trendy design

Kies voor een website met een trendy design

Het is belangrijk dat je website gebruiksvriendelijk, snel en goed te vinden is in de zoekmachines, maar hij moet er ook gewoon mooi uitzien. Uit het Stanford Web Credibility Project van de Universiteit van Stanford is zelfs naar voren gekomen dat het overgrote deel van de bezoekers van een site aan de hand van het design bepaalt hoe geloofwaardig ze een bedrijf vinden.

Met de sitebuilder van STRATO kun je zelf aan de slag om je website vorm te geven, en krijg je een zee aan mogelijkheden dankzij onze templates. Om ervoor te zorgen dat je een design kiest dat lekker trendy is, leggen we hier niet alleen uit hoe je een mooie website maakt met onze sitebuilder. We laten ook weten wat actuele trends voor websitedesign zijn, zodat je tot de perfecte symbiose van esthetiek en functionaliteit komt.

Een mooie website maak je met STRATO SmartWebsite:

  • Grote keuze aan design-templates
  • Je eigen of stockfoto’s toevoegen
  • Responsive design voor smartphones en tablets
  • Importeer je huidige website en pas het design aan

Een paar mooie designtrends uitgelicht

Je hebt natuurlijk tal van keuzes als je een mooie website wilt maken. Maar er zijn een paar zaken die momenteel echt een must zijn. Belangrijk is om in de gedachten te houden hoe je website overkomt op de bezoekers. Zorg ervoor dat de gebruikerservaring altijd top is: je website moet gebruiksvriendelijk en overzichtelijk zijn, en bovendien snel laden.

Houd er verder rekening mee dat de kwaliteit van jouw website mede bepaalt hoe hoog je op Google rankt. De zoekmachine neemt factoren als gebruiksvriendelijkheid en pagespeed namelijk mee in de bepaling van jouw rankings. Andere factoren die van invloed zijn op jouw positie in Google zijn onder meer goede content en backlinks. Als je wilt dat jouw website niet alleen mooi is, maar ook goed rankt, dan helpt STRATO rankingCoach je verder.

Er zijn momenteel veel toffe trends, een daarvan is een one-pager: een langgerekte site met alle informatie overzichtelijk weergeven op een enkele landingpage, waarbij je eenvoudig van de bedrijfsinformatie, via de producten naar de contactinformatie scrollt. En wat dacht je van een site met een grote achtergrondafbeelding? Of een minimalistische website met kleurrijke elementen.


Onze trendy templates voor een mooie website

Om je een idee te geven welke mooie websites je kunt maken met STRATO SmartWebsite, hebben we een paar van onze trendy templates op een rijtje gezet.

Grote afbeeldingen

Wil je jouw werk of producten in de voorgrond stellen, bijvoorbeeld omdat je je foto's op een website wilt presenteren of de heerlijke gerechten uit jouw restaurant? Kies dan voor een design met een grote headerafbeelding. Afbeeldingen maken veel meer indruk dan tekst alleen. Op deze manier trek je meteen de aandacht van je bezoekers en laat je jezelf van je beste kant zien.

Website van een bakker

Tekst op een matte foto

In dit voorbeeld heeft de website ook een grote headerafbeelding. Dit gaat echter niet ten koste van de tekst. De tekst is namelijk over de afbeelding heen geplaatst. De afbeelding zelf heeft een matte, transparante laag gekregen. Zo trek je visueel de aandacht van je bezoekers en kun je tegelijkertijd je belangrijkste boodschap kwijt of een call-to-action-button plaatsen.

Website van een personal trainer

Minimalistisch met highlights

Wil je vooral jezelf presenteren op je website, bijvoorbeeld je CV of een portfolio? Zorg dan dat er niet te veel afleiding is. Kies daarom voor een witte of lichte achtergrond en voeg enkel een paar goed gekozen highlights toe. Zo maak je een professionele indruk maar voorkom je dat de website té saai is.

Portfolio-website

Tijd voor een mooie website – probeer STRATO SmartWebsite naar hartenlust uit

Voordat je besluit om daadwerkelijk je eigen website te gaan maken, geven we je de mogelijkheid om STRATO SmartWebsite eerst uit te proberen. Je kunt alle pakketten bij STRATO namelijk 30 dagen uitproberen met onze geld-terug-garantie. Ben je niet tevreden? Dan annuleer je je pakket gewoon. Het pakket SmartWebsite Basic kun je bovendien de eerste maand gratis testen.

AI helpt je bij het opzetten van je website. Op basis van een beschrijving en trefwoorden maakt de tool een volledig website met een passende structuur en inhoud. Dan begint het bouwen van je nieuwe site pas echt: pas naar hartenlust teksten aan, kies een lettertype dat je bevalt, upload foto’s vanaf je eigen computer of voeg stockfoto’s toe en kijk hoe je website er op desktop, smartphone of tablet uit gaat zien.


Mooie website met sitebuilder van STRATO

Zo maak je in een handomdraai een mooie website met SmartWebsite

  • Genereer een structuur en inhoud met behulp van AI
  • Pas alles aan wat je maar wilt
  • Voeg foto’s en content toe
  • Publiceren maar!