Virtual of dedicated server Windows/Linux

  • Welke server past bij jouw online project?

Virtual server hosting voor Windows/Linux

Virtual private server (of VPS server) hosting is een professionele hostingmethode die geschikt is voor omvangrijke websites met veel traffic. Daarnaast is de keuze voor een virtual server kostenbesparend. Bij een virtuele server, ook wel VPS cloud server genoemd, wordt de fysieke server namelijk gedeeld met andere domeinen of IP-adressen.

De kosten voor de aanschaf en het beheer van de fysieke server worden daardoor verspreid over de verschillende gebruikers. De hardware wordt gevirtualiseerd aangeboden, dit wil zeggen dat je op een virtuele server dezelfde mogelijkheden hebt als op een fysieke server. Tegelijkertijd biedt virtual server hosting de vrijheid die jij wilt: elke virtual server wordt beheerd door de afzonderlijke gebruiker, inclusief administratietoegang (bij Windows) of root toegang (bij Linux). Een bijkomend voordeel is dat je je geen zorgen hoeft te maken om kapotte hardware.

  • Blijvend lage kosten
  • Onbeperkt dataverkeer
  • ISO 27001-gecertificeerde datacenters
  • Inclusief Plesk licentie
  • Geschikt voor IPv6

Virtual Server

Een virtual server voor Windows/Linux bij STRATO

Wanneer je bij ons een virtual server voor Windows/Linux bestelt, heb je de beschikking over een aantal aantrekkelijke features. Zo kun je bijvoorbeeld zonder extra kosten tussen verschillende besturingssystemen wisselen. STRATO biedt bovendien tools om traffic te bewaken, een recovery manager en backup snapshots. Kies je voor een virtual server met Windows, dan heb je toegang tot de server via remote desktop, en bijvoorbeeld ondersteuning voor MS SQL (en MySQL). Je hebt de mogelijkheid om de nieuwste versie van Windows te gebruiken, namelijk Windows Server 2019 Datacenter Edition. Ook zijn oudere Windows-versies gratis beschikbaar. Linux-gebruikers hebben gratis de beschikking over een verschillende versies van de besturingssystemen Ubuntu en Debian. Je ontvangt, ongeacht het besturingssysteem dat je kiest, een gratis licentie voor Parallels Plesk Panel. Dit gebruik je om op een gemakkelijke manier je hostingpakketten in te richten. Bovendien is bij zowel Windows als Linux herinstallatie mogelijk via de klantenlogin. Ook de serverbeveiliging is bij STRATO in goede handen; onze servers staan in twee moderne ISO 27001-gecertificeerde datacenters.


Virtual private server

Dedicated server hosting voor Windows/Linux

Dedicated server hosting is ideaal voor grote, langdurige projecten, zoals een professionele website of een webshop. Ten opzichte van een virtual private server, beschikt een dedicated server over een volledig voorstelbare performance: je deelt de hardware namelijk met niemand anders en hebt de volledige controle. Dit komt door hét grote voordeel van de dedicated server: deze wordt gehuurd door één enkele klant. Hierdoor beheer je de gehele server, zonder inmenging van andere gebruikers. Daarnaast heb je, zoals gebruikelijk is bij de server hosting van STRATO, de vrijheid om zelf het besturingssysteem voor je dedicated server te kiezen (Windows of Linux) en andere software en features te selecteren.


dedicated server windows linux

Een dedicated server voor Windows/Linux bij STRATO

Een dedicated server is vooral geschikt voor websites met veel traffic. Onze dedicated server hosting voor Windows/Linux maakt zulke websites mogelijk dankzij top-hardware van topmerken. Bij ons heb je als klant standaard volledige administratierechten, dus ook bij jouw dedicated server. Op deze manier heb je alles helemaal zelf in de hand. Je ontvangt bij jouw dedicated server een gratis licentie voor Parallels Plesk Panel. Hiermee kun je de hostingpakketten voor een onbeperkt aantal domeinen gemakkelijk inrichten. Indien nodig is het bovendien op ieder moment mogelijk de server te herinstalleren via onze klantenlogin. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende RAID-configuraties, om instellingen aangaande redundantie en performance van de dedicated server te optimaliseren. Remote console biedt je toegang tot de server, zelfs bij een defect aan de netwerk-hardware. En net als het geval is bij onze virtual server voor Windows/Linux, worden de data die je op de dedicated server zet veilig opgeslagen in onze datacenters met ISO 27001-certificaat.

Server aanbieding