Is jouw domeinnaam nog vrij

Is jouw domeinnaam nog vrij

Jouw domeinnaam is je visitekaartje op het internet

Wanneer je jouw eigen website op wilt zetten of bijvoorbeeld een webshop wilt beginnen, is het belangrijk ervoor te zorgen dat je snel en eenvoudig vindbaar bent. Dit begint al bij het kiezen van de juiste domeinnaam, omdat het jouw identiteit op het web bepaalt. Een goede domeinnaam is eenvoudig te onthouden en wordt bijvoorbeeld gevormd door jouw naam, of de naam van jouw bedrijf. Helaas is het aantal beschikbare domeinnamen de afgelopen jaren flink afgenomen door de grote groei in het aantal nieuwe websites. Daarom helpt STRATO jou uit te zoeken welke domeinnaam vrij is. Hiervoor hebben wij de handige domeinchecker, die je in een paar seconden toont of jouw favoriete domein nog beschikbaar is.

Het vinden van jouw gewenste domeinnaam was nog nooit zo eenvoudig, dankzij STRATO:

 • STRATO helpt je snel met het bepalen of een domeinnaam vrij is.
 • Vrije domeinnamen worden overzichtelijk weergegeven.
 • Wanneer een domeinnaam vrij is, kan deze direct bij STRATO worden geregistreerd.
 • Na registratie kun je je website verder opbouwen dankzij de hostingservice van STRATO.

Bepaal jouw ideale domeinnaam

Bepaal jouw ideale domeinnaam

Een domeinnaam moet representatief zijn voor jouw webproject. Hij moet gemakkelijk te onthouden en eenvoudig vindbaar zijn voor jouw doelgroep. Heeft jouw project bijvoorbeeld te maken met auto’s, dan is het is een goed idee om een domeinnaam te registreren met het woord “auto” erin. Daarnaast is het ook belangrijk te bepalen welke extensie geschikt is voor jouw website. Bij STRATO registreer je jouw domeinnamen met bijvoorbeeld de extensies .nl, .eu, .biz en .com. De extensie .nl is vooral geschikt als je je uitsluitend richt op Nederlandse bezoekers. De extensie .eu wordt steeds populairder voor internationale projecten binnen Europa, en .biz geeft jouw zakelijke project de juiste uitstraling. Natuurlijk is .com nog steeds de meest bekende en gebruikte extensie, en vormt deze een goed alternatief voor zowel binnenlandse als internationale projecten. Wanneer de gewenste domeinnaam met de extensie .nl al is verkocht, check dan met de domeinchecker van STRATO of het .com-domein vrij is.


Het vinden van vrije domeinnamen

Het vinden van vrije domeinnamen

Via de domeinnaam check van STRATO is het mogelijk te zien of jouw gewenste domeinnaam vrij is, inclusief de verschillende mogelijke extensies. Dit is kosteloos en geheel vrijblijvend. Wanneer het niet zo is dat het gewenste domein vrij is, is het bijvoorbeeld een goed idee te overwegen of een andere woordcombinatie voor jouw project mogelijk is. Het kan eventueel zelfs de moeite waard zijn om de projectnaam te veranderen. Zichtbaarheid, vindbaarheid en een unieke online identiteit betekent namelijk alles op het internet. Bij STRATO heb je gelukkig keuze uit een grote selectie aan kwaliteitsdomeinnamen en de kans is groot dat er nog wel een andere domeinnaam beschikbaar is, die ook bij jouw website past. Mocht je je pijlen gericht hebben op een domeinnaam die al bezet is en kies je liever geen andere, dan kun je nog overwegen om met behulp van Whois domein data uit te zoeken van wie de domeinnaam is en contact op te nemen met de domeinnaam eigenaar.

 • Gecertificeerde veiligheid

  Gecertificeerde veiligheid
 • Beste hostingbedrijf

  Beste hostingbedrijf
 • MKB Best Choice

  MKB Best Choice
 • Professionele support

  Professionele support
 • Hosted in Germany

  Hosted in Germany