Een Linux server bij STRATO kopen

 • Linux VPS of dedicated Linux server voor absolute topprestaties

Wat is een Linux server?

Linux servers zijn ontworpen om veeleisende applicaties zoals databases, websites en netwerken stabiel te laten draaien. Een Linux server maakt gebruik van één van de opensource-besturingssystemen van Linux. Het besturingssysteem Ubuntu is hiervan het bekendste voorbeeld. Een opensource-systeem biedt vele voordelen ten opzichte van een gesloten systeem (closed source). De software is veelal gratis te downloaden en vrij aan te passen, zodat iedereen verbeteringen kan doorvoeren.

De kwaliteit van de server is dan ook van groot belang. Ben je bijvoorbeeld van plan een groot online project te starten met veel traffic op je website? Dan wil je natuurlijk voorkomen dat je Linux VPS of Linux servers overbelast raken. Een eigen webserver van goede kwaliteit zorgt ervoor dat je website altijd beschikbaar is. STRATO biedt voor allerlei toepassingen en verschillende prestatie-eisen verschillende Linux server varianten aan. Virtuele private servers en dedicated servers behoren tot het aanbod.

  Jouw Linux server bij STRATO, de voordelen:

  • Lage prijzen voor virtuele server hosting
  • Veilige en stabiele Linux servers met TrafficControl
  • Betrouwbare Linux VPS of dedicated Linux server
  • Zeer geschikt voor grote projecten
  • ISO 27001-gecertificeerde datacenters met BackupControl en gratis snapshots

Linux server

Virtuele server hosting features met Linux VPS

Een virtual private server is een fysieke server die is onderverdeeld in meerdere virtuele servers. Deze servers werken volledig los van elkaar. Elke virtuele server krijgt een bepaalde hoeveelheid rekenkracht en werkgeheugen tot zijn beschikking, waardoor deze server volledig is toegewijd aan een project. De beschikbare performance is afhankelijk van het type serverpakket dat je bij STRATO afsluit. Een VPS is uitermate geschikt voor het hosten van meerdere websites of als database server. Maak je geen gebruik van Linux VPS? Voor een Windows VPS kun je ook terecht bij STRATO. Bij STRATO zijn we ons ervan bewust, dat de virtuele server hosting te allen tijde betrouwbaar moet zijn. Zo bied je als websitebeheerder je bezoekers een zo goed mogelijke ervaring en voorkom je dat ze worden geconfronteerd met de melding dat de website wegens overbelasting van de Linux VPS niet beschikbaar is.


Linux server

Dedicated Linux server

Dedicated Linux servers bieden de hoogste vorm van individualisering en de beste prestaties voor jouw project. Het Engelse woord ‘dedicated’ betekent toegewijd. Hiermee wordt bedoeld dat een server volledig is toegewijd aan de gebruiker. In tegenstelling tot een VPS, huur je bij STRATO een fysieke server. Alle dedicated Linux servers zijn voorzien van de beste hardwarecomponenten, de verschillende serverpakketten zijn ingedeeld op basis van beschikbare performance. Je kunt een dedicated Linux server huren met maximaal 128GB (ECC) RAM en voorzien van een dubbele Intel Xeon E5-2620 processor voor de allerbeste prestaties.


Linux server

Veilig, betrouwbaar en met continue back-ups

Alle fysieke servers staan in onze ISO-27001 gecertificeerde datacenters. Met dit certificaat, toegekend door de Duitse keuringsinstantie TÜV, voldoen wij aan de laatste eisen ten aanzien van dataveiligheid. De bereikbaarheid en beveiliging van alle serverdata is onze hoogste prioriteit. Onze dedicated Linux servers worden geleverd met tot 1TB back-upruimte, zodat je veilig van je data een back-up kunt maken op een afgezonderd en redundant uitgevoerd backupplatform. Er wordt met BackupControl regelmatig een momentopname, of snapshot, van je Linux VPS en Linux servers gemaakt, waarnaar je altijd terug kunt springen als je Linux-servers op een gegeven moment niet functioneren zoals je wilt. Snapshots zijn bij STRATO gratis. Een ander voordeel van onze VPS Linux-servers, is dat je ze bijvoorbeeld kunt inzetten als FTP server op Ubuntu.


Linux server

Monitoren van serverprestaties

Het is belangrijk om in de gaten te houden hoe je server op piekmomenten presteert. Met het STRATO TrafficControl-programma check je heel eenvoudig het dataverkeer van je Linux server. Je kunt hiermee mogelijke knelpunten met betrekking tot piekmomenten identificeren en hierop inspelen. Het systeem berekent op basis van de gegevensoverdracht van de afgelopen maanden hoeveel verkeer de server in de lopende maand gaat verwerken. Er wordt automatisch een e-mail verstuurd als blijkt dat er onverwachte veranderingen plaatsvinden. Het is niet nodig om hiervoor in te loggen op de server.

Server aanbieding