stratologin

STRATO Webmail omgeving

Om er zeker van te zijn dat jij de enige bent die toegang heeft tot jouw persoonlijke of zakelijke STRATO Webmail account, is deze omgeving beveiligd met een login, bestaande uit jouw e-mailadres en wachtwoord. Met deze inloggegevens kun je altijd en overal inloggen op je STRATO Webmail, zolang je maar over een internetverbinding beschikt.

webmaillogin

Webmail omgeving login

Jouw persoonlijke STRATO mail login geeft toegang tot STRATO Webmail, een omgeving van waaruit je jouw STRATO mailaccount kunt beheren. Zo heb je na het inloggen uiteraard toegang tot diverse e-mailadressen en kun je e-mails lezen en verzenden, maar de STRATO e-mailservice geeft je ook nog eens toegang tot andere handige functies:

 • Een eigen agenda instellen en herinneringen versturen
 • Contacten aanmaken en beheren
 • De webmail startpagina individualiseren met widgets en nieuwsfeeds


Het inloggen op je STRATO Webmail is in een paar stappen voltooid:

 • Plaats de link webmail.strato.com in de adresbalk van je browser
 • Vul je inloggegevens in de daarvoor bestemde velden in; de gebruikersnaam is het aangemaakte e-mailadres van je webmail account.
 • Wanneer je op een apparaat inlogt dat door meerdere personen gebruikt wordt, of niet jouw eigendom is, activeer dan het daarvoor bestemde veld, zodat de inloggegevens niet lokaal opgeslagen worden.
 • De laatste stap bestaat uit het klikken op de 'aanmelden'-button, waarna je wordt ingelogd en toegang hebt tot je persoonlijke STRATO Webmail account

inloggen

Verschil STRATO Webmail en STRATO klantenlogin

STRATO heeft twee verschillende omgevingen die belangrijk zijn voor STRATO mail gebruikers en waarvoor je je moet inloggen voor toegang. In tegenstelling tot de STRATO Webmail login, is de STRATO klantenlogin een algemene omgeving die toegang geeft tot een aantal verschillende services, zoals je klantgegevens en de instellingen van je producten:

 • Product-, factuur- en contractoverzicht
 • E-mailpostvakken configureren
 • Domeinnamen en extra artikelen beheren
 • Maandaanbiedingen tegen aantrekkelijke prijzen

Vooral wanneer je naast webmail nog van andere STRATO producten gebruikmaakt, is het handig om deze allemaal onder eenzelfde klantenlogin te hebben. Vanuit je klantenlogin kun je namelijk ook weer toegang krijgen tot je STRATO Webmail login. Maar het is ook mogelijk om via webmail.strato.com direct naar het inlogscherm voor de STRATO Webmail omgeving te gaan, zodat je je meteen kunt inloggen op je STRATO mailaccount.


stratomail

Toegang STRATO mailaccount zonder login

Je kunt uiteraard ook op je mobiele apparaten toegang krijgen tot je e-mail via de STRATO Webmail login in je webbrowser. Bij mobiele apparaten kan het prettig zijn om gebruik te maken van een zogenaamde mail client, zodat het inloggen op je STRATO Webmail account juist niet meer hoeft. Smartphones en tablets hebben vaak een eigen client waar je jouw STRATO mailaccount eenvoudig aan kunt koppelen. Een groot voordeel van het gebruiken van een mail client is dat het een hoop tijd bespaart en je direct kunt zien wanneer je een e-mailbericht ontvangt. Een nadeel van het gebruiken van STRATO mail zonder login, is dat je e-mailaccount voor anderen toegankelijk kan zijn. Zorg er daarom voor dat het mobiele apparaat alleen door jou gebruikt wordt, zodat jouw e-mailverkeer privé blijft.


Kortom: inloggen op je STRATO Webmail account is eenvoudig en kan overal

 • Inloggen op je STRATO Webmail kan niet alleen waar en wanneer je maar wilt, maar is ook nog eens simpel, snel en veilig.
 • De STRATO Webmail login geeft je toegang tot de online omgeving, waar je jouw account kunt beheren.
 • Voor het beheren van meer algemene zaken zoals facturen en het configureren van e-mailpostvakken, kun je in de STRATO klantenlogin terecht.
 • Ook zonder STRATO Webmail login is jouw mailaccount te bereiken; via een een mail client sla je het inlogproces namelijk over. Wel zo handig voor je mobiele apparaten.