Wat je moet weten over hosting

  • Hosting snel en duidelijk uitgelegd
  • Het juiste tarief voor jouw behoeften

Wat is hosting?

Hosting is wat een hosting provider aan online ruimte beschikbaar stelt aan zijn klanten. Deze ruimte kun je gebruiken om een website, een webshop of andere bestanden via een domeinnaam op internet bereikbaar te maken. Iedere website is verschillend op het gebied van vormgeving, grootte en technische eisen. Daarom biedt een hosting provider verschillende soorten pakketten aan, afhankelijk van de eisen en wensen van de klant.

  • Het aanbieden van online ruimte
  • Bandbreedte (snelheid) beschikbaar stellen
  • Mogelijkheid tot domein registratie
  • Zorgen dat je data veilig staan opgeslagen

verschillende soorten hosting

Welke soorten hosting zijn beschikbaar?

Shared hosting
Bij shared hosting worden meerdere websites op één server gehost. Je deelt dus een dedicated server met andere gebruikers. Het voordeel is dat dit vaak zeer goedkoop is. Het nadeel is dat als een site op deze server overbelast is, ook andere sites op dezelfde server daarvan hinder kunnen ondervinden. Tijdens bepaalde piekuren kan shared hosting dus wat langzamer zijn.

WordPress hosting
WordPress hosting is webhosting geoptimaliseerd voor probleemloos gebruik van WordPress - zoals de naam al doet vermoeden. WordPress hosting verschilt van reguliere hosting in die zin dat Wordpress zeer snel kan worden geïnstalleerd via een zogenaamde 1-klik-installatie. Je bespaart jezelf daarmee de technische stappen die nodig zijn voor een handmatige installatie van een WordPress-site. Daarnaast zijn de servers zo geconfigureerd dat ze een snellere performance van WordPress-sites garanderen en natuurlijk ook de veiligheidsmaatregelen ter bescherming tegen aanvallen van derden zeker stellen.

Dedicated hosting
In plaats van het delen van de server met anderen, krijg je bij dedicated hosting één server voor jezelf! Op deze manier kunt je de volledige kracht van de server voor je eigen websites of applicaties gebruiken. Als je diensten of websites wilt hosten waarbij je op bepaalde tijdstippen veel verkeer verwacht, kun je het beste een dedicated server gebruiken. Dit is natuurlijk wel duurder dan shared hosting, omdat het hostingbedrijf je een hele server ter beschikking stelt.

Virtual Private Server (VPS)
Een VPS is jouw eigen virtuele server in een netwerk van fysieke servers. Elke virtuele server heeft zijn eigen besturingssysteem en bestandssysteem waar je mee kunt doen wat je wilt. Je moet de server ook zelf beheren, updaten en beveiligen. Enige voorkennis is dus vereist. Het voordeel van een VPS is dat je een eigen server hebt, die je helemaal kunt inrichten zoals je wilt. Een VPS is doorgaans goedkoper dan een dedicated server.

Naar hosting aanbiedingen

website in de hosting cloud

Wanneer heb ik hosting nodig?

Je hebt een hostingpakket nodig zodra je jouw eigen website en een passend e-mailadres wilt aanmaken. Voorwaarde hiervoor is een domeinnaam. Deze is al inbegrepen bij een webhostingpakket van STRATO. In je hostingpakket beschik je over webruimte, waarop alle data van jouw website worden opgeslagen. Ook worden jouw e-mails in je hostingpakket bewaard. Als hosting provider zorgen wij ervoor dat de server waarop jouw hostingpakket zich bevindt altijd veilig is en regelmatig wordt geüpdatet.
Onze eigen datacenters in de EU zijn ISO 27001-gecertificeerd en voldoen aan de laatste veiligheidseisen.


verschillende hosting pakketten

Welk hostingpakket is geschikt?

De goedkope webhosting van STRATO is een eenvoudige oplossing om je eigen website te bouwen. STRATO biedt bijvoorbeeld verschillende website-apps aan. Je kunt verschillende applicaties, bijvoorbeeld WordPress, installeren. Met de aangeboden applicaties wordt het beheren van een website minder tijdrovend en gemakkelijker.
Wanneer je van plan bent een website te bouwen, is webhosting vergelijken waarschijnlijk één van de eerste stappen die je zet. Neem bij het uitkiezen van je pakket rustig de tijd, en kijk bijvoorbeeld naar technische specificaties, klantenbeoordelingen en de prijs. 


server hosting van STRATO

Wat kan ik van STRATO verwachten?

STRATO biedt alle vier soorten hosting aan. Daarom vind je altijd een pakket dat naadloos op jouw wensen aansluit. Onze pakketten zijn geschikt voor zowel particulieren als ook kleine en middelgrote bedrijven. Omdat onze servers zich in onze eigen datacenters in Europa bevinden, zijn je gegevens bij ons veilig en kunnen we je een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden.
Door de diverse hostingmogelijkheden bij STRATO zit er altijd een pakket bij dat naadloos op jouw wensen aansluit. Onze pakketten zijn geschikt voor zowel particulieren als ook kleine en middelgrote bedrijven. Met STRATO krijg je veilige en betrouwbare website hosting, een compleet aanbod tegen een eerlijke prijs-kwaliteitverhouding. Bestel je webhosting bij STRATO dan heb je meteen alles wat je nodig hebt voor jouw websiteproject. Je profiteert van onze jarenlange ervaring als professionele webhost voor websites en webshops.

Naar hosting aanbiedingen