Wat je moet weten over hosting

  • Hosting snel en duidelijk uitgelegd
  • Het juiste tarief voor jouw behoeften

Hosting
Basic

Hosting Basic

12 maanden slechts

€ 1

per maand, daarna € 6 / mnd.
Setupkosten: € 0
Prijzen incl. btw

Naar hosting aanbiedingen

Wat is hosting?

Hosting is wat een hosting provider aan online ruimte beschikbaar stelt aan zijn klanten. Deze ruimte kun je gebruiken om een website, een webshop of andere bestanden via een domeinnaam op internet bereikbaar te maken. Iedere website is verschillend op het gebied van vormgeving, grootte en technische eisen. Daarom biedt een hosting provider verschillende soorten pakketten aan, afhankelijk van de eisen en wensen van de klant.

  • Het aanbieden van online opslagruimte
  • Opslagruimte is publiek bereikbaar via internet
  • Mogelijkheid tot domeinregistratie
  • Beveiliging van de opgeslagen data

verschillende soorten hosting

Welke soorten hosting zijn beschikbaar?

Shared hosting
Bij shared hosting worden meerdere websites op één server geplaatst. Je deelt dus een dedicated server met andere gebruikers. Het voordeel is dat dit vaak zeer goedkoop is. Je hebt al een hostingpakket voor een paar euro per maand, soms zelfs goedkoper. Het nadeel is dat als een site op deze server overbelast is, ook andere sites op dezelfde server daarvan hinder kunnen ondervinden. Tijdens bepaalde piekuren kan shared hosting dus wat langzamer zijn.

WordPress hosting
WordPress hosting is webhosting geoptimaliseerd voor probleemloos gebruik van WordPress. WordPress is het meest populaire contentmanagementsysteem ter wereld. WordPress hosting verschilt van reguliere webhosting in die zin dat Wordpress zeer snel kan worden geïnstalleerd via een zogenaamde 1-klik-installatie. Je bespaart jezelf daarmee de technische stappen die nodig zijn voor een handmatige installatie van een WordPress site. Daarnaast zijn de servers zo geconfigureerd dat ze een snellere performance van WordPress sites garanderen. Bij WordPress hosting van STRATO zijn ook nog andere extra features inbegrepen, zoals een 1-klik-testomgeving en automatische back-ups.

Dedicated hosting
In plaats van het delen van de server met anderen, krijg je bij dedicated hosting één server voor jezelf! Op deze manier kunt je de volledige kracht van de server voor je eigen websites of applicaties gebruiken. Als je diensten of websites wilt hosten waarbij je op bepaalde tijdstippen veel verkeer verwacht, kun je het beste een dedicated server gebruiken. Dit is natuurlijk wel duurder dan shared hosting. Daarnaast moet je een dedicated server zelf configureren en beveiligen. Bij een shared hostingpakket is dit de taak van de provider.

Virtual Private Server (VPS)
Een VPS is jouw eigen virtuele server in een netwerk van fysieke servers. Elke virtuele server heeft zijn eigen besturingssysteem en bestandssysteem waar je mee kunt doen wat je wilt. Je moet de server ook zelf beheren, updaten en beveiligen. Enige voorkennis is dus vereist. Het voordeel van een VPS is dat je een eigen server hebt, die je helemaal kunt inrichten zoals je wilt. Een VPS is doorgaans goedkoper dan een dedicated server, doordat je niet een gehele fysieke server huurt, maar slechts een deel daarvan.

Naar hosting aanbiedingen

website in de hosting cloud

Wanneer heb ik hosting nodig?

Je hebt een hostingpakket nodig zodra je jouw eigen website en een passend e-mailadres wilt aanmaken. Voorwaarde hiervoor is een domeinnaam. Deze is al inbegrepen bij een webhostingpakket van STRATO. In zo’n pakke beschik je over webruimte, waarop alle data van jouw website worden opgeslagen. Ook kun je binnen jouw pakket e-mailadressen aanmaken. Als hosting-provider zorgen wij ervoor dat de server waarop jouw hostingpakket zich bevindt altijd veilig is en regelmatig wordt geüpdatet.
Onze eigen datacenters in de EU zijn ISO 27001-gecertificeerd en voldoen aan de laatste veiligheidseisen.


verschillende hosting pakketten

Welk hostingpakket is geschikt?

De goedkope webhosting van STRATO is een eenvoudige oplossing om je eigen website te bouwen. STRATO biedt bijvoorbeeld website-apps aan. Je kunt verschillende applicaties, bijvoorbeeld WordPress, installeren. Met de aangeboden applicaties wordt het beheren van een website minder tijdrovend en gemakkelijker.
Wanneer je van plan bent een website te bouwen, is webhosting vergelijken waarschijnlijk één van de eerste stappen die je zet. Neem bij het uitkiezen van je pakket rustig de tijd, en kijk bijvoorbeeld naar technische specificaties, klantenbeoordelingen en de prijs. 


hosting kosten

Wat kost hosting?

De kosten van website hosting hangen samen met het type hosting. Een shared hostingpakket is vaak voldoende voor een normale website met een gemiddeld aantal bezoekers. Zo’n hostingpakket kost slechts een paar euro per maand, soms zelfs minder. Bij STRATO krijg je voor deze prijs genoeg webruimte om één of meerdere websites te hosten, een eigen domeinnaam (bijvoorbeeld .nl), veel opslagruimte voor e-mail en een gratis SSL-certificaat. Wil je je hostingomgeving volledig zelf inrichten en beheren? Dan is een virtual server (VPS) of een dedicated server een goede oplossing. Je hostingserver kun je volledig zelf configureren. Daarnaast beschik je over een betere performance, bijvoorbeeld wanneer je een grote webshop hebt met duizenden bezoekers per dag. Servers variëren in prijs van minder dan 10 euro per maand voor een VPS tot rond de 100 euro per maand voor een dedicated server.


server hosting van STRATO

Wat kan ik van STRATO verwachten?

STRATO biedt verschillende soorten hosting aan. Daarom vind je altijd een pakket dat naadloos op jouw wensen aansluit. Onze pakketten zijn geschikt voor zowel particulieren als kleine en middelgrote bedrijven. Omdat onze servers zich in onze eigen datacenters in Europa bevinden, zijn je gegevens bij ons veilig en kunnen we je een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden.
Met STRATO krijg je veilige en betrouwbare website hosting, een compleet aanbod tegen een eerlijke prijs-kwaliteitverhouding. Bestel je webhosting bij STRATO dan heb je meteen alles wat je nodig hebt voor jouw websiteproject. Je profiteert van onze jarenlange ervaring als professionele hostingpartij voor websites en webshops. Daarnaast kun je zonder extra kosten contact opnemen met onze vriendelijke klantenservice, zowel telefonisch, per e-mail als via social media.

Naar hosting aanbiedingen