Alles over mailprogramma‘s

  • Verbind je e-mailprogramma eenvoudig met de STRATO mailserver
Mail aanbiedingen
mailprogramma

Wat is een mailprogramma?

Een e-mailprogramma, ook wel (externe) mailclient genaamd, is mail software die lokaal op je computer, tablet of smartphone geïnstalleerd staat. Een e-mailprogramma wordt gebruikt voor het schrijven, versturen en ontvangen van e-mail en staat in verbinding met een mailserver. Verwar een mailprogramma niet met webmail. In plaats van e-mail software die je op je computer moet installeren, is webmail een e-mailservice die wordt geopend via het internetje webbrowser.


gratis e-mailprogramma

Meest gebruikte mailprogramma’s

De meest gebruikte e-mailprogramma’s zijn Microsoft Outlook, Apple Mail en Mozilla Thunderbird. Microsoft Outlook en Apple Mail hebben dit te danken aan het feit dat zij de e-mail software vaak meeleveren bij de aankoop van een computer, tablet of smartphone. Mozilla Thunderbird wordt meestal als alternatief voor Microsoft Outlook gezien en is een gratis e-mailprogramma.

Microsoft Outlook - Outlook is het e-mailprogramma van Microsoft en het meest gebruikte mailprogramma wereldwijd. Outlook is een onderdeel van het Office-pakket en dus geen gratis e-mailprogramma. Naast het verzenden en ontvangen van e-mails, kun je dit mailprogramma ook als agenda, taakplanner en adresboek gebruiken. Outlook is dus een uitgebreid e-mailprogramma met erg veel mogelijkheden.

Apple Mail - Apple Mail is zoals de naam al doet vermoeden het (standaard) mailprogramma van Apple. Dit e-mailprogramma beschikt over veel handige functies waardoor niet alleen het beheren van je e-mail eenvoudig is, maar bijvoorbeeld ook het plannen van afspraken.

Mozilla Thunderbird - Mozilla Thunderbird is een gratis e-mailprogramma van de makers van Firefox waarmee je je e-mail gemakkelijk kunt beheren. Het mailprogramma is erg eenvoudig in te stellen en aan te passen, en door de grote verscheidenheid aan add-ons erg veelzijdig. Ook is het gebruik van Thunderbird veilig en kunnen e-mailadressen eenvoudig geïntegreerd worden.


e-mailprogramma

E-mailprogramma met de STRATO mailserver verbinden

Maak je gebruik van een STRATO mailadres en wil je deze gebruiken in een e-mailprogramma, dan dien je je mailbox te configureren. Dit is heel eenvoudig; je hoeft namelijk enkel de gegevens die je van je hostingprovider gekregen hebt door te geven aan het mailprogramma. De volgende gegevens zijn nodig voor de configuratie:

  • Inkomende mail (POP3): pop3.strato.de of pop3.strato.com (Poort: 995)
  • Inkomende mail (IMAP): imap.strato.de of imap.strato.com (Poort: 993)
  • Uitgaande mail (SMTP): smtp.strato.de of smtp.strato.com (Poort: 465)
  • Gebruikersnaam: het volledige e-mailadres (bijv: mail@hetdomein.nl)
  • Wachtwoord: voer het wachtwoord in dat je in de STRATO klantenlogin voor je e-mailpostvak hebt aangemaakt

Maak je gebruik van Outlook 2010 of Apple Mail? Lees dan onze gedetailleerde instructies over het configureren van deze e-mailprogramma’s. Wanneer je bij STRATO een postvak aanmaakt, ben je overigens niet verplicht van een specifiek mailprogramma gebruik te maken. Je kunt ook van meerdere programma’s gelijktijdig gebruikmaken.


E-mailprogramma in het kort

  • Een e-mailprogramma is mail software die lokaal op je computer, tablet of smartphone geïnstalleerd staat.
  • Een e-mailprogramma wordt gebruikt voor het schrijven, versturen en ontvangen van e-mail en staat in verbinding met een mailserver.
  • De meest gebruikte mailprogramma’s zijn Microsoft Outlook, Apple Mail en Mozilla Thunderbird.
  • Om je mailprogramma met de STRATO mailserver te verbinden, hoef je alleen de gegevens die je van STRATO gekregen hebt door te geven aan je mailprogramma.