Nooit meer je gegevens verliezen wanneer je een back-up maakt

Je komt er vaak pas achter hoe belangrijk je gegevens zijn, wanneer je harde schijf schade vertoont. Elk onderdeel van je computer heeft een bepaalde levensduur, zo ook de harde schijf waarop al je gegevens staan. Je harde schijf is onderhevig aan slijtage en zal dan op een gegeven moment ook kapot gaan. Gegevensverlies is dan zeer waarschijnlijk. Om dit te voorkomen is het aan te raden om een back-up te maken van je gegevens. Wanneer je een online back-up maakt, zijn je gegevens op één centrale plek opgeslagen. Hierdoor hoef je je data niet meer op usb-sticks of externe harde schijven op te slaan. Het is niet alleen de moeite waard om een back-up online te maken vanwege de levensduur van je harde schijf. Ook kunnen virussen en andere malware ervoor zorgen dat het besturingssysteem en bestanden niet meer werken of onleesbaar worden. Wanneer je online een back-up maakt, verzeker jij jezelf ervan dat je gegevens altijd beschikbaar zijn. STRATO’s online back-up garandeert de optimale beschikbaarheid van al je opgeslagen gegevens. En de mogelijkheden zijn heel divers; ook voor bijvoorbeeld NAS-backupsoftware of het maken van een back-up connect kun je terecht bij STRATO. Het kan ook een keer voorkomen dat je per ongeluk een bestand verwijdert. Met de BackupControl-functie van ons back-upprogramma is dit eenvoudig te herstellen. Afhankelijk van het gekozen HiDrive pakket, kun je bestanden tot 36 maanden terug herstellen.

  • Nooit meer data kwijtraken
  • Eenvoudig bestanden delen met bekenden
  • Meerdere gebruikersaccounts
  • Veel opslagruimte
  • Geen limiet in datasnelheid
  • Toegankelijk voor elk besturingssysteem en apparaat

Online Backup

Verbind elk apparaat met STRATO’s online back-up

Door middel van een internetconnectie maak je verbinding met de online back-upserver van STRATO. Afhankelijk van het gekozen pakket, kun je tot 5 TB aan gegevens online opslaan. Om het gebruikersgemak te verhogen, heeft STRATO voor elk besturingssysteem een applicatie ontwikkeld waarmee je gegevens van je mobiele telefoon, tablet, laptop en computer kunt opslaan en kunt delen. Deze applicaties zijn op de website van STRATO te downloaden, of via de appstore van je mobiele besturingssysteem.


Ook gegevens delen

Ook gegevens delen met de online back-updienst van STRATO

Met het back-upprogramma van STRATO is het erg eenvoudig om bestanden te delen met vrienden, collega’s en familie. Zo kun je meerdere personen machtigen om geselecteerde bestanden in te zien. Tevens kun je links versturen waarmee je bekenden toegang verleent tot bestanden die je wilt delen. De ontvanger van een deellink kan zo direct bestanden downloaden vanaf je online backupsysteem. Ook kun je zelfs nog een wachtwoord instellen zodat je er zeker van bent dat alleen de bedoelde personen de bestanden in je online backup software kunnen bekijken.


Back up met topbeveiliging

Back-up met topbeveiliging

Als je een back-up maakt bij STRATO, is het fijn om te weten dat de beveiliging van jouw gegevens onze prioriteit nummer 1 is. Dit wordt bevestigd door het Duitse keuringsinstituut TÜV. Dit onafhankelijke instituut keurt sinds 2004 onze datacenters op dataveiligheid en heeft sindsdien jaarlijks het ISO 27001 certificaat uitgereikt. De verbinding vanaf je browser naar de HiDrive back-upserver is versleuteld, en de fysieke servers van STRATO bevinden zich in Duitsland. Hiermee vallen jouw gegevens onder de strenge Duitse wetgeving ten aanzien van privacy en dataveiligheid.