Hoe start ik een webshop?

Webshop aanbiedingen bekijken
 1. Home
 2. Webshop
 3. Eigen webshop starten
webwinkel starten

Waarom een eigen webshop starten?

Wil je graag producten verkopen, maar twijfel je nog of je de stap naar e-commerce wilt maken? Dan is het een goed idee om eerst eens de voordelen van het starten van een webshop op een rij te zetten. Die voordelen zijn er, zeker in vergelijking met het starten van een fysieke winkel. Hieronder vind je een handig overzicht!

 • Een grote afzetmarkt

  Met een fysieke winkel ben je doorgaans afhankelijk van klanten in de omgeving. Een webshop is bereikbaar vanuit het hele land en zelfs vanuit het buitenland. Zo heb je een veel grotere afzetmarkt. Dit maakt het ook mogelijk om producten te verkopen die voor een relatief specifieke doelgroep zijn bestemd.

 • Je eigen werktijden bepalen

  Start je een webshop? Dan kun je zelf bepalen wanneer je eraan werkt. Misschien heb je al een baan en wil je graag in je vrije tijd een webshop starten. Of je hebt kinderen en wilt er ook op ieder gewenst moment voor hen kunnen zijn. Met een webshop heb je de volledige vrijheid om zelf je werktijden te bepalen. Klanten zijn niet afhankelijk van jouw beschikbaarheid; die kunnen op ieder uur van de dag in je winkel terecht.

 • Geen grote investering nodig

  Een eigen webshop starten kost weinig investeringen. Je hoeft alleen een webshoppakket aan te schaffen en eventueel een eerste voorraad producten. Zo kun je er ook voor kiezen om het runnen van een webshop eerst een tijdje uit te proberen. Mocht het je toch niet bevallen, dan heb je weinig onnodige kosten gemaakt.

 • Geen winkelpand nodig

  Een groot voordeel van je eigen webshop is dat je deze vanuit huis kunt beheren. Dit scheelt een belangrijke kostenpost waar andere winkeliers wel mee te maken krijgen: het kopen of huren van een winkelpand.

 • Kan ook kleinschalig

  Start je een webshop? Dan heb je meestal met weinig investeringskosten te maken. Je kunt ook een kleinschalige webshop starten, bijvoorbeeld als je in je vrije tijd sieraden of houten meubels maakt, en je creaties graag wilt verkopen. Een eigen webshop past hier perfect bij.


Hoe start je een webshop?

Ondanks de hierboven genoemde duidelijke voordelen van een webshop vinden veel mensen het lastig om hun ideeën daadwerkelijk uit te voeren. Misschien wil je zelf ook een webshop beginnen, maar zit je nog vast in de vraag: “Hoe start ik een webshop?” Voor iedereen die zo eenvoudig mogelijk een eigen webshop wil bouwen, zijn er de handige pakketten van STRATO.

 • Online webshop starten zonder technische kennis
 • Keuze uit verschillende webshoppakketten
 • Inclusief je eigen domeinnaam
 • Eenvoudig populaire betaalmethodes toevoegen
 • Lage maandelijkse kosten

hoe begin je een webwinkel

Een sterke basis voor je webshop

Wanneer je een professionele webshop wilt starten, is het aan te raden om van tevoren een ondernemingsplan te schrijven en goed na te denken over hoe je je shop gaat beheren. Dit proces kan wat tijd kosten. Het technische gedeelte – het daadwerkelijk bouwen van de webshop – hoeft echter helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Met de webshoppakketten van STRATO beschik je meteen over een nagenoeg kant-en-klare webshop, die je vervolgens naar eigen smaak kunt inrichten. Je hoeft hiervoor helemaal geen kennis te hebben van het bouwen van websites. Programmeren is niet nodig, je bouwt met een paar muisklikken een professionele webshop! Tevens biedt STRATO een veelvoud aan marketing- en SEO-tools. Denk bijvoorbeeld aan rankingCoach, een app van STRATO waarmee je de zichtbaarheid van je webshop in zoekmachines flink kunt verbeteren. Zo trek je meer bezoekers. Ook de koppeling met social media gaat heel eenvoudig. Zo kun je jouw webshop gemakkelijk aanbevelen op bijvoorbeeld Facebook en Twitter. Er zijn talloze manieren om je webshop te promoten! Als je een webshop wilt starten via STRATO, kun je bijvoorbeeld met een paar klikken je producten ook op grote productportalen als Marktplaats, eBay en Amazon aanbieden. De productdetails worden dan automatisch uit je STRATO webshop op die portalen overgenomen en bijgewerkt.


Hoe begin je een webshop

1. Webshoppakket

STRATO biedt vier verschillende Webshop Now-pakketten aan. Je kunt bij ons terecht wanneer je als hobby enkele zelfgemaakte spullen wilt verkopen, maar ook wanneer je een professionele webshop met duizenden producten wilt opzetten. Alle Webshop Now-pakketten bieden ruimte voor 200.000 producten. Het Basic-pakket is ideaal voor een kleinschalige winkel en ondersteunt alleen betalingen via PayPal en handmatige betaalmethodes als vooruitbetaling. Wil je meer, zijn jouw plannen ambitieuzer? Dan kun je kiezen uit de pakketten Advanced, Pro en Ultimate. Advanced biedt je krachtige marketingtools, zoals waardeboncodes en beoordelingen. Met de Pro-versie heb je bovendien een koppeling met diverse productportalen. En Ultimate gaat nog een stapje verder, met bijvoorbeeld een ondersteuning van 15 talen en een webspace van liefst 240 GB. Dit pakket is ideaal wanneer je in meer landen actief wilt zijn.


Hoe start ik een webshop

2. Domeinnaam

Eén van de eerste zaken die je regelt als je een online webshop gaat starten: het registreren van een domeinnaam. Bij de webshoppakketten van STRATO is altijd één domeinnaam inbegrepen, bijvoorbeeld .nl of .com.; Als je echt op wilt vallen, kun je ook kiezen voor een van de nieuwe topleveldomeinen, zoals .shop, .amsterdam of .frl! Het is aan te raden om goed de tijd te nemen voor het bedenken van een domeinnaam. Deze heeft namelijk invloed op het uiteindelijke succes van je webshop. Kies een domeinnaam die representatief is, het liefst eentje die direct duidelijk maakt welke producten je aanbiedt. Zo trek je niet alleen op een directe manier de aandacht van potentiële klanten, maar zorg je ook voor een betere vindbaarheid in zoekmachines. Houd er verder rekening mee dat je domeinnaam gemakkelijk te onthouden is.


Hoe begin ik een webshop

3. Inrichting en lay-out

Heb je een webshoppakket aangeschaft en een domeinnaam geregistreerd? Dan kun je starten met het bouwen van de site. Dat gaat eigenlijk in drie stappen: design kiezen, producten toevoegen, webshop promoten. In de eerste stap merk je al hoe eenvoudig het gaat. Je kiest uit de vele designs een ontwerp dat past bij jouw branche en jouw producten. De webshopbuilder van STRATO bevat vele stijlvolle designs; hier zit altijd wel een sjabloon tussen die bij jouw webshop past. Je kunt de designs ook aanpassen door bijvoorbeeld kleuren te veranderen en afbeeldingen toe te voegen.


Hoe start ik een online shop

4. Betaalmethodes

Om je webshop succesvol te maken, is het toevoegen van populaire en betrouwbare betaalmethodes essentieel. Wanneer je een webshop via STRATO start, kun je deze eenvoudig koppelen aan de betaalmethodes naar jouw keuze. Je kunt natuurlijk creditcardbetalingen mogelijk maken, maar ook betalingen via PayPal en iDEAL. Ook SOFORT, BanContact, Mister Cash zijn mogelijk. In totaal kun je meer dan 10 betaalmethodes toevoegen in de pakketten Advanced, Pro en Ultimate. Hoe je de betaalmethodes precies instelt, wordt stap voor stap uitgelegd in onze handleidingen.


Hoe start ik een webwinkel

5. Mobiel

Steeds meer mensen shoppen online via hun smartphone of tablet. Ook van webshops wordt dus verwacht dat ze op kleinere schermen optimaal werken. Daarom zijn al onze webshop-designs responsive. Dit houdt in dat je webshop automatisch op de juiste manier wordt weergegeven op mobiele apparaten. Bij STRATO heb je dus altijd van een mobiele webshop.

Heb je na of tijdens het opzetten van je webshop nog vragen? Vergeet niet het ePages hulpcentrum te bezoeken. Hier vind je uitleg over de belangrijkste stappen bij het starten van je webshop, van het design tot het inrichten van betaalmethodes.