Wat is een responsive website?

Wanneer je wilt dat je website ook op mobiele apparaten optimaal tot zijn recht komt, kun je ervoor kiezen een speciale mobiele website te maken. Je kunt echter ook een responsive website bouwen. Een responsive website is een website die gebruik maakt van een responsive design. Dit betekent dat je website op ieder apparaat, van een PC tot een smartphone of tablet, optimaal wordt weergegeven. Een responsive design zorgt er namelijk voor dat verschillende elementen van een webpagina zich automatisch aanpassen aan de schermgrootte van een (mobiel) apparaat. STRATO Sitebuilder maakt ook gebruik van deze techniek. Met een responsive webdesign zorgt de Sitebuilder er dus voor dat een website die ontworpen is voor weergave op een PC, zich automatisch aanpast aan het scherm van je smartphone of tablet. Maak vandaag nog gebruik van de STRATO Sitebuilder en maak je website responsive!

  • Keuze uit vele responsive design templates
  • Totaalpakket inclusief domein, mail & hosting
  • Het responsive design naar eigen smaak aanpassen
  • Gebruiksvriendelijke editor
  • Gemakkelijk foto’s en video’s invoegen

Responsive design CSS

Responsive design CSS

Een responsive website past zichzelf aan door gebruik te maken van flexibele grids, afbeeldingen en zogenaamde CSS3 media queries. CSS staat voor Cascading Style Sheets en is een opmaaktaal die het mogelijk maakt om de vormgeving van webpagina’s centraal aan te passen. CSS3 media queries zorgen er onder andere voor dat een webpagina kan indexeren wat de afmetingen van een smartphone of tablet zijn. Op die manier kan een website CSS responsive worden gemaakt.

Andere veelgebruikte technieken bij het creëren van een responsive CSS website zijn ‘breakpoints’ en ‘mobile first’. Met dit eerste wordt bedoeld dat elementen zoals sidebars naargelang het formaat van het apparaat kunnen worden verplaatst naar een andere positie. Mobile first is een ontwerpfilosofie waarbij men eerst het ontwerp voor een mobiel apparaat maakt. Als je met hulp van de Sitebuilder een responsive website wilt maken, hoef je je niet bezig te houden met ingewikkelde codeertalen. Je kunt namelijk kiezen uit honderden responsive design templates! Bovendien kun je deze templates eenvoudig zelf inrichten door gebruik te maken van het drag & strop systeem: je sleept een element simpelweg naar de gewenste plek.


websitemaker voordelen

Zo maak je een responsive website

Het maken van een responsive website is met hulp van de STRATO Sitebuilder een fluitje van een cent. Je begint met het kiezen van een responsive design, en kunt vervolgens alles geheel naar eigen smaak aanpassen. Je hebt bijvoorbeeld toegang tot speciale kleuren- en lettertypesets. Ook kun je heel eenvoudig foto’s en video’s aan jouw responsive website toevoegen.

Bij het uploaden van foto’s kun je kiezen uit verschillende weergavemogelijkheden en kun je gratis gebruik maken van beeldmateriaal uit de Fotolia beeldbank. Video’s voeg je gemakkelijk toe door de YouTube widget te installeren. Ook andere widgets, waaronder Facebook, routekaarten en contactformulieren, kun je eenvoudig aan je responsive site toevoegen. Je wijzigingen gaan pas online wanneer jij dat wilt; je kunt dus net zo lang sleutelen aan je website tot je helemaal tevreden bent.


responsive vindbaarheid

Betere vindbaarheid met de Sitebuilder Pro SEO Edition

Met een responsive website zorg je ervoor dat je website op alle apparaten optimaal wordt weergegeven, en dat leidt er vaak toe dat je website hoger scoort in Google. Maar wil je helemaal bovenaan komen te staan in de zoekresultaten, dan zul je ook aan de slag moeten gaan met Search Engine Optimization (SEO).

Bij STRATO bieden we je daarom de kans om gebruik te maken van rankingCoach: een door STRATO ontwikkeld programma dat je helpt bij het ontwikkelen van een SEO-strategie. RankingCoach geeft je de mogelijkheid om zonder voorkennis je website te optimaliseren. We geven je concrete instructies, die binnen korte tijd uitvoerbaar zijn en die ervoor zorgen dat jouw responsive website hoger in de zoekresultaten eindigt.