Doe nu een Google ranking check

  • Check je rankings snel en eenvoudig met STRATO rankingCoach
Meteen naar rankingCoach

Als je een website hebt, wil je ook dat deze zoveel mogelijk bezoekers trekt. Een goede positie in Google is daarbij absolute prioriteit. In een ideale situatie rankt je website op de eerste pagina van Google en dan ook nog het liefst zo hoog mogelijk, met als ultiem doel de nummer 1-positie.

Maar hoe kom je daar? Om te beginnen moet je kijken hoe de zichtbaarheid is van de afzonderlijke landingpages van jouw site. Dit doe je door middel van een Google ranking check voor zoekwoorden, oftewel keywords, die belangrijkzijn voor jouw product. Als jij bijvoorbeeld online fietsen verkoopt, is het van belang dat jouw homepage rankt op het keyword ‘fiets kopen’. Andere pagina’s van jouw website moeten vindbaar zijn met zoekwoorden die betrekking hebben op jouw overige producten, denk aan keywords als ‘elektrische fiets kopen’ en ‘mountainbike kopen’.

Als je een Google ranking check hebt gedaan voor alle keywords die voor jouw website van belang zijn, weet je precies hoe je ervoor staat. Dan wordt het tijd om aan die rankings te gaan werken en ervoor te zorgen dat je steeds dichter bij nummer 1 komt. Met rankingCoach van STRATO sla je deze twee vliegen in één klap: je weet in een handomdraai hoe hoog jouw site in Google staat en wat je hieraan kunt verbeteren!


Google ranking check

Het belang van een Google ranking check

Je vraagt je misschien af waarom Google rankings zo belangrijk zijn. Er zijn immers socialmediakanalen waar je je website kunt promoten en je hebt de mogelijkheid om advertenties op Google te plaatsen. Dat klopt: door middel van advertenties en social media genereer je traffic voor je website, deze twee kanalen moet je zonder twijfel (blijven) bespelen. Maar op de lange termijn is zoekmachineoptimalisatie onontbeerlijk, vooral om bezoekers te trekken die je website nog niet kennen. Kort gezegd: hoe hoger je rankt, des te hoger het aantal nieuwe bezoekers en de potentiële omzet.

Meer over adverteren op Google

Voordelen en features van de rankingCoach

Voordelen en features van STRATO rankingCoach

Misschien check je je Google rankings al en google je af en toe hoe hoog jouw pagina’s in de zoekmachine staan. Houd er rekening mee dat je geen correcte resultaten krijgt als je dit in je standaardbrowser doet: die houdt bijvoorbeeld rekening met je zoekgeschiedenis, waardoor je een vertekend beeld krijgt. Je kunt dit beter in de incognito modus doen of met speciale tools. rankingCoach van STRATO is zo’n tool, die de nodige voordelen biedt.

rankingCoach bevat onder meer de volgende handige features, die ervoor zorgen dat je de posities van jouw landingpages altijd in het oog houdt:

  • Dagelijks monitoren van resultaten
  • Wekelijkse rapportage
  • Belangrijkste zoekwoorden monitoren (max. 20)
  • Houd de positie van jouw website en die van concurrenten in de gaten (zie onderstaande grafiek)

STRATO rankingCoach biedt daarnaast de volgende voordelen:

  • Alles in één tool: analyse, verbetering, monitoring
  • Opdrachten leiden je stap voor stap naar betere rankings

Hoe doe ik een Google ranking check

Hoe doe ik een Google ranking check?

Ga naar STRATO rankingCoach en klik bovenaan de pagina op ‘Bestel nu’. Na een korte en overzichtelijke setup ben je klaar voor de strijd. Het grote voordeel is dat alles stap voor stap gaat en dat je vrijwel automatisch door het proces wordt geleid. Bovendien krijg je de ondersteuning van meer dan 1200 instructievideo’s.


Wat analyseert STRATO rankingCoach?

Wat analyseert STRATO rankingCoach?

rankingCoach analyseert hoe goed jouw website is geoptimaliseerd voor de maximaal 20 keywords die je kiest en hoe hoog je daarmee in Google bent gepositioneerd. Je kunt een lijst maken met voor jouw website belangrijke zoekwoorden, maar het is beter om hiervoor de keywordtool van STRATO te gebruiken. Die geeft aan welke keywords met een hoog zoekvolume bij jouw businessmodel passen en jouw landingpages de hoogte in zullen stuwen. Daarnaast moet je ook opdrachten uitvoeren die een positieve invloed op je rankings hebben.

Meer over de keywordtool

Opdrachten – maak een sitemap

Als rankingCoach constateert dat jouw website nog geen sitemap heeft, dan krijg je de opdracht om er één te maken. Een sitemap verschaft een zoekmachine namelijk essentiële informatie over de landingpages van jouw website. Als je op de opdracht klikt, krijg je een pop-upvenster met een tekst waarin alles wordt uitgelegd, samen met een instructievideo. Als je de opdracht hebt voltooid, klik je op ‘Klaar’, en kun je verder met de volgende.

Andere opdrachten die rankingCoach je geeft om je website te optimaliseren voor zoekmachines zijn:

  • Een plug-in installeren
  • Een favicon uploaden
  • Website aanmelden bij Google Search Console

Na de Google ranking check

Na de Google ranking check

Nadat je een Google ranking check hebt uitgevoerd, begint het werk eigenlijk pas echt. Nu wordt het tijd om de opdrachten in de tool te voltooien en om de content van je website te optimaliseren met de juiste zoekwoorden.

Houd er wel rekening mee dat een positie in Google constant wijzigt, je zult vandaag misschien op positie 3 ranken, maar morgen kan dit net zo goed plaats 5 zijn. Dit heeft meerdere factoren als oorzaak: zo updatet Google regelmatig zijn algoritme en natuurlijk houdt de concurrentie zich ook bezig met optimalisatie.

Je Google rankings checken is dus een continu proces: je moet ze regelmatig controleren en zo nodig optimaliseren. Gelukkig heb je hier nu een handig instrument voor in de vorm van STRATO rankingCoach, die je precies laat zien welke stappen je moet ondernemen om hoger te ranken in zoekmachines. Met een paar slimme aanpassingen kun je op de lange termijn grote resultaten behalen. Je zult zien dat je hogere posities behaalt en dat het aantal bezoekers van je site gestaag toeneemt!

Veelgestelde vragen