Aan de slag met SEO

SEO aanbiedingen bekijken
  1. Home
  2. SEO
  3. Zoekmachines

Het belang van bezoekersaantallen

Bij het starten of beheren van een website komt een groot aantal dingen kijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het hele ontwerp en de inrichting van de website, maar ook aan de content die op de website komt te staan. Bij het maken van een website kunnen kennis en ervaring met programmeertalen en bepaalde software daarom ook een groot voordeel zijn. Maar behalve dat een website goed opgebouwd moet worden, is het voor veel websitebeheerders van belang dat de site een zekere populariteit vergaart. Hoge bezoekersaantallen zijn dan gewenst.

Voor iemand die een website over zijn hobby onderhoudt en hierop informatie of ervaringen deelt, is het natuurlijk prettig wanneer anderen die in deze materie geïnteresseerd zijn de website bezoeken. Maar voor veel beheerders van websites geldt zelfs, dat de website een belangrijke bron van inkomsten is. Bezoekers zijn in zulke gevallen zelfs cruciaal. Dit kan in verschillende vormen het geval zijn. Zo zijn bijvoorbeeld mensen die een eigen webshop starten gebaat bij hogere bezoekersaantallen, omdat dit de kans vergroot dat de goederen of diensten die in hun webshop aangeboden worden ook daadwerkelijk worden verkocht. Maar heb jij als websitebeheerder in de hand hoeveel bezoekers er naar je website komen? En hoe afhankelijk ben je van de zoekmachines op het internet?

  • Eenvoudig je positie in de zoekmachines verbeteren
  • Gebruiksvriendelijke manier om SEO-technieken te leren
  • Ondersteuning van onze professionals
  • Geavanceerde website analyses uitvoeren
  • Uitgebreide keyword-tools

Search engine optimization als succesfactor

Search engine optimization als succesfactor

‘Content is king’ wordt vaak omschreven als de sleutel tot succes. Hiermee wordt bedoeld dat de kwaliteit van de inhoud van een website voor een groot deel het succes van een website bepaalt. Volgens deze opvatting zou een website zonder kwalitatief hoogwaardige content waarschijnlijk nooit veel bezoekers trekken. Andersom zou een website die hoogwaardige content publiceert bijna altijd hoge bezoekersaantallen trekken en zodoende succesvol zijn.

De inhoud van een website is inderdaad een belangrijke factor bij het aantrekken en behouden van bezoekers. Maar wat als je weliswaar hele interessante en kwalitatief hoogwaardige content op je website publiceert, maar niemand is in staat om je website via zoekmachines te bereiken? Dan zullen spijtig genoeg weinig mensen jouw website kunnen bezoeken. De surfers op het internet moeten dus eerst je website via zoekmachines kunnen vinden, om de content op je website überhaupt te kunnen beoordelen. Maar kun je ervoor zorgen dat jouw website sneller bereikbaar en vindbaar wordt? Goed nieuws! Met technieken op het gebied van SEO (search engine optimization) kun je de vindbaarheid van je website in de zoekmachines aanzienlijk verbeteren en hiermee je kans op succes vergroten! Maar wat is SEO eigenlijk? En hoe kan ik deze zoekmachine optimalisatie voor mijn website inzetten?


Wat is SEO eigenlijk?

Wat is SEO eigenlijk?

De meeste mensen die een nieuwe website beginnen of zich hierop oriënteren, hebben de term SEO wel eens voorbij zien komen. Maar wat is SEO eigenlijk? Waarom is deze search engine optimization zo belangrijk vandaag de dag? En hoe kun je er je voordeel mee doen? Een zeer groot deel van de websites die tegenwoordig online zijn, wordt door internetsurfers gevonden en bereikt via zoekmachines. Veelgebruikte zoekmachines op internet zijn Google, Yahoo en Bing. Omdat een heel groot deel van het internetverkeer via deze zoekmachines gaat, ligt hier ook de mogelijkheid om een deel van dit internetverkeer naar jouw website te leiden. Dit is waar search engine optimization van pas komt.

Veel gebruikers van zoekmachines op internet, die op bepaalde termen zoeken, kiezen voor één van de eerste zoekresultaten die in beeld verschijnen. In de regel geldt, dat een website met een hogere positie in de zoekresultaten een grotere kans heeft om internetverkeer voor zich te winnen dan de websites met een lagere positie. Bijvoorbeeld, als je website bij een bepaalde zoekterm op de eerste pagina met zoekresultaten van een zoekmachine staat, zal je via deze zoekmachine waarschijnlijk aanzienlijk meer bezoekers kunnen aantrekken dan wanneer je op de tweede of derde pagina staat. SEO of zoekmachine optimalisatie staat voor technieken, waarmee je de positie van je website in de resultaten van zoekmachines op internet kunt verbeteren.


Geavanceerde zoekmachine optimalisatie

Geavanceerde zoekmachine optimalisatie

Wil je graag aan de slag gaan met zoekmachine optimalisatie, maar kun je nog wel wat SEO tips gebruiken? Doorgaans heb je de nodige voorkennis en ervaring nodig, voordat je noemenswaardige resultaten boekt met SEO. Met rankingCoach van STRATO kun je echter, ongeacht je kennis op het gebied van zoekmachine optimalisatie, zelf SEO technieken toepassen om je website succesvoller te maken! Onze geavanceerde software maakt het mogelijk om, door middel van een soort SEO check, in één oogopslag inzicht te krijgen in de positie van je website in de zoekmachines op internet. Op basis van deze gegevens kun je je SEO-strategie bepalen. Voor het gebruiken van de software hoef je absoluut geen expert te zijn. De software is zo gebruiksvriendelijk mogelijk gemaakt, zodat search engine optimization voor iedere gebruiker te begrijpen is. Profiteer ook van search engine optimization en verbeter je positie in de zoekmachines op het internet! Bekijk snel de voordelen die rankingCoach jou kan opleveren.