WordPress newsletter

  • Waarom een WordPress newsletter gebruiken?
  • Handige WordPress newsletter plugins
WordPress aanbiedingen

Waarom een WordPress newsletter gebruiken?

Een WordPress newsletter is bij uitstek geschikt voor websitebeheerders die bezoekers willen binden aan hun website. Bezoekers kunnen zich bij interesse aanmelden voor je WordPress nieuwsbrief, waardoor er een abonneelijst ontstaat. Aan de hand van deze lijst kun jij de geïnteresseerde bezoekers op de hoogte stellen wanneer er bijvoorbeeld nieuwe content op de site geplaatst is of wanneer er een bepaalde actie loopt. Je kunt dus gemakkelijk met je bezoekers blijven communiceren nadat ze je website hebben bezocht, ze overhalen om weer terug te komen naar je site, en de producten en diensten die je aanbiedt promoten. De nieuwsbrief is daarom een perfect medium om een waardevolle relatie met je bezoekers op te bouwen. Bovendien is het inzetten van een WordPress nieuwsbrief een goedkope manier om veel bezoekers tegelijkertijd te bereiken.

WordPress newsletters zijn eenvoudig aan te maken met behulp van een WordPress newsletter plugin. Hoe je dit precies doet en welke WP newsletter plugins je hier het beste voor kunt gebruiken, zullen we je in de volgende paragrafen vertellen.


WordPress newsletter plugins

Een WordPress newsletter plugin kan gemakkelijk vanuit de WordPress plugin directory geïnstalleerd worden en aan je WordPress website toegevoegd worden. Er zijn zowel gratis als premium opties beschikbaar. Welke WP newsletter plugin je het beste kunt gebruiken voor jouw website, hangt af van de wensen die je hebt. Zo is een gratis plugin vaak al voldoende voor eigenaren van een kleine website of blog, maar is een premium plugin (met veel functionaliteiten en goede support) voor een grote, zakelijke website meestal essentieel. We hebben hieronder een aantal populaire en goed functionerende WordPress newsletter plugins voor je op een rijtje gezet.


Gratis WordPress newsletter plugins

  • MailChimp for WordPress - De plugin MailChimp for WordPress is een krachtige e-mailmarketingdienst en maakt het mogelijk om nieuwsbrieven aan te maken en te versturen per e-mail. WordPress en MailChimp kunnen perfect met elkaar verweven worden, ook wanneer je andere populaire plugins als WooCommerce op je WordPress site hebt geïnstalleerd. Met de MailChimp for WordPress plugin kun je abonnees op de hoogte houden van je producten, uitnodigingen en aankondigingen sturen en gemakkelijk statistieken bijhouden. MailChimp for WordPress is gratis wanneer je maximaal 2.000 e-mailadressen gebruikt.
  • Mailpoet Newsletters - Dit is een uitgebreide en erg gebruiksvriendelijke WP newsletter plugin, met onder andere autoresponders en verschillende thema’s die je kunt gebruiken voor de opmaak van de nieuwsbrieven. Net zoals MailChimp for WordPress is ook deze plugin tot 2.000 abonnees gratis.

Premium WordPress newsletter plugins

  • MyMail - MyMail is een premium WP newsletter plugin waarmee je vanuit WordPress nieuwsbrieven kunt versturen. De plugin is erg uitgebreid en wordt door het gebruiksgemak gezien als een van de fijnste premium oplossingen voor het versturen van nieuwsbrieven.
  • Newsletter Pro - Deze nieuwsbrief plugin voor WordPress is voorzien van erg veel functionaliteiten. Zo kun je met Newsletter Pro automatisch nieuwe blogs naar abonnees versturen, en kun je voor je WordPress newsletter uit allerlei verschillende thema’s kiezen en deze zelf aanpassen. Voor beginnende WordPress gebruikers is deze WP newsletter plugin wellicht niet de meest geschikte keus; Newsletter Pro is namelijk vrij ingewikkeld in gebruik en vereist enige voorkennis.

Het toevoegen van een newsletter plugin aan je WordPress site

Het toevoegen van een newsletter plugin aan je WordPress website is eigenlijk heel eenvoudig. Ga allereerst naar het dashboard van je WordPress website, en klik in de linker kolom op ‘Plugins’ > ‘Nieuwe Plugin’. Je wordt nu naar de WordPress plugin directory geleid. Typ hier vervolgens in het ‘Plugin Zoeken’-veld de naam van de plugin die je wilt installeren, bijvoorbeeld MailChimp for WordPress, en druk op enter. Je zal nu de MailChimp for WordPress plugin op je scherm zien, samen met andere soortgelijke plugins. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is op ‘Nu installeren’ en vervolgens op ‘Activeren’ klikken. De WP newsletter plugin zal dan in een paar seconden aan je website toegevoegd worden.

Newsletter Plugin voor WordPress
De newsletter plugin MailChimp for WordPress toevoegen


Vergeet voor je een WordPress newsletter plugin aan je website toevoegt niet naar de volgende aspecten te kijken: hoeveel sterren de plugin heeft gekregen, de reviews die andere gebruikers over de plugin hebben geschreven, de hoeveelheid installaties en wanneer de plugin voor het laatst bijgewerkt is. Dit zegt namelijk veel over de kwaliteit van de plugin.


In het kort: de WordPress newsletter

  • Een WordPress newsletter is bij uitstek geschikt voor websitebeheerders die bezoekers willen binden aan hun website. Geïnteresseerde bezoekers kunnen zich op jouw WordPress nieuwsbrief abonneren, waarna jij ze op de hoogte kunt houden over alle nieuwtjes die met je website te maken hebben.
  • Een WordPress newsletter plugin kan gemakkelijk aan je WordPress website toegevoegd worden. Populaire gratis WP newsletter plugins zijn MailChimp for WordPress en Mailpoet Newsletters. MyMail en Newsletter Pro zijn populaire premium newsletter plugins.
  • Een WordPress newsletter plugin kan eenvoudig toegevoegd worden via de WordPress plugin directory.


Wil je je WordPress website nog verder uitbreiden, dan kun je bijvoorbeeld iDeal toevoegen, een forum aan je site koppelen of een lidmaatschap plugin installeren.