Online verkopen zonder eBay, Marktplaats of Amazon

Webshop aanbiedingen bekijken
Waarom je eigen webshop het beste is

Waarom je eigen webshop het beste is

Bijna 12 miljoen Nederlanders winkelen online, zo blijkt uit onderzoek van GFK. Amazon, Marktplaats en eBay zijn de grootste online marktplaatsen maar er is weinig ruimte voor individualiteit onder de verschillende verkopers. De marktplaatsen indexeren de verkopers als nummers zonder echte identiteit en er is weinig plaats voor individuele voorkeuren voor verkopers. Daar komt bij dat winkeliers op Amazon en eBay provisie betalen over verkochte artikelen. Om deze redenen is het eigenlijk slimmer om een eigen website te bouwen. Het tijdperk dat online verkopen zonder Amazon en eBay een privilege was is voorbij. Er zijn een hoop mogelijkheden om online te verkopen met een eigen website.


Webshop pakket

Met een webshop pakket naar een website met super potentie

Wie zich in de wereld van de e-commerce wil positioneren, kan gebruik maken van geavanceerde moderne webshopsystemen. Ook entrepreneurs met kleine budgetten hebben grote kansen. De voordelen liggen voor de hand. Een webshop is vanaf overal aan te passen en je hebt geen personeel nodig. Zelfs al zit je op een afgelegen locatie dan heb je nog een ongekend geografisch potentieel bereik. Wanneer je webshop-ideeën hebt, helpt een goed webshop-pakket, zoals dat van STRATO, deze uit te voeren. Dit soort webshop-pakketten zijn samengesteld uit alle technische, administratieve en visuele succesfactoren voor een goede webshop en een goede omzet. De kant-en-klare pakketten zijn aan eigen smaak aan te passen. Van het gebruiken van foto's in je online shop tot het toevoegen van betaalmethodes; alles is in eenvoudige stappen te realiseren. Misschien wel het grootste voordeel: je hebt hiervoor helemaal geen kennis van programmeren nodig.


Webshop goed vindbaar maken

Een webshop goed vindbaar op Google maken

Als je wilt dat Google je webshop snel vindt dan moet je de behoeften van je klanten goed leren kennen en je website zo gebruiksvriendelijk mogelijk bouwen. Internetgebruikers verwachten een snelle website met een korte laadtijd, een smartphone vriendelijke versie en gemak. Dit zijn ook precies de succes factoren van een goede webshop. Je kan met behulp van rankingCoach kijken wat de stand van zaken is. Hiermee analyseer je je website en kan je jouw webshop nog beter zichtbaar maken voor potentiële klanten en verder optimaliseren aan de hand van specifieke instructies.

Naast gebruiksvriendelijkheid gaat het in een webshop ook om de vormgeving van je website. Het is slim om je doelgroep goed te onderzoeken, qua gewoontes en taalgebruik, zo weet je precies hoe je de webshop teksten op de doelgroep kunt aanpassen. Als je weet hoe ze winkelen dan kan je de categorieën beter groeperen voor je doelgroep.

Voor zoekmachine-optimalisatie zijn de volgende webshop-tips handig:

 • Schrijf hoogwaardige teksten met een goede structuur. Je klanten en Google zullen dit belonen. Ook is het belangrijk dat andere platformen en blogs naar jouw content verlinken.
 • Structureer de content met links naar andere pagina's die relevant zijn. Op deze manier kunnen klanten en lezers verder doorlezen op basis van hun interesses.
 • Beschrijvingen, alinea’s en bulletpoints: gebruik het hele scala aan typografische middelen om de website inhoud zo overzichtelijk mogelijk te maken voor je klanten en voor Google om de inhoud te scannen.
 • Vul iedere pagina van je webshop met een duidelijke titel en een goede beschrijvende tekst. Dit is de zogenaamde metabeschrijving die Google vindt en ook publiceert als beschrijving op Google.
 • Geef iedere pagina van je webshop een duidelijke URL volgens een logische structuur. Klanten en zoekmachines herkennen zo beter waar ze zijn op je website.

Social media voor je webshop

Zoek je doelgroep op via social media

Als je een webshop begint, dan is het ook goed om na te denken over hoe je jouw webshop verbindt met social media. Op Facebook kan je een bedrijfspagina maken voor je webshop en reclame maken voor je webshop. Ook kan je jouw producten en of diensten posten met beeld, beschrijving en een link naar je website. Ook biedt Facebook de mogelijkheid aan bezoekers om direct contact op te nemen, klantenregistratie en zelfs ook een koopoptie. Op deze manier kan je potentiële klanten naar bepaalde pagina´s leiden, denk aan speciale landingpages met een selectie producten. De „nu kopen “-knop is een goede manier om je potentiële klanten de mogelijkheid geven om snel een product te kopen.

Naast de commerciële voordelen zijn social media vooral belangrijk om interessante content te delen met je doelgroep zoals afbeeldingen, video´s en quotes maar ook giveaways en promoties. Het doel is om de dialoog aan te gaan met je doelgroep, om reacties te ontlokken in de vorm van commentaar, likes en shares. Als je fans jouw inhoud delen, dan zien hun vrienden het ook en zo ontstaat een viraal effect. Het doel is om je doelgroep te veranderen in jouw eigen, actieve community.


Online marktplaatsen zoals DaWanda

Online marktplaatsen zoals DaWanda

Naast algemene online marktplaatsen zijn er ook online marktplaatsen voor specifieke doelgroepen zoals dawanda.com of etsy.com. Deze markplaatsen zijn speciaal voor unieke producten en niche merken. Bij DaWanda maak je gemakkelijk een profiel aan en je verlinkt je webshop via Facebook aan je DaWanda profiel om je producten zichtbaar te maken op DaWanda en daar kunnen klanten je ook beoordelen en reviewen. Etsy lijkt op DaWanda, ook dit platform wordt verlinkt aan sociale profielen zoals Facebook of Pinterest. Het goede is dat dit soort platformen een grote eigen community hebben en door met hun te verlinken vindt hun community jou weer. Deze platformen hebben een goed imago als het gaat om creativiteit en kwaliteit. Deze platformen zijn perfect om producten als niche producten te positioneren.


Online verkopen zonder eBay

Conclusie

Een eigen webshop beginnen is makkelijk maar het is goed om een doordachte keuze te maken voor een webshopsysteem. Er zijn webshop-pakketten die een pasklare oplossing bieden om snel te beginnen met waar je het beste in bent als entrepreneur. Vaak is dit de slimmere werkwijze dan een eigen webshop van start op te bouwen.

 • Gecertificeerde veiligheid

  Gecertificeerde veiligheid
 • Beste hostingbedrijf

  Beste hostingbedrijf
 • MKB Best Choice

  MKB Best Choice
 • Professionele support

  Professionele support
 • Hosted in Germany

  Hosted in Germany