Veilig mailen: voor STRATO een prioriteit

  • STRATO Webmail is de oplossing voor je mail
Mail aanbiedingen
veilig mailen

Het belang van veilig mailen

Of het nu een privé- of zakelijk account betreft; e-mailverkeer zou altijd veilig van afzender naar ontvanger moeten gaan. In de afgelopen 25 jaar is e-mail een veelgebruikt en serieus communicatiemiddel geworden, waarmee ook gevoelige en vertrouwelijke informatie verstuurd wordt. Niet alleen de e-mails zelf, maar ook documenten en foto’s die als bijlage meegestuurd worden dienen veilig van e-mailadres naar e-mailadres te gaan. Er zijn verschillende manieren waarop je zelf kunt bijdragen aan veilig mailen, maar de e-mailhostingpartij heeft eveneens invloed. Deze hoort je e-mail te beveiligen en van veilig mailen de standaard te maken. Voor STRATO heeft beveiligd mailen de hoogste prioriteit; we doen er alles aan om de veiligheidsrisico’s tot een minimum te beperken.


e-mail beveiligen

Tips voor veilig mailen

Er zijn uiteraard een aantal maatregelen die je zelf kunt nemen om zo veilig mogelijk te mailen. Het is bijvoorbeeld essentieel om een sterk wachtwoord voor je account uit te kiezen, dit wachtwoord nooit meer dan één keer te gebruiken en het niet met anderen te delen. Ook is het raadzaam een anti-virus en anti-spam programma te installeren en altijd de afzender te checken wanneer deze onbekend is. Het is daarnaast belangrijk om niet zomaar bijlages te openen; deze kunnen virussen bevatten. Ga bovendien zorgvuldig om met je e-mailadres en deel het nooit zomaar op websites, fora of social media. En tot slot: open nooit spamberichten!


beveiligd mailen

Waarom beveiligd mailen?

Waarom zijn deze maatregelen om veilig te mailen eigenlijk noodzakelijk? En welke gevaren liggen er op de loer wanneer de e-mailbeveiliging te wensen over laat? De risico’s hebben vooral te maken met de weg die een e-mailbericht aflegt van het opstellen ervan door de verzender tot het openen ervan door de ontvanger. Een verzonden e-mail komt als eerste aan bij de Internet Service Provider (ISP) van de verzender. De e-mail gaat vervolgens langs diverse e-mailservers, voordat hij terecht komt bij de ISP server van de ontvanger. Doordat de e-mail op vrijwel alle tussenliggende servers (tijdelijk) wordt opgeslagen, blijft er op de weg van zender naar ontvanger informatie achter. Om te voorkomen dat de inhoud van een e-mail op de tussengelegen servers te lezen is, kunnen e-mails versleuteld worden.


e-mailbeveiliging

Veilig mailen met STRATO

Voor STRATO heeft veilig mailen de hoogste prioriteit en wij bieden als webmail provider dan ook standaard een aantal oplossingen aan om jouw mail te beveiligen:

SSL

Een van de mogelijkheden die STRATO biedt om e-mail te beveiligen, is het versleuteld versturen van je e-mails. Bij deze vorm van e-mailbeveiliging verlopen alle stappen binnen het proces van het versturen en ontvangen van e-mails via een beveiligd systeem, genaamd SSL (Secure Sockets Layer). SSL maakt gebruik van encryptieprotocollen, die ervoor zorgen dat je een webpagina beveiligd kan openen. Dit betekent dat je, zodra je inlogt op je STRATO Webmail, in een beveiligde omgeving bent, die voorkomt dat je e-mail tijdens het opstellen en versturen te lezen is door derden. Je kunt niet alleen een beveiligde e-mail versturen, maar bijvoorbeeld ook veilig een e-mailadres aanmaken. Deze vorm van beveiligd mailen met STRATO is zowel mogelijk vanaf de PC als via een laptop, smartphone of tablet. Je kunt de versleutelde SSL-verbinding herkennen aan de ‘https’ in plaats van de ‘http’ in de URL. In tegenstelling tot veel gratis e-mailaanbieders, is bij STRATO de beveiligde SSL verbinding voor veilig mailen standaard.

STRATO ServerSide Security

Om gebruikers van het STRATO mailprogramma veilig te laten mailen en optimaal te beschermen tegen virussen en spam, heeft STRATO twee systemen ontwikkeld: STRATO ServerSide AntiVirus en STRATO ServerSide AntiSpam:

  • STRATO ServerSide AntiVirus heeft een intelligent filtersystem dat je mailbox beschermt tegen virussen en andere aanvallen op het internet. Virussen worden al op de STRATO server geblokkeerd, voordat ze jouw mailbox kunnen bereiken. Dit systeem staat onder permanente bewaking en antivirus-specialisten staan altijd paraat.
  • Het STRATO ServerSide AntiSpam systeem scheidt continu gewenste en ongewenste berichten van elkaar. Dit is een proces dat voortdurend wordt doorontwikkeld en bijgeschaafd, om spam nog beter te kunnen filteren, maar ook om te voorkomen dat berichten onterecht als spam worden gemarkeerd.

    STRATO’s eigen datacenters in Duitsland

    Naast de versleutelde SSL-verbinding en de ServerSide Security houdt STRATO ook op andere manieren rekening met e-mailbeveiliging. Zo staan alle STRATO datacenters in Duitsland, wat betekent dat jouw e-mails altijd zijn beschermd volgens de regels van de strikte Duitse privacywetgeving. De datacenters voldoen aan de hoogste veiligheidsstandaarden en zijn voorzien van het ISO -27001-certificaat. Alle datacenters worden jaarlijks door TÜV SÜD gecontroleerd. Je kunt er daarom zeker van zijn dat alle e-mailverkeer vanuit jouw STRATO account met zorg wordt behandeld en veilig wordt opgeslagen.


Conclusie: veilig mailen begint bij STRATO

E-mail is onmisbaar, maar er kunnen gevaren aan kleven wanneer er niet zorgvuldig mee wordt omgegaan. Daarom is het belangrijk om zelf de juiste maatregelen te treffen, maar ook om voor een hostingpartij te kiezen die beveiligd mailen tot een prioriteit maakt. STRATO doet er alles aan om jou zo goed mogelijk te beschermen tegen alle mogelijke risico’s en biedt hiervoor de volgende oplossingen:

  • E-mails in een versleutelde omgeving versturen door middel van SSL.
  • Datacenters in Duitsland voor optimale veiligheid.
  • STRATO ServerSide Security: ServerSide AntiVirus en ServerSide AntiSpam.