Shared hosting bij STRATO

  • Gratis gebruik van handige STRATO tools
  • Hoge uptime, stabiel en compleet eigen platform
  • ISO 27001 gecertificeerde datacenters

Hosting
Basic

12 maanden slechts

€ 1

per maand, daarna € 6 / mnd.
Setupkosten: € 0
Prijzen incl. btw

Naar hosting aanbiedingen

Wat is shared hosting?

Wanneer je wel eens een website hebt laten hosten bij een hostingaanbieder, is de kans groot dat je hier gebruik hebt gemaakt van shared hosting. De belangrijkste eigenschap van shared hosting is, anders dan bij dedicated hosting of VPS hosting, dat je de opslag- en rekencapaciteit van de server deelt met andere, voor jou onbekende gebruikers. Je huurt dus een stuk reken- en opslagcapaciteit op de gedeelde hardware. De hardware wordt beheerd, onderhouden en geüpdate door de hostingaanbieder. Zo geniet je samen met de andere gebruikers van de beste bereikbaarheid, hoogste snelheid, en hoogste uptime van je shared server voor een aantrekkelijke prijs. Bovendien maakt STRATO het je gemakkelijk om jouw domein naar ons toe te verhuizen. Kies een hostingpakket, geef de gegevens van je domein door aan STRATO, en wij doen de rest.


Persoon leunt op serverstack

Waarom shared hosting bij STRATO?

Shared hosting is de goedkoopste vorm van hosting. Je huurt een klein deel van een fysieke server, waarbij je de kosten voor het onderhoud van de server deelt met je medegebruikers. Met shared hosting ben je enorm flexibel. Merk je dat jouw pakket niet meer volstaat? Dan kan je eenvoudig upgraden. Binnen STRATO is er een shared webhosting pakket voor ieder type gebruiker. Ieder pakket (behalve Hosting Mini) beschikt over z’n eigen webspace, mailspace, een domeinnaam inclusief, en afhankelijk van de grootte van het pakket over één of meerdere databases. Kies je ervoor om het populaire contentmanagementsysteem WordPress te gebruiken, dan zijn onze WordPress hostingpakketten een goede keus voor je. Ondanks dat je de server deelt met anderen zorgt STRATO ervoor dat je altijd de beste prestaties voor en veiligheid van je website geniet. Wat je zelf nog kan doen voor de beste prestaties? Bekijk ook ons artikel over het optimaliseren van je paginasnelheid.

Terwijl shared hosting het populairste en goedkoopste hosting type is, ben je wel gebonden aan een aantal inherente nadelen. Zo is je website gevoelig voor verhoogde traffic op andere websites waarmee je de server deelt. Het feit dat je server wordt beheerd door de aanbieder is gemakkelijk, maar mocht je de wens en kennis hebben de server zelf in te richten, kan dat bij shared hosting niet. Alternatieven zijn virtual private servers (VPS) en dedicated servers. Hier profiteer je van meer snelheid en stabiliteit, én heb je volledige controle over je eigen (deel van de) hardware. Naar wens kan je een managed of een unmanaged variant kiezen, wat erop neerkomt dat je het beheer van de server wél of niet zelf doet. Bekijk ook onze aanbiedingen voor webwinkelhosting.

Ontdek shared hosting

Kaart van Europa met veiligheidsbadge

Veiligheid van je shared server

Veiligheid van dataverkeer en -opslag staan bij ons hoog in het vaandel. Kies je voor hosting bij STRATO, dan worden je data veilig opgeslagen in een van de twee datacenters in Duitsland die door het Duitse keuringsinstituut TÜV al sinds 2004 ieder jaar met het strenge ISO 27001 certificaat bestempeld zijn. Dat betekent ook dat de data 100% in de EU opgeslagen is, met de strenge Duitse privacy wetten hier van toepassing zijn. Kies je voor shared hosting, dan geniet je ook nog eens van een gratis SSL certificaat voor je website.