Een sterk webshop design
maak je met STRATO

Webshop aanbiedingen bekijken

Een sterk ontwerp voor je webshop

Hoewel er niet simpelweg een gouden formule is om jouw webshop tot een succesvolle webshop te maken, kun je de dingen die je wél zelf in de hand hebt, optimaliseren. Naast de technische optimalisatie (bijvoorbeeld voor zoekmachines: webshop-SEO) is het belangrijk om genoeg aandacht te geven aan het ontwerp van je webwinkel. Het webshopdesign kan namelijk grote invloed hebben op het gedrag van de bezoekers van je webshop, bijvoorbeeld de tijd die ze in je webshop doorbrengen en hoeveel bezoekers ook daadwerkelijk overgaan tot een aankoop.

 • Gebruiksvriendelijke interface voor webshop design
 • Ruime hoeveelheid templates
 • Geen programmeerkennis vereist
 • Goedkoop je eigen webshop
 • Ondersteuning voor o.a. iDeal

webshop design

Voordelen van STRATO voor je webshop design

STRATO maakt het ook voor webwinkeliers zonder veel kennis van of ervaring met webshopdesign mogelijk om een goed functionerende webshop te ontwerpen. Met behulp van online software en een webshop CMS kun je niet alleen snel een webshop opzetten, maar ook deze op ieder gewenst moment naar eigen voorkeuren aanpassen. Dit is onder andere mogelijk door het grote aantal webshoptemplates waaruit de gebruiker kan kiezen. Hiermee hoef je niet met een lege pagina beginnen, maar kun je een bestaand webshopdesign, dat al voor een groot deel met je uiteindelijke wensen voor het ontwerp overeenkomt, alleen nog maar op bepaalde punten aan te passen. Zo creëer je in een handomdraai een eigen, professionele webshop. Omdat de tool helemaal online werkt, hoef je geen software te installeren.


webshop design

Waar moet je op letten?

Bezoekers kunnen afzien van een aankoop in je webshop als je webshopdesign er amateuristisch uitziet, of niet naar behoren functioneert. Een webshopdesign moet in ieder geval goed werken (een duidelijke structuur waarin de bezoeker zijn weg kan vinden) en er netjes uitzien, om het vertrouwen van de online shopper te kunnen krijgen. Simpele zaken zoals de achtergrond van het webshopdesign en de keuze voor bepaalde lettertypes kunnen de sfeer van de webshop in z’n geheel al bepalen. Verder is de manier waarop de producten worden gepresenteerd van belang voor de ervaring van het webshopdesign. In online kledingwinkels, bijvoorbeeld, is het van groot belang dat er voldoende afbeeldingen van het kledingstuk in detail te zien zijn. Om de aankoop te doen is het uiteraard belangrijk dat de bestelknop duidelijk zichtbaar en niet te verwarren is met andere knoppen in het webshopdesign. De online shopper moet zo goed mogelijk weten waar hij of zij aan toe is.


Hoe kan ik het ontwerp van de webshop aan mijn wensen aanpassen?

Als je het uiterlijk van de webshop aan je persoonlijke wensen wilt aanpassen, klik dan in het beheergedeelte of dashboard van je webwinkel in de bovenste opdrachtregel op “Ontwerp." Je beschikt nu over twee mogelijkheden om het ontwerp van de webshop aan te passen. Wanneer je met zo min mogelijk moeite en zo snel mogelijk een aansprekende lay-out wilt ontwerpen, kies dan de wizard "Ontwerp" uit de linker navigatiebalk. Nadat je een van de reeds gedefinieerde ontwerpen ("Stijlen") hebt gekozen, dien je vervolgens alleen nog enkele noodzakelijke gegevens voor de webshop op te geven, zoals naam, slogan en impressum, en op "Voltooien" te klikken – en jouw webshop verschijnt in een aantrekkelijk ontwerp en is direct te gebruiken.

Wil je daarentegen gevorderde instellingen gebruiken en het uiterlijk van je webshop in allerlei opzichten zelf bepalen, klik dan in de linker navigatiebalk op het menupunt "Stijlen." Op de volgende pagina kies je nu uit de keuzebox een stijl die als uitgangspunt voor de lay-out van de webshop moet dienen. Deze stijl verschijnt voortaan in de lijst met gekozen stijlen. Alleen de stijl die bij het veld "zichtbaar" in de rechterkolom is geactiveerd, wordt op dat moment voor het shopontwerp gebruikt. Zo kun je de meest verschillende stijlen zoals hierboven beschreven in de lijst opslaan en bewerken, zonder dat je klanten dit onder ogen krijgen – totdat je de betreffende stijl op "zichtbaar" zet.

Om het ontwerp van je webshop aan persoonlijke wensen aan te passen, klik je in de tabel op de stijl die je wilt bewerken. Deze kun je nu naar believen wijzigen, van de algemene opbouw van de bladzijden tot de kleuren en afzonderlijke navigatie-elementen. Door in de linker navigatiebalk op het menupunt "Uiterlijk van de webshop" te klikken, kun je op elk moment nagaan hoe het ontwerp waar je op dat moment mee bezig bent er in het betreffende stadium van de ontwikkeling uitziet.

Voor een gedetailleerde handleiding kun je het online handboek raadplegen; klik daartoe op het boeksymbooltje op het tabblad dat op dat moment actief is ("Ontwerp", "Kleur- en grafieksets", "Aanpassing", “Navigatie").

 • Gecertificeerde veiligheid

  Gecertificeerde veiligheid
 • Beste hostingbedrijf

  Beste hostingbedrijf
 • MKB Best Choice

  MKB Best Choice
 • Professionele support

  Professionele support
 • Hosted in Germany

  Hosted in Germany