Een backup maken met HiDrive

  • Back-up in de cloud
  • Belangrijke data veilig opslaan
  • Vanaf elk apparaat

HiDrive
1 TB

6 maanden slechts

€ 0,50

per maand
daarna € 5 / mnd.
Setupkosten: € 0

Cloud storage aanbiedingen bekijken

Wat is een cloud back-up?

Een back-up is een digitale kopie van de bestanden op je laptop/computer, je tablet of je telefoon. Vaak vindt deze back-up op een extern opslagmedium plaats in de vorm van een USB-stick of een externe harde schijf. Tegenwoordig is het steeds eenvoudiger om een digitale kopie in de cloud op te slaan. Hierbij worden de gegevens opgeslagen op een opslagmedium elders. Vaak wordt dit medium door een externe aanbieder beheerd. Je kan ook je eigen cloudopslag opzetten met behulp van een NAS server. Een vereiste voor het kunnen gebruiken van een cloudopslagdienst is een actieve internetverbinding.

  • Nooit meer data kwijtraken
  • Eenvoudig bestanden delen met bekenden
  • Meerdere gebruikersaccounts
  • Tot 10 TB opslagruimte
  • Geen limiet in datasnelheid
  • Toegankelijk voor elk besturingssysteem en apparaat

Mobiele telefoon wisselt uit met de cloud

Waarom cloud back-up?

In de wereld waarin we leven wordt steeds meer digitaal gedaan. We slaan onze muziek, foto’s en video’s digitaal op, en belangrijke documenten staan eerder op de computer dan dat ze in een map in de kast opgeborgen zijn. Dit bespaart een hoop papier en porto, en is vaak ook een stuk sneller en dynamischer. Echter, alle digitale hardware heeft een gelimiteerde levensduur en is gevoelig voor fysieke schade. Ook digitale aanvallen, data-gijzelingen of virussen kunnen onherstelbare schade veroorzaken. Helaas is het van de buitenkant moeilijk vast te stellen of en wanneer mogelijke schade ontstaat. Dit kan dus onverwacht zonder waarschuwing gebeuren. Om niet in de ongelukkige situatie terecht te komen dat waardevolle digitale documenten op deze manier kwijtraken, is het verstandig regelmatig een back-up van je documenten te maken. Zo raak je je data nooit meer onverwacht kwijt.

Naast het risico data te verliezen is een back-up ook erg handig wanneer je nieuwe hardware gaat gebruiken. Afhankelijk van de specificaties van je besturingssysteem en je back-upsysteem kan je 1-op-1 de back-up op het nieuwe apparaat laden en direct gebruiken, met alle gegevens en instellingen die je gewend bent. Anders dan bij het maken van een back-up op een fysiek medium als een USB-stick, kan je met clouddiensten regelmatig automatische back-ups laten maken. Met STRATO HiDrive kan je deze back-upintervallen eenvoudig instellen.


Meerdere apparaten in sync met elkaar

Voordelen van back-up bij STRATO

Afhankelijk van welk pakket je kiest, kun je bij STRATO tot 10 TB aan gegevens online opslaan. Om het jou als gebruiker zo eenvoudig mogelijk te maken, biedt STRATO voor ieder besturingssysteem een applicatie aan waarmee gegevens van mobiele telefoon, laptop, tablet en computer kunnen worden opgeslagen, én kunnen worden gedeeld. Handig, want zo kan je bijvoorbeeld foto’s van je mobiele telefoon op je laptop inzien, downloaden, bewerken en weer uploaden. En dat overal ter wereld!

Ben je tevreden met het resultaat? Dan kan je eenvoudig een sharelink creëren en de bestanden of mappen met familie en vrienden delen. Zij hebben hiervoor geen HiDrive account nodig, al kun je optioneel jouw HiDrive account uitbreiden met meerdere gebruikers. Jij stelt zelf in welke bestanden gedeeld worden, en je kan zelfs een wachtwoord instellen voor toegang tot de gedeelde link. De HiDrive app download je eenvoudig via het internet. Met HiDrive geniet je van onbeperkt dataverkeer, en worden er geen snelheidslimiteringen opgelegd aan up- of download.

Ontdek HiDrive

Cloud met een slot ervoor

De veiligste cloudopslag

Wanneer je een back-up maakt bij STRATO, dan worden je gegevens opgeslagen in een van de twee uiterst veilige datacenters in Duitsland. De datacenters zijn zo veilig, dat ze door de het Duitse keuringsinstituut TÜV vanaf 2004 ieder jaar het ISO 27001 certificaat hebben gekregen. De gegevensoverdracht versleuteld plaats met gebruik van 256 bits SSL. De data wordt versleuteld opgeslagen middels een AES 128 versleuteling. Je kan naar wens twee-factor authenticatie instellen om jezelf nog beter tegen inbraak van buitenaf te beschermen.