Een server kopen:
je webserver opzetten bij STRATO

  • Webserver kopen bij STRATO: hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs

Via STRATO snel online en eenvoudig je server installeren

STRATO legt je exact uit wat een server is. Ben jij op zoek naar een webserver? Hebben voor jou betrouwbaarheid, veiligheid en prestatievermogen absolute prioriteit? In dat geval hoef je niet verder zoeken en kun je tijd besparen; bij STRATO ben je aan het goede adres. Met onze servers voor Windows en Linux kun je een hoge kwaliteit webserver installeren die altijd gegarandeerde performance levert! We bieden uiteenlopende hardware, van absolute instapmodellen tot extreem krachtige servers. Verder profiteer je bij STRATO van talloze features die het beheren en onderhouden van je server een stuk makkelijker maken. En dit alles hoeft helemaal niet veel te kosten; bij ons zit je ook goed als je op zoek bent naar een goedkope server. Er is voor iedereen wel een geschikte optie; of je nu een dedicated server wilt huren of voor een virtuele server kiest, en of je nu Linux of Windows als besturingssysteem kiest:

  • Moderne hardware
  • Talloze features
  • Keuze uit vele modellen
  • Veilige en betrouwbare hosting
  • Ondersteuning van professionals

Server kopen

Voor elke optie een server bij STRATO

Bij een VPS (Virtual Private Server) krijg je een deel van een fysieke server toegewezen, die jij dan in eigen beheer krijgt. Hierbij deel je de resources, maar heb je tóch volledige root-toegang. Een dedicated server is een gehele server die jij zelf huurt, waarbij jij ook het beheer, de configuratie en het onderhoud verzorgt. Zodra je besluit om bij STRATO een server te huren, kun je kiezen tussen Windows of Linux als besturingssysteem. Vanwege de toegankelijkheid, stabiliteit en bekendheid kiezen veel beheerders voor Linux. Dat is ook gemakkelijk te combineren met PHP en MySQL. Wil je liever met Microsoft-producten als ASP.NET en het .NET-framework werken? Dan heb je natuurlijk Microsoft Windows nodig.


Voordelen van een webserver kopen of huren bij STRATO

Als je een webserver wilt kopen of huren bij STRATO, dan kun je ook je voordeel doen met enkele handige features die het serverbeheer erg eenvoudig zullen maken. Een voorbeeld hiervan is de VNC-console. Hiermee heb je altijd toegang tot je server, ook wanneer deze via de normale weg niet meer bereikbaar is. Je kunt hiermee het reddingssysteem van de server opstarten. Dit kan van pas komen als bijvoorbeeld het besturingssysteem niet meer werkt, of niet meer wil opstarten.

In het beste geval hoef je hier nooit gebruik van te maken, maar mocht je besturingssysteem niet meer opstarten zul je dankbaar zijn dat deze feature bestaat! Ook bieden wij Odin Plesk aan, een standaard inbegrepen software die het beheer van je pakketten vereenvoudigt. Deze features zijn niet alleen handig als je een server opzetten wilt, maar ze zijn bovendien inbegrepen bij alle dedicated servers. Daarnaast maken wij bij virtual servers gebruik van NVMe SSD-schijven voor optimale performance.


Server kopen: webserver installeren

Veilig en betrouwbaar een webserver installeren of opzetten

Bij STRATO staan veiligheid en betrouwbaarheid hoog in het vaandel. Zo worden de datacenters van STRATO regelmatig getest en moeten ze aan strenge eisen voldoen. Zo heeft STRATO al sinds lange tijd onder andere het ISO 27001-certificaat als teken van kwaliteit en veiligheid. Uiteraard zijn onze eigen datacenters voorzien van moderne noodstroomvoorzieningen, brandveiligheidsmaatregelen en redundant uitgevoerde uplinks. Preventie is evenwel een prioriteit: we sturen je altijd een melding zodra je een update of optimalisatie moet doorvoeren.

Server aanbieding