Waarom je webshop promoten?

Een webshop promoten heeft een simpele reden. Als je niemand over je shop vertelt, weet ook niemand dat hij bestaat! Reclame maken is dus essentieel. Ook als mensen je webshop al hebben gevonden. Gelukkig is het promoten van een webshop eenvoudiger dan de meeste mensen denken. Maar vóór je begint met je marketingacties, moet je eerst bepalen wat je doel is. Wil je zo veel mogelijk bezoekers naar je webshop lokken, ofwel de naamsbekendheid onder je doelgroep vergroten? Of wil je juist dat je bezoekers meer kopen dan ze nu doen, door nieuwe verkoopkansen te creëren?
Er bestaan verschillende manieren om je webshop online en offline te promoten. We begrijpen dat je niet altijd tijd hebt om je bezig te houden met het promoten van je shop. STRATO biedt je daarom diverse handige online marketing tools, die je helpen bij de marketing van je webshop. Een voorbeeld hiervan is de STRATO rankingCoach, die je helpt bij het verbeteren van je positie in zoekmachines.

Zo kun je jouw webshop promoten met de marketingtools van STRATO:

  • Met rankingCoach is een professionele SEO-aanpak heel eenvoudig
  • Installeer CleverReach via de App Store en verstuur eenvoudig nieuwsbrieven
  • Analytische programma’s helpen je om de prestaties van je webshop te meten
  • Makkelijke koppeling met Google Shopping, eBay en andere portalen

webshop promoten

Advertenties in Google om je webshop te promoten

Het advertentiesysteem van Google, Google Ads, is het bekendste en meest gebruikte advertentieprogramma op het internet. Je kunt hiermee bieden op relevante zoektermen voor je webshop, om zo bezoekers vanaf de zoekmachine naar de website te trekken. Dit systeem werkt volgens het vraag-en-aanbod-principe: hoe meer vraag naar een bepaalde zoekterm, des te hoger de prijs voor een advertentie. Bij een webshop hostingpakket van STRATO krijg je trouwens een gratis starttegoed voor Google Ads. Zo kun je direct met het promoten beginnen!


webshop promoten

Je producten op portalen als Marktplaats en eBay

Websites als Marktplaats en eBay bieden vele kansen voor webwinkels. Je vindt hier namelijk niet alleen gebruikte, maar ook nieuwe producten. De bezoekers van deze sites hebben bovendien een duidelijke intentie om iets te kopen. Ze staan dus open voor aanbiedingen van je webshop en je producten of diensten. Het webshop CMS van STRATO ondersteunt de mogelijkheid om je webshop te promoten in advertenties op onder meer Marktplaats, Ciao-shopping, eBay, Amazon en Google Shopping. Voor diverse portalen is een koppeling zelfs al ingebouwd. Ook kun je zelf productfeeds samenstellen, waarmee je jouw producten via andere portalen aanbiedt.


webshop promoten

Promoten via social media

Actief zijn op social media is tegenwoordig een belangrijk onderdeel van webshop marketing. Je kunt op talloze manieren via social media je webshop promoten. Zo biedt bijvoorbeeld Facebook een heel betaalbare manier om van een bericht een ‘promotie’ te maken. Je plaatst hiertoe een bericht over je webshop op Facebook en maakt er vervolgens een betaalde advertentie van. Hierbij kun je de doelgroep, het bereik en allerlei andere belangrijke factoren vrij bepalen. Met een budget van een paar tientjes bereik je al tienduizenden gebruikers. Daarnaast bieden social media je natuurlijk de kans om gemakkelijk direct in contact te komen met je (potentiële) klanten. Bijvoorbeeld door hun vragen te beantwoorden, klachten op te lossen en reviews over je webshop te verzamelen.