trendy design

Kies voor een website met een trendy design

Het is belangrijk dat je website gebruiksvriendelijk, snel en goed te vinden is in de zoekmachines, maar hij moet er ook gewoon mooi uitzien. Uit het Stanford Web Credibility Project van de Universiteit van Stanford is zelfs naar voren gekomen dat het overgrote deel van de bezoekers van een site aan de hand van het design bepaalt hoe geloofwaardig ze een bedrijf vinden.

Met STRATO Sitebuilder kun je zelf aan de slag om je website vorm te geven, en krijg je een zee aan mogelijkheden dankzij onze templates. Om ervoor te zorgen dat je een design kiest dat lekker trendy is, leggen we hier niet alleen uit hoe je een mooie website maakt met Sitebuilder. We laten ook weten wat actuele trends voor websitedesign zijn, zodat je tot de perfecte symbiose van esthetiek en functionaliteit komt.

Een mooie website maak je met STRATO Sitebuilder:

  • Grote keuze aan design-templates
  • Je eigen of stockfoto’s toevoegen
  • Responsive design voor smartphones en tablets
  • Importeer je huidige website en pas het design aan

Een paar mooie designtrends uitgelicht

Je hebt natuurlijk tal van keuzes als je een mooie website wilt maken. Maar er zijn een paar zaken die momenteel echt een must zijn. Belangrijk is om in de gedachten te houden hoe je website overkomt op de bezoekers. Zorg ervoor dat de gebruikerservaring altijd top is: je website moet gebruiksvriendelijk en overzichtelijk zijn, en bovendien snel laden.

Houd er verder rekening mee dat de kwaliteit van jouw website mede bepaalt hoe hoog je op Google rankt. De zoekmachine neemt factoren als gebruiksvriendelijkheid en pagespeed namelijk mee in de bepaling van jouw rankings. Andere factoren die van invloed zijn op jouw positie in Google zijn onder meer goede content en backlinks. Als je wilt dat jouw website niet alleen mooi is, maar ook goed rankt, dan helpt STRATO rankingCoach je verder.

Er zijn momenteel veel toffe trends, een daarvan is een one-pager: een langgerekte site met alle informatie overzichtelijk weergeven op een enkele landingpage, waarbij je eenvoudig van de bedrijfsinformatie, via de producten naar de contactinformatie scrollt. En wat dacht je van een site met elementen van matglas? Of: in plaats van het minimalisme dat we al jaren zien, juist lekker druk met bonte kleuren en lekker opvallende lettertypes.


Onze trendy templates voor een mooie website

Om je een idee te geven welke mooie websites je kunt maken met STRATO Sitebuilder, hebben we een paar van onze trendy templates op een rijtje gezet.

Donker design

Geheel in lijn met de steeds vaker voorkomende dark mode voor websites, heeft deze template een vrijwel geheel donkere achtergrond. Dat is rustig aan de ogen en de lichte designelementen komen bij deze achtergrond juist extra goed naar voren.

mooie websites: Donker design

Matglas

Het gebruik van elementen van matglas, ook wel bekend als melkglas of satijnglas, is helemaal in. Dit zorgt er niet alleen voor dat de achtergrond nog steeds zichtbaar lijkt, het haakt ook aan bij een andere trend, en wel die van neumorfisme. Daarbij verschillende de elementen op de voorgrond nauwelijks van kleur met de achtergrond, ze onderscheiden zich vrijwel uitsluitend ruimtelijk.

mooie websites: Matglas

Lekker druk

Na jaren van minimalisme en ‘less is more’ komt er een tegenbeweging opzetten, waarbij het niet gek genoeg kan. Drukke designs met schreeuwende kleuren, glitters, discobollen en extravagante lettertypes zijn helemaal je van het. Eigenlijk is het lettertype van het voorbeeld niet eens wild genoeg. Dat maakt gelukkig niet uit: in Sitebuilder kun je dat zelf aanpassen naar iets veel gekkers. Dit betekent overigens niet dat minimalisme helemaal uit is – ook met een ingetogen design slaat je website nog altijd een goed figuur.

mooie websites: Lekker druk

Tijd voor een mooie website – probeer STRATO Sitebuilder naar hartenlust uit

Voordat je besluit om daadwerkelijk je eigen website te gaan maken, geven we je de mogelijkheid om STRATO Sitebuilder eerst uit te proberen. Ga daarvoor naar de live-demo en maak een keuze uit een van de vele templates die wij aanbieden. Je kunt bijvoorbeeld door het aanbod scrollen en op het hartje rechts bovenaan een template klikken, dan wordt deze toegevoegd aan je favorieten. Als je al een website hebt, biedt Sitebuilder ook uitkomst: importeer het huidige design van je website en ga daarmee aan de slag.

Nadat je een template hebt gekozen, klik je op ‘Website ophalen’, zodat je alles kunt gaan personaliseren. Dan begint het bouwen van je nieuwe site pas echt: pas naar hartenlust widgets aan, kies een lettertype dat je bevalt, voeg tekst toe aan je homepage en alle andere landingpages, upload foto’s vanaf je eigen computer of voeg stockfoto’s toe en kijk hoe je website er op desktop, smartphone of tablet uit gaat zien.


mooie website met Sitebuilder

Zo maak je in een handomdraai een mooie website met Sitebuilder

  • Selecteer een template
  • Pas alles aan wat je maar wilt
  • Voeg foto’s en content toe
  • Publiceren maar!