Game server

 • Linux of Windows
 • IPv6-ready
 • Uitgebreide ondersteuning
dedicated server om te gamen

Huur je eigen dedicated server om te gamen

Als verwoed gamer kun je eigenlijk niet zonder een eigen game server. Stel je voor, je hoeft bij het spelen van Minecraft of Counterstrike niet meer oneindig door lijsten met servers te scrollen tot je er eentje gevonden hebt, maar je hebt op elk gewenst beschikking over een eigen server met onbeperkte root-toegang, minimale latency en een lage ping. Zelf een game server aanschaffen en beheren is voor de meesten praktisch gezien geen optie en financieel vaak niet haalbaar. Daarom is huren het beste wat je kunt doen.

Bij STRATO vind je meerdere dedicated servers voor games die alle IPv6 ready en Linux of Windows als besturingssysteem hebben. Daarbij bieden wij uitgebreide ondersteuning en bescherming tegen DDoS-aanvallen. Je bepaalt sowieso zelf wie er binnenkomt: je kunt voor een clan server of een public server kiezen. Ongeacht je keuze: trolls houd je vanaf nu makkelijk buiten de deur!

We gaan hieronder dieper in op wat nou eigenlijk een game server is en wat je ervan mag verwachten. We laten ook weten wat de verschillen zijn tussen een dedicated server op basis van Linux of Windows en welke kosten eraan verbonden kunnen zijn.

Met STRATO game server hosting krijg je:

 • een constant hoge performance
 • de nieuwste hardware
 • de beste besturingssystemen
 • volledige root-toegang tot de server
 • een uiterst stabiele netwerkverbinding

game server

Wat is een game server?

Je vraagt je misschien af wat een server nou precies tot een goede game server maakt. De ideale game server is een dedicated server, want daarop is het hosten van meerdere online multiplayer games mogelijk, en wel onder ideale omstandigheden. Bij een dedicated game server huur je serverruimte met volledig eigen hardwareinclusief de besturing. De server verzorgt hierbij de verbinding tussen de verschillende game clients.

Een game server moet:

 • een snelle processor bezitten
 • veel RAM-geheugen hebben
 • een lage ping hebben: tussen de 0 en 15
 • altijd een stabiele internetverbinding garanderen
 • over veel rekenkracht beschikken, want: hoe meer gamers, hoe meer rekenkracht er nodig is

Windows of Linux

Kan ik het beste voor Windows of Linux kiezen?

Bij STRATO vind je game servers die op Windows of Linux software draaien. De keuze tussen deze twee besturingssystemen is vooral een keuze tussen propriëtaire en vrije software. In het geval van Windows heb je propriëtaire software waarvan de broncode niet toegankelijk is. Daarom moet je over de juiste licenties beschikken. Niet getreurd: onze Windows servers huur je inclusief de licentie voor het besturingssysteem. Als je kiest voor Linux heb je vrije software, waardoor we deze servers voor een scherpere prijs kunnen aanbieden. Bovendien huur je onze Linux servers inclusief de Plesk beheerinterface.

Houd er bij je keuze voor een Linux server rekening mee dat Ubuntu en Debian zeer gebruiksvriendelijk zijn en daardoor makkelijk te gebruiken zijn als je geen echte pro bent. Deze besturingssystemen lijken bovendien erg op elkaar, want Ubuntu is op Debian gebaseerd. Een groot pluspunt: je kunt op elk gewenst moment gratis overstappen tussen Debian en Ubuntu.

De Windows servers zijn het makkelijkst te configureren en in te richten. Dat betekent wel dat je aan veel standaard configuratie-instellingen bent gebonden. Ook bieden gameproducenten over het algemeen betere support aan voor Windows. Het is in ieder geval zo dat je altijd een krachtige en up-to-date game server met de beste beveiliging tot je beschikking krijgt bij STRATO. Bovendien met uitstekende ondersteuning; zo krijg je bij beide types servers assistentie bij het opzetten en uitvoerige informatie over hoe je je verbindt met de server.

Zo maak je verbinding met een Linux game server:

Zo maak je verbinding met je Windows game server:


wat een kost een game server

Wat een kost een game server?

Wij bieden game servers aan met verschillende specificaties en bijbehorende kosten. Een eigen dedicated server heb je al vanaf ongeveer € 30 per maand, en de prijzen kunnen oplopen tot rond de €100 per maand. Voor een Windows server betaal je doorgaans iets meer dan voor een Linux server. Als je kiest voor Windows, dan krijg je in alle gevallen beschikking over de laatste versie van het besturingssysteem, namelijk Windows Server 2019. De prijzen lopen vervolgens uiteen door onder meer het type processor en het RAM-geheugen. Bij Linux bieden we Debian en Ubuntu aan.


resumé

Resumé: daarom kies je voor game server hosting van STRATO

 • Je hebt een dedicated server die je volledig aan jouw eisen kunt aanpassen en volgens jouw wensen kunt configureren
 • Je bepaalt zelf wie er toegang tot de server heeft – en vooral wie niet
 • Een groot aanbod aan game servers op basis van Windows en Linux (Ubuntu en Debian)
 • Alles is afgestemd op de perfecte gebruikerservaring: veel bandbreedte, weinig latency, de beste beveiliging en uitgebreide ondersteuning!
Server aanbiedingen

Veelgestelde vragen over game servers

Een game server is een dedicated server die ervoor zorgt dat verschillende game clients met elkaar kunnen worden verbonden. Het grote voordeel van je eigen dedicated server huren, is dat je altijd een game server tot je beschikking hebt, inclusief volledige root-toegang. Je bepaalt zelf wie er gebruik van je server maakt.
Je kunt kiezen tussen verschillende Windows en Linux servers. Bij Linux bieden we zowel Ubuntu als Debian aan. Alle besturingssystemen hebben hun eigen specifieke voordelen en prijskaartjes. Zo zijn de Windows servers iets makkelijker te gebruiken, maar kun je minder veranderen aan de configuraties.
Nee, je kunt al vanaf ongeveer 30 euro per maand een game server huren. Vergeet bovendien niet dat je de server ook samen met je vrienden kunt gebruiken. Als zij ook wat inleggen, dan is het huren van je eigen server zelfs hartstikke voordelig. Bovendien bespaar je je het gedoe van het vinden een server voor je gaat gamen en houd je trolls zelf buiten de deur!