Linux server met veel features

Server aanbiedingen bekijken
 1. Home
 2. Server
 3. Linux server

Wat is een Linux server?

Linux servers zijn ontworpen om veeleisende applicaties als databases, websites en netwerken stabiel te laten draaien. Een Linux server maakt gebruik van één van de opensource-besturingssystemen van Linux. Het besturingssysteem Ubuntu is hiervan het bekendste voorbeeld. Een opensource-systeem biedt vele voordelen ten opzichte van een gesloten systeem. De software is veelal gratis te downloaden en vrij aan te passen, zodat iedereen verbeteringen kan doorvoeren. STRATO biedt voor allerlei toepassingen en verschillende prestatie-eisen verschillende Linux server varianten aan. Virtual private servers en dedicated servers behoren tot het aanbod.

  Jouw Linux server bij STRATO, de voordelen:

  • Extreem lage prijzen
  • Inclusief Plesk 12 beheerpaneel
  • Topprestaties door hoogwaardige hardware
  • 30-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie
  • ISO 27001-gecertificeerde datacenters

Linux server

Virtual Linux server

Een virtual private server is een fysieke server die is onderverdeeld in meerdere virtuele servers. Deze servers werken volledig los van elkaar. Elke virtuele server krijgt een bepaalde hoeveelheid rekenkracht en werkgeheugen tot zijn beschikking, waardoor deze server volledig is toegewijd aan een project. De beschikbare performance is afhankelijk van het type serverpakket dat je bij STRATO afsluit. Een VPS is uitermate geschikt voor het hosten van meerdere websites of als database server. Maak je geen gebruik van Linux? Voor een Windows VPS kun je ook terecht bij STRATO.


Linux server

Dedicated Linux server

Dedicated servers bieden de hoogste vorm van individualisering en de beste prestaties voor jouw project. Het Engelse woord ‘dedicated’ betekent toegewijd. Hiermee wordt bedoeld dat een server volledig is toegewijd aan de gebruiker. In tegenstelling tot een VPS-server, huur je bij STRATO een fysieke server. Alle dedicated servers zijn voorzien van de beste hardwarecomponenten, de verschillende serverpakketten zijn ingedeeld op basis van beschikbare performance. Je kunt een dedicated Linux server huren met maximaal 128GB (ECC) RAM en voorzien van een dubbele Intel Xeon E5-2620 processor voor de allerbeste prestaties.


Linux server

Topbeveiliging en continue back-ups

Alle fysieke servers staan opgeslagen in onze ISO-27001 gecertificeerde datacenters. Met dit certificaat, uitgereikt door de Duitse keuringsinstantie TÜV, voldoen wij aan de laatste eisen ten aanzien van dataveiligheid. De bereikbaarheid en beveiliging van alle serverdata is onze hoogste prioriteit. Onze dedicated servers worden geleverd met tot 1TB backupruimte, zodat je veilig van je data een backup kunt maken op een afgezonderd en redundant uitgevoerd backupplatform. Er wordt met BackupControl regelmatig een momentopname van je Linux VPS en Linux servers gemaakt, waarnaar je altijd terug kunt springen als je Linux-servers op een gegeven moment niet functioneren zoals je wilt. Snapshots zijn bij STRATO gratis. Een ander voordeel van onze VPS Linux-servers, is dat je ze bijvoorbeeld kunt inzetten als FTP server op Ubuntu.


Linux server

Monitoren van serverprestaties

Het is belangrijk om in de gaten te houden hoe je server op piekmomenten presteert. Met het STRATO TrafficControl-programma check je heel eenvoudig het dataverkeer van je Linux server. Je kunt hiermee mogelijke knelpunten met betrekking tot piekmomenten identificeren en hierop inspelen. Het systeem berekent op basis van de gegevensoverdracht van de afgelopen maanden hoeveel verkeer de server in de lopende maand gaat verwerken. Er wordt automatisch een e-mail verstuurd als blijkt dat er onverwachte veranderingen plaatsvinden. Het is niet nodig om hiervoor in te loggen op de server.