Een responsive webshop
bouwen met STRATO

Webshop aanbiedingen bekijken

De opkomst van de webshop

Webshops hebben zich in de loop der jaren tot een zeer belangrijk onderdeel van de handel ontpopt. Bij veel van de traditionele winkels wordt inmiddels al meer via de webshop verkocht dan bij de ‘fysieke’ winkels. Daarnaast zijn er veel winkeliers die uit kostenbesparing, flexibiliteit of vanwege andere redenen, enkel nog met hun webshop actief zijn. Als winkelier is het op deze manier niet meer strikt noodzakelijk om een ‘fysieke’ winkel te hebben. Maar ook mensen die nog nooit een winkel hebben gehad kunnen relatief eenvoudig een eigen webwinkel beginnen. Dit heeft het ondernemerschap toegankelijker gemaakt. Een investering in bijvoorbeeld een pand is in sommige gevallen niet meer de hoofdzaak. Ook voor consumenten heeft de webshop veel voordelen met zich meegebracht.

 • Makkelijk je eigen responsive webshop
 • Keuze uit verschillende templates
 • Handige Mobile preview feature
 • Veel aanpassingsmogelijkheden
 • Professionele ondersteuning

responsive webshop

Een responsive webshop

Inmiddels kunnen consumenten niet enkel meer thuis vanaf hun computer online shoppen, maar kunnen dit ook onderweg doen met hun smartphone, of op de bank of in bed met hun tablet. De groei van populariteit van smartphones en tablets heeft dit met zich meegebracht. Om de webshop ook op mobiele apparaten zoals smartphones en tablets te gebruiken, kunnen de webwinkeliers de consumenten niet simpelweg dezelfde versie voorschotelen als die de mensen op hun pc gebruiken. Een responsive webshop zorgt ervoor dat de consument vanaf ieder apparaat, mobiel of pc, een bruikbare weergave van de webshop krijgt. STRATO helpt je bij het maken van zo’n responsive webshop.


responsive webshop

Voordelen van STRATO

Voor een optimale online shopping ervaring op smartphones en tablets moet de webshop een responsive webshop zijn, die op meerdere maniere weergegeven kan worden. Responsive webshop betekent een webshop waarbij de weergave (zoals de afmetingen van de inhoud) zich aanpast aan de schermgrootte van de gebruiker. Bezoekt de consument de responsive webshop met z’n smartphone, dan krijgt hij een smartphone-versie en in het geval van een tablet een tablet-versie. Met de software van STRATO heb je de mogelijkheid om uit verschillende templates te kiezen die geoptimaliseerd zijn voor een mobiele webshop. Zo hoef je zelf niet uit te zoeken hoe je een responsive webshop ontwikkelt en kun je je volledig richten op verkopen.


responsive webshop

Mobile preview voor je responsive webshop

Met de mobile preview feature van STRATO wordt het eenvoudiger om je responsive webshop te testen op een mobiel apparaat. Voor iedere aanpassing die je in de shop doet, kun je in de mobile preview direct zien hoe het eruit komt te zien. Zo komen jij of de bezoekers van je responsive webshop niet voor verrassingen te staan!

 • Gecertificeerde veiligheid

  Gecertificeerde veiligheid
 • Beste hostingbedrijf

  Beste hostingbedrijf
 • MKB Best Choice

  MKB Best Choice
 • Professionele support

  Professionele support
 • Hosted in Germany

  Hosted in Germany