Je webshop promoten is belangrijk

Webshop aanbiedingen bekijken

Waarom je webshop promoten?

Als je eenmaal je webshop hebt gelanceerd, begint het echte werk pas. Om je webshop tot de succesvolle webshops te laten behoren, is het namelijk zaak om zoveel mogelijk bezoekers te trekken. Vele potentiële bezoekers zijn nog niet bekend met je webshop. Het is daarom van belang om de naamsbekendheid onder je doelgroep te vergroten. Door het promoten van je webshop, ontvang je meer bezoekers én creëer je nieuwe kansen tot verkoop. Er bestaan verschillende manieren om je webshop online en offline te promoten.

               Je webshop promoten met de marketingtools in je STRATO Webshop:

 • Facebook-shopintegratie
 • Eenvoudig nieuwsbrieven en kortingsacties ontwikkelen
 • Analytische programma’s om de prestaties van je website te monitoren
 • Mogelijkheid tot forum en gastenboek-integratie

webshop promoten

Advertenties in Google om je webshop te promoten

Het AdWords-systeem van Google is het bekendste en meest gebruikte advertentieprogramma op het internet. Je kunt hiermee bieden op relevante zoektermen voor je webshop, om zo bezoekers vanaf de zoekmachine naar de website te trekken. Dit systeem werkt volgens het vraag-en-aanbod-principe: hoe meer vraag naar een bepaalde zoekterm, des te hoger de prijs voor een advertentie.  Bij een webshop hostingpakket van STRATO krijg je een code voor starttegoed voor AdWords.


webshop promoten

Je webshop op advertentiesites

Adverteren op een advertentiesite als Marktplaats, biedt vele kansen voor webwinkels. Hier worden tegenwoordig niet alleen gebruikte, maar ook nieuwe producten te koop aangeboden. De bezoekers van deze advertentiesites hebben veelal een directe koopintentie. Het loont daarom om je webshop en je producten of diensten via dit soort websites onder de aandacht te brengen. De webshopsoftware van STRATO ondersteunt de mogelijkheid om op Marktplaats via Marktfeed, Ciao-shopping, eBay, Amazon en Google-shopping je producten of diensten eenvoudig te presenteren. Daarnaast kan je zelf productfeeds samenstellen, om je producten via andere portalen aan te bieden.


webshop promoten

Social media inzetten

Actief zijn op social media is tegenwoordig een belangrijk onderdeel van webshop marketing. Social media bieden vele mogelijkheden om direct in contact te komen met je (potentiële) klanten. Als je het webshop CMS van STRATO gebruikt, behoort een Facebook-shopintegratie tot de mogelijkheden. Hiermee kun je direct via Facebook producten verkopen.

 • Gecertificeerde veiligheid

  Gecertificeerde veiligheid
 • Beste hostingbedrijf

  Beste hostingbedrijf
 • MKB Best Choice

  MKB Best Choice
 • Professionele support

  Professionele support
 • Hosted in Germany

  Hosted in Germany