Waar vind je goede webshop-tips?

Elke online winkelier wil natuurlijk de beste webshop. E-commerce biedt je heel veel nieuwe kansen, maar je wilt ongetwijfeld ook graag weten hoe je van al die kansen kunt profiteren. Maar waar vind je slimme tips om jouw online winkel te optimaliseren? Hoe begin je bijvoorbeeld een webshop? Waar moet je op letten en wat zijn de tips die je verder helpen? Zijn er veelgemaakte beginnersfouten? In dit artikel zetten we 4 tips op een rij waarmee je optimaal profiteert van de voordelen van je STRATO webshop.

  • Online verkopen zonder eBay of Marktplaats
  • Alle webshop zijn responsive en dus mobiel geschikt
  • Handige marketingtools
  • Eenvoudige hulp en webshop-tips
  • Elk pakket biedt ruimte voor 200.000 producten

webshop-tip 1

Webshop-tip 1: gebruik Google om van anderen te leren

Tips voor het starten van je webshop, tips voor het optimaliseren ervan, tips voor webshop-marketing… Het internet staat vol met webshop-tips. Er zijn zó veel webshop-eigenaren die exact dezelfde vragen hadden als jij, die met vallen en opstaan verder zijn gekomen en die hun ervaringen online hebben gedeeld. Besteed daarom gewoon een ochtend of middag aan het zoeken en lezen van al die artikelen vol webshop- ideeën. Want waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden? Je kunt zó veel leren van de blunders en successen van anderen. Waarschijnlijk vind je sommige tips erg voor de hand liggend, maar er zijn meer dan genoeg zinvolle en soms onverwacht goede tips te vinden waarmee je jouw webshop verder helpt.


webshop-tip 2

Webshop-tip 2: zet social media in, maar met mate

Hoe laat je mensen kennismaken met je webshop en hoe communiceer je met je vaste klanten? Social media maken de interactie met je bezoekers en klanten heel erg gemakkelijk. Daarnaast kun je ze gebruiken om snel en uiterst voordelig reclame te maken. Lees bijvoorbeeld eens onze webshop-tips over het promoten van je webshop. Maar moet je alle bekende social media inzetten? Onze tip: nee. Het kost te veel tijd en het zou betekenen dat je ‘alles een beetje’ doet. Kwaliteit is veel belangrijker dan kwantiteit. Begin met twee kanalen, bijvoorbeeld Facebook en YouTube, en steek daar al je tijd en moeite in. Tips over het genereren van kliks en het verhogen van conversie vind je natuurlijk weer gratis via Google…


webshop-tip 3

Webshop-tip 3: kies een webshop van STRATO

Ok, we geven het toe, deze tip is een beetje in ons eigen voordeel. Maar een webshop van STRATO is nu eenmaal een goede start. We hebben ons uiterste best gedaan om onze software en klantenservice tot een sterk, gemakkelijk, ongecompliceerd fundament voor jouw webshop te maken. Profiteer dus gewoon van onze inspanningen! Trouwens, net als de tips in dit artikel zijn onze webshops zowel voor beginnende als gevorderde e-commerce-aanbieders geschikt. Zo hebben we het ontwerpen en online zetten van je webshop zo gebruiksvriendelijk mogelijk gemaakt. Dat geldt ook voor het beheer. Zodra je bijvoorbeeld foto's voor je online shop wilt gebruiken merk je dat. En uiteraard hebben we veel gemakkelijke hulpmiddelen ingebouwd. Hiermee is het supereenvoudig om je webshop op andere portalen te promoten, of deze bijvoorbeeld met Google Analytics te koppelen.


webshop-tip 4

Webshop-tip 4: gemakkelijk betalen is snel betalen

Geld verdienen is altijd het uiteindelijke doel van je webshop. Een goede tip is daarom: maak het voor je klanten zo gemakkelijk mogelijk om in je webshop te betalen. Bij STRATO kun je jouw webshop eenvoudig voorzien van alle bekende en betrouwbare betaalmethodes, waaronder iDEAL en PayPal. Dit is een grote succesfactor, want klanten houden nu eenmaal niet van gedoe. Sterker nog, verrassend veel klanten haken af als de betaling te lastig is. Zodra ze hebben beslist om iets te kopen, willen ze met zo min mogelijk muisklikken kunnen betalen. Online betaalmethodes zijn daarom doorslaggevend in het succes van je webshop. Een extra tip hierbij: controleer hoe het betalen via de mobiele telefoon verloopt. Een heel groot deel van je klanten bezoekt je webshop via een smartphone of tablet. Gelukkig zijn STRATO webshops responsive en dus altijd goed zichtbaar op die apparaten. Maar voer desondanks zélf een paar testbestellingen uit op je telefoon en kijk hoe de diverse betaalmethodes werken.

Tip!
Bij Strato lees je ook, wat de grootste online verkoopplatformen in Nederland zijn