaan er een aantal voorwaarden. Om ervoor te zorg dat jouw gewenste domeinnaam voldoet aan de Europese voorschriften, hebben we de belangrijkste voorwaarden voor je op een rij gezet:

 • Een .eu domeinnaam mag maximaal 63 tekenens bevatten, bestaande uit: letters, cijfers, koppeltekens en bepaalde Unicode tekens
 • Een .eu domeinnaam mag niet in strijd zijn met rechten dragende namen en niet strijdig zijn met wet- en regelgeving.
 • Er mogen geen discriminerende uitingen in een .eu domein verwerkt worden

Tips voor domeinnaam met eu extensie

Tips voor een goede domeinnaam met eu extensie

Der STRATO Homepage-Baukasten führt Sie auch ohne Vorkenntnisse und mit wenig Aufwand zur eigenen modernen Website. Anspruchsvolle Privat- und Firmenkunden verfügen dank Expertenmodus gleichzeitig über viel Flexibilität für individuelle Anpassungen und spezielle Bedürfnisse. Das Hosting-Paket mit eigener Domain und persönlicher E-Mail ist natürlich dauerhaft inklusive!

 • Gecertificeerde veiligheid

  Gecertificeerde veiligheid
 • Beste hostingbedrijf

  Beste hostingbedrijf
 • MKB Best Choice

  MKB Best Choice
 • Professionele support

  Professionele support
 • Hosted in Germany

  Hosted in Germany