Server hosting overzichtelijk uitgelegd

  • Voor server hosting ben je bij STRATO aan het juiste adres!
Server aanbieding

Wat is server hosting?

Om een veeleisende website of een ander project te hosten, is het vaak aan te raden om bij een host een eigen server te nemen, in plaats van een shared webhostingpakket. Op een eigen server heb je veel flexibiliteit op het gebied van serverbeheer; als het gaat om de configuratie van de software, kun je je server zelf samenstellen.

De hosting van een server is het beschikbaar stellen van een compleet zelf aan te passen systeem met een betrouwbare en snelle internetverbinding.

Aan de hand van je eisen kan je kiezen uit verschillende soorten server hosting. Als flexibiliteit belangrijker is dan pure rekenkracht of grote opslagcapaciteit, dan is het meestal verstandig om een VPS server (virtual private server) te nemen. Als gegarandeerde performance belangrijker is, kies dan voor een dedicated server. Of je nu op zoek bent naar een goede database server voor Windows, of bijvoorbeeld juist een Linux FTP-server via Ubuntu wilt gebruiken; STRATO heeft altijd een passend product. 

    We bieden de volgende categoriën server hosting aan:

  • VPS server: Windows
  • VPS server: Linux
  • Dedicated server: Windows
  • Dedicated server: Linux
  • ServerCloud

server hosting

Kenmerken van de VPS server

De term VPS staat voor Virtual Private Server. Hierbij wordt een fysieke server gedeeld, maar beschik je over dezelfde softwarematige mogelijkheden als een dedicated server. Het grote voordeel van deze manier van server hosting is dat deze kostenbesparend werkt. De server opereert als een eigen server, maar deelt de stroom- en hardwarekosten met andere virtuele servers. Bij ons kun je zowel terecht voor een Windows VPS server als voor een Linux VPS server. Het grote verschil met dedicated servers is het beschikbare geheugen. Bij VPS hosting loopt dit op tot ongeveer 60 GB, bij een dedicated server is tot 64 GB RAM mogelijk.


hosting server

Kenmerken van dedicated servers

Bij dedicated hosting huur je het gebruik van een volledig eigen server, waarbij de aanbieder van de hosting bandbreedte voor de server ter beschikking stelt. Omdat de hardware niet met andere gebruikers gedeeld wordt, weet je precies welke performance je kunt verwachten van je server host. Een dedicated server is daarom vaak de beste optie voor drukke websites of omvangrijke applicaties. Kijk voor de uitgebreide mogelijkheden en prijzen bij het overzicht van onze servers.