Een .blog domein voor een persoonlijke website

  • Vind zowel blog hosting als het juiste domein bij STRATO

Op een blog publiceer je jouw verhaal. Dit kan heel persoonlijk zijn of over een onderwerp gaan dat je fascineert en waar je graag informatie over deelt. Wanneer je wilt dat jouw artikelen zo veel mogelijk gelezen worden, is het essentieel om bezoekers naar je website te trekken. Een belangrijke eerste stap is dan het kiezen van een opvallende, maar ook passende domeinnaam. Met een .blog domein zien potentiële bezoekers in één oogopslag wat voor soort website ze kunnen verwachten.


blog domein

Help bezoekers op weg met een .blog domein

Bij een blog ligt de nadruk op het verschaffen van informatie (of het delen van een mening) in verhalende vorm en niet zozeer op het verkopen van een product of dienst, zoals dit bijvoorbeeld bij een zakelijke website het geval is. Maar vaak is dit niet direct aan de domeinnaam te zien. Om de bezoeker op weg te helpen kan een .blog domein uitkomst bieden. Niet alleen geef je hiermee aan wat voor soort content er op de site te vinden is; een .blog domeinnaam geeft je bovendien de mogelijkheid om je te onderscheiden van andere sites en blogs.


blog tld

Kies een online identiteit die past bij jouw website

De domeinnaam die je kiest, heeft veel invloed op de indruk die je achterlaat met je website. Vooral met een persoonlijke blog wil je dat de naam van de site representatief is voor de inhoud. Het kan lastig zijn om de ideale domeinnaam te vinden, aangezien al zoveel domeinnamen door anderen geclaimd zijn. Door de introductie van nieuwe extensies, waaronder .blog, maar bijvoorbeeld ook .events, .online en .fotografie, zijn er op het gebied van domeinnaamregistratie echter veel opties bij gekomen. Omdat het registreren van een .blog domeinnaam nog niet zo lang mogelijk is, is de kans groot dat jouw favoriete .blog domeinnaam nog beschikbaar is.


blog domeinnaam

Vind zowel blog hosting als een .blog domeinnaam bij STRATO

Bij STRATO heb je de keuze uit vele top level domeinnamen (tld’s) voor je website. Heb je een eigen blog, dan is de .blog tld de perfecte extensie om je internetadres mee af te sluiten. Hiermee zien bezoekers meteen wat voor soort inhoud ze op je website kunnen verwachten. Bovendien biedt de tld .blog je, in vergelijking met klassieke extensies als .nl en .com, meer mogelijkheden als het op de beschikbaarheid van domeinnamen aankomt. Behalve voor het registreren van een domeinnaam, kun je bij STRATO ook terecht wanneer je jouw (WordPress) blog professioneel wilt laten hosten. We bieden hostingpakketten op maat, zodat er altijd een pakket is dat helemaal aansluit bij jouw website.


Nieuwe domeinextensies die geschikt zijn voor persoonlijke sites:

  • .blog
  • .website
  • .site
  • .tips
  • .top
  • .mom
  • .life