Is jouw favoriete domein nog beschikbaar?

  • Kijk nu of jouw ideale domein beschikbaar is
Domeinnaam aanbiedingen bekijken

De beschikbaarheid van een domeinnaam

Ben je van plan een nieuwe website of webshop te bouwen, of is deze al helemaal klaar en hoef je hem alleen nog maar online te zetten? Eén van de vragen waar je tegenaan loopt als je een website wilt lanceren, is welke domeinnaam je moet kiezen. Wat zou een passende domeinnaam zijn? Gewenste domeinnamen bevatten vaak onderdelen zoals de naam van het bedrijf, de organisatie of eigenaar van de website, het onderwerp van de website of de locatie waar bijvoorbeeld de organisatie zich bevindt. Het formuleren van de favoriete domeinnaam is niet zo’n groot probleem voor de meeste mensen. Vaak resulteert het in een kort lijstje met gewenste domeinnamen. Wat soms wél een probleem vormt is de vraag: is de gewenste naam voor het domein beschikbaar? Van het bedachte lijstje is bijvoorbeeld vaak geen domein beschikbaar met de bekende domeinextensie .nl of .com. Je kunt dan natuurlijk nagaan van wie jouw favoriete domeinnaam is en de Whois domein data checken, maar er zijn ook andere mogelijkheden; STRATO biedt voor mensen voor wie de beschikbaarheid van een domeinnaam een probleem vormt een oplossing met de gTLD-domeinen. Doe ook je voordeel met domeinhosting bij STRATO!


gTLD domein beschikbaar

gTLD domein beschikbaar

De nieuwe generic top-level domains zijn de nieuwe domeinextensies die ervoor zorgen dat je niet meer beperkt wordt door de enkele extensies zoals .nl, .com of .org. Bij STRATO is waarschijnlijk het door jouw gewenste domein beschikbaar! Een gebrek aan beschikbare domeinnamen wordt voor veel beginnende en bestaande website-eigenaren met de nieuwe domeinextensies mooi opgelost. Ga direct naar onze domeinchecker en kijk of het door jou gewenste domein beschikbaar is!


Het belang van een sterk domein

Het belang van een sterk domein

Door de talloze nieuwe domeinextensies, is de kans groot dat voor jou en anderen een gewenst domein beschikbaar is. Omdat de domeinnaam nog altijd van invloed is op de positie van een website in de zoekresultaten van de zoekmachines, is het waarschijnlijk dat de verhoudingen op internet flink opgeschud kunnen worden. De nieuwe domeinextensies zeggen vaak al veel over het thema of de eigenschappen van de website. Zo kunnen websites met een webshop in de nabije toekomst ervoor kiezen om de nieuwe extensie .shop te kiezen. Voor de websites van hoteleigenaren is een domein beschikbaar met de extensie .hotel en voor restauranteigenaren .restaurant. Ook zijn er bijvoorbeeld extensies voor bloggers, onderwijsinstellingen, fotografen en organisatoren van evenementen. Zorg ervoor dat je er op tijd bij bent, zodat jouw domeinnaam nog vrij is, en word nu domeinnaam eigenaar!