STRATO Webmail

E-mailaanbod bekijken

Wat is webmail?

Webmail is een service die het mogelijk maakt om vanaf elke computer, smartphone of tablet met internetverbinding je e-mail te kunnen lezen en beantwoorden. Het woordje ‘web’ in webmail geeft aan dat dit via elke webbrowser mogelijk is. Dit is anders dan bij e-mailaccounts die alleen te benaderen zijn via een programma dat je op je computer hebt geïnstalleerd. Soms wordt gedacht dat webmail en e-mail hetzelfde zijn, maar dat is niet het geval. Webmail is de wijze waarop je via een online webapplicatie met een web gebaseerde gebruikersinterface toegang krijgt tot je e-mail.

 • Met webmail vanaf alle apparaten toegang tot je e-mail
 • Voordelen van STRATO als jouw webmail provider
 • Met je STRATO Webmail account snel inloggen en synchroniseren

webmail

STRATO als webmail provider

STRATO is naast een betrouwbare hosting provider voor je website, ook een webmail provider. Voor een klein bedrag per maand kun je jouw eigen webmail account aanmaken en gebruikmaken van de service die STRATO aanbiedt. Met STRATO webmail hosting kun je naast het beheren van je e-mails, ook je afspraken, taken en contacten managen. De startpagina is geheel naar eigen inzicht in te richten, waardoor je de online webmail omgeving een persoonlijke uitstraling kunt geven. De inbox, newsfeeds en widgets, die bij het STRATO webmail hostingpakket zijn inbegrepen, zijn via een eenvoudig drag and drop systeem in te delen. Maar misschien nog wel belangrijker is de eigen domeinnaam die vrij gekozen kan worden met een .nl of .com extensie. Zo kun je op een simpele manier een professionele uitstraling bewerkstelligen.

Anders dan bij gratis webmail providers (zoals Outlook, Gmail en Yahoo!) bevat de STRATO webmail service geen reclame in het account. Ook zijn onze webmail pakketten uitgerust met het hoogste beveiligingsprotocol. Vanuit het STRATO Webmail account worden e-mails altijd versleuteld via de Secure Socket Layer (SSL) verstuurd. Dit geldt voor de webmail service vanaf de PC, maar ook met de laptop, smartphone en tablet kunnen op deze manier via een beveiligd kanaal e-mails verzonden worden. Bovendien staan alle STRATO datacenters in Duitsland, en is jouw mailverkeer dus altijd beschermd volgens de regels van de strikte Duitse privacywetgeving. Je kunt er daarom zeker van zijn dat alle online communicatie vanuit jouw webmail account met zorg wordt behandeld en veilig wordt opgeslagen. Een ander voordeel van STRATO als webmail provider is dat onze STRATO experts altijd voor je klaar staan bij vragen of hulp.


Inloggen met je STRATO Webmail account

Na het aanmaken van je webmail met jouw unieke e-mailadres, en het inrichten van het bijbehorende webmail account, kun je altijd en overal toegang krijgen tot jouw persoonlijke e-mailservice. Het inloggen op een webmail account bij STRATO is kinderlijk eenvoudig. Na het intypen van het webadres verschijnt de aanmeldpagina waar je je kan inloggen en je vervolgens in je eigen webmail account terechtkomt.

STRATO Webmail login:

 • Voer de link webmail.strato.com in de adresbalk van je browser in
 • Vul je inloggegevens in de daarvoor bestemde velden in. De gebruikersnaam is het aangemaakte e-mailadres van je webmail account.
 • Wanneer je op een apparaat inlogt dat door meerdere personen gebruikt wordt, of niet jouw eigendom is, activeer dan het daarvoor bestemde veld, zodat de inloggegevens niet lokaal opgeslagen worden.
 • De laatste stap bestaat uit het klikken op de ‘aanmelden’-button, waarna je wordt ingelogd en toegang hebt tot je persoonlijke STRATO Webmail account.

#

Webmail doorsturen en synchroniseren

Waarschijnlijk heb je al wel een e-mailaccount dat je in meer of mindere mate gebruikt. Om het overzicht te bewaren biedt STRATO de mogelijkheid al je online webmail accounts automatisch door te sturen en te zorgen dat deze in het nieuwe webmail account terecht komen. Of dat juist je mail vanuit je STRATO Webmail account wordt doorgestuurd naar je andere accounts. Daarnaast is het met het MailPro3 STRATO premium account mogelijk om je gegevens gemakkelijk te synchroniseren met andere webmail providers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Outlook webmail programma voor mobiele apparaten. Als je veelvuldig gebruikmaakt van e-mail, wil je het liefst altijd en overal toegang hebben tot je inbox. Met een STRATO e-mail hostingpakket is dat geen enkel probleem. Je hebt toegang tot zowel IMAP als POP3, en kunt zelf kiezen van welk protocol je gebruik maakt. Wie overal toegang wil hebben tot zijn mailbox, kan het beste kiezen voor IMAP. Bij IMAP blijven mails namelijk op de server staan, waardoor je mailbox continu gesynchroniseerd kan worden. Bij POP3 is dit niet mogelijk. Wie een gratis e-mailaccount heeft, kan vaak niet kiezen tussen IMAP en POP3. Het kan dus voorkomen dat de gratis e-mail provider waar je gebruik van maakt, geen IMAP ondersteunt. Je kunt je e-mail dan niet synchroniseren, waardoor je mailbox niet op alle apparaten gelijktijdig bijgewerkt wordt.


In het kort: zo werkt STRATO Webmail

Het belangrijkste voordeel van webmail is het gemak waarmee je vanaf elk apparaat kunt inloggen in je online webmail account. STRATO biedt als webmail provider webmail hosting aan, die zowel voor privé als zakelijk gebruik verschillende voordelen biedt:

Het STRATO Mail webmail pakket:

 • Een veilig (SSL), wereldwijd toegankelijk webmail account met kalender- en adresboekfunctie.
 • De startpagina is individueel aan te passen met widgets en nieuwsfeeds.
 • Je hebt je eigen .nl of .com domein.
 • STRATO Webmail is reclamevrij.
 • Elk webmail account heeft voldoende opslagcapaciteit.
 • Je hebt de mogelijkheid tot het creëren van meerdere e-mailboxen.

Het STRATO MailPro3 webmail pakket:

 • Het MailPro3 webmail pakket is uitgerust met een agendaplanning voor het hele team.
 • Je organiseert en delegeert eenvoudig taken binnen je team.
 • Centrale toegang tot documenten en bestanden.
 • Bestanden worden bij het opslaan automatisch van een versienummer voorzien.
 • Het zakelijke account biedt de mogelijkheid tot synchronisatie tussen smartphone, tablet en PC.
 • Gecertificeerde veiligheid

  Gecertificeerde veiligheid
 • Beste hostingbedrijf

  Beste hostingbedrijf
 • MKB Best Choice

  MKB Best Choice
 • Professionele support

  Professionele support
 • Hosted in Germany

  Hosted in Germany