Plesk Serverbeheer gemakkelijk,
snel & veilig

 • Perfect voor het beheer van meerdere WordPress-sites
 • Veiligheid door Security Core en automatische back-ups
 • Inbegrepen bij VPS & dedicated Linux servers

Kortingsactie: bespaar 10% op geselecteerde extensies

Plesk kortingscode

Met STRATO en Plesk bespaar je 10% op geselecteerde uitbreidingen (extensies). Je hoeft alleen de kortingscode STRATO in de Plesk Shop in te vullen.

Log in op je server met Plesk, kies in de uitbreidingscatalogus de gewenste extensie en bestel deze in de Plesk Shop.

Vergeet niet de kortingscode STRATO in te vullen!

Er zijn tal van extensies beschikbaar! Van smart-updates voor WordPress, het volledige Business & Collaboration Pack tot de SEO-toolkit en diverse andere uitbreidingen: voor ieder doeleinde bestaat wel een geschikte extensie.

Meer informatie vind je in dit FAQ-artikel.

Gemakkelijk serverbeheer

Plesk logo

Met de beheersoftware Plesk wordt serverbeheer een stuk makkelijker. Veel standaardfuncties van je server kun je direct via de web-interface instellen.

Met een paar klikken configureer je de belangrijkste diensten op je server. Met Plesk beheer je klanten, resellers, domeinen, abonnementen en de status van je server vanuit één centraal punt. Plesk is inbegrepen bij onze Linux virtual en dedciated servers, en virtual Windows servers.


Handige functies in Plesk

Sinds de Plesk-versie Onyx kun je als professional nog eenvoudiger je server beheren en projecten uitvoeren. De belangrijkste functies zijn:

 • WordPress Toolkit: veilige staging-omgeving en eenvoudig klonen
 • Optioneel: smart-updates voor meer veiligheid bij het bijwerken van WordPress
 • NGINX-caching zorgt voor kortere laadtijden
 • De Repair Kit helpt je verder, mocht je toch tegen problemen aanlopen
 • Git-support: deel je developer-projecten op je eigen server
 • Ruby & Node.js: uitgebreide support voor programmeertalen
 • System Update Tools: blijf automatisch up-to-date
 • De optionele SEO Toolkit helpt je bij het optimaliseren van je websites

WordPress Toolkit

WordPress Toolkit

WordPress is het meest populaire contentmanagementsysteem wereldwijd. Hierdoor is WordPress echter ook een steeds geliefder doelwit van aanvallen. Het is daarom belangrijk het systeem altijd up-to-date te houden. Hoe meer WordPress-sites je geïnstalleerd hebt, hoe moeilijker deze taak wordt.

De WordPress Toolkit is een zeer handige tool om gemakkelijk en veilig meerdere WordPress-websites centraal te beheren. Zo beschik je onder andere over een veilige staging-omgeving (testomgeving) en kun je eenvoudig WordPress-installaties klonen en synchroniseren.

WordPress

WordPress centraal beheren

De WordPress Toolkit maakt het voor systeembeheerders, resellers en klanten mogelijk om meerdere WordPress-installaties, plugins en thema’s vanuit een centrale locatie te beheren. Zo kun je gemakkelijk WordPress-versies installeren, updaten en verwijderen. Plug-ins en thema's kunnen gemakkelijk centraal worden geactiveerd of verwijderd.

Safety first: met de WordPress Toolkit kun je eenvoudig WordPress-versies met alle belangrijke veiligheidsinstellingen installeren. Ook kun je na de installatie bestaande sites volgens deze criteria beveiligen.


WordPress Toolkit Smart Update

Smart Update voor WordPress Toolkit

De optionele feature Smart Update analyseert updates van WordPress en voert deze uit zonder dat ze je website beschadigen. Wanneer een update je website mogelijk beschadigt, ontvang je een waarschuwing.

Zowel handmatige als automatische updates worden ondersteund. Smart Update kloont je website en voert de update eerst door voor de kopie. Je actieve website ondervindt hierdoor geen hinder.

De dienst Smart Update gebruikt algoritmen op basis van machine learning om de update te analyseren, de wijzigingen te identificeren en te bepalen of de update ook op de live-website moet worden doorgevoerd.


Plesk SEO Toolkit

SEO Toolkit

Onderscheid je van de rest met de optionele SEO Toolkit en zorg ervoor dat je klanten je weten te vinden. Met deze Plesk-extensie optimaliseer je je website voor zoekmachines. De toolkit analyseert je website en geeft tips hoe je je ranking in zoekmachines kunt verbeteren. Je hoeft geen SEO-expert te zijn om toch een goede positie in de zoekresultaten te krijgen.


Git-support

Git-support

Plesk is bijzonder geschikt voor het maken van je eigen Git-repository. Via de Plesk back-end upload je je nieuwe projecten direct op je server en kun je deze dankzij het Git-versiebeheer risicoloos met andere gebruikers delen. Zo bespaar je jezelf de lastige omweg via Github.


System Updates Tool voor Plesk

System Updates Tool

Dankzij de System Updates Tool van Plesk blijf je altijd automatisch up-to-date. Je bepaalt zelf hoe vaak deze tool updates voor je applicaties zoekt en of deze updates handmatig of automatisch geïnstalleerd moeten worden.


Topfeatures van Plesk

Plesk is inbegrepen bij al onze virtual servers en dedicated Linux servers. De belangrijkste functies in een oogopslag:

 • Outbound Antispam
 • Mobile Server Monitor
 • Veel extra’s, zoals regelmatige back-ups, SSH-toegang, eigen chroot-shell en webmail

Incrementele back-ups

Incrementele back-ups

Vanaf Plesk 12.5 kun je incrementele back-ups aanmaken. Het back-uppen van je gegevens verloopt hierdoor sneller. Je verbruikt minder resources dan wanneer je altijd volledige back-ups laat aanmaken.


Self Repair Tools

Self-Repair Tools

Serverproblemen die automatisch worden opgelost: de droom van iedere serverbeheerder. Dankzij de Self-Repair Tools van Plesk wordt deze droom nu werkelijkheid. Functies voor het automatisch repareren en herstellen van je server kun je nu direct via het control panel gebruiken.


Plesk Security Core

SecurityCore

Plesk biedt je verschillende veiligheidsfeatures:

 • Met ModSecurity (Web Application Firewall) verhinder je dat kwaadwillende internetgebruikers websites van jou en je klanten beschadigen
 • Met Fail2Ban, een Intrusion-Detection- en IP-Banning-System, bescherm je jouw server tegen verschillende typen netwerkaanvallen

E-mailaccount in Plesk

Outbound AntiSpam

Bescherm jezelf tegen uitgaande spam en profiteer van een veelvoud aan e-mailfuncties:

 • Bescherm jezelf tegen uitgaande spamberichten door rate-limits (bijv. maximaal 50 mails per uur) voor individuele mailboxen in te stellen
 • Ondersteuning van de Dovecot mailserver voor server-based filtering
 • Bescherm jezelf en je klanten tegen het lokaal afvangen van e-mail door de integratie van een blacklist
 • Activeer en deactiveer e-maildiensten voor individuele domeinen

Docker-support

Docker-support

Plesk maakt het middels de open-source software Docker mogelijk om applicaties door virtualisatie van het besturingssysteem in containers te isoleren. Containers kun je moeiteloos als bestanden verplaatsen. Dit maakt het makkelijker applicaties beschikbaar te stellen en de resources van je server op te delen. Op dit moment is deze functie enkel op onze dedicated servers beschikbaar.

Gebruikersbeheer

Beheer gemakkelijk alle gebruikers en rechtengroepen op je server

Administrator

Administrator

De serverlogin met de meeste rechten, hiermee kunnen alle systeemfuncties ingericht en beheerd worden.

Klant/Reseller

Klant/Reseller

Met deze login kunnen met één account groepen van domeinen aangelegd en beheerd worden.

Domeineigenaar

Domeineigenaar

Via deze login, met flexibel in te richten rechten, kunnen de instellingen van een enkel domein worden beheerd.

Mailgebruiker

Mailgebruiker

Individuele mailaccounts met gebruikersinterface, waarmee de gebruiker wachtwoorden, spamfilter- en antivirus-instellingen en meer kan beheren.