Maak nu een website met SmartWebsite Basic – de eerste maand is gratis

Gratis een website maken is ideaal als je dit voor het eerst doet en niet te veel wilt uitgeven. Met STRATO SmartWebsite Basic is de eerste maand gratis, daarna betaal je slechts 5 euro per maand. Helemaal kosteloos is het dus niet, maar het levert je wel een aantal voordelen op die je niet bij een volledig gratis website krijgt. We zetten onze features en voordelen voor je op een rijtje en laten weten waarom een klein bedrag betalen meestal beter is dan gratis een website te bouwen.

Als je kiest voor SmartWebsite Basic krijg je onder meer:

 • 1 domeinnaam
 • 1 SSL-certificaat
 • E-mailadres met 5 GB opslagruimte
 • 5 webpagina’s
 • 10 GB webspace
 • Responsive design, dus ook perfecte weergave op mobiel

Kant-en-klare website templates

Gratis is niet altijd gratis

Met SmartWebsite Basic is het maken van de website de eerste maand gratis en vervolgens betaal je 5 euro per maand. Dan zul je misschien denken: er zijn toch aanbieders waar je helemaal niets betaalt? Dat klopt, maar toch is het de moeite waard om te kijken naar een pakket waarvoor je maandelijks een klein bedrag betaalt. Aan het volledig gratis bouwen van een website kleven namelijk een aantal nadelen, en er zitten vaak addertjes onder het gras.

Bij een gratis website krijg je meestal geen domeinnaam, oftewel een eigen naam voor je website. Daar wordt je website een subdomein van de aanbieder, in de vorm van: nieuwewebsite.aanbieder.nl. Bij STRATO krijg je een eigen domeinnaam, die je zelf kiest. Je kunt bij aanmelding meteen checken of de door jou gewenste URL beschikbaar is. Bovendien krijg je een bijbehorend e-mailadres.

Hieronder hebben we de verschillen tussen gratis een website maken en een website maken met STRATO SmartWebsite Basic op een rijtje gezet:

Gratis website maken Website maken met SmartWebsite Basic
Er wordt reclame op je website geplaatst Geen reclame
Geen eigen domeinnnaam Eigen domeinnaam
Beperkte webspace 10 GB webspace
Beperkte designopties Op maat gemaakt design met AI
Geen bijpassend e-mailadres E-mailadres dat past bij de domeinnaam
Extra betalen voor essentiële functies Essentiële functies inbegrepen bij de prijs

Houd er rekening dat er bij een gratis website verborgen kosten kunnen zijn voor een goede functionaliteit. Als je voor een gratis pakket kiest, zul je al snel merken dat dit zo weinig biedt, dat het niet voldoet om een goede en veilige website te kunnen bouwen.

De beveiliging is altijd up-to-date
Ongeacht welk pakket je bij ons kiest, de beveiliging is altijd up-to-date. SmartWebsite Basic is inclusief één SSL-certificaat. Het SSL-certificaat zorgt ervoor dat de gegevens die via je website worden verstuurd, zijn versleuteld. Ook is de emailhosting die je van ons krijgt voorzien van een veiligheidssysteem. Zo kun je met een gerust hart aan de slag met je nieuwe website


website maken met SmartWebsite Basic

Je nieuwe website maken met SmartWebsite Basic

Als je kiest voor SmartWebsite Basic heb je geen enkele voorkennis nodig en hoef je geen verstand te hebben van HTML of contentmanagementsystemen. Dankzij onze handige templates heb je in een handomdraai een mooie en goed functionerende website gebouwd. De mogelijkheden die wij bieden zijn onder andere:

 • AI-tools helpen bij het maken van je websitestructuur en design
 • Automatische opmaak van de website, met ruimte voor afbeeldingen en tekst
 • Kies zelf de kleuren en lettertypen van je site
 • Pas de layout aan wanneer je maar wilt
 • Plaats koppelingen naar sociale media

Het is heel eenvoudig om met SmartWwebsite Basic aan de slag te gaan, maar we laten je uiteraard niet aan je lot over bij het maken – en beheren – van je site. We bieden op verschillende manieren ondersteuning aan:

 • Je vindt duidelijke informatie op onze website – o.a. handige handleidingen
 • Onze helpdeskmedewerkers helpen je graag verder – telefonisch, per e-mail of via social media
 • Het is mogelijk om gebruik te maken van onze analysetools – je hebt al toegang tot marketingRadar voor 1 euro per maand.

Probeer SmartWebsite Basic nu meteen een maand lang gratis uit. Voor je het weet heb je eindelijk – en helemaal zelf – een website gemaakt en geniet je voor een klein bedrag van alle voordelen die STRATO biedt!

Meteen naar SmartWebsite Basic

Veelgestelde vragen

Met STRATO SmartWebsite Basic maak je gratis een website en probeer je alles een maand lang kosteloos uit. Vervolgens betaal je 5 euro per maand. Er zijn daarnaast ook andere, scherp geprijsde sitebuilder pakketten voor professionele en bedrijfswebsites.
Je kiest allereerst de gewenste domeinnaam en we kijken meteen voor je of die nog vrij is. Daarna vul je een aantal gegevens in en kun je meteen aan de slag. SmartWebsite neemt je volledig bij de hand bij het bouwen van je website. Dankzij de inbegrepen AI-tools, heb je al snel een eerste opzet van je website, die je natuurlijk naar wens kunt aanpassen.
Met SmartWebsite Basic krijg je onder meer een eigen domeinnaam, een bijpassend e-mailadres en een goed beveiligde site. Bovendien heb je geen programmeerkennis of verstand van HTML nodig. SmartWebsite Basic is ideaal als je een website wilt maken, terwijl je hier nog geen ervaring mee hebt.