e-mail instellen

E-mailaccount instellen

Wanneer je een e-mailaccount gaat instellen, zijn er een aantal stappen die doorlopen moeten worden. Het lijkt op het eerste gezicht misschien een lastig proces, maar STRATO maakt het instellen van je e-mail en het configureren van andere accounts kinderlijk eenvoudig. Of je nu voor het eerst je mail gaat instellen, of een extra e-mailaccount wilt instellen en toevoegen; de eerste stap is altijd het aanmaken van een STRATO mailaccount. Dit doe je in de klantenlogin van het STRATO mailpakket dat je gekozen hebt. In de klantenlogin klik je in het menu op de optie ’E-mail’. Om direct aan de slag te kunnen, staat er standaard al een postvak voor je klaar. Bij het instellen van je e-mail hoort natuurlijk ook een nieuw e-mailadres. STRATO biedt je de mogelijkheid om een e-mailadres naar keuze aan te maken. Hiervoor ga je naar de overzichtspagina ‘E-mail beheren’ in de klantenlogin, waar je de instellingen voor je mail kunt aanpassen en klik je op ’Nieuwe aanmaken’. In het veld dat vervolgens verschijnt vul je het gewenste e-mailadres in; voor het @-teken een naam naar keuze, en voor de extensie kies je een domeinnaam uit het dropdown-menu.


extra e-mailadres

Extra e-mailadres configureren

Na het inloggen met je e-mailadres in jouw STRATO Webmail account, heb je de mogelijkheid om een extra e-mailadres toe te voegen. Heel handig wanneer je verschillende e-mailaccounts tegelijk wilt beheren en gebruiken. Via het menu-icoontje in de rechter bovenhoek ga je naar de instellingen van je STRATO Webmail. Klik hier aan de linkerkant op de menuoptie: ’Accounts’ en vervolgens ‘Accounts toevoegen’, en voer de benodigde gegevens in. Alle informatie die je nodig hebt om je e-mail te kunnen configureren, vind je bij de aanbieder van je andere e-mailaccount. Na het instellen, verschijnt een nieuwe optie in het menu voor het toegevoegde e-mailaccount.


tablet_smartphone_e-mail

Mail instellen op je tablet en smartphone

Met de mailpakketten van STRATO kun je eenvoudig je mail instellen op verschillende mobiele apparaten. Via de standaard mailapplicatie op je tablet of smartphone, kun je in een paar simpele stappen je STRATO e-mail installeren. Voor Android-apparaten voeg je vanuit de instellingen direct je STRATO e-mailadres toe met het bijbehorende wachtwoord. Voor Apple-apparaten selecteer je eerst de aanbieder voordat je het e-mailadres en wachtwoord invoert. Voor beide besturingssystemen geldt dat je de servergegevens moet invoeren. Hiervoor maak je een keuze tussen IMAP en POP3. Wanneer je voor IMAP kiest, worden je gegevens centraal bij STRATO opgeslagen en kun je jouw e-mail vanaf meerdere apparaten beheren. Via POP3 worden je e-mails gedownload en kun je ze op je eigen apparaat opslaan.


synchroniseren

Grote bestanden synchroniseren in plaats van versturen

Wanneer jouw bestanden staan opgeslagen op de HiDrive, kun je altijd en overal de laatste versie van je bestanden openen. Dit in tegenstelling tot het lokaal opslaan van bestanden op de computer, een USB-stick of een harde schijf, want dan moet je in het achterhoofd houden waar je de laatste versie van het document kunt vinden. Uiteraard kun je er ook voor kiezen dit soort grote bestanden naar jezelf te versturen, maar ook deze oplossing kent nadelen, bijvoorbeeld wanneer het bestand groter is dan toegestaan. HiDrive synchroniseert de bestanden automatisch, zodat je altijd beschikt over de meest recente versie.


Kortom: STRATO maakt het instellen van je e-mail eenvoudig:

  • Er staat standaard al een postvak in je STRATO e-mailaccount voor je klaar.
  • Na het instellen van je email in jouw STRATO Webmail account, heb je de mogelijkheid om een extra e-mailadres toe te voegen.
  • STRATO zorgt ervoor dat je je e-mailaccount ook eenvoudig kunt instellen op je mobiele apparaten.