Webshop laten maken of zelf doen met STRATO

De webshop die aan al je eisen voldoet

Wil jij dat jouw producten aftrek vinden bij een groot publiek in binnen- en misschien zelfs buitenland? Wil je dat iedereen bij jou kan inkopen zonder dat je een fysieke winkel hoeft te openen? Dan kun je niet zonder een goed functionerende, aantrekkelijk ogende webwinkel. Je kunt een webshop laten maken of het zelf doen met een beetje hulp van STRATO. Met een webshop bij STRATO hebben wij de basis al gelegd, vervolgens kies jij zelf het design en – uiteraard – voeg je zelf de producten en foto’s toe. Als het gaat om webdesign, betalingsservices, verzendopties of marketingtools heb je bij ons alle mogelijkheden die je nodig hebt om je producten effectief aan de man te brengen.

Met STRATO Webshop Now krijg je – afhankelijk van het pakket:

 • je eigen domeinnaam
 • SSL-versleuteling
 • responsive designs
 • weergave in één of meerdere talen (max. 14)
 • betaalmogelijkheden met iDEAL, PayPal of creditcard
 • EasyAds voor het verkopen op bol.com & Marktplaats
 • een koppeling met Amazon & eBay

webshop maken

Zelf doen of je webshop laten maken?

Nu denk je misschien: ik ga vanaf nul mijn eigen webshop maken! Als je wel eens met WordPress hebt gewerkt en een beetje handig met dit soort dingen bent, is het best mogelijk om zelf een domeinnaam te kopen en een simpele webshop te maken. Vooral als je budget beperkt is en je iets heel eenvoudigs nodig hebt, kan dit een goede optie zijn. Er zijn meerdere softwareproducten verkrijgbaar waarmee je aan de slag kunt. Natuurlijk zul je hier wel flink wat tijd in moeten investeren, vooral als je geen professionele webdeveloper bent.

Maar wanneer je meer nodig hebt dan een paar productpagina’s en een eenvoudige afrekenmodule, wordt het al een stuk ingewikkelder, bijvoorbeeld als je je webwinkel wilt koppelen aan je profiel op één of meerdere social media-platforms. Ook is het voor de klant wel zo prettig om meerdere betaal- en verzendopties te hebben. Of misschien wil je je webshop wel direct verbinden met productportalen als Marktplaats of eBay. Al deze extra functionaliteiten betekenen dat zowel aan de front- als backend de complexiteit exponentieel toeneemt. Hoe complexer het wordt, des te groter de kans is dat er wel eens iets misgaat, en des te moeilijker het onderhoud wordt.

Je kunt dan natuurlijk je webshop laten maken door een professionele webdesigner. Het voordeel is dat je webshop helemaal op maat gemaakt wordt en aan al jouw wensen voldoet. Een webshop laten maken kan echter erg duur zijn. De kosten lopen op tot meerdere duizenden euro’s. Ook nadat je webshop eenmaal gebouwd is, zul je de ondersteuning van de webdesigner moeten inroepen om kleine dingen aan de shop te wijzigen. Ook dit brengt weer kosten met zich mee. Als beginnende ondernemer heb je hier doorgaans niet het budget voor.

Een webshop maken bij STRATO is de perfecte middenweg. Je krijgt zo een professioneel product waar je telkens nieuwe functionaliteiten en plug-ins aan toe kunt voegen. Dat is erg belangrijk: in tegenstelling tot de meeste andere websites wordt een webshop eigenlijk telkens doorontwikkeld. Je wilt bijvoorbeeld de klant af en toe wat nieuws bieden, zoals coupons, een nieuwsbrief of de mogelijkheid om niet-voorradige producten te reserveren. De sleutel tot succes als online ondernemer is een professionele, flexibele online omgeving waar je klanten met plezier tijd besteden.


STRATP Webshop Now

STRATO Webshop Now

Het kan erg duur zijn wanneer je je webshop helemaal met de hand laat maken door een gespecialiseerd bedrijf. Als je geen duizenden euro’s paraat hebt en je toch flexibel wilt zijn op het gebied van zowel design als functionaliteit, is Webshop Now van STRATO de ideale keuze. Hiermee boet je niet in aan professionaliteit, terwijl je de kosten niet te hoog laat oplopen. Je hebt met ons Advanced pakket al een professionele webshop met een eigen domeinnaam voor 25 euro per maand – en het eerste halfjaar betaal je maandelijks maar 1 euro!

Daarnaast krijg je een aantrekkelijk aanbod van handige extra’s, zoals geïntegreerde online marketing-tools en de eerder genoemde koppeling naar productportalen. Wat betreft het design heb je de vrije hand, met een keuze uit vele ontwerpen. Ook is het erg belangrijk voor de klant (en voor de wet) om de veiligheid van de webshop te kunnen garanderen. Met een professionele webshop van STRATO beschik je over een SSL-versleuteling, zodat de gegevens van je klanten te allen tijde worden beschermd.


verschillende productlijnen

Kies een van de vier verschillende pakketten

Natuurlijk komt er het één en ander kijken bij de keuze van een nieuwe webwinkel. Als je een beginnend ondernemer bent, heb je waarschijnlijk andere eisen en een ander budget dan een groot bedrijf dat vele verschillende producten verkoopt. We bieden daarom vier verschillende pakketten Basic, Advanced, Pro en Ultimate – aan voor het ontwikkelen van een webwinkel, zodat je bij ons precies krijgt wat je nodig hebt – en niet voor opties betaalt die je niet gebruikt. Kies nu meteen het Webshop Now pakket dat bij je past en voor je het weet heb je je eigen webshop!

Onze Webshop Now pakketten op een rijtje:

 • Basic: ideaal voor de starter
 • Advanced: inclusief betaling via iDEAL
 • Pro: vergroot je klantenkring en verkoop ook op Amazon & eBay
 • Ultimate: bereik klanten wereldwijd en gebruik maximaal 14 talen
Nu naar Webshop Now

Veelgestelde vragen over het laten maken van een webshop

Voor klanten is het comfortabel om online in te kopen, terwijl het voor ondernemers vele malen efficiënter en goedkoper is om online te verkopen dan een fysieke winkel te moeten beheren. Omdat het aantal webshops in de laatste jaren fors is gestegen, zijn de eisen die worden gesteld aan online winkelen ook veranderd. Zo is het tegenwoordig bijna onmogelijk om een succesvolle webwinkel op te starten zonder marketingtools en optimalisatie van je website.
Hoewel het leerzaam kan zijn om zelf met WordPress aan de slag te gaan en zo een webshop te ontwikkelen, kan dit erg tijdrovend zijn en ben je meestal nogal beperkt in je opties. Ook heb je altijd de kans dat er iets misgaat – en je wilt natuurlijk niet dat de site vastloopt terwijl je klanten aan het shoppen zijn! Laat je je webshop maken door een webdesigner, dan ben je verzekerd van een professioneel resultaat. Echter zijn de kosten ook erg hoog. Webshop Now van STRATO biedt de perfecte middenweg., Wij leggen de basis, de rest doe je zelf. Zo heb je de zekerheid dat je een kwalitatief hoogstaand, flexibel product in handen hebt dat overtuigt qua design en functionaliteit!
Alle door ons ontwikkelde webshops zijn aan te melden voor het Trusted Shops certificaat en ze zijn voorzien van een SSL-certificaat ter versleuteling van de klantgegevens. Zo kan de klant met een gerust hart bestellen – en sta jij te boek als een betrouwbare aanbieder van hun favoriete producten!