Een responsive webshop: zo werkt het

  • Elk template in je webshop is geschikt voor ieder schermformaat
Webshop aanbiedingen

Van ‘standaard’ naar responsive

Webshops die ook geschikt zijn voor gebruik met een mobiele telefoon, bestaan al jaren. Vaak ging het daarbij om een aangepaste mobiele versie van de standaard-shop. Die aanpak heeft intussen plaats gemaakt voor responsive webshops, waarbij de pagina’s en zelfs de gehele site vloeiend ‘comprimeren’ zodra ze op een kleiner scherm worden getoond. Het is een elegante en mooie aanpak, die je bij elke webshop van STRATO eenvoudig kunt toepassen. Dat merk je zodra je een eigen webwinkel beginnen. Dan blijkt namelijk dat webshops van STRATO perfect op elk schermformaat worden weergegeven. Want al onze webshopdesigns zijn standaard responsive.

  • Je kunt eenvoudig je webshop op verschillende apparaten weergeven
  • Alle templates zijn volledig responsive
  • Je hebt diverse aanpassingsmogelijkheden
  • Bij STRATO profiteer je van professionele ondersteuning

responsive webshop

Waarom is een responsive webshop belangrijk?

Je kent het wel: je telefoon heb je de hele tijd in de hand. In de trein, thuis op de bank, waar je ook bent. Veel mensen gebruiken het internet zelfs uitsluitend mobiel, dus met een smartphone of een tablet. Als gevolg daarvan worden óók de meeste online aankopen vanaf een mobiel apparaat gedaan. Dus is het belangrijk dat je website responsive is. Een bezoeker ziet dan namelijk altijd een optimale weergave van je webshop, ongeacht het apparaat dat hij gebruikt om je site te bezoeken. STRATO helpt je hierbij. Al onze webshops zijn namelijk volledig responsive en passen zich automatisch aan de schermgrootte van het gebruikte apparaat aan.


responsive webwinkel

Responsive bij STRATO

Hoe werkt responsive eigenlijk? Een responsive webshop is elastisch en kan als het ware uitrekken en inkrimpen. De site kan hierdoor automatisch op meerdere manieren worden getoond, afhankelijk van de schermgrootte van de bezoeker. Het design en de opmaak van de content zien er op een smartphone anders uit dan op een tablet, die een groter scherm heeft. En als je de webshop daarna met een laptop of pc bezoekt, zie je dat de weergave opnieuw ‘verschuift’. Menu’s, afbeeldingen, vormgeving en inhoud passen zich vloeiend aan de schermgrootte van de gebruiker aan. De gebruiksvriendelijkheid is dus altijd optimaal en de belangrijkste content wordt nooit onzichtbaar. Zulke responsive webshops zijn helemaal niet zo ingewikkeld als ze lijken. Alle templates in de STRATO webshop-pakketten zijn al volledig responsive geprogrammeerd en schakelen automatisch over naar een mobiele webshop zodra dat nodig is. Je hebt dus geen programmeerkennis nodig en kunt je volledig richten op je doel: verkopen!


responsive shop

Controleer je responsive webshop

Het is verstandig om je webshop eerst op verschillende apparaten te testen vóór je de shop in gebruik neemt. Je ziet dan meteen of de pagina’s zich goed aanpassen aan kleinere schermen, of de menu’s goed werken en of de webshop nog gebruiksvriendelijk is op een mobiele telefoon. Overigens kun je dit óók heel eenvoudig op je computer doen door even de venstergrootte van je browser te wijzigen. Zodra het venster klein genoeg is, zie je dat de webshop responsive reageert. De shop schakelt dan om naar de mobiele versie of verandert vloeiend van vorm, door sommige pagina-elementen te verschuiven of zelfs weg te laten.