Wat is shared hosting?

De meest gebruikte vorm van website hosting is shared hosting. Shared betekend 'gedeeld' en komt erop neer dat je de server deelt met de andere klanten van STRATO. Iedereen heeft zijn eigen domeinnaam, maar op eenzelfde server. Dit levert schaalvoordeel op – deze vorm van hosting is een stuk goedkoper dan andere vormen van hosting. Daarnaast is het bij shared hosting mogelijk om het onderhoud voor alle klanten tegelijk uit te voeren, wat niet alleen voor ons maar ook voor u voordelig is.

  • Gratis gebruik van handige STRATO tools
  • Zeer hoge uptime door stabiel en compleet eigen hostingplatform in eigen datacenter
  • ISO 27001 gecertificeerde datacenters
  • Altijd meerdere verschillende websites mogelijk in een enkel pakket

Waarom shared hosting bij STRATO?

Waarom shared hosting bij STRATO?

Doordat wij van STRATO standaardpakketten voor webhosting samengesteld hebben, geeft dit een duidelijk overzicht van ons aanbod. Hiermee hebben we het voor jou makkelijker gemaakt om het juiste hostingpakket te kiezen dat is afgestemd op jouw behoeftes. Hoewel je zelf veel kunt doen ter verbetering van de paginasnelheid van je website, heeft de hosting die je kiest hier ook invloed op. Ondanks dat je bij shared hosting de server deelt met andere STRATO klanten, zorgen wij er altijd voor dat de veiligheid en prestatie van elke individuele website optimaal is. Naast de standaard pakketten bieden wij ook nog aanvullende software aan zoals extra bescherming van je website.

Wij van STRATO maken het bovendien gemakkelijk om jouw domein naar ons toe te verhuizen. Je hoeft alleen de gegevens van je domein door te geven en een STRATO pakket uit te kiezen en wij doen de rest.


Voor wie is shared hosting van STRATO geschikt?

Voor wie is shared hosting van STRATO geschikt?

Shared hosting is voornamelijk geschikt voor mensen die de flexibiliteit van de virtual private server of de prestaties van dedicated server hosting niet nodig hebben. Dit kunnen kleine tot middelgrote websites zijn maar ook blogs. Shared hosting is minder geschikt voor websites met een hoge traffic, deze hebben vaak meer capaciteit nodig. Wanneer je website te groot wordt voor shared hosting, is het bij STRATO altijd mogelijk om op een andere vorm van webhosting over te stappen. In zulke gevallen kun je bijvoorbeeld kiezen voor managed hosting. Andere hostingmogelijkheden bij STRATO zijn onder meer webwinkel hosting en webmail hosting.