De voordelen van een template

Het uiterlijk van je website is het visitekaartje waarmee je bezoekers wilt verleiden. Een onoverzichtelijke website zal niet veel bezoekers trekken of behouden en ook niet hoog scoren in de Google zoekresultaten. Het design van je website wordt onder meer bepaald door de templates die gebruikt worden. Een template, ook wel sjabloon genoemd, is het geraamte van je website. Websites maken gebruik van templates, omdat hiermee eenvoudig consistentie in de lay-out van een website te creëren is. Het gebruik van een template brengt websites dus naar een hoger niveau. Je kunt zelf templates ontwikkelen, maar onze eigen website maker, de Sitebuilder, biedt ook een heel scala aan mogelijkheden op het gebied van templates: kies uit honderden moderne templates een design dat het beste bij jouw project past.

  • Professionele uitstraling
  • Veel keuzemogelijkheden
  • Geen programmeerkennis nodig
  • Door responsive design perfect voor mobiele apparaten

hosting template

Kiezen voor een STRATO hosting template

Een template is de basis voor het ontwerp van je site en bepaalt de hoofdstructuur en layout, de details kan je zelf naar wens aanpassen. Met widgets kan je extra functies toevoegen aan je hosting template. Je kunt dan denken aan video’s of diavoorstellingen. Vanuit een menu kun je widgets naar je template slepen en ze zullen verschijnen op je site. De meeste templates in de STRATO Sitebuilder zijn responsive, hierdoor ziet je site er ook op een smartphone perfect uit. Wanneer je kiest voor een STRATO hosting template hoef je dus geen programmeerkennis te hebben. Met behulp van de STRATO sitebuilder en de ingebouwde templates en widgets kan iedereen op een professionele manier een eigen website bouwen.


templates kiezen

Waar moet je op letten bij het kiezen van templates?

Een template kiezen is iets waar je als websitebeheerder goed over na moet denken. Bij STRATO hebben we templates die specifiek ontwikkeld zijn met het oog op bepaalde bedrijfstakken. De website van een voetbalvereniging vraagt immers om andere website designs dan de website van een schoonmaakbedrijf.


responsive templates

Gebruikersvriendelijkheid met responsive website templates

Websites worden tegenwoordig niet alleen meer vanaf de computer bekeken. Ook met tablets en smartphones wordt vandaag de dag veel gebruik gemaakt van het internet. Veel websites hebben templates die hier niet op zijn aangepast. Dit resulteert in niet-gebruikersvriendelijke websites, waarbij op de telefoon heen en weer geswiped moet worden om een website te kunnen lezen. Bij STRATO kun je echter ook kiezen voor responsive website templates. Met een responsive template past de grootte van de site zich aan aan de grote van het scherm van het apparaat dat gebruikt wordt. Bovendien kun je ook extra functies toevoegen aan de mobiele website, zoals een belknop. De gebruikersvriendelijkheid wordt door het toepassen van responsive website templates dus geoptimaliseerd.