Maak nu een website met Sitebuilder Basic – de eerste maand is gratis

Gratis een website maken is ideaal als je dit voor het eerst doet en niet te veel wilt uitgeven. Met STRATO Sitebuilder Basic is de eerste maand gratis, daarna betaal je slechts 5 euro per maand. Helemaal kosteloos is het dus niet, maar het levert je wel een aantal voordelen op die je niet bij een volledig gratis website krijgt. We zetten onze features en voordelen voor je op een rijtje en laten weten waarom een klein bedrag betalen meestal beter is dan gratis een website te bouwen.

Als je kiest voor Sitebuilder Basic krijg je onder meer:

 • 1 domeinnaam
 • 1 SSL-certificaat
 • E-mailadressen met 5 GB opslagruimte
 • 5 webpagina’s
 • 10 GB webspace
 • Responsive design, dus ook perfecte weergave op mobiel

Kant-en-klare website templates

Gratis is niet altijd gratis

Met Sitebuilder Basic is het maken van de website de eerste maand gratis en vervolgens betaal je 5 euro per maand. Dan zul je misschien denken: er zijn toch aanbieders waar je helemaal niets betaalt? Dat klopt, maar toch is het de moeite waard om te kijken naar een pakket waarvoor je maandelijks een klein bedrag betaalt. Aan het volledig gratis bouwen van een website kleven namelijk een aantal nadelen, en er zitten vaak addertjes onder het gras.

Bij een gratis website krijg je meestal geen domeinnaam, oftewel een eigen naam voor je website. Daar wordt je website een subdomein van de aanbieder, in de vorm van: nieuwewebsite.aanbieder.nl. Bij STRATO krijg je een eigen domeinnaam, die je zelf kiest. Je kunt bij aanmelding meteen checken of de door jou gewenste URL beschikbaar is. Bovendien krijg je bijbehorende e-mailadressen.

Hieronder hebben we de verschillen tussen gratis een website maken en een website maken met STRATO Sitebuilder Basic op een rijtje gezet:

Gratis website maken Website maken met Sitebuilder Basic
Er wordt reclame op je website geplaatst Geen reclame
Geen eigen domeinnnaam Eigen domeinnaam
Beperkte webspace 10 GB webspace
Beperkte designopties Meer dan 140 templates
Geen bijpassend e-mailadres E-mailadres dat past bij de domeinnaam
Extra betalen voor essentiële functies Essentiële functies inbegrepen bij de prij

Houd er rekening dat er bij een gratis website verborgen kosten kunnen zijn voor een goede functionaliteit. Als je voor een gratis pakket kiest, zul je al snel merken dat dit zo weinig biedt, dat het niet voldoet om een goede en veilige website te kunnen bouwen.

De beveiliging is altijd up-to-date
Ongeacht welk pakket je bij ons kiest, de beveiliging is altijd up-to-date. Sitebuilder Basic is inclusief één SSL-certificaat. Het SSL-certificaat zorgt ervoor dat de gegevens die via je website worden verstuurd, zijn versleuteld. Ook is de emailhosting die je van ons krijgt voorzien van een veiligheidssysteem. Zo kun je met een gerust hart aan de slag met je nieuwe website


website maken met Sitebuilder Basic

Je nieuwe website maken met Sitebuilder Basic

Als je kiest voor Sitebuilder Basic heb je geen enkele voorkennis nodig en hoef je geen verstand te hebben van HTML of contentmanagementsystemen. Dankzij onze handige templates heb je in een handomdraai een mooie en goed functionerende website gebouwd. De mogelijkheden die wij bieden zijn onder andere:

 • Meer dan 140 templates waaruit je kunt kiezen
 • Automatische opmaak van de website, met ruimte voor afbeeldingen en tekst
 • Kies zelf de kleuren en het lettertype van je site
 • Pas de layout aan wanneer je maar wilt
 • Plaats koppelingen naar sociale media

Het is heel eenvoudig om met Sitebuilder Basic aan de slag te gaan, maar we laten je uiteraard niet aan je lot over bij het maken – en beheren – van je site. We bieden op verschillende manieren ondersteuning aan:

 • Je vindt duidelijke informatie op onze website – o.a. handige instructievideo’s
 • Onze helpdeskmedewerkers helpen je graag verder – telefonisch, per e-mail of via social media
 • Het is mogelijk om gebruik te maken van onze analysetools – je hebt al toegang tot marketingRadar voor 1 euro per maand.

Probeer Sitebuilder Basic nu meteen een maand lang gratis uit. Voor je het weet heb je eindelijk – en helemaal zelf – een website gemaakt en geniet je voor een klein bedrag van alle voordelen die STRATO biedt!

Meteen naar Sitebuilder Basic

Veelgestelde vragen

Met STRATO Sitebuilder Basic maak je gratis een website en probeer je alles een maand lang kosteloos uit. Vervolgens betaal je 5 euro per maand. Er zijn daarnaast ook andere, scherp geprijsde Sitebuilder pakketten voor professionele en bedrijfswebsites.
Je kiest allereerst de gewenste domeinnaam en we kijken meteen voor je of die nog vrij is. Daarna vul je een aantal gegevens in en kun je meteen aan de slag. Sitebuilder neemt je volledig bij de hand bij het bouwen van je website. Dankzij onze grote keuze aan templates vind je altijd een design dat je bevalt.
Met Sitebuilder Basic krijg je onder meer een eigen domeinnaam, een bijpassend e-mailadres en een goed beveiligde site. Bovendien heb je geen programmeerkennis of verstand van HTML nodig. Sitebuilder Basic is ideaal als je een website wilt maken, terwijl je hier nog geen ervaring mee hebt.