Hoe start ik een webshop?

Webshop aanbiedingen bekijken

Hoe begin je een webwinkel?

De opkomst van e-commerce heeft het een stuk makkelijker gemaakt om een bedrijf op te zetten of uit te breiden. Toch vinden veel mensen het lastig om hun webshop-ideeën daadwerkelijk uit te voeren. Wellicht overweeg je zelf ook om een webshop te starten, maar vraag je je af: “Hoe begin ik eigenlijk een webshop?” Voor iedereen die zo eenvoudig mogelijk een eigen webshop wil bouwen, zijn er de praktische webshoppakketten van STRATO.

 • Online webshop beginnen zonder technische kennis
 • Keuze uit verschillende webshoppakketten
 • Inclusief je eigen domeinnaam
 • Eenvoudig populaire betaalmethodes toevoegen
 • Lage maandelijkse kosten

hoe begin je een webwinkel

Een sterke basis voor je webshop

”Hoe start ik een webwinkel?” Het is een veelgestelde vraag, waarop niet zomaar een eenduidig antwoord te geven is. Wanneer je een professionele webshop wilt beginnen, is het aan te raden om van tevoren een ondernemingsplan te schrijven en goed na te denken over hoe je je shop gaat beheren. Dit proces kan wat tijd kosten. Het technische gedeelte – het daadwerkelijk bouwen van de webshop – hoeft echter helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Met de webshoppakketten van STRATO beschik je meteen over een nagenoeg kant-en-klare webshop, die je vervolgens naar eigen smaak kunt inrichten. Je hoeft hiervoor helemaal geen kennis te hebben van het bouwen van websites. In een paar muisklikken heb je een professionele webwinkel ontworpen!


Hoe begin je een webshop

Hoe begin je een webshop? – 1. Webshoppakket

STRATO biedt drie verschillende webshoppakketten aan; je kunt bij ons terecht wanneer je als hobby enkele zelfgemaakte spullen wilt verkopen, maar ook wanneer je een professionele webshop met duizenden producten op wilt zetten. Het Webshop Basic pakket biedt ruimte voor 300 producten in 10 categorieën en is daarom ideaal voor een kleinschalige shop. Mocht dit niet voldoende zijn voor het uitvoeren van jouw plannen, dan is Webshop Advanced wellicht het juiste pakket voor jou. Kies je voor dit pakket, dan heb je ruimte voor 3.000 producten in 100 categorieën. Voor wie het groots wil aanpakken, is er Webshop Pro. Met dit pakket kun je maar liefst 25.000 producten aan je shop toevoegen en 1.000 categorieën aanmaken.


Hoe start ik een webshop

Hoe begin je een webshop? – 2. Domeinnaam

Eén van de eerste zaken die je regelt als je een online webshop gaat beginnen: het registreren van een domeinnaam. Bij de webshoppakketten van STRATO is altijd een domeinnamen inbegrepen. Het is aan te raden om goed de tijd te nemen voor het bedenken van een domeinnaam. Deze kan namelijk invloed hebben op het uiteindelijke succes van je webshop. Kies een domeinnaam die representatief is; het liefst één waaruit direct op te maken is welke producten je aanbiedt. Zo trek je niet alleen op een directe manier de aandacht van potentiële klanten, maar kunnen zij je ook beter vinden via zoekmachines. Houd er verder rekening mee dat je domeinnaam gemakkelijk te onthouden is.


Hoe begin ik een webshop

Hoe begin je een webshop? – 3. Inrichting en lay-out

Heb je een webshoppakket aangeschaft en een domeinnaam geregistreerd? Dan kun je beginnen met het bouwen van de site. Eerst leg je de basisinstellingen vast met behulp van onze configuratie-assistent. De bijbehorende videohandleidingen maken deze stap nog gemakkelijker. Daarna is het tijd om het design voor je website te kiezen. De webshop-builder van STRATO bevat vele stijlvolle templates; hier zit altijd wel een template tussen die bij jouw webwinkel past. Wanneer je een geschikte template gekozen hebt, kun je deze zelf verder aanpassen door bijvoorbeeld kleuren te veranderen en afbeeldingen toe te voegen.


Hoe start ik een webshop

Hoe begin je een webshop? – 4. Betaalmethodes

Om je webshop succesvol te maken, is het toevoegen van populaire en betrouwbare betaalmethodes essentieel. Wanneer je je webshop via STRATO bouwt, kun je deze eenvoudig koppelen aan de betaalmethodes naar jouw keuze. Je kunt natuurlijk creditcard-betalingen mogelijk maken, maar bijvoorbeeld ook betalingen via PayPal en iDEAL. Hoe je de betaalmethodes precies instelt, wordt stap voor stap uitgelegd in één van onze videohandleidingen.


Hoe start ik een webwinkel

Hoe begin je een webshop? – 5. Mobiel

Steeds meer mensen shoppen online via hun smartphone of tablet. Van webshops wordt verwacht dat ze ook op kleinere schermen optimaal worden weergegeven. Het is dan ook aan te raden hier al rekening mee te houden als je je webwinkel gaat starten. Kies je bij ons voor het Webshop Advanced of het Webshop Pro pakket, dan beschik je meteen over de ´mobile shop´-functie. Dit houdt in dat je webshop automatisch op de juiste manier wordt weergegeven op mobiele apparaten.

 • Gecertificeerde veiligheid

  Gecertificeerde veiligheid
 • Beste hostingbedrijf

  Beste hostingbedrijf
 • MKB Best Choice

  MKB Best Choice
 • Professionele support

  Professionele support
 • Hosted in Germany

  Hosted in Germany