Je zakelijke website is het visitekaartje van je bedrijf. Het is dan ook essentieel dat de domeinnaam van je site de indruk achterlaat die jij voor ogen hebt. Een belangrijk onderdeel van het kiezen van je domeinnaam is het uitzoeken van een passende extensie. Voor bedrijven is een .business domein of .company domeinnaam vaak een goede keuze; deze extensies geven direct aan dat het een website van een professionele partij betreft.


zakelijk

Makkelijker vindbaar met een herkenbare domeinextensie

Voor consumenten is het soms lastig om in de wirwar van websites te vinden waar ze naar op zoek zijn. Met het kiezen van de juiste extensie uit het grote aanbod domeinnamen van STRATO help je potentiële klanten een eind op weg. Met een .business domein val je op en maak je meteen duidelijk dat je website een zakelijke website is. Dit laatste is een groot voordeel wanneer je een professionele indruk wilt achterlaten. Daarnaast kan de keuze voor een sterke domeinnaam, die past bij de inhoud van je website, bijdragen aan een hogere positie in de zoekresultaten.


zakelijk

Kies de extensie die past bij jouw zakelijke website

Bij STRATO vind je de top level domeinnaam (tld) die aansluit bij je bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld een .business domein zijn, maar net zo goed een .company domeinnaam of een .expert tld. Voor een specifiekere omschrijving van jouw business, bijvoorbeeld jouw winkel, evenementenbureau of restaurant, kun je voor een .webshop, .events of .food domein kiezen. Een groot bijkomend voordeel van deze extensies, ten opzichte van klassieke extensies als .nl of .com, is dat de kans kleiner is dat de domeinnaam die je voor ogen hebt al in gebruik is. Overigens kun je er als bedrijf ook voor kiezen om zowel een .business tld als een .company domeinnaam en een .expert domein te claimen en deze door te verwijzen naar het voorkeursdomein. Met deze strategie voorkom je dat concurrenten een vergelijkbare domeinnaam registreren.


zakelijk

Conclusie: de voordelen van een zakelijke domeinnaamextensie

Het grote voordeel van een .business domein of een .company domeinnaam is dat deze extensies direct aangeven dat het om een zakelijke website gaat. Een .expert domein laat zien dat de website gespecialiseerd is in een bepaald thema. Wil je jouw website een professionele uitstraling geven, laten opvallen in het grote aanbod, en goed laten scoren in de zoekresultaten van zoekmachines? Dan is het raadzaam om te kiezen voor een domeinnaamextensie die direct toont wat een potentiële klant op de website kan verwachten.


Nieuwe domeinextensies die passen bij een zakelijke website:

  • .business
  • .company
  • .expert
  • .agency
  • .global
  • .international
  • .world
  • .management
  • .group
  • .club